Επεμβάσεις σε προενισχυτή 2

View attachment 82700View attachment 82701
Συγνώμη αλλα δεν διαβαζόντουσαν τα σχέδια και τα μεγένθυνα.
Να επαναλάβω και το κείμενο.
Αυτά είναι ο τι απέμεινε απο το κύκλωμα του Τ1953. Εχω αφαιρέσει την αντίσταση R164 (3K6), για να επιτύχω μηδενισμό της στάθμης, (η οποία όμως δεν μηδενίζει εντελώς
και ακούγεται ελάχιστα με το αυτι κολημένο στο ηχείο, χωρίς να καταλαβαίνω το γιατί).
-Μήπως πρέπει να αλλαχθεί και η τιμη της R162 η του ποτ VR4A και αν ναι με ποια τιμη;
-Η αντικατάσταση του C40 (100/6) με καποιον καλυτερο επηρεάζει το ηχητικό αποτέλεσμα;
 
-Θελω να βεβαιωθώ οτι το κυκλωματάκι ελεγχου της στάθμης ειναι εντάξει, επειδή αφαίρεσα την R164, ή μηπως χρειάζεται κάποια τροποποίησης .
-Επίσης (μια που μιλούσαμε για αντικαταστάσεις πυκνωτών), αν ο C40 αξιζει να αντικατασταθει με κάποιοπν καλύτερο, (με σκοπο φυσικά την βελτίωση του ηχητικού αποτελέσμετος).
 
μα χωρις την ρ164 δεν υπάρχει ρύθμιση της έντασης ούτε παει σήμα στον πυκνωτή αρα γιατί να τον αλλάξεις?
 
αααααααα
τοτε μάλιστα. αρα ο πυκνωτής μετράει και μάλιστα πολύ
η καλύτερη επιλογή μιας και πρέπει να ειναι και μεγάλος nichikon muse. εγω θα δοκίμαζα και κάποια σειρά της oscon γιατι ο σκοπός του ειναι να φέρει το σήμα στη γείωση οπως στην ανάδραση ενός ενισχυτή και εκει οι οσκον μου έχουν κάτσει πολυ καλα.
 
Ωραία. Εχω δυο ερωτηματα ακομη.
-Μετα το βραχυκύκλωμα της R164, μηπως πρέπει να αλαχθει η τιμη του ποτ, η άλλου εξαρτήματος;
-Αν χρησιμοποιήσω ποτ 10Κ αντι 47Κ που έχει, τι άλλες αλλαγές πρέπει να κάνω γι να είναι σωστό το κύκλωμα;
 
στην δεξιά πλευρά του ποτενσιόμετρου γειώνεις το - του τελεστικού. αυτο σίγουρα δημιουργεί ανάλογα με τον τελεστικό διάφορα φαινόμενα.
γενικά δεν εχω καταλάβει γιατι η βεριγκερ χρησιμοποιεί ενα τέτοιο κύκλωμα για ρύθμιση της στάθμης.
 
Ακριβως. Ηαντίσταση εμπόδιζε τον μηδενισμό του volume (ως προενισχυτης μικροφωνου που ηταν)
Δηλαδη αν κατάλαβα εκτιμάτε οτι δεν χρειάζεται τροποποίηση των τιμών των αλλων εξαρτημάτων μετα το βραχυκύκλωμα της R164.
-Τωρα αν στην θεση του ποτ 47Κ τοποθετησω ενα 10Κ (λογω του οτι εχω ενα ALPS BLEU VELVET) τι αλλαγές πρέπει να γίνουν
(αν πρέπει), στις τιμες των αλλων εξαρτημάτων;
 
αν κατάλαβα καλα θες να μηδενίζει για να ειναι ενα κανονικό βολιουμ.
ισως να γίνετε εαν προσθέσεις μια σταθερή αντίσταση σε σειρά με το ποτενσιόμετρο προς την μεριά του - του τελεστικού. αυτη θα σου επηρεάσει και το γκειν αρα βάλε 22κ και δοκίμασε. σε αυτη τη περίπτωση πιστεύω οτι μπορείς σε δεύτερη φάση να γεφυρώσεις και τον πυκνωτή.
ο άλλος τρόπος είναι να μετατρέψεις το υπάρχων κύκλωμα με τον τελεστικό σε μη αναστρεφων ενισχυτή και στην είσοδο του να βάλεις το ποτενσιόμετρο συνδεδεμένο σαν ποτενσιόμετρο.
 
Με το βραχυκύκλωμα της R164 μηδενίζει.Το οτι ακουγετα πολυ λιγο με το αυτι κολημένο στο ηχείο δεν πειράζει. Οταν δοκιμασα με ποτ 10Κ αντί του 47Κ, η σίγαση ήταν πλήρης.
Ο λογος που ανοιξα το νήμα ειναι να δω αν με τις μεταροπές αυτές χαλάω την προσαρμογη του κυκλώματος εισόδου.Τα ερωτήματα μου λοιπον παραμενουν.
-Με το μανισιο ποτ των 47Κ και το βραχυκύκλωμα που έκανα στην R164 υπάρχει πρόβλημα;Μηπως πρεπει να αλλάξω τις τιμες κάποιων εξαρτημάτων;
-Αν αντικαταστήσω το μανισιο ποτ των 47Κ με ενα BLUE VELVET 10K που έχω τι αλλαγές (αν χρειάζονται) πρέπει να κάνω στο κύκλωμα;
 
κάτσε όταν πας το ποτενσιόμετρο τέρμα πάνω δεν έχεις κανένα πρόβλημα??????
εκει το γκειν σου πρέπει να είναι τεράστιο χωρίς αντίσταση, τόσο μεγάλο που ο τελεστικός να δουλεύει σαν συγκριτής.
εαν δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
μην σε απασχολούν θέματα εισόδου κλπ ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο κύκλωμα δεν έχει σταθερή αντίσταση ως προς την είσοδο
δοκίμασε να βραχυκυκλώσεις και τον πυκνωτή
 
Δηλαδη αν κατάλαβα εκτιμάτε οτι δεν χρειάζεται τροποποίηση των τιμών των αλλων εξαρτημάτων μετα το βραχυκύκλωμα της R164.
Λαθος καταλαβες , η R164 εαν βραχυκύκλωθει μπορει το κυκλωμα σου να γινει ασταθες , επισης η θεωρια λεει οτι αυτη την αντισταση δεν κανει να την βαλεις κατω απο 100Ω , ποσο μαλλον να την βραχυκυκλωσεις !! καντην 100Ω και θα εχεις το κεφαλη σου ησυχο και ας μην κλεινει το Volume τελειως .
 
δοκίμασε να βραχυκυκλώσεις και τον πυκνωτή
Και αυτον μην τον πειραξεις , διμιουργει ενα δυκτιωμα RC με την R164 , εαν το βραχυκυκλωσεις και αυτον θα εχεις σιγουρα ασταθειες στα μπασα , ασε που εαν η ταση τροφοδοσιας δεν ειναι συμμετρικη τοτε θα παρουμε "φωτια" κιολας .
 
Last edited:
Και αυτον μην τον πειραξεις , διμιουργει ενα δυκτιωμα RC με την R164 , εαν το βραχυκυκλωσεις και αυτον θα εχεις σιγουρα ασταθειες στα μπασα , ασε που εαν η ταση τροφοδοσιας δεν ειναι συμμετρικη τοτε θα παρουμε "φωτια" κιολας .

Mήπως μαζι με την αντίσταση 100Ω πρεπει να αντικαταστήσω και τον πυκνωτη για να μην αλλαξει το δικτύωμα; Δηλ C2=(R1*C1)/R2=(3600Ω*100μ)/100Ω=3600μ
Αλλα κάπως μεγάλος δεν βγαίνει;