Να ρωτήσω και εγώ κάτι σφήνα για να μην ανοίγω άλλο τόπικ.
Θέλω να πάω σε μια απόσταση 10 μέτρα περίπου το δίκτυο στο σπίτι, παροχή ιντερνετ από το ρουτερ και εκεί θα βάλω ένα switch όπου θα δικτυωθούν διάφορες συσκευές μεταξύ τους, ενισχυτής-media player-nas....Είχα στο μυαλό μου το καλώδιο και μάλιστα τα έχω αγοράσει τόσο cat6 όσο και cat5e όπως επίση αγόρασα και ένα tp-link gigabit 5 ports switch. Αφού τράβηξα ένα λούκι το ΣΚ παιρνώντας με κανάλια στις άκρες του ταβανιού στο καθιστικό τα καλώδια του προτζέκτορα ειλικρινά δεν έχω το κουράγιο να κάνω το ίδιο με το καλώδιο του δικτύου, που μάλλον λόγω ιδιομορφίας χώρου τελικά δεν θα τα καταφέρω να γίνει σωστά η δουλειά. Οπότε η επόμενη σκέψη είναι ασύρματη σύνδεση. Με προβληματίζει και μένα το θέμα της ακτινοβολίας αλλά σκέφτομαι ότι και τώρα που γράφω μονίμως με wi-fi είμαι με το laptop όπως επίσης και με το κινητό.
Κάνω τη σκέψη και θέλω την τεχνική σας γνώμη μήπως τελικά αν κάνω ζεύξη ασύρματη για παροχή ιντερνετ στον άλλο χώρο, που σημαίνει ότι θα δουλεύει το σύστημα όπως τώρα το laptop κατεβαστήρι γενικά και ιντερνετ και όχι για streaming ταινιών και από εκεί έχω πάλι ενσύρματη δικτύωση μεταξύ των συσκευών οπότε το streaming για παράδειγμα θα γίνεται ενσύρματα από τη μία συσκευή στην άλλη, τότε δεν έχω στην ουσία όση ακτινοβολία έχω και σήμερα στο σπίτι;
Το ζητούμενο είναι αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας-τρόπος να κάνω τη ζεύξη με το switch που ήδη πήρα, να μπαίνει δηλαδή ο wi-fi αντάπτορας σε μια ethernet θύρα του switch ή αν πρέπει να το αλλάξω και να παρω κάτι άλλο, το οποίο όμως θέλω να κάνει και τη δουλειά του switch τοπικά για 3-4 συσκευές.
Τι λέτε παιδιά;