Επενδυση

Τα άκουσες και τα «ερωτεύθηκες» με χαμηλότερου κόστους καλώδια.
Ποιος ο λόγος να κινηθείς σε υψηλότερης?

Καλύτερα, τη διαφορά που προκύπτει, να την εκμεταλλευθείς σε δισκάκια από το Hondos στη Γλυφάδα, που έχει προσφορές με 2,99 και δεν ανήκουν σε δισκογραφικές εταιρείες όπως η disk και η mcps ; -)

Αντώνη έχεις δίκιο αλλά τα καλώδια που έχω πάνω τώρα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που τα πρωτακουσα..
Ότι μπορούμε να πάρουμε παραπάνω (χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία) καλό θα είναι...
Τέλος πάντων..την βρήκα την άκρη....ένας φίλος μου πρότεινε αρκετά φθηνότερα από 30 το μέτρο οπότε έτσι θα βολευτούμε....

Για δώσε λεπτομέρειες για το hondos στην Γλυφάδα τώρα:grinning-smiley-043

Στο υπόγειο του καταστήματος Hondos στη Γλυφάδα, έχει cd με 2,99€ από Columbia, island, capitol κλπ δισκογραφικές εταιρείες ; -)

Τα άκουσες και τα «ερωτεύθηκες» με χαμηλότερου κόστους καλώδια.
Ποιος ο λόγος να κινηθείς σε υψηλότερης?

Καλύτερα, τη διαφορά που προκύπτει, να την εκμεταλλευθείς σε δισκάκια από το Hondos στη Γλυφάδα, που έχει προσφορές με 2,99 και δεν ανήκουν σε δισκογραφικές εταιρείες όπως η disk και η mcps ; -)

+20/30..... -bye-

Απο αύριο πάω βόλτα Γλυφάδα!!!!!!

Τελικά κανόνισα για αύριο να πάω να ακούσω τα leema xero...
Έχω καλό προαίσθημα για το τι θα ακούσω....
Δημήτρη Θ πάμε αν θες και μαζί...δεν ξέρω και τα μέρη καλά εκεί πέρα οπότε......

ps.Exp4nder σε ευχαριστώ για την προσφορά,,αλλά αφού υπάρχει η δυνατότητα να τ ακούσω στην αντιπροσωπεία γιατί να σε ταλαιπωρήσω....

Μέγια και καλο ακουστά.
Φιλε μου εάν δεν σου κάνει κόπο στείλε μου ένα p.m με τα στοιχεια του καταστήματος που τα άκουσες ώστε να κανονίσω και εγώ κάποιο ραντεβού να τα ακούσω. Ευχαριστώ.

thanx

δεν νομίζω να παραβιάζω κανέναν κανόνα του φόρουμ οπότε δεν θα σου στείλω πμ αλλά θα βάλω το link επικοινωνίας με το κατάστημα να υπάρχει σε κοινή θέα....

http://www.stepcom.gr/Comms.html

Πολύ ωραία ευχαριστώ ελπίζω να έχω εντυπώσεις σύντομα.

Πήρα τον νόμο στα χέρια μου...

Οι βάσεις της Tele ήταν αρκετά κοντές και ελαφριές...
Αφού τις γέμισα με άμμο,,,έκοψα μάρμαρο στα μέτρα τους και τις τοποθέτησα πάνω....

Κάτω από το μάρμαρο στις γωνίες έβαλα αυτοκόλλητα διπλής όψης που προορίζονται για άλλη χρήση αλλά βοηθάει και στο να μην γλιστράει το μάρμαρο...έτσι απομόνωσα σε ένα μεγάλο βαθμό τους κραδασμούς,,,η έτσι θέλω να πιστεύω...

_1013267.jpg

Αυτα με το κατω μερος...

Το ηχείο όμως ήθελε αρκετούς ακόμα πόντους έτσι ώστε το ύψος του twitter να φθάσει παράλληλα με τ αυτιά μου....
Σκέφτηκα λοιπόν να κόψω δυο μασίφ ξύλα στο μέγεθος του ηχείου και να τα βάλω στην θέση της παλιάς ξύλινης βάσης των δυο πόντων...

Η νέα λοιπόν ξύλινη βάση κατασκευάστηκε από ξύλο Οξιάς και το ύψος της είναι ακριβώς επτά πόντους...

_1013259.jpg

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι το ηχείο "έχασε" λίγο από την ανάλυσή του και το πλάτος,,,,αλλά πήρε σε βάθος (που τόσο χρειαζόταν) και βελτιώθηκε αρκετά η χροιά και το μέγεθος του ταμπουρου ,,
Συνολικότερη εικόνα σε λίγες μέρες...
Για την ώρα χαίρομαι μουσικουλα...:a0210:

έχω την εντύπωση πως καλύτερα η ξύλινη πατούρα να ήταν λίγο μικρότερη από το πάτημα του ηχείου.... δεν θα έχανες τίποτε και θα απέφευγες φαινόμενα περίθλασης, κλπ.....

έχω την εντύπωση πως καλύτερα η ξύλινη πατούρα να ήταν λίγο μικρότερη από το πάτημα του ηχείου.... δεν θα έχανες τίποτε και θα απέφευγες φαινόμενα περίθλασης, κλπ.....

Το σκέφτηκα και αυτό αλλά υπάρχει γάτος στο σπίτι και θα ήταν ευκολότερο γι αυτόν να τα ρίξει κάτω...
Ηχητικά τώρα πως θα το καταλαβαίνω αν πάει κάτι στραβά...(φαινομενο της περίθλασης που ανέφερες η κάτι άλλο)

Τελικά δεν άντεξα και το "χτύπησα''....πολλά τα καλά λόγια και η τιμή σούπερ.... σίγουρα ο τελευταίος κρίκος ...απ την στιγμή που το κότσαρα πάνω σαν να πήρε 20 watt παραπάνω το όλο σύστημα...(δεν μπορεί να είναι ιδέα μου,ακούγεται πιο δυνατά στην ίδια ένταση)...
Ειδικά στις rock ηχογραφήσεις έδωσε τον όγκο που τους έλειπε,και γενικότερα όλα παίζουν πιο ισορροπημένα....

Ένα σημαντικό μειονέκτημα όμως είναι το ότι δεν έχει διακόπτη on/off...
Πειράζει να το έχω συνέχεια ανοικτό η πρέπει να το κλείνω όταν τελειώνω την ακρόαση βγάζοντας το απ την πρίζα??

_1013544.jpg

Απάντηση: Re: Επενδυση

Τελικά δεν άντεξα και το "χτύπησα''....πολλά τα καλά λόγια και η τιμή σούπερ.... σίγουρα ο τελευταίος κρίκος ...απ την στιγμή που το κότσαρα πάνω σαν να πήρε 20 watt παραπάνω το όλο σύστημα...(δεν μπορεί να είναι ιδέα μου,ακούγεται πιο δυνατά στην ίδια ένταση)...
Ειδικά στις rock ηχογραφήσεις έδωσε τον όγκο που τους έλειπε,και γενικότερα όλα παίζουν πιο ισορροπημένα....

Ένα σημαντικό μειονέκτημα όμως είναι το ότι δεν έχει διακόπτη on/off...
Πειράζει να το έχω συνέχεια ανοικτό η πρέπει να το κλείνω όταν τελειώνω την ακρόαση βγάζοντας το απ την πρίζα??

_1013544.jpg

Καλησπέρα και καλορίζικο! :ernaehrung004:

Το είχα κι εγώ το μωρό... Το καλύτερο ίσως dac στη τιμή του, πολύ γλυκοάκουστο και δίνει όντως αυτή την αίσθηση που περιγράφεις (ενταση).
Ο κατασκευαστής αν θυμάμαι σωστά γράφει (στο manual) ότι δεν χρειάζεται να κλείνει. Ο ίδιος το άφηνα πάντοτε ανοιχτό και δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα.
Ίσα-ίσα που βρίσκεται συνεχώς "ζεστό" και έτοιμο να αποδώσει το μάξιμουμ απ' ό,τι το ταίσεις...

Με το γάτο όλα οκ; "Εγκληματίστηκε" με τα ηχεία; :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Επενδυση

Καλησπέρα και καλορίζικο! :ernaehrung004:

Το είχα κι εγώ το μωρό... Το καλύτερο ίσως dac στη τιμή του, πολύ γλυκοάκουστο και δίνει όντως αυτή την αίσθηση που περιγράφεις (ενταση).
Ο κατασκευαστής αν θυμάμαι σωστά γράφει (στο manual) ότι δεν χρειάζεται να κλείνει. Ο ίδιος το άφηνα πάντοτε ανοιχτό και δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα.
Ίσα-ίσα που βρίσκεται συνεχώς "ζεστό" και έτοιμο να αποδώσει το μάξιμουμ απ' ό,τι το ταίσεις...

Με το γάτο όλα οκ; "Εγκληματίστηκε" με τα ηχεία; :a0210:

Να είσαι καλά..:ernaehrung004:

Ρώτησα επειδή το έπιασα και διαπίστωσα πως ζεσταίνεται αρκετά...

Αλλά για να λέει ο κατασκευαστής πως δεν χρειάζεται κλείσιμο,όλα OK...

ps..ο γάτος είναι αστέρι...δεν πειράζει τίποτα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επενδυση

Μπορείς στο μέλλον να κοιτάξεις για κανένα τροφοδοτικό της ψιλοπροκοπής.
Δεν το συστήνει ο κατασκευαστής (ίσως χάσεις την εγγύηση - τσέκαρε το στο manual) αλλά σε ήχο μάλλον θα σου προσφέρει κάτι έξτρα.

ps..ο γάτος είναι αστέρι...δεν πειράζει τίποτα...
Ωραίος ο γάτος! (ξέρει να εκτιμά τα καλά αγαθά!)

Κέρασέ τον ένα γουργουριστικό χάδι κι από μένα... -bye-

Να μαστε πάλι...την θέση του Advance στο ρακ,πήρε ο Leema Pulse...οι διαφορές δεν είναι τεράστιες αλλά είναι αισθητές..το δοκίμασα σήμερα με όλους τους τρόπους...cd και western digital μέσω του v-dac,αλλά με αναλογική πηγή έχοντας σαν phono stage το basic της clearaudio....
Αύριο θα δοκιμάσω να συνδέσω απευθείας το πικάπ με το phono stage του Leema καθώς και το Harman Kardon με τον ενισχυτή...
Σίγουρα θα "παρελάσουν" και άλλοι ενισχυτές από τον χώρο μου μέχρι να καταλήξω..
Μπορεί ο εκλεκτός να είναι ο Pulse...ποιος ξέρει...

ps...Αντώνη σε ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση...

_1014290n.jpg

Απάντηση: Re: Επενδυση

Πήρα τον νόμο στα χέρια μου...

Οι βάσεις της Tele ήταν αρκετά κοντές και ελαφριές...
Αφού τις γέμισα με άμμο,,,έκοψα μάρμαρο στα μέτρα τους και τις τοποθέτησα πάνω....

Κάτω από το μάρμαρο στις γωνίες έβαλα αυτοκόλλητα διπλής όψης που προορίζονται για άλλη χρήση αλλά βοηθάει και στο να μην γλιστράει το μάρμαρο...έτσι απομόνωσα σε ένα μεγάλο βαθμό τους κραδασμούς,,,η έτσι θέλω να πιστεύω...

_1013267.jpg

Αυτα με το κατω μερος...

Το ηχείο όμως ήθελε αρκετούς ακόμα πόντους έτσι ώστε το ύψος του twitter να φθάσει παράλληλα με τ αυτιά μου....
Σκέφτηκα λοιπόν να κόψω δυο μασίφ ξύλα στο μέγεθος του ηχείου και να τα βάλω στην θέση της παλιάς ξύλινης βάσης των δυο πόντων...

Η νέα λοιπόν ξύλινη βάση κατασκευάστηκε από ξύλο Οξιάς και το ύψος της είναι ακριβώς επτά πόντους...

_1013259.jpg

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι το ηχείο "έχασε" λίγο από την ανάλυσή του και το πλάτος,,,,αλλά πήρε σε βάθος (που τόσο χρειαζόταν) και βελτιώθηκε αρκετά η χροιά και το μέγεθος του ταμπουρου ,,
Συνολικότερη εικόνα σε λίγες μέρες...
Για την ώρα χαίρομαι μουσικουλα...:a0210:

Να με συμπαθάς,αλλά το μόνο που καταφέρνει αυτή η βάση είναι να φέρει τα ηχεία στο επιθυμητό ύψος.Κατά τα λοιπά σκοτώνει τον ήχο των πολύ καλών ηχείων.Πάρε ή φτιάξε κάτι καλό γι' αυτά τα ηχεία.Ειδικά αυτή η πλάκα ξύλου...Για κραδασμούς επίσης δεν συζητάμε...

Τι ν' ακούσεις έτσι...

Αν δεν πάρεις άλλες,αφαίρεσε άμεσα αυτά τα κομμάτια ξύλου και βάλε ελαστικομερή αντικραδασμικά κάτω απο το μάρμαρο και μεταξύ βάσης κι ηχείων.Μ' αυτά απο κάτω δεν θα γλυστρούν τα ηχεία και το μάρμαρο και θα κερδίσεις πάλι ύψος.

Επίσης δανείσου κάποια καλώδια καλής ποιότητας(ηχείων,ic,ρεύματος) για να κάνεις τις δοκιμές σου.Οταν καταλήξεις σε μηχανήματα τα ψάχνεις καλύτερα κι αυτά.

Last edited:
Να μαστε πάλι...την θέση του Advance στο ρακ,πήρε ο Leema Pulse...οι διαφορές δεν είναι τεράστιες αλλά είναι αισθητές..το δοκίμασα σήμερα με όλους τους τρόπους...cd και western digital μέσω του v-dac,αλλά με αναλογική πηγή έχοντας σαν phono stage το basic της clearaudio....
Αύριο θα δοκιμάσω να συνδέσω απευθείας το πικάπ με το phono stage του Leema καθώς και το Harman Kardon με τον ενισχυτή...
Σίγουρα θα "παρελάσουν" και άλλοι ενισχυτές από τον χώρο μου μέχρι να καταλήξω..
Μπορεί ο εκλεκτός να είναι ο Pulse...ποιος ξέρει...

ps...Αντώνη σε ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση...

_1014290n.jpg

Φίλε καλοάκουστα τα ηχεία σου και με το καλό και ο καινούργιος σου ενισχυτής. Ο Pulse είναι πάρα πολύ καλός ενισχυτής και στα λεφτά που σου τον δίνει ο Αντώνης πολύ δσκολα θα βρείς κάτι καλύτερο.

Τον είχα ακούσει και εγώ αλλά τελικά δεν τον επέλεξα προς όφελος του Pulse III λόγω των ψηφιακών εισόδων που διαθέτει...

Αν δεν καταλήξεις στον Pulse πές μου γιατί προτίμησες το άλλο κομμάτι με pm pls....

Re: Απάντηση: Re: Επενδυση

Να με συμπαθάς,αλλά το μόνο που καταφέρνει αυτή η βάση είναι να φέρει τα ηχεία στο επιθυμητό ύψος.Κατά τα λοιπά σκοτώνει τον ήχο των πολύ καλών ηχείων.Πάρε ή φτιάξε κάτι καλό γι' αυτά τα ηχεία.Ειδικά αυτή η πλάκα ξύλου...Για κραδασμούς επίσης δεν συζητάμε...

Τι ν' ακούσεις έτσι...

Αν δεν πάρεις άλλες,αφαίρεσε άμεσα αυτά τα κομμάτια ξύλου και βάλε ελαστικομερή αντικραδασμικά κάτω απο το μάρμαρο και μεταξύ βάσης κι ηχείων.Μ' αυτά απο κάτω δεν θα γλυστρούν τα ηχεία και το μάρμαρο και θα κερδίσεις πάλι ύψος.

Επίσης δανείσου κάποια καλώδια καλής ποιότητας(ηχείων,ic,ρεύματος) για να κάνεις τις δοκιμές σου.Οταν καταλήξεις σε μηχανήματα τα ψάχνεις καλύτερα κι αυτά.

Διονύση το κατάλαβα στην πορεία...την βάση την έχω ακυρώσει ήδη....(την χρησιμοποιώ με άλλο τρόπο)
Δεν θα αγοράσω βάσεις γιατί μου έχει καρφωθεί να φτιάξω κάτι μόνος μου,,,αυτή την εποχή επεξεργάζομαι στο μυαλό μου διάφορα σχέδια..μέχρι στιγμής δεν έχω καταλήξει κάπου αλλά σύντομα θα υλοποιηθεί η σκέψη...