Επενδυση

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
17,339
Ministry Of Silly Walks
Καλημέρα σε όλους..
Κατά την διάρκεια του μήνα που διανύουμε θα προβώ σε αγορα νεων ηχειων (βασης) τα οποια θα αντικαταστησουν τα θηρια (σε μεγεθος) της KODA,τα sl800...
Ο χώρος είναι γύρω στα 18 τετραγωνικά με την θέση ακρόασης στα 2,5 μέτρα...
Η απόσταση των ηχείων μεταξύ τους είναι και αυτή στα 2,5 μετρα (δεν με παίρνει πιο κοντά),και η απόσταση από τους πίσω τοίχους θα ειναι στα 30 εκατοστά...
Έχω κάνει κάποιες ακροάσεις,ακούγοντας για παράδειγμα τα heco celan 300,τα kef iq30,τα audio spectrum sirene,αλλά δυστυχώς οι ακροάσεις αυτές έγιναν με άσχετα ενισχυτικά και κάπως βιαστικά...
Η οροφή σε χρήματα είναι και η τιμή των audio spectrum sirene,στα 750 ευρώ...
Η μέχρι τώρα δισκοθήκη μου αποτελείται κυρίως από "σκληρά" και ροκ ακούσματα όμως το παρόν και το μέλλον γέρνει περισσότερο στην jazz....

Να προσθέσω ότι θα παίξουν με τον advance acoustic 305da και σαν πηγή θα χρησιμοποιείται το cd της harman kardon το 970 ....

Από τα ηχεία ψάχνω ανάλυση,,φυσικές χροιές (όσο γίνεται για την κατηγορία τιμής),,και διαύγεια από την μέση και πάνω....

ΥΓ..θα ήθελα να ακούσω και τα aelite 2 αλλά δεν μου δόθηκε η ευκαιρία...

ΥΓ 2..οι εντάσεις δεν είναι αυτοσκοπός αλλά καλό είναι να υπάρχουν...

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Η λυση που ζητας αν δεν σε ενδιαφερει το απολυτι μπασσο, ειναι το Leema Xero

17552.jpg

leema-acoustics_xero.jpg

xero

Type 2 way
Bass loading Reflex
Tweeter 1" Fabric dome
Mid-bass unit 4" Leema
Nominal Impedance 6 ohm
Sensitivity 85.5 dB / 1 W / 1 m
Frequency Response +/- 3 dB @ 1 W 55 Hz - 30 kHz
Group delay (maximum) 12 mS @ 49.5 Hz
Power Handling 200 W RMS
Dimensions (W x H x D) including grille 155 mm x 250 mm x 250 mm
Weight (each) 6 kg

http://www.whathifi.com/Review/Leema-Xero/

Φίλε μου σε ευχαριστώ για την υπόδειξη σου..
Διάβασα και κάποια άρθρα και στο club τα οποία δεν τα είχα προσέξει..
Παρόλα αυτά την καμπίνα την βλεπω πολύ μικρή και δεν ξέρω κατα πόσο θα γεμίσει τον χώρο στο μέτρο του δυνατού πάντα ....
Δηλαδή εάν είχα να επιλέξω μεταξύ του συγκεκριμένου από την μια και του sirene από την άλλη ποιες θα ήταν οι βασικές ακουστικές διαφορές??

Σπύρο, άσε το διάβασμα (χρειάζεται κι αυτό) και άρχισε τις ακροάσεις.
Κανόνισε όποτε θες να πάμε να τα ακούσουμε μαζί.

Απάντηση: Re: Επενδυση

Φίλε μου σε ευχαριστώ για την υπόδειξη σου..
Διάβασα και κάποια άρθρα και στο club τα οποία δεν τα είχα προσέξει..
Παρόλα αυτά την καμπίνα την βλεπω πολύ μικρή και δεν ξέρω κατα πόσο θα γεμίσει τον χώρο στο μέτρο του δυνατού πάντα ....
Δηλαδή εάν είχα να επιλέξω μεταξύ του συγκεκριμένου από την μια και του sirene από την άλλη ποιες θα ήταν οι βασικές ακουστικές διαφορές??

για θεση ακροασης στα 2.5μετρα ειναι οκ πιστευω. Το Xero ειναι πιο μονιτορ στον ηχο, αναλυτικο, φωτεινο μεσουψηλα και με μπασσο που κραταει αρκετα καλα το ρυθμικο μερος. Το Sirine θα σου δωσει περισσοτερο ογκο. Θα σου πει περισσοτερα ο Γιαννης Κυριακου o συμφορουμιτης που εχει τα Sirine.

Προτεινα τα Leema γιατι σε jazz που ανεφερες, θα τα ευχαριστηθεις. Απαραιτητη προυποθεση καλες βασεις

Re: Απάντηση: Επενδυση

Μπορεις οποτε θελεις να ερθεις να ακουσεις τα Audio spectrum sirine στο δικο μου συστημα,αφου εχουμε και οι δυο τα ιδια ακουσματα.
Το συστημα μου ειναι αυτο στην υπογραφη μου!

Γιάννη σε ευχαριστώ για την πρόσκληση...
Θα σου στείλω pm κάποια στιγμή μέσα στον μήνα να κανονίσουμε...
Παράλληλα θα πάω να ακούσω τις παραπάνω προτάσεις και ειδικά τα Dali....

Μπορείς και σε μένα να ρθεις να ακούσεις τα Leema με ενισχυτή classe και foobar-dac, θα σου αρέσουν πολύ! Βέβαια, μπορείς να πας και στον Αντώνη με καλύτερο χώρο ακρόασης και μεγαλύτερη γκάμα ενισχυτών...

Τελικά κανόνισα για αύριο να πάω να ακούσω τα leema xero...
Έχω καλό προαίσθημα για το τι θα ακούσω....
Δημήτρη Θ πάμε αν θες και μαζί...δεν ξέρω και τα μέρη καλά εκεί πέρα οπότε......

ps.Exp4nder σε ευχαριστώ για την προσφορά,,αλλά αφού υπάρχει η δυνατότητα να τ ακούσω στην αντιπροσωπεία γιατί να σε ταλαιπωρήσω....

Last edited:
οπως και να χει με τους υπολογισμους μου θα μπορεις να ανεβασεις τουλαχιστον 105 db σταθμης εντασης που σε τετοιο χωρο και σε τετοια αποσταση δεν ειναι ασχημα

Απάντηση: Re: Επενδυση

Τελικά κανόνισα για αύριο να πάω να ακούσω τα leema xero...
Έχω καλό προαίσθημα για το τι θα ακούσω....
Δημήτρη Θ πάμε αν θες και μαζί...δεν ξέρω και τα μέρη καλά εκεί πέρα οπότε......

ps.Exp4nder σε ευχαριστώ για την προσφορά,,αλλά αφού υπάρχει η δυνατότητα να τ ακούσω στην αντιπροσωπεία γιατί να σε ταλαιπωρήσω....

Πάρε με τηλ.
Φαντάζομαι έκλεισες ραντεβού :drummer:

Τελικά πήγα και άκουσα τα μικρά της leema acoustics και μπορώ να πω ότι βλέποντας τα και ακούγοντας τα παράλληλα έμεινα με το στόμα ανοικτό...
έψαχνα να βρω από που βγαίνει τόσος (ποιοτικός) όγκος...
Νομίζω ότι για τον χώρο μου είναι υπέρ αρκετά αφού και στις στάθμες με καλύπτουν αλλά και στην ποιότητα...

Να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Θ. που ξόδεψε την ημέρα του έτσι ώστε να βρω το κατάστημα εύκολα...αλλά και τους ιδιοκτήτες που λειτουργούν σαν άψογοι επαγγελματίες...
Θα το αποκτήσω τελικά στα τέλη του μήνα οπότε να περιμένετε και εντυπώσεις με τα δικά μου μηχανήματα...ελπίζω να τα πάει εξίσου καλά....

ειδες που στα λεγα.. Χαιρομαι που βρηκες αυτο που σου ταιριαζει. Αντε με το καλο. Με τα μηχανηματα σου θα ειναι μια χαρα το ηχειο, ο 305 ειναι οτι πρεπει για μικρα σε μεγεθος ηχεια σαν το Leema.

Re: Απάντηση: Επενδυση

ειδες που στα λεγα.. Χαιρομαι που βρηκες αυτο που σου ταιριαζει. Αντε με το καλο. Με τα μηχανηματα σου θα ειναι μια χαρα το ηχειο, ο 305 ειναι οτι πρεπει για μικρα σε μεγεθος ηχεια σαν το Leema.

Να είσαι καλά....ευχαριστώ και τα υπόλοιπα παιδιά που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν....βέβαια με hegel τα άκουσα αλλά ας ελπίσω οι διαφορές να μην είναι τεράστιες

Τελικα ποιες οι (οποιες) διαφορες μεταξυ των δυο ενισχυτων για τα Leema ??