επέκταση του C

18 June 2006
8,278
Θεσσαλονίκη
Ξέρει κανείς αν είναι εφικτό να δώσω περισσότερο χώρο ( GB) στο partition C που είναι τα windows χωρίς να κάνω φορματ ? Ο λόγος είναι ότι εχω μόλις 400mb ελεύθερα ακόμα από τα 15gb που ήταν αρχικά το partition και άρχισε να μου κάνει χαζά . Στον ίδιο δίσκο εχω άλλα 3 partition με ελεύθερο χώρο

ΝΑθ αυτό είναι το πιο σωστό και λογικό αλλά για να τον σεταρω ξανά μανά απ την αρχή θα μου πάρει χρόνο και δεν εχω απ αυτόν και πολύ , οπότε ελεγα αν υπάρχει κάποια άλλη λύση

Αν εμενες εδω θα στα εκανα τσακ μπαμ. Παντως η καλυτερη λυση ειναι να το στησεις απο την αρχη χωρις τσιγγουνια στον χωρο, ασε αερα δηλαδη και για να μην το ξαναστηνεις σε περιπτωση λαθους κρατας ενα Acronis disc image και οτιδηποτε σου ξανατυχει το στηνεις σε 10 λεπτα.

Και ας πουμε οτι τον φορμαρω , εχω και άλλο Partition ελεύθερο σε ntfs αλλα δεν είναι C αλλα κάποιο άλλο γραμμα πχ G . Μπορώ να του ρίξω εκει η πρέπει και καλα να ειναι ονομασμένο σαν C ?

Καλησπέρα και από εμένα.

Αν έχεις windows 7 από την διαχείρηση των δισκων μπορείς να ενώσεις ακατανεμητο χώρο του δίσκου στο C. Είχα αφήσει 100 γιγα ακατανέμητο (μπορείς να διαγράψεις κάποιο partition που δεν χρείάζεται) και το προσέθεσα πολύ αργότερα στο C με απόλυτη επιτυχία. Τα αρχεία που ήταν στο C δεν έπαθαν τίποτα.

Re: Απάντηση: επέκταση του C

Και ας πουμε οτι τον φορμαρω , εχω και άλλο Partition ελεύθερο σε ntfs αλλα δεν είναι C αλλα κάποιο άλλο γραμμα πχ G . Μπορώ να του ρίξω εκει η πρέπει και καλα να ειναι ονομασμένο σαν C ?

Οταν κανεις φορματ και εγκαθιστας νεο συστημα επιλεγει το συστημα (σχεδον παντα ) να ονομαζει C το partition του συστηματος.
Αν ειναι αδεια τα υπολοιπα σβηστα ολα χωρισε τα απο την αρχη και εγκαθιστας το συστημα οπως πρεπει.

XP εχω Πετρο .

Λευτέρη το έχω κανει 40 φορές αυτό

Ναθ το είχα επιχειρήσει παλαιότερα αυτό αλλά το γραμμα παρέμεινε ως είχε Άδειο κομματι δεν εχω κανένα εντελώς , απλά σε καποιο κομμάτι υπάρχει χώρος και έλεγα να τον κλέψω και να τον δωσω στον C

Με xp δεν μπορεις. Πας για φρεσκια εγκατασταση. Και αφου θα κανεις τον κοπο καντο σωστα οπως σου περιεγραψα πιο πανω και κρατα και αντιγραφο ασφαλειας.

Απάντηση: Re: επέκταση του C

Με xp δεν μπορεις. Πας για φρεσκια εγκατασταση. Και αφου θα κανεις τον κοπο καντο σωστα οπως σου περιεγραψα πιο πανω και κρατα και αντιγραφο ασφαλειας.
όταν λες αντίγραφο ασφαλείας , λες για τα widows ?

Ειχα κανει 2 partition στο c παλαιοτερα και με το partition magic χωρις να κανω format εκανα το c ενα partition και ολα ηταν μια χαρα.
Λογικα θα κάνει και αυτό που θελεις εσυ

Re: Απάντηση: Re: επέκταση του C

όταν λες αντίγραφο ασφαλείας , λες για τα widows ?

Nαι δοκιμασε και αυτο που σου λεει ο Σωτηρης δεν χανεις τιποτα αρκει να εχεις κανει μπακαπ.

Αντιγραφο ασφαλειας εννοω για ολον τον δισκο. Τελειωνεις δηλαδη την φρεσκια εγκατασταση με οτι προγραμματα θελεις -εγω θα σου ελεγα μονο το λειτουργικο και τις ανανεωσεις να κανεις γιατι τα υπολοιπα θα βγαινουν αναβαθμισεις- βαζεις ενα ACRONIS και σου κανει μπακαπ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Αν γινει καμια στραβη και το συστημα σκαλωσει ή οτιδηποτε τοτε τρεχεις το προγραμμα και σου επανεγκαθιστα ολο το δισκο οπως τον ειχες αντιγραψει.

ΘΕΙΚΟ.

Θα χρειαστείς ένα Partition manager
Εφόσον υπάρχει ελεύθερος χώρος για επέκταση του Partition , φυσικά και γίνεται.

Εάν ο δίσκος είναι παλιός ή αργός
Μπορείς να κάνεις Migrate το partition σε νεότερο / πιο γρήγορο / πιο μεγάλο
Και ανάλογα να μεγεθύνεις και το partition

Με τα παραπάνω αποφεύγεις το format.

τελικά τα κατάφερα μ ενα παρόμοιο πρόγραμμα . Αρκεί να έχεις στο διπλανό ακριβώς partition ετσι όπως στα εμφανίζει χώρο. Τον αποδεσμεύεις , τον κάνεις ενα νέο partition και μετά το κανείς ένα με το C . Μια χαρά όλα και τώρα τρέχει και πάλι σφαίρα το pc . Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις

Υπαρχει τροπος στο Windows 7 να μεταφερεις τα program data & users (τα προφιλ) & πιθανοτατα και τα program files σε διαφορετικο δισκο σχετικα εύκολα αλλά χρειάζεται φορματ. Ψαξε στο Google.

Στο δικο μου μηχανημα καταφερα και το εκανα χωρις φορματ αλλα δεν συστηνω την διαδικασία γιατι ειναι μεγαλη ταλαιπωρια...