επεξεργασια βιντεο AVCHD και ενγραφη σε bluray disk σε τελεια ποιοτη

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,382
ΚΕΡΚΥΡΑ
Καλησπερα.
Αγορασα την Βιντεοκαμερα panasonic SD900, εχω παθει πλακα με την κρυσταλινη εικονα της δεν θα πω περισσοτερα ειναι οτι καλυτερο εχω δει εγω προσωπικα.

Στα ερωτηματα μου τωρα θελω να επεξεργαστω τα βιντεο της καμερας (AVCHD) χωρις να χασω καθολου σε ποιοτητα και να τα γραφω μετα σε bluray δισκακια. Με ποιον τροπο μπορω να το κανω αυτο?

Και τελος η καμερα μου δινει 2 επιλογες α) 1080Ρ/50 και β) 1080Ρ . Σε καποια τεστ που δοκιμασα η ποιοτητα της εικονας μου φανηκε ιδια και στα δυο, αλλα Τι απο τα δυο να επιλεγω?

Δεν έχω αυτή την κάμερα αλλά την Panasonic TM300 και φίλος μου την ΤΜ 700 και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το υλικό που βγάζει.

Κάνουμε επεξεργασία κάθε ενότητας με το Adobe Premiere CS4, και εφφέ με το Adobe After Effects CS4, χρησιμοποιούμε transitions από το Premiere και άλλους κατασκευαστές, μενού και first play και σύνθεση όλων αυτών και παραγωγή του bluray με το Adobe Encore CS4.

Η επιλογή 1080P/50 δίνει λίγο καλλίτερο ποιοτικό αποτέλεσμα.

ΥΓ Έχεις σχέση με την Κέρκυρα;

Ta 50p εχουν καλυτερη κινηση, οχι καλυτερη εικονα.
Ειναι κυριως για μαγνητοσκοπηση σπορ και γρηγορα κινουμενων αντικειμενων.

Απαιτει ομως περισσοτερο φως και γι αυτο δεν συνισταται σε εσωτερικους χωρους με λιγο φως.

Τα bluray δεν ειναι συμβατα με υλικο 50p.
Τελευταια καθιερωθηκε το avchd 2.0 που υποστηριζει αυτο το προτυπο (1080 50p), αλλα δεν ειναι συμβατο με τα περισσοτερα bluray που υπαρχουν στην αγορα.

Δοκιμασε sony vegas

Να ξερεις οτι θελει δυνατο μηχανημα για επεξεργασια και ειδικα για realtime rendering οποιο προγραμμα και να χρησιμοποιησεις αν θες αποτελεσμα σε 1080p/50.

Μιας και έχω την ίδια απορία, αν θέλουμε να γράψουμε το αρχείο m2ts από την κάμερα σε δισκάκι DVD (σε 1080 ποιότητα), υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε να εξασφαλίσουμε συμβατότητα αναπαραγωγής από επιτραπέζια Blu ray players;
Πιο συγκεκριμένα:
1. Κατ' αρχήν θαπρέπει να μετατρέψουμε τα 50fps se 25fps. Με ποιό τρόπο / πρόγραμμα;
2. Πως θα βάλουμε μενού και κεφάλαια;
3. Πως θα το κάψουμε σε δισκάκι DVD ή Blu ray;
(ποιούς φακέλους θα πρέπει να "κάψουμε";)