Επειγουσα αγορα 50+

BENZINA

Senior Member
11 June 2007
515
Thessaloniki
Καλησπερα σε ολους.
Μετα απο 6 και βαλε χρονια συμβιωσης με την εξαιρετικη sony 52 z5500, ηρθε η ωρα κι η στιγμη να την αποχωριστω απο το σαλονι μου. Για να μην μακρηγορω,αρχικα δεν ηταν να την αλλαξω, ομως συγγενικο προσωπο με αμεση αναγκη/επιθυμια για μεγαλη τηλεοραση μου εδωσε την ιδεα να του πουλησω την sony για ..συμβολικο αντιτιμο και να κανω πραξη νεα αγορα τωρα.
Οποτε,εχουμε τα εξης δεδομενα:
1. Αποσταση θεασης γυρω στα 5,5 μετρα
2. Η tv θα τοποθετηθει σε ειδικη κατασκευη που χωραει μεχρι μηκος 125 εκατοστα (υψος και βαθος δεν υπαρχει θεμα). Οποτε δεν μπορω να παω πανω απο 55" αναγκαστικα.
3. Συνδεση με Οτε tv, ενω ταινιες/σειρες,κτλ παρακολουθουςα ως τωρα με εξωτερικο media player, αφου η sony δεν μας τα λεει καλα με τα στικακια..
4. Γενικα απο την sony ειμαι αρκετα ικανοποιημενος, εκτος καποιου bleeding που με τον καιρο το συνηθισα αλλα και των περιορισμων του usb που ελυσα με το media player
5. Πιθανοτατα δεν ειναι η καλυτερη εποχη για αγορα νεας tv τωρα,αφου ερχονται νεες oled κι απο τις αλλες εταιριες ενω καλοκαιρι εχουμε euro, ολυμπιακους και γενικα θα γινεται της προσφορας... Ωστοσο με βαση οσα εχω διαβασει κι επειδη δεν αλλαζω tv πολυ συχνα, θα ηθελα να παρω οτι καλυτερο υπαρχει, που απο οτι καταλαβα ειναι οι oled. Το μπατζετ λοιπον μπορει να φταςει μεχρι τα 2200 περιπου. Να συμπληρωσω οτι δεν με ενδιαφερει να ειναι 3d.
6. Επειδη η αποσταση θεασης ειναι αρκετα μεγαλη, δεν εχει νοημα να παω σε πανω απο fhd.
7. Μετα απο λιγο ψαξιμο που εχω κανει και απο θεαση και απο κοντα, μαλλον καταληγω στις 2 oled της lg με fhd, δηλ. την 930 και την 910 .Στα specs φαινονται εντελως ιδιες, με την πρωτη προφανως να ειναι νεωτερη και 7κιλα βαρυτερη(!) αλλα και 200+ ακριβοτερη, κατι που δεν ξερω αν εχει νοημα. Εκτος κιαν η 910 ειχε καποια ατελεια που διορθωθηκε στη 930.. Καποιος συμφορουμιτης νομιζω ανεφερε οτι εχει καλυτερο software,αλλα δεν ξερω τι ακριβως σημαινει αυτο..
8. Γενικα ειμαι λιγο διστακτικος, επειδη οι oled ειναι νεα τεχνολογια κι επισης δεν γνωριζω αν στο τηλεοπτικο σημα,αφου το περισσοτερο βλεπω απο οτε tv, θα ειναι καλυτερες ή εστω ισαξιες με την sony. Στα καταστηματα που τις ειδα ειχαν μονο blue ray, οποτε δεν μπορεσα να καταλαβω και πολλα. Με βαση τις απαιτησεις μου, μηπως δεν εχει νοημα να παρω oled, και να παρω κατι πιο φθηνο αλλα με καλυτερη τηλεοπτικη εικονα? Δηλαδη καποια sony παλι εννοω..

Επειδη ως αυριο πρεπει να εχω αποφασισει, θα εκτιμησω τις απαντησεις αμεσα! Ευχαριστω προκαταβολικα..

Για 5.5 μέτρα απόσταση και εφόσον δεν μπορείς να πας σε άνω των 55", κοίτα για όσο το δυνατόν φθηνότερη λύση. Ακόμα και οι εξαιρετικές OLED ίσως να μην αξίζουν την επένδυση για τόσο μεγάλη απόσταση.

Αν ισχυει αυτο,τοτε γιατι να μην μεινω με αυτην που εχω? Που την ακριβοπληρωςα εξαλλου.Ο κυριος λογος για να την αλλαξω, ειναι να παω σε κατι καλυτερο. Δηλ. σε μια oled το θεμα του bleeding που εχω στην sony θα υπαρχει το ιδιο? Γιατι αν εχω καταλαβει καλα,στο μαυρο ειναι που υπερτερουν οι oled σε σχεση με lcd.
Απο φθηνοτερες λοιπον επιλογες,ποια θα ηταν πιο καταλληλη για την κατασταση μου?

Ξαναμετρησα την αποσταση θεασης, ειναι περιπου 4,5 μετρα και οχι 5,5 οπως εγραψα πριν. Και παλι πολυ ειναι βεβαια.. Θα παω μια γυρα αυριο μετα της γυναικος και θα δούμε. Μεταξυ των oled και καποιας απο τις fhd sony ειμαι..
Τωρα ειδα και οτι η 910 ειναι πιο νεο μοντελο,αρα μαλλον για αυτην κατευθυνομαι..

Last edited:
Αν θες να βελτιώσεις την ποιότητα θέασης σου πρέπει να κάνεις ένα απο τα εξής:

- Μείωσε την απόσταση θέασης κατά ένα τουλάχιστον μέτρο

- Αλλαξε έπιπλο ή θέση στην τηλεόραση

- Αγόρασε έναν προβολέα.

Δεν βλέπω τον λόγο να ξοδέψεις 600-700 ευρώ απλά και μόνο για να αλλάξεις συσκευή γιατί η μόνη πραγματική διαφορά που θα δεις είναι στο τηλεκοντρόλ :afro:

Το οποίο τηλεκοντρολ της sony εχει χαλασει! Περα απο την πλακα, η αποσταση των 4,5 μ. ειναι απο τον καναπε οπου συνηθως καθομαστε,ομως υπαρχει και μια πολυθρονα σε κοντινοτερη θεση που καθομαι μερικες φορες. Δυνατοτητα για προβολεα δυστυχως δεν υπαρχει ουτε αλλη θεση για την tv αφου ειναι σε ειδικα σχεδιασμενο συνθετο στο σαλονι με ανοιγμα 125 εκ. (οταν το παραγγειλαμε,υπηρχε η προοπτικη να βλεπω απο την πολυθρονα στα 3 - 3,5 μ., αλλα με τον καιρο βολευτηκα στον καναπε..).
Για να μην παραννοηθω,δεν ειμαι στην λογικη να αλλαζω τηλεοραση και μηχανηματα σαν τα πουκαμισα,την συγκεκριμενη tv την εχω απο το 2009 και σκοπευα να την κρατηςω τουλαχιςτον μια δεκαετια,αν μου κρατουσε βεβαια ως τοτε. Απλα εσκασε η προσφορα και θα δωσω ενα μικρο ή μεγαλο ποσο για μια πιο καινουρια. Αυτο ειναι και το διλημμα μου

Last edited: