Όχι παίδες. Πορτογαλία, Ισπανία γίνεται το ίδιο πράγμα. Παρακολουθείστε στις ειδήσεις τί γίνεται. Μην νομίζετε ότι αυτές οι φωτιές γίνονται μόνο στην Ελλάδα φέτος. Πέρυσι τον Αύγουστο ήμουν Πορτογαλία. Τον Ιούλιο είχε καεί η βόρεια Πορτογαλία. ΜΙλάμε για μια έκταση τεράστια. Το τρένο (υπερταχεία περνούσε επί 23 λεπτά μέσα από καμένη έκταση). Ρώτησα 2-3 συνεπιβάτες: Είχατε και νεκρούς; Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί καρβουνιασμένα 134 πτώματα. Αγνοούνται ακόμη περίπου 500 άτομα!!!
Ναι αλλά δεν έχουν κάθε χρόνο τόσες πολλές φωτιές...από "χέρι"....
Τα Κανανταίρ θεωρόύνται από τα καλύτερα πυροσβεστικά αεροσκάφη στον κόσμο και ίσως το καλύτερο πτητικά για τις συνθήκες στο Αιγαίο και για χαμηλές πτήσεις σε χαράδρες.´Η συντήρησή τους είναι καθημερινή. Συγκεκριμένα κάθε αεροπλάνο όταν γυρίζει στις 9.00 το βράδυ περνά από προληπτικό έλεγχο και τακτικό 1 φορά τη βδομάδα. Το πρωί είναι έτοιμο επιχειρησιακά.
Απόλυτα σύμφωνος ...
Η κυβέρνηση Σημίτη προσπάθησε να φέρει μεγάλα πυροσβεστικά αεροσκάφη ρωσικής ή ουκρανικής κατασκευής. Όμως είχαν τα εξής προβλήματα:
1. Μπορούσαν να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες νερού, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν στο ανάγλυφο του εδάφους. Καλά μόνο για τις πεδιάδες. Στα βουνά οι ρίψεις νερού γινόταν πάνω από τις κορυφογραμμές.
2. Ο όγκος του νερού κατέστρεφε τα κτίσματα. Δηλ. σκεπές σπιτιών, λυόμενα σπίτια, αγροικίες, κλπ. γκρεμίζονταν (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ) από τον όγκο του νερού.
Πάλι συμφωνώ
Άρα;
Κανανταίρ.... και πάλι.
Αλλά δεν μου λέτε....
είδατε τί γίνεται από καταστροφές στον "πολιτισμένο κόσμο";;
Προχθές το Heathrow ήταν κλειστό, διότι πλημμύρισε. (Σας φαίνεται φυσιολογικό; αναμενόμενο

Οι πτήσεις από το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης πήγαν όπου νά' ναι. Η κόρη μου που ταξίδευε για Λονδίνο βρέθηκε αρχικά στο Εδιμβούργο, και επειδή κι εκεί το αεροδρόμιο είχε πρόβλημα με τα νερά πήγε Αμβούργο. Διανυκτέρευσε στην καρέκλα του αεροδρομίου. Και φυσικά είχαν πλημμυρίσει πολλές πόλεις και οι μεταφορά των ανθρώπων γινόταν με βάρκες.
Αναμενόμενο, αυτό το πρόβλημα δεν το έχουμε..... ακόμα (ευτυχώς, γιατί αν το είχαμε και αυτό!!!!)
και βέβαια δεν είναι φυσιολογικό, τον έχουμε μουρλάνει τον Πλανήτη και μας το ανταποδίδει!!!!