επέκταση wifi?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
το μοντεμ του οτε είναι περίπου στο κέντρο του σπιτιού και με καλύπτει γενικώς.
όμως υπάρχει άλλος ένας χώρος (λόγω ιδιορυθμίας εργολάβου) που βρίσκεται ακριβώς δυό επίπεδα πιό κάτω.

πως μπορώ να στείλω εκεί wifi?
μπορείτε να μου υποδείξετε κάτι?
εάν γίνεται με σχετικό λινκ...

Στο κατάστημα της γειτονιάς μου έχω δει κάτι usb wifi sticks με κάτι κεραιάκλες σχεδόν 15 πόντων ... ο πωλητής ισχυρίζεται ότι πιάνουν οτιδήποτε σήμα σε απόσταση 100-150 μέτρων ... και υποτίθεται είναι για να μοιράζεσαι κάτι με γείτονες, όχι εντός του ίδιου σπιτιού δηλαδή .. κοστίζουν γύρω στα 20 ευρώ ... θα προσπαθήσω να σου βρω λινκ, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να βρεις ...

...είναι κάπως έτσι :

PER.612420.jpg

αυτό το έχω ...τρίχες. ελάχιστα πιο δυνατό σήμα, ελάχιστα όμως. Αυτά που πραγματικά έχουν εντυπωσιακή λήψη ειναι κάτι hi power dongles, όπως αυτό που είχα πάρει απο το ebay. Πιάνει δίκτυα που δεν είχα δεί ποτε με τα απλά wifi adapters.

http://www.ebay.com/itm/150M-USB-Hi...SB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item4cfa580fa3

βασικά το θέμα είναι τι συσκευή θέλεις να "πιάσει" το wifi.

Αν είναι τηλέφωνο πχ που να το βάλεις το usb?

Υπάρχουν διάφορα wifi repeaters που κάνουν δουλειά.

Αν η συσκευή έχει δίκτυο δες και αυτά τα μαντζαφλάρια που μεταφέρουν δίκτυο μέσω της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

θελω να το πιάσει ένα νετμπουκ ή ένα ταμπλετ. Επίσης να το πιάσει και να επικοινωνεί μέσω αυτού μιά ip camera.
Τα καλώδια είναι η πιό υγιής λύση αλλά πρέπει να διασχίσουν μισό διαμέρισμα μετά δυο ορόφους και μετα ξανά άλλο μισό διαμέρισμα.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι σφήνα για να μην ανοίγω άλλο τόπικ.
Θέλω να πάω σε μια απόσταση 10 μέτρα περίπου το δίκτυο στο σπίτι, παροχή ιντερνετ από το ρουτερ και εκεί θα βάλω ένα switch όπου θα δικτυωθούν διάφορες συσκευές μεταξύ τους, ενισχυτής-media player-nas....Είχα στο μυαλό μου το καλώδιο και μάλιστα τα έχω αγοράσει τόσο cat6 όσο και cat5e όπως επίση αγόρασα και ένα tp-link gigabit 5 ports switch. Αφού τράβηξα ένα λούκι το ΣΚ παιρνώντας με κανάλια στις άκρες του ταβανιού στο καθιστικό τα καλώδια του προτζέκτορα ειλικρινά δεν έχω το κουράγιο να κάνω το ίδιο με το καλώδιο του δικτύου, που μάλλον λόγω ιδιομορφίας χώρου τελικά δεν θα τα καταφέρω να γίνει σωστά η δουλειά. Οπότε η επόμενη σκέψη είναι ασύρματη σύνδεση. Με προβληματίζει και μένα το θέμα της ακτινοβολίας αλλά σκέφτομαι ότι και τώρα που γράφω μονίμως με wi-fi είμαι με το laptop όπως επίσης και με το κινητό.
Κάνω τη σκέψη και θέλω την τεχνική σας γνώμη μήπως τελικά αν κάνω ζεύξη ασύρματη για παροχή ιντερνετ στον άλλο χώρο, που σημαίνει ότι θα δουλεύει το σύστημα όπως τώρα το laptop κατεβαστήρι γενικά και ιντερνετ και όχι για streaming ταινιών και από εκεί έχω πάλι ενσύρματη δικτύωση μεταξύ των συσκευών οπότε το streaming για παράδειγμα θα γίνεται ενσύρματα από τη μία συσκευή στην άλλη, τότε δεν έχω στην ουσία όση ακτινοβολία έχω και σήμερα στο σπίτι;
Το ζητούμενο είναι αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας-τρόπος να κάνω τη ζεύξη με το switch που ήδη πήρα, να μπαίνει δηλαδή ο wi-fi αντάπτορας σε μια ethernet θύρα του switch ή αν πρέπει να το αλλάξω και να παρω κάτι άλλο, το οποίο όμως θέλω να κάνει και τη δουλειά του switch τοπικά για 3-4 συσκευές.

Τι λέτε παιδιά;

................Νομίζω ότι επειδή "πιάνουν" τα χέρια σου, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις καναλάκι με UTP, για να είσαι πιό "ήσυχος".

Να ρωτήσω και εγώ κάτι σφήνα για να μην ανοίγω άλλο τόπικ.
Θέλω να πάω σε μια απόσταση 10 μέτρα περίπου το δίκτυο στο σπίτι, παροχή ιντερνετ από το ρουτερ και εκεί θα βάλω ένα switch όπου θα δικτυωθούν διάφορες συσκευές μεταξύ τους, ενισχυτής-media player-nas....Είχα στο μυαλό μου το καλώδιο και μάλιστα τα έχω αγοράσει τόσο cat6 όσο και cat5e όπως επίση αγόρασα και ένα tp-link gigabit 5 ports switch. Αφού τράβηξα ένα λούκι το ΣΚ παιρνώντας με κανάλια στις άκρες του ταβανιού στο καθιστικό τα καλώδια του προτζέκτορα ειλικρινά δεν έχω το κουράγιο να κάνω το ίδιο με το καλώδιο του δικτύου, που μάλλον λόγω ιδιομορφίας χώρου τελικά δεν θα τα καταφέρω να γίνει σωστά η δουλειά. Οπότε η επόμενη σκέψη είναι ασύρματη σύνδεση. Με προβληματίζει και μένα το θέμα της ακτινοβολίας αλλά σκέφτομαι ότι και τώρα που γράφω μονίμως με wi-fi είμαι με το laptop όπως επίσης και με το κινητό.
Κάνω τη σκέψη και θέλω την τεχνική σας γνώμη μήπως τελικά αν κάνω ζεύξη ασύρματη για παροχή ιντερνετ στον άλλο χώρο, που σημαίνει ότι θα δουλεύει το σύστημα όπως τώρα το laptop κατεβαστήρι γενικά και ιντερνετ και όχι για streaming ταινιών και από εκεί έχω πάλι ενσύρματη δικτύωση μεταξύ των συσκευών οπότε το streaming για παράδειγμα θα γίνεται ενσύρματα από τη μία συσκευή στην άλλη, τότε δεν έχω στην ουσία όση ακτινοβολία έχω και σήμερα στο σπίτι;
Το ζητούμενο είναι αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας-τρόπος να κάνω τη ζεύξη με το switch που ήδη πήρα, να μπαίνει δηλαδή ο wi-fi αντάπτορας σε μια ethernet θύρα του switch ή αν πρέπει να το αλλάξω και να παρω κάτι άλλο, το οποίο όμως θέλω να κάνει και τη δουλειά του switch τοπικά για 3-4 συσκευές.

Τι λέτε παιδιά;

Αυτό δηλαδή που θέλεις είναι μόνο παροχή ασύρματου ιντερνετ στο άλλο χώρο ? (ή δεν κατάλαβα καλά? )

το μοντεμ του οτε είναι περίπου στο κέντρο του σπιτιού και με καλύπτει γενικώς.
όμως υπάρχει άλλος ένας χώρος (λόγω ιδιορυθμίας εργολάβου) που βρίσκεται ακριβώς δυό επίπεδα πιό κάτω.

πως μπορώ να στείλω εκεί wifi?
μπορείτε να μου υποδείξετε κάτι?
εάν γίνεται με σχετικό λινκ...

Προς τα πάνω ή κάτω, κάθετα δηλαδής, έχουμε θέμα στο σήμα.
Τα μπετά και οι μπετόβεργες πνίγουν τα πάντα.
Σε αντίθεση με οριζόνια εκπομπή.

Και γω προχθέ ασχολήθηκα με ένα access point που είχα κάβα.
Το ρούτερ στην υπόγα τέρμα αριστερά.
Το πισί στον όροφο τέρμα δεξιά.
Τελικά έβαλα ενσύρματα 7 μέτρα πιο πέρα το access point παντα στην υπόγα και κάλυψα όλο τον όροφο τζάμι.
Παρεπιπτόντως πριν δοκίμασα κεραίες αλλά χωρίς αποτέλεσμα...