Επεξήγηση εννοιών Video

Lafas1987

Senior Member
13 April 2008
331
24p, Full HD, HD Ready, 24p True Cinema, 1:1 pixel mapping, 60Hz, 100Hz, κλπ.

Θα ήθελα να προσκαλέσω και να παρακαλώ όποιον γνωρίζει να ξεκαθαρίσουμε λίγο μερικές έννοιες οι οποίες έχουν αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα της εικόνας που βλέπουμε.

Ανοίγω αυτό το Topic με αφορμή ίσως το "πρόβλημα" που έχω αναπαράγοντας ταινίες είτε στην οθόνη του υπολογιστή μου, είτε στη τηλεόραση.

Είμαι λάτρεις του 720p ακόμα και του 1080p πάντα σε Format *.mkv και το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για την αναπαραγωγή αυτών είναι το Media Player Classic - Home Cinema (MPC-HM) με τις παρακάτω ρυθμίσεις.

Επίσης, για αναπαραγωγή σε mpeg2 (DVD) χρησιμοποιώ το Power DVD 8 ή το Playstation 3.

Το πρόβλημα που έχω, που ίσως δεν είναι πρόβλημα, είναι ότι η εικόνα δεν είναι τελείως ομαλή, όπως είναι για παράδειγμα όταν γράφουμε Video με κάμερα χειρός και μετά την αναπαράγουμε σε οθόνη. Έχω την αίσθηση, ότι όταν η TV ή η οθόνη του υπολογιστή απεικονίζει κάποιο μεγάλο τοπίο και κινείται η κάμερα, τότε η εικόνα σπάει σαν να πηγαίνει καρέ καρέ, δεν είναι ομαλή με λίγα λόγια.

Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι πιο έντονο στη TV. Επίσης αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι τα κανάλια της TV και συγκεκριμένα, παλιές ελληνικές ταινίες απεικονίζονται πάρα πολύ ομαλά σαν να έχουν γρήγορη κίνηση. Αυτό γιατί δεν γίνεται και στα mkv αλλά και στα DVD που είπα και πιο πάνω.

Παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει.

Ότι έχω φαίνεται στην υπογραφή μου.

Καλύτερα ρώτα τα παιδιά στην κατηγορία Home Theater PC.
Εδώ που έβαλες το μήνυμα είναι σχετικά με video-κάμερες κυρίως, όχι για αναπαραγωγή.