επείγουσα αγορά τηλεόρασης.

γιάννης Δ

New member
5 May 2017
58
Καλησπέρα.Έχω μια LOEWE MIMO 15ετίας και μου κάνει νερά ... (τρεμοπαίζει στο 4-3 ενώ στο 16-9 εντάξει) τις τελευταίες ημέρες, μάλλον είναι στα τελευταία της και θα πρέπει να επισπεύσω την αγορά νέας τηλεόρασης . Μελετώ από τις αρχές του χρόνου, διαβάζω και τα σχετικά στο Φόρουμ σας, είχα πειστεί και αποφασίσει να αγοράσω τηνSamsung 49KS7000 και περίμενα την κατάλληλη χρονική στιγμή και πιθανή πτώση τιμής.Βέβαια με ανησυχούσαν αναφορές και στο φόρουμ για βλάβη μετά μια εβδομάδα , για αδυναμία σύνδεσης του wi fi εάν δεν είναι κοντά το ruter.Παράλληλα έριχνα και κλεφτές ματιές και στην Sony 49XD8305 αλλά με IPS panel σχεδόν παρόμοια χαρακτηριστικά και καθαρά 100hz. Αρχισα το τελευταίο 10ήμερο να ψάχνω για να εντοπίσω το κατάστημα , καθόσον διαμένω επαρχία, εάν υπάρχει να ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ ΠΡΩΤΑ και εάν μου αρέσει και οπτικά να την αγοράσω και όχι να ΠΑΡΩ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ ... μάταια όμως .... στο Κοτσόβολο στο Πύργο-Πάτρα δεν υπάρχει, ούτε σε Δημόσια και στο Media Πάτρας μπορεί ... Με τον ερχομό των καινούργιων μοντέλων όμως μπερδεύτηκα περισσότερο, σκεπτόμενος μήπως θα πρέπει να περιμένω, να πάρω μοντέλο του 2017, αλλά κοιτώντας τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, που εάν δεν κάνω λάθος θα αντικαταστήσει την KS7000 το 49MU7002 είδα ότι είναι ΚΑΤΩΤΕΡΗ, 60 Hz, 1900PQI και όχι 10bit, κάνω λάθος; και τιμή 1300 ευρώ, την στιγμή που η άλλη έχει πέσει στα 900 ευρώ αλλά δυσεύρετη.
ΒΟΗΘΕΙΑ παιδιά τι να κάνω; να ψάξω την KS7000 του 2016 στην Αθήνα; αξίζει τον κόπο; να πάω στην sony 49XD8305; να πάρω μια 32άρα να βλέπω προσωρινά και να περιμένω να πέσουν οι τιμές .... η Sony 49XE9005 του 2017 έχει 1700 ευρώ, 120Hz, η πλήρης οδήγησε, απευθείας οδήγησε (λέει 5 φορές καλύτερη εικόνα από τις οδήγησε), αυτή τι ρόλο παίζει σε σχέση με τις QLED;
Ευχαριστώ .... και μια ... τελευταία ερώτηση στους ειδικούς του φόρουμ, τους οποίους εμπιστεύομαι και τους ευχαριστώ για την άψογη ενημέρωση που μας παρέχουν . τελικά Sony η Samsung; Direct ή edgl; VA ή IPS;

Last edited:
Καταρχήν μπορείς να δεις από youtube παρουσιάσεις τηλεοράσεων. Οι φωτογραφίες στις σελίδες των samsung/sony είναι έτσι ώστε να δείχνουν το προιόν τέλειο, αλλά στο youtube θα έχεις μια ρεαλιστική ιδέα για το πως είναι η τηλεόραση.
Πες μας από τι απόσταση βλέπεις καταρχήν γιατί η διαφορά σε χρήματα ανάμεσα στις 49 και 55 ίντσες δεν είναι μεγάλη. Αν είσαι κοντά στα 3 μέτρα καλύτερα πάρε 55 ίντσες.
Επίσης θέλεις να είναι 4Κ?

Καλώς ήρθες.

τελικά Sony η Samsung; Direct ή edgl; VA ή IPS;

Η απάντηση είναι LG και OLED! H 55EG910 που με έκπτωση πέφτει στα 999.

Είναι μεν FHD αλλά και αυτές που κοιτάς και είναι 4Κ δεν έχουν τις προδιαγραφές για να αποδώσουν σωστά το 4Κ με HDR στο μέλλον. Οπότε πάρε την - με διαφορά - καλύτερη εικόνα σε FHD και SDR υλικό και όταν οριστικοποιηθούν τα στάνταρ και έρθει? και το HFR έχει ο θεός..

Re: Απάντηση: επείγουσα αγορά τηλεόρασης.

Απόσταση θέασης, χρήση και budget...

Καλησπέρα...Ισως καταλάβατε ότι είμαι λίγο κολλημένος με την 49KS7000 ,διότι έχω διαβάσει πολλά και καλά υπέρ και εκτός αυτού ,ποια τηλεόραση με 800 ευρώ τώρα, έχει πάνελ 10 bit,Quantum dot ,HDR 1000 και το slim ντιζάιν;;;;;;ΚΑΜΙΑ...
Τώρα όσον αφορά της απαιτήσεις τηλεθέασης μου, μέχρι σήμερα ήταν φτωχές...μόνο τηλεοπτικά προγράμματα και λόγω ότι εργαζόμουν...τώρα κάθομαι...και λόγω των φτωχών προγραμμάτων των ελληνικών μας καναλιών.Προτιμώ να ακούω μουσική .Βέβαια μέχρι τώρα ουσιαστικά ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ..αφού να φανταστείτε είδα την Κοσιώνη σε ενός φίλου και είπα βρέ έτσι είναι...χρήματα εκεί στα 1000 ευρώ, απόσταση θέασης γύρω στα 3 μέτρα δεν θέλω μεγάλη τηλεόραση λόγω περιορισμένου χώρου για επιτοίχια ανάρτηση,πάνω από τζάκι(θα δώ τι θα κάνω με την θερμοκρασία το μελετάω)αλλά δεν θέλω να κλέβει και την παράσταση...απλώς μια καλή όμορφη και με καλές κριτικές τηλεόραση, που δεν θα φαίνεται πιστεύω η διαφορά με μια oled σε αυτές τις διαστάσεις...ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΙ και υπερβάλει με τα χρώματα στην προσπάθεια να ανεβάσει το φτωχό σήμα της DIgea..αληθεύει ότι περισσότερη φυσικότητα σε αυτό ,την έχει η SONY; Τώρα βέβαια άργησα ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ....έχουν μείνει 2 στον Κοτσόβολο η μία στην Αρτα και αυτή εκθεσιακή και στα 900 ευρώ.
Βρήκα και μία η οποία αναφέρεται ως 49KS7002 U,γνωρίζει κάτι κάποιος για αυτό;είναι ίδια;
Ευχαριστώ.

Απάντηση: Επείγουσα αγορά τηλεόρασης

Στα τρία μέτρα, για θέαση HD υλικού, καλύτερα κάποια στις 55" τουλάχιστον. Επίσης, για αθλητικά (και όχι μόνο) καλύτερα κάποια με 100 Hz panel. Η 4K ανάλυση αντιστοιχεί σε μεγαλύτερη διαγώνιο, σε σύγκριση με τις full HD, οπότε αν δεν επιλέξεις κάποια στις 55"-60" μπορείς να βολευτείς και με (φθηνότερη) full HD λύση.

Re: Απάντηση: Επείγουσα αγορά τηλεόρασης

Στα τρία μέτρα, για θέαση HD υλικού, καλύτερα κάποια στις 55" τουλάχιστον. Επίσης, για αθλητικά (και όχι μόνο) καλύτερα κάποια με 100 Hz panel. Η 4K ανάλυση αντιστοιχεί σε μεγαλύτερη διαγώνιο, σε σύγκριση με τις full HD, οπότε αν δεν επιλέξεις κάποια στις 55"-60" μπορείς να βολευτείς και με (φθηνότερη) full HD λύση.

συμφωνω και εγω..τρεις θα διαλεγα 55ks7000 55ks8000, eg910,sony w7***c w8***c

Καταρχήν πρέπει να σιγουρευτείς ότι πάνω από το τζάκι που θα την βάλεις 1. δεν θα ειναι ζεστα, 2. δεν θα εχει εστω και λιγο καπνα που μηνα με το μηνα θα μαυρισει μεσα την τηλεοραση και 3. δε θα πιανεται ο λαιμος σου και δε θα παθεις κανενα αυχενικο με το να κοιτας συνέχεια προς τα πανω για να δεις τηλεόραση.
αν αυτα δεν ειναι θεμα τοτε οκ να την βαλεις πανω απο το τζακι.
οσο για την ku7002 ειναι κωδικος εισαγωγης απο αλλη χωρα. η samsung δε στελνει τις ιδιες τηλεορασεις παντου. χωριζει την γη σε γεωγραφικες περιοχες. μπορει πχ η ku7002 να ειναι κωδικος για σκανδιναβικες χωρες (λεω τωρα κατι στην τυχη)