Επιβεβαίωση από την ΟΤΕnet περί ADSL

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Απ'ότι φαίνεται προχωρούν με γοργό ρυθμό! Αντε να δούμε.
Σας παραθέτω το άρθρο από την ιστοσελίδα της OTEnet:

Αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL από τον ΟΤΕ

Την επέκταση σε 6 ακόμα περιοχές, του πιλοτικού προγράμματος αναβάθμισης των ταχυτήτων πρόσβασης ADSL, ανακοινώνει ο ΟΤΕ.

Από τις 26 Ιουλίου, στις περιοχές που συμμετέχουν ήδη στο πιλοτικό πρόγραμμα, προστίθενται και νέες, συμπεριλαμβανομένων και περιοχών εκτός Αττικής.

Συγκεκριμένα, από τις 26 Ιουλίου, ο ΟΤΕ ξεκινάει τον διπλασιασμό των ονομαστικών ταχυτήτων σε επιλεγμένες υποδομές του (DSLAMs), που εξυπηρετούν τμήματα των εξής περιοχών/πόλεων:

Αττική: Αχαρναί, Αγία Παρασκευή, Ηλιούπολη Θεσσαλονίκη: Θέρμη, Πάτρα: Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννινα: 28ης Οκτωβρίου

Οι ταχύτητες και στις 6 νέες επιλεγμένες υποδομές θα αναβαθμιστούν ως εξής:

Οι υφιστάμενες ταχύτητες πρόσβασης (downstream / upstream) 384/128 kbps θα γίνουν 768/192 kbps, οι 512/128 kbps θα γίνουν 1024/256 kbps και οι 1024/256 kbps θα γίνουν 2048/256 kbps

Στο πιλοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ήδη τμήματα των περιοχών Δάφνη, Μαρούσι, Πατήσια, Πεδίο Άρεως, Ραφήνα, Τερψιθέα και Χολαργός.

Μετά το πέρας του πιλοτικού προγράμματος, και μέσα στο φθινόπωρο, ο ΟΤΕ σκοπεύει να αναβαθμίσει τις ταχύτητες σε όλες τις προσβάσεις ADSL (υφιστάμενες και νέες / χονδρικής και λιανικής), προσφέροντας ταχύτητες έως και 2Mbps, χωρίς καμία αύξηση στα μηνιαία τέλη, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στον τελικό χρήστη, ιδιώτη ή επιχείρηση.
Πηγή EEXI

Last edited:
Ότι και να κάνουνε από ποιότητα είναι χάλι μαύρο.
Προσεχώς από την δουλειά μου θα ξηλωθεί!!

Τελικα αυτες οι ταχυτητες του ΟΤΕ ειναι μονο ονομαστικες? Γιατι απο οτι διαβαζω πολλοι εχουν προβλημα με τις ταχυτητες τους. Αλλες ειναι οι αναγραφομενες και με αλλη ταχυτητα κατεβαζουν (πολυ χαμηλοτερη). Ισχυει αυτο? Γιατι κι εγω συντομα θα πρεπει να βαλω και μην την πατησω!! :damnyou:

πάντως και στο γραφεό και στο σπίτι που έχω οτε (384/128) η ταχύτητα είναι πάνω-κάτω πραγματική. Ίσως στο γραφείο να υπολείπεται κάπως. Τώρα εάν μου το κάνουν δίχως περαιτέρω τέλη ταχύτερα (ακόμη και να μην είναι διπλάσια η ταχύτητα) καλό θα είναι. Ούτως ή άλλως για εμένα που έχω ήδη αγοράσει δεν θα είναι διαφημιστικό τρικ (όπως ενδεχομένως είναι για τα λοιπά ...πρόβατα).

Καλα καλα. Ας τελειωσει η συμβαση μου με τον ΟΤΕ και μετα τα λεμε. Που με ειχανε 1 μηνα σε DSLAM που ενώ έπρεπε να εχει 50 γραμμες 512 ειχε 150!!! Για 1 μηνα δεν ειχα ADSL 512 αλλα 128 αν υπαρχει. Κατέβαζα με 12 και 13. Δουλευομαστε τελείως με τον ΟΤΕ. Σιγα τα αυγα...
Πιλοτικα προγραμματα και αηδιες... Εδω δεν ειναι σε θεση να υποστηριξουν τα προγραμματα που ηδη τρεχουν και θελουν και να κανουν και αναβαθμησεις. Εδω γελαμε.:Banane0:

Last edited:
Re: Απάντηση: Επιβεβαίωση από την ΟΤΕnet περί ADSL

panosxgr said:
Τελικα αυτες οι ταχυτητες του ΟΤΕ ειναι μονο ονομαστικες? Γιατι απο οτι διαβαζω πολλοι εχουν προβλημα με τις ταχυτητες τους. Αλλες ειναι οι αναγραφομενες και με αλλη ταχυτητα κατεβαζουν (πολυ χαμηλοτερη). Ισχυει αυτο? Γιατι κι εγω συντομα θα πρεπει να βαλω και μην την πατησω!! :damnyou:

Μην βαλεις ΟΤΕ με τιποτα. Και μην δελεαζεσαι απο τα οικονομικα πακετα του.

Το θετικο με αυτη την κινηση του ΟΤΕ ειναι οτι θα ριξει τις τιμες στον ανταγωνισμο. Αρα εμεις οι υπολοιποι θα μπορεσουμε να κανουμε φθηνοτερες συνδεσεις σε υψηλες ταχυτητες με τις αλλες εταιριες!!! :Banane0: :Banane0: :Banane0:

Ρε ξυπνηστε εδω στην Ευρωπη εχουνε 25mb γραμμές και εμεις στην Ελλαδα φτασαμε στα 2mb. Που ζουμε αραγε:chinscratch:

Re: Απάντηση: Επιβεβαίωση από την ΟΤΕnet περί ADSL

panosxgr said:
Το θετικο με αυτη την κινηση του ΟΤΕ ειναι οτι θα ριξει τις τιμες στον ανταγωνισμο. Αρα εμεις οι υπολοιποι θα μπορεσουμε να κανουμε φθηνοτερες συνδεσεις σε υψηλες ταχυτητες με τις αλλες εταιριες!!! :Banane0: :Banane0: :Banane0:

Οπως ακριβώς το ειπες φιλε μου "συνδεσεις σε υψηλες ταχυτητες με τις αλλες εταιριες!!!"

Μονο να φανταστεις οτι τωρα που ειμαι Αγγλια, εχω 2mbps γραμμη, κατεβαζω σταθερα με 250Kb/s και πληρωνω το μηνα 14€, με απεριοριστο downloading. Τι να λεμε τωρα!!! Και ηδη εχουν ανακοινωσει στο Λονδινο οτι σε λιγο καιρο θα ξεκινησουν οι νεες γραμμες σε πιλωτικη φαση ταχυτητας 100Μbps!!!!!

Ναι αλλα ολα αυτα στην Αγγλια... 100mb αχαχαχαχα... Μονο που το σκεφτομαι γελαω. Εδω με το ζορι και αν 1.