Επείγουσα βοήθεια:Δικάναλος ενισχυτής για ηχεία JBL Studio 190

Jonnyboy

New member
28 October 2009
15
Καλημέρα σε όλους!Σαν νέο μέλος και αρχάριος ζητάω την βοήθειά σας.Αποφάσισα να παραγγείλω τα JBL Studio 190 ηχεία (ζεύγος) για ακρόαση πρωτίστως μουσικής.Ψάχνοντας για έναν ενισχυτή στα ίδια περίπου λεφτά μου "γυάλισε" ο Denon PMA-1510AE.Το πρόβλημά μου είναι ότι στο specification sheet της JBL γράφει "Power handling:100W continuous/400W peak".Αντίστοιχα στον Denon έχει ισχύ εξόδου (rated output power) 70W στα 8Ω που είναι αυτά τα ηχεία.Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσω τον εν λόγω ενισχυτή;Ότι δεν θα μπορεί να τα οδηγήσει;Εναλλακτικά έχω σκεφτεί τον Harman Kardon HK 990 (ένα κολληματάκι με την eisa το έχω για όποιον το έχει καταλάβει
107.gif
) ο οποίος έχει έξοδο 2Χ150W στα 8Ω αλλά μετά θα ξεφύγω στο κόστος.Ας μου πει κάποιος αν ξέρει παρακαλώ.Λάβετε υπόψιν ότι τον 2ο ενισχυτή θέλω να τον πάρω μόνο αν δεν μπορώ να κάνω δουλειά με τον 1ο λόγο κόστους...

Σε καποιο τευχος η του hi-fi news η hifi choice (θα σε γελασω) του 2010, συγκρινει τον Denon με αλλους ενισχυτες και μετρωντας την ισχυ του, την εβγαλε περιπου 110 στα 8 και 165 στα 4, παρα το οτι ο κατασκευαστης λει οτι δινει 70 στα 8

Απάντηση: Re: Επείγουσα βοήθεια:Δικάναλος ενισχυτής για ηχεία JBL Studio 190

Ναι George35 θα μπορούσα να το δεχτώ αυτό,αλλά να το ρισκάρω τώρα για την γνώμη ενός περιοδικού που μπορεί και να τα "πήρε" κιόλας για να παρουσιάσει αυτές τις μετρήσεις;Θα προτιμούσα αυτή η κουβέντα να γίνει στην βάση των τεχνικών δεδομένων που δίνει ο κατασκευαστής...

αν έχεις ακούσει τα ηχεία σου με τον denon και σου άρεσαν τότε μείνε σε αυτόν. Το ηχείο θα πέφτει η αντίστασή του, αν δεν πέφτει πολύ χαμηλά δεν θα έχεις πρόβλημα οδήγησης ΙΜΗΟ.....

Αφού είσαι τύπος EISA για κοίτα και τον Yamaha A-S1000. Έχει πολύ καλή οδήγηση και άριστη κατασκευή.

100 watt είναι η μέγιστη συνεχόμενη RMS τιμή που μπορεί να αντέξει (απορροφήσει) το JBL, δεν έχει καμμία σχέση με την ισχύ του ενισχυτή που θα τα οδηγήσει.

Πολύ μεγαλύτερη σημασία (για την επιλογή ενισχυτή) έχει η ελάχιστη αντίσταση του ηχείου και η μέση ευαισθησία του.

100 watt είναι η μέγιστη συνεχόμενη RMS τιμή που μπορεί να αντέξει (απορροφήσει) το JBL, δεν έχει καμμία σχέση με την ισχύ του ενισχυτή που θα τα οδηγήσει.

Πολύ μεγαλύτερη σημασία (για την επιλογή ενισχυτή) έχει η ελάχιστη αντίσταση του ηχείου και η μέση ευαισθησία του.

+ 1

Μια χαρά θα τα πηγαίνει ο Ντένον, που είναι καλός ενισχυτής γενικότερα ...

Παρε τον xtz a100 d3 και θα με θυμηθεις, τον εχω με τα ιδια ηχεια τα jbl 190.H αγορα του εγινε μετα απο ανταλλαγη πολλων αποψεων εδω μεσα και με μεγαλη βοηθεια απο τον tyler (thanks tyler).
Θηριο κανονικο ο ενισχυτης θα τον εχεις για πολλα χρονια, η καλυτερη αγορα που εκανα.