Επεξεργασία αρχειων .nrg

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
...υπάρχει μηπως κάποιο πρόγραμμα που να μπορώ να ανοιξω τα .nrg και να τα μετατρλεψω είτε σε .iso είτε σε οτιδήποτε άλλο που θα κάνει δυνατή την προβολή τους ως ξεχωριστά tracks;;

Ευχαριστώ!!!

^ Ευχαριστώ... το είχα δει, μάλλον μου την κάνει την δουλειά! Το θέμα ειναι τωρα να βρω κ κάτι να μου ανοιγει τα .iso. Μάλλον κάτι σαν το 7zip ναι;
Ποιό όμως;

με το D. Utility δεν μπορώ να τα ανοιξω... πολύ πιθανό η μετατροπή απο nrg να μην γινεται σωστά. To toast δεν το ξερω.. κάποιο λινκ;

να σας εξηγήσω λιγο την κατασταση μηπως κάτι δεν κάνω σωστά...
πρόκειται για κάποια αρχεια nrg που περιέχουν μόνο audio (ειναι για εκπαιδευτικους) θέλω το iso που διμιουργειται να το ανοιξω ωστε να εχω ξεχωριστά τα tracks στον υπολογιστή ...

δεν έχω κανενα απο τα δυο προγράμματα... υπάρχει nero για mac;
επίσης δεν με ενδιαφέρει να τα κάνω cd ... θελω να τα εχω στον υπολογιστή

Αν τα κάνεις Mount με το disk utility του συστήματος δεν σου δημιουργεί ένα disk image ,απ'όπου μπορείς τα αρχεία να τα κάνεις copy στο mac?

Καταρχήν τα .nrg μπορείς απλά να τα μετονομάσεις αλλάζοντας την κατάληξη σε .iso και δουλεύουν μιά χαρά. τώρα για τη δουλειά που θέλεις, δε βλέπω άλλο τρόπο από το να τα μετατρέψεις σε .iso, να τα γράψεις σε cd με το burn (είναι δωρεάν) και να τα μετατρέψεις σε flac (ή aiff, ή ape, ή alac) με το xld.

Re: Απάντηση: Επεξεργασία αρχειων .nrg

Αν τα κάνεις Mount με το disk utility του συστήματος δεν σου δημιουργεί ένα disk image ,απ'όπου μπορείς τα αρχεία να τα κάνεις copy στο mac?

Ναι μεν διμιουργεί ενα disk image το οποίο όμως δεν μπορει να το ανοιξει με το disk utility βγάζει μνμ "Unable to attach ... (not recognized)".
To ίδιο γινεται είτε με μετονομασία είτε μετά απο την μετατροπή με το nrg2iso... δεν ξέρω μηπως τα αρχεία ειναι προβληματικά..

Last edited:
...και με το burn δεν αναγνωρίζει το .iso ... το θετω να φτιάξει cd ήχου κ μόλις συρω το αρχειο βγαζει ενα τρελά γρηγορο μνμ που αδυνατω να διαβασω αλλά δεν το φορτωνει...

Παιδια ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια ... κ παλιότερα ειχα προσπαθησει χωρις αποτέλεσμα να τα μετατρέψω αλλά πλέον τα χρειάζομαι γμτ... κ αυτοι οι σε nrg βρηκαν να τα ανεβάσουν;

Γιατί δε κάνεις dual boot το mac?
Για κάποιες τέτοιες περιπτώσεις θα σε βολέψει – να μη ψάχνεις άλλο pc.

Χμμ.. ναι δεν ξέρω να το κάνω.. οχι οτι τρελαίνομαι με την ιδέα ... απο τότε που τα εφτυσε το λαπτοπ κ εχω αναγκαστει να εχω το μακ και για τις τρέχουσες εργασιες κ οχι μονο για ηχο κλπ έχω ενα θεματακι...