Επεξεργαστη και μνημη για htpc

komninos i

AVClub Enthusiast
14 July 2006
948
Κανω μια αναβαθμιση και θελω τη γνωμη σας.Με μητρικη Gigabyte Ζ87Χ-OC (1150/Ζ87/DDR3) τη επεξεργαστη προτεινετε και μνημη?Ευχαριστω

Τώρα παίζω mkv αρχεία με core 2 duo 8400.Το θέλω μονο για home cinema.Κάρτα γραφικον έχω τη ati 6850.Έχω αγοράσει την μητρική που αναφέρω και αυτά που μου λοιπουν είναι επεξεργαστής και μνήμη.Απλα θέλω να κάνω μια αναβαθμίσει.

Φιλέ μου αυτά που έχεις ήδη είναι 5 φορές παραπάνω πιο δυνατά και ενεργοβορα από ότι χρειάζεται ένα htpc.
Υπάρχει διάχυτη μια εσφαλμένη αντίληψη που μπλέκει το htpc με τα υπερχρονισμενα gaming machines.
Γι αυτό είναι λίγο δύσκολο να σου γίνουν προτάσεις με νόημα για το πως θα ανανεώσεις το λίγο παλιότερο"τερατακι" που έχεις ;)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό που θα είχε νόημα στη περίπτωσή σου θα ήταν ένας επεξεργαστής χαμηλής κατανάλωσης, όπως
http://www.e-shop.gr/intel-core-i3-4130t-290ghz-lga1150-box-p-PER.558424 για τα 35W, και μια αθόρυβη κάρτα γραφικών, http://www.skroutz.gr/s/4063953/XFX-Radeon-R7-250-1GB-Silent.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και θα σου πρότεινα να το στησεις σε μια διαφορετικού προσανατολισμού μητρική.

Συγνώμμη για την παρέμβαση, αλλά εγω σκεφτομαι για htpc γύρω στα 200 ευρώ μαζί το κουτί, και ότι θα παίζει τα πάντα μέχρι 1080p.
Αεροβατώ;

Δεν αεροβατεις αλλά με 300 θα ήσουν υπερπλήρης!

Φίλε αυτή η μητρική έχει φτιαχτεί για να σηκώνει πολλές κάρτες γραφικών και να αντέχει αυξημένο θερμικό φορτίο και πολλά watt.
Μπορείς να κανεις καλυτερα τη δουλειά σου με κάτι πιο απλό και φθηνό που θα σεταρεται και πιο εύκολα.
Επίσης μια silent κάρτα σαν αυτή που σου πρότεινα θα είναι αρκετή και για αξιοπρεπή παιχνίδια.

Τώρα παίζω mkv αρχεία με core 2 duo 8400.Το θέλω μονο για home cinema.Κάρτα γραφικον έχω τη ati 6850.Έχω αγοράσει την μητρική που αναφέρω και αυτά που μου λοιπουν είναι επεξεργαστής και μνήμη.Απλα θέλω να κάνω μια αναβαθμίσει.
Αυτά που σου πρότεινε ο συμφορουμίτης ειναι ιδανικά για την χρήση που θες. Θα σου πρότεινα επίσεις να πάρεις ένα καλό 80+ τροφοδοτικό αν δεν έχεις ήδη

Αν δεν έχεις ανάγκη τα χρήματα δε χρειάζεται να την πουλήσεις και να χάσεις.. Δεν είναι ότι δεν κάνει απλά είναι ανώτερη απο αυτό που χρειάζεσαι

Re: Απάντηση: Επεξεργαστη και μνημη για htpc

Φιλέ μου αυτά που έχεις ήδη είναι 5 φορές παραπάνω πιο δυνατά και ενεργοβορα από ότι χρειάζεται ένα htpc.
Υπάρχει διάχυτη μια εσφαλμένη αντίληψη που μπλέκει το htpc με τα υπερχρονισμενα gaming machines.

Υπάρχει μία μικρή διαφωνία σε αυτό.
Δεν έχεις άδικο γενικά, αυτή την στιγμή οποιοδήποτε σύστημα των τελευταίων γενεών, όσο low end και να είναι, υπερπληρεί τις απαιτήσεις ενός τυπικού htpc, αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχουν φίλτρα (βλέπε madvr) που είναι ικανά να γονατίσουν high end - overclocked τερατάκια με πανάκριβες κάρτες γραφικών.

Προφανώς δεν απευθύνονται στον μέσο χρήστη, αλλά είναι μία λεπτομέρεια που αξίζει να αναφερθεί μιας και κάποια φίλτρα μπορούν να κάνουν θαύματα (ειδικά στο upscaling). :)

Όντως και αυτά που έχεις είναι υπεραρκετά. Όμως μια στο τόσο και μένα με πιάνει να θέλω να παίξω με φίλτρα μέσω avisynth κλπ τα οποία τρώνε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών στον αέρα με απειροελάχιστη βελτίωση στην ποιότητα (κοινώς το κάνεις επειδή μπορείς να παίξεις και όχι επειδή το χρειάζεσαι) - το madvr είναι προφανώς μόνιμα απενεργοποιημένο ασυζητητί.
Οπότε πρακτικά πάρε ότι καλύτερο hardware σηκώνει ο προϋπολογισμός σου...ακόμη και αν η χρήση για htpc είναι ελάχιστη, θα μπορείς να παίζεις και κανένα σύγχρονο παιχνιδάκι με αρκετές επιλογές γραφικών ενεργοποιημένες.