Επεξεργασία φωτογραφιών με IPad Pro και IPhone

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι πάνω από 1 χρόνο και από τοτε έχουν γίνει αρκετες αλλαγές/προσθήκες/ βελτιώσεις στο Lightroom Mobile, εχεις πλέον τη δυνατότητα με το νέο IPadOS και το update του LR Mobile να παρακάμψεις το φόρτωμα των φωτογραφιών από το photos library και να τις εισάγεις απευθείας σε φάκελο του LR από την κάρτα μνήμης ή την φωτογραφική μηχανή. Τα υπόλοιπα που αναφέρει το άρθρο εξακολουθούν να δουλεύουν ως διαδικασία.

το βάζω όμως για να διαβάσει κανεις ολοκληρωμένα τη συνεργασία του προγράμματος με τον υπολογιστή μας στο σπίτι ή στο γραφείο καθώς και την εμπειρία χρήσης της συσκευής στο σύγχρονο φωτογράφο που αναζητεί κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την Max φορητότητα.

Βάζω και ένα βιντεάκι στο ανάλογο πνεύμα :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

και ένα πιο πρόσφατο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παρότι έχω και το Affinity pro που είναι πιο πλήρες δουλεύω με το LR αρκετό καιρό και έχω μάθει τις βασικές λειτουργίες του, οπότε στο ipad μέχρι στιγμής αυτό χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο. Επίσης το Affinity δεν μπορεί να επεξεργαστεί τα αρχεία υψηλής ανάλυσης hires της Olympus ενω το LR Mobile το κάνει εξαρχής και πριν τα update.

Last edited:
το εχω κι εγω , αλλα δυστυχως ακομα δεν εχουν προσθεσει βασικα πραγματα για μενα, οπως local adjustements, linear gradient , brushes κλπ.
Ουτε εχει Noise/moire reduction ... εχει δρομο ακομα να φτασει το LR.

Απάντηση: Re: Επεξεργασία φωτογραφιών με Ipad Pro

Συμφωνώ το τελευταίο ειδικά είναι πολύ σημαντική έλλειψη αλλά έχει κάποιες άλλες δυνατότητες π.χ. invert χρωμάτων κλπ. όπως και στο export που μπορεί να βολέψουν αν θες να κανεις συγκεκριμένα πράγματα εύκολα και γρήγορα. Θα προστεθούν κιαλλα σιγά σιγά, για γρήγορες επεμβάσεις είναι μια χαρά.

Και το αγοράζεις μια φορά, εγώ μάλιστα το είχα πάρει δωρεάν σε προσφορά.

Είναι για πιο βασικά πράγματα το Pixelmator photo, αλλα αυτα τα κανει καλα.
Άλλωστε υπάρχει και το πιο πληρες Pixelmator app.

Έψαχνα ένα πρόγραμμα για να κάνω side to side σύγκριση καρέ φωτογραφιών και βρήκα το Darkroom το οποίο στη δώρεαν του έκδοση επιτρέπει 2 instances του προγράμματος ταυτόχρονα:

https://apps.apple.com/gr/app/darkroom-photo-editor/id953286746
20fd0deeb282acedbdcc7b58431d92d9.png

Ελπίζω αυτή τη δυνατότητα του λειτουργικού να την ενσωματώσουν ολα τα app , ειδαλως θα έχουμε από ένα app για κάθε feature. Και εμένα μου χρειάζεται να κάνω σύγκριση φωτό, μεταξύ άλλων να βάζω watermark, να έχω δυνατότητα να φορέσω ένα περίγραμμα δικης μου κατασκευής πριν ανεβάσω κάπου φωτό, να βλέπω αναλυτικά τα EXIF κλπ. και τα κάνω με διαφορετικά προγράμματα από τα βασικά που επεξεργάζομαι τις φωτό.

Ελπίζω αυτή τη δυνατότητα του λειτουργικού να την ενσωματώσουν ολα τα app , ειδαλως θα έχουμε από ένα app για κάθε feature. Και εμένα μου χρειάζεται να κάνω σύγκριση φωτό, μεταξύ άλλων να βάζω watermark, να έχω δυνατότητα να φορέσω ένα περίγραμμα δικης μου κατασκευής πριν ανεβάσω κάπου φωτό, να βλέπω αναλυτικά τα EXIF κλπ. και τα κάνω με διαφορετικά προγράμματα από τα βασικά που επεξεργάζομαι τις φωτό.

Όντως είναι θέμα ενσωμάτωσης της δυνατότητας από τους devs κάθε εφαρμογής.

Στο LR Mobile ανακάλυψα οτι ο πιο γρήγορος τρόπος κατεβάσματος αρχείων είναι να φτιάξεις ένα Album και με την επιλογή Add photos , from Camera device με το καλώδιο USB3 απευθείας στην φωτογραφική μηχανή να διαλέξεις όποια αρχεία θέλεις (jpeg και Raw) να στα κατεβάσει στο πι και φι. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος μεταφοράς για εμένα με Lighting to USB3 adapter, τα επεξεργάζεται γρήγορα και σώνεις όπου θέλεις. Και κανεις οικονομία και στην μπαταρία της φωτογραφικης που με WiFi υποφέρει μέχρι να κατέβουν μεγάλα αρχεία.

Επίσης το Cascable αναβαθμίστηκε και προσφερει πλέον μεταξύ άλλων και τη δυνατότητα μεταφοράς με καλώδιο εκτός από WiFi καθώς και μετακινήσεις σε άλλο φάκελο εκτός τον δικό του στο iCloud ή στο My Ipad ,

δυστυχώς το pro που υποστηρίζει RAW, tethering και άλλους αυτοματισμούς στοιχίζει πάνω από 30 .

Έρχεται σύντομα το IPadOS 4.0 με βελτιώσεις στο φωτογραφικό και βιντεογραφικό τομέα των συσκευών IOS, μια σούμα με τις επιπλέον δυνατότητες που θα περάσουν και στα Ipad είναι εδω στην σελίδα του Βάιου.

Δεν πρόλαβαν να ξεμυτίσουν τα νέα IPad Air και άμεσα βγαίνουν update προγραμμάτων για να εκμεταλευτουν την επεξεργαστική ισχύ του νέου Α14 Bionic τσιπ , το νέο Pixelmato4 v1.4 υπόσχεται πολλά και μεταξύ άλλων βελτιώσεων και αύξηση της ανάλυσης :

https://www.dpreview.com/news/27816...ered-image-upscaling-tool-ml-super-resolution

https://vimeo.com/454705927

Επειδή τα περισσότερα τα θεωρώ λίγο μαρκετιστικα το δούλεψα άμεσα με φωτό που είχα τραβήξει με την παλιά μου Olympus Ε1 (μόλις 5mpx αρχείο ) που είχα λίγο επεξεργαστεί και είχα στο iPad αποθηκευμένη μετά από λίγη επεξεργασία

Αρχική φωτό χωρίς περιθώριο

66AD161E-CFD0-4494-BEDB-806E43665FC5.jpg

Μετεγενεστερη φωτό που προέκυψε από την πρώτη αποθηκευμένη στο Ipad με περιθώρια (δεν θυμάμαι με ποιο προγραμμα το είχα κάνει) και σήμερα μετά ένα απλό πέρασμα στο ML super resolution , τίποτε άλλο

C842DD03-2983-486E-8EC4-FD23D99ADC18.jpg

Υπόψην το πρώτο αρχείο είναι πριν κάν βάλω τα περιθώρια (το δεύτερο το έσωσα κατά λάθος πάνω στο αρχικό οπότε δεν το έχω) , μπορεί να μην βλέπετε σημαντική διαφορά στο μόνιτορ λόγω μικρών αρχείων αλλά υπάρχει , μάλιστα όταν το κάνει στο Ipad υπάρχει διπλή οθόνη αμέσως μετά που βλέπεις πριν αποθηκευσεις την εικόνα πριν και μετά με slide στα παράθυρα, οπότε κρίνεις εύκολα το τελικό αποτέλεσμα.

Last edited:
Ένα έξυπνο γκατζετακι/ συσκευή το Luna Display τοποθετημένο στην HDMI η USBC θύρα του υπολογιστή μας υπόσχεται να μετατρέψει το Ipad σε ασύρματη ταμπλέτα της οθονης του υπολογιστή μας όπου θα δουλεύουν τα περιφερειακά (ποντίκι, πληκτρολόγιο) αλλά και το πενάκι του ipad για τυχόν επεξεργασία. Στα 49$ για την ώρα στην πλατφόρμα Kickstarter.

Περισσότερα : https://www.kickstarter.com/projects/767721702/luna-display-for-windows#

Luna-Display-for-windows-3.jpg

f99e872238fed0db3b5e26f809dfdcd8_original.png

Aρκει να δουλεύει... Το duet που έχω και το συνδέω με καλώδιο, στο λάπτοπ κάθε τόσο χάνει σύνδεση, και αργεί το ποντίκι με αποτέλεσμα να ειναι πρακτικά άχρηστο.
Με τον σταθερό δουλεύει καλά.

Κάτι τρέχει με το laptop σου...εγώ το χρησιμοποιώ χρονια με mac και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ούτε τώρα με laptoo hp και σταθερό.
Για το duet λέω....

Sent from my SM-T860 using Tapatalk

Mε το Surface που δοκίμασα αυτο μου κάνει. Aλλαξα αναλύσεις κλπ τα ίδια. Κριμα γιατι αυτα τα δυο παιρνω μαζί οταν ειμαι εκτος.
Τωρα με το σταθερό δουλεύει ΟΚ αλλά εκει δε το χρειάζομαι, εχω μεγαλες οθόνες κ digitizer.

Φίλος ψάχνει συσκευή για επεξεργασία φωτογραφιών στον "δρόμο". Λόγο χαμηλού budget αξίζει να ρίξει μια ματιά στο απλό ipad του '20 ή να κάνει υπομονή για μεγαλύτερο;