Επέκταση καλωδίων ήχου

md1032

New member
9 May 2011
69
Αθήνα
Αλόχες, θέλω να κάνω επέκταση σε ορισμένα καλώδια ηχείου που έχω ήδη (https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B01C79VEEC?psc=1) και βλέπω οτι υπαρχουν τα παρακάτω
Cleqee 10 Pieces Insulated Banana Socket 4 mm Adapter Coupling to Female for 4 mm Banana Extension Electrical Test Red and Black
σε συνδιασμό με αυτά
Banana Plug Adapter, Banana Plug Coupling Professional for Electrical Numerical Testing

Αυτά είναι έμπιστα/οκ για αυτήν χρήση?

Έχω κάνει ήδη επέκταση σε ορισμένα καλώδια με την μέθοδο ένωσης/twist με το χέρι και μονωτική ταινία από πάνω αλλά θα ήθελα μια πιο "καθαρή"/σωστή λύση, υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω σε θέμα αντάπτορα που μου ξεφεύγει?

Μήπως όλα τα βύσματα/αντάπτορες κοστίζουν περισσότερο από το να αγοράσεις νέα καλώδια στο μήκος που χρειάζεσαι;
Μετά μπορείς και να πουλήσεις τα υπάρχοντα καλώδια, αν θες.

Έχω ηδη καβάτζα από το 30m kabeldirekt και θελω να χρησιμοποίσω το ίδιο, δεν ειναι τραγικό κόστος οι άνταπτορες/banana plugs δεδομένου οτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλου στο μέλλον.

Αφού έχεις καβάτζα 30μ καλώδιο, γιατί δεν κόβεις νέα στο επιθυμητό μήκος;
Χωρίς επιπλέον έξοδα...

Αν και λένε πως δεν κάνει να ενώνεις καλώδια, δεν είναι προτιμότερο με speakon βύσματα ?

Last edited:
  • Like
Reactions: ln()
Η με καλάι και θερμοσυστελλομενο. Η αληθεια ειναι πως λόγο βρίσκω μόνο σε περίπτωση που μιλάμε για μερικώς εντοιχισμένα καλώδια surround. Αν μιλάμε για τα front, βάλε καινούργιο καλωδιο να τελειώνεις ξεκάθαρα.

• Like
Reactions: midros
Όλοι οι προλαλήσαντες έχουν δίκιο.
Η μοναδική σωστή λύση για να μακρύνεις καλώδιο είναι με κολητήρι και θερμοσυστελλόμενο.
Βύσματα οποιουδήποτε είδους βάζεις μόνο αν για κάποιο λόγο θες να τα βάζεις - βγάζεις, και οι μπανάνες είναι η απόλύτως χειρότερη επιλογή στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Και αφού έχεις ήδη καλώδιο βάλε καινούριο να τελειώνεις.