ΕΠΕΙΓΟΝ! Πώς βάφουνε αβγά χωρίς βαφή;

Εδώ που βρίσκομαι, μαζί με άλλους 4-5 Έλληνες δεν μπορούμε να έχουμε τα καθιερωμένα για την Κυριακή του Πάσχα, όπως σούβλες, κοκορέτσια, αρνιά κλπ.

Περνάμε, βέβαια, και χωρίς αυτά. Όμως εκείνο που θα θέλαμε είναι κόκκινα αβγά για το τσούγκρισμα. Δεν διανοούμαι να βρω οποιαδήποτε εναλλακτική λύση βαφής, που μπορεί να είναι τοξική ή δηλητηριώδης και επειδή φυσικά δεν υπάρχει εδώ η παραδοσιακή μη τοξική πασχαλινή μπογιά που βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα, σκέφτηκα μήπως κάποιος ξέρει κάποιον άλλο τρόπο, σαν αυτούς που οι γιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν για την βαφή.

Να σας πω ότι για καλό και για κακό πήρα ένα μπουκάλι κρασί με βαθύ κόκκινο έως βιολετί σκούρο χρώμα, αλλά δεν ξέρω αν θα έχει αποτελέσματα προσπαθώντας να βράσω τα αβγά σ' αυτό.

Καμιά βοήθεια;

Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σ' όλους

Να σας πω ότι για καλό και για κακό πήρα ένα μπουκάλι κρασί με βαθύ κόκκινο έως βιολετί σκούρο χρώμα, αλλά δεν ξέρω αν θα έχει αποτελέσματα προσπαθώντας να βράσω τα αβγά σ' αυτό.

Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σ' όλους

Είχα προσπαθήσει να το κάνω όταν ήμουν μικρός, και δεν μου είχε βγει.

Καλή ανάσταση!

Mother mode on:

Βράζεις πατζάρια, τα σουρώνεις και στο κόκκινο ζουμί τους βράζεις τα αυγά. Μέσα στο ζουμί θα ρίξεις λίγο ξύδι. Τα δε αυγά να μην είναι παγωμένα. Καλή Ανάσταση!!!!-bye--bye-

Mother mode off.

Βάφουμε αβγά στην Κορέα

Σας ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές.

Δυστυχώς, εδώ που είμαι δεν υπάρχουν πατζάρια, κι έτσι θα προσπαθήσω να βρω κανένα άλλο άνθος, από αυτά που προτείνονται στα links του Αντώνη.

Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.-bye-

Μπορείς να τα βράσεις μαζί με 5-6 ξερά κρεμμύδια σε κομματάκια. Απλώς δε θα σου βγουν κόκκινα, αλλά κεραμιδί...

Και εμείς τα βάφουμε με κρεμμύδι , και γίνονται καταπληκτικά σαν χρώμα.