Επιβραβευση Παιδοφιλων,τζογαδορων,πυρομανων κ.λ.π

Δεν ξέρω αν είμαι πολιτισμένος ή όχι, αλλά αν -ο μη γένοιτο- πείραζε κανείς το παιδί μου σίγουρα θα μετάνοιωνε την ώρα που γεννήθηκε. Λεπτομέρεις με π.μ.

και που είπαμε ότι διαφωνούμε ???

Απάντηση: Re: Επιβραβευση Παιδοφιλων,τζογαδορων,πυρομανων κ.λ.π

Αυτό κατάλαβες από αυτό που έγραψα;

"Οι θεωρητικοί φωστήρες του ποινικού δικαίου λοιπόν θεωρούν ότι δικαιούσαι δεύτερη, τρίτη, τέταρτη ευκαιρία κλπ. Γι αυτό πρέπει να "θεραπεύσουμε" τους ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ και να γυρίσουν πίσω στην κοινωνία παραδειγματισμένοι όπου θα ενταχθούν αρμονικά στο κοινωνικό σύνολο.Πράγματα ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. Εγώ ΔΙΑΦΩΝΩ με αυτό το σύστημα. Ο καθένας δικαιούται να έχει τις απόψεις του."

Πως θα έπρεπε να γίνεται σύμφωνα με το σκεπτικό σου???

Αυτό κατάλαβες από αυτό που έγραψα;

Το μονον που κατάλαβα.
Τα άλλα δεν βγαζουν νοημα,έτσι και αλλοιώς.

Ορισε μας τους ''Εγκληματιες εκ πεποιθησεως''

Re: Απάντηση: Επιβραβευση Παιδοφιλων,τζογαδορων,πυρομανων κ.λ.π

Νομίζω ότι υπάρχουν και τέτοιοι. Ή όχι; Δεν είναι όλοι Γιάννηδες Αγιάννηδες που λέει ο άλλος.

ΥΓ. Αλλά πάω πάσο αφού γουστάρεις τον παίξιμο του Μπαχ από τον Glenn Gould

ΥΓ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψηφίζω παρεμπιπτόντως χωρίς πλάκα! Οι ακραίες απόψεις μου ανάβουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις... Μάλλον πρέπει να πάρω και εγώ κάποιου είδους επίδομα :twoguns:

Re: Απάντηση: Re: Επιβραβευση Παιδοφιλων,τζογαδορων,πυρομανων κ.λ.π

Πως θα έπρεπε να γίνεται σύμφωνα με το σκεπτικό σου???

Ρώτα τον Πάσαρη. Εγώ δεν ξέρω. Γράφω ασυναρτησίες που δε βγάζουν νόημα :firstprize:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιβραβευση Παιδοφιλων,τζογαδορων,πυρομανων κ.λ.π

Νομίζω ότι υπάρχουν και τέτοιοι. Ή όχι; Δεν είναι όλοι Γιάννηδες Αγιάννηδες που λέει ο άλλος.

ΥΓ. Αλλά πάω πάσο αφού γουστάρεις τον παίξιμο του Μπαχ από τον Glenn Gould

ΥΓ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψηφίζω παρεμπιπτόντως χωρίς πλάκα! Οι ακραίες απόψεις μου ανάβουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις... Μάλλον πρέπει να πάρω και εγώ κάποιου είδους επίδομα :twoguns:

Ρώτησα κατι συγκεκριμένο(μου ειναι αδιάφορο τι ψηφιζεις) και θά περίμενα επιστημονική απαντηση..Πώς ορίζονται οι ''εγκληματιες εκ πεποιθήσεως''?

Η ''εγκληματολογική ανθρωπολογια '' τού Lobroso πάντως ,πού πίστευε οτι συσχετίζονται τά χαρακτηριστικά του κρανίου τών ανθρώπων με τήν εγκληματική τους φύση ,εχει εδώ και ενάμιση αιώνα περάσει εντελώς στο περιθώριο.

Κι εμένα μου φαίνεται περίεργο να αναγνωρίζεται αναπηρία ως και 30% λόγω φετιχισμού ή ως 35% λόγω τριχοτιλλομανίας (η μανία να μαδάς τα μαλλιά σου), όμως ως προς την κατάταξη των ψυχικών διαταραχών, ο συζητούμενος Ενιαίος Πίνακας Αναπηρίας αναφέρει ότι απλά υιοθετεί το ταξινομικό σύστημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ICD-10), οπότε δεν μου φαίνεται πως είναι πολιτική η επιλογή. Εννοώ πολιτική είναι ασφαλώς η επιλογή της υιοθέτησης του παραπάνω ταξινομικού συστήματος, από εκεί και πέρα δεν είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής.

Διάβασε αυτό το βιβλίο και θα καταλάβεις. -bye-

Θέλεις να κάνουμε ένα γκάλοπ και να ρωτήσουμε αν υπάρχουν εγκληματίες εκ πεποιθήσεως;

Τι θα καταλαβω απο ένα βιβλιο??

Και απο πότε τά γκάλοπ καθορίζουν επιστημονικές αποψεις?

Εν πάση περιπτώσει τά περί ''αναπηριας'' δέν νομίζω οτι έχουν σχέση με επιβράβευση κάποιας πράξης,αλλά αποτελούν πιθανότατα μιά γραφειοκρατική πράξη κάποιου που απλά αντέγραψε τις ψυχικές διαταραχές ή δυσλειτουργίες και εκανε χοντρή πατάτα.

Ολες οσες αναφέρονται ανήκουν στις διαταραχές τής παρόρμησης (αδυναμια ελέγχου τών παρορμήσεων)και ο πάσχων παροτι αδυνατεί να ελέγξει τις ενέργειές του ,εχει επιγνωση τών πράξεών του...Μονον η τριχοτιλλομανια κατ''άλλους ανηκει σε μια υποκατηγορια τής ψυχαναγκαστικής διαταραχής..

Η πιθανότητα νά αιτηθεί κατ´αρχήν συντάξεως αναπηριας οιοσδήποτε απο τις παραπάνω κατηγοριες ειναι μηδενική και δεύτερον ακομα και στην ακραία περίπτωση που αιτείτο δεν υπήρχε περιπτωση να πάρει μιάς και τα ποσοστά ειναι μικρά.

Επίσης αποσα ειναι γνωστά εως σήμερα δυσκολα μια διαταραχή τής παρόρμησης συνυπάρχει με μιάν άλλη ,αλλά ακομα και αν συνέβαινε κατι τετοιο δεν αθροίζονται τα ποσοστά τους για να φτασουν στο 67%..

Αν μιλησουμε για πιο ''φυσιολογικές παθήσεις'' ο συνδυασμός ενος επεισοδίου κατάθλιψης,με οσφυαλγια και βρογχικο άσθμα ενώ άν αθροιστούν ξεχωριστά τα ποσοστά φτανουν στο 67%,παρα ταύτα ο πάσχων δεν θα παρει συνταξη αναπηριας γιατι περαν τής λεγομενης ανατομοφυσιολογικής βλάβης λαμβάνονται υποψιν και το επάγγελμα και αλλοι παράγοντες..

Οποτε νομιζω πώς ειναι απλά μια γραφειοκρατική πατάτα κάποιου υπαλλήλου,που δεν θαχει ουσιαστική εφαρμογή..

Αυτα επί του θεματος του παροντος νήματος.

Last edited:
Ένας εκ πεποιθήσεως εγκληματίας είναι για πάντα εγκληματίας αλλιώς δεν είναι εκ πεποιθήσεως εγκληματίας. Τώρα από που και ως που όρισες τον εαυτό σου (και κάποιους άλλους) ως εκ πεποιθήσεως εγκληματία δεν το κατάλαβα. Εσύ αρνείσαι τον χαρακτηρισμό ενός εκ πεποιθήσεως πράττοντος κάτι (κατ' εσέ μη αξιόποινου) ως εγκληματία. Αυτή είναι η διαφορά μας. Νομίζω επιστημονικά είναι αποδεκτός ο εν λόγω όρος.

Ένας εκ πεποιθήσεως εγκληματίας είναι για πάντα εγκληματίας αλλιώς δεν είναι εκ πεποιθήσεως εγκληματίας. Τώρα από που και ως που όρισες τον εαυτό σου (και κάποιους άλλους) ως εκ πεποιθήσεως εγκληματία δεν το κατάλαβα. Εσύ αρνείσαι τον χαρακτηρισμό ενός εκ πεποιθήσεως πράττοντος κάτι (κατ' εσέ μη αξιόποινου) ως εγκληματία. Αυτή είναι η διαφορά μας. Νομίζω επιστημονικά είναι αποδεκτός ο εν λόγω όρος.

E?:blink::blink:

Που ορισα τον εαυτο μου και κάποιους αλλους ως εκ πεποιθησεως εγκληματιες??Υποθέτω πώς κατι αλλο ηθελες να διατυπώσεις.

Ούτε αρνούμαι,ούτε δεν αρνούμαι..

Προσπαθώ να καταλάβω τι σημαινει ''εκ πεποιθήσεως εγκληματιας''..

Υπάρχουν διαταραχές προσωπικότητας που δυνητικά θά έφταναν στον φόνο,αλλά δεν το πραττουν και άλλοι με ιδια χαρακτηριστικά που το πράττουν..Σε δυό πανομοιοτυπες περιπτώσεις έχουμε διαφορετικές ενέργειες.

Μια αξιόποινη πράξη απο την στιγμή που διαπράττεται ειναι αξιόποινη ..Αυτο ειναι δεδομένο.
Η διαφορά έγκειται στό ''εκ πεποιθήσεως'' που τον θεωρώ αδόκιμο ορισμό..
Υπάρχουν προσωπικότητες που δεν νοιώθουν ενοχές για έναν φόνο(οι λεγομενοι ψυχοπαθητικοί-οχι ψυχοπαθείς)και αλλοι που συντριβονται,μετά την πράξη...

Και πάλι ομως δέν μπορει κανεις να ορισει κάποιον,ώς ''εκ πεποιθήσεως''.

Διάβασε αυτό το βιβλίο και θα καταλάβεις. -bye-

Θέλεις να κάνουμε ένα γκάλοπ και να ρωτήσουμε αν υπάρχουν εγκληματίες εκ πεποιθήσεως;

Το συγκεκριμένο βιβλίο, ούτε εγκληματολογική έρευνα φαίνεται να αποτελεί, αλλά ούτε και στενά νομική (κανονιστική) προσέγγιση είναι. Από τον πρόλογό του μοιάζει για κοινωνικού προβληματισμού.
Μια φορά από κανονιστικής τουλάχιστον απόψεως, ο ΠΚ χρησιμοποιεί όρους όπως "καθ' έξη" και "κατά συνήθεια" εγκληματίες, βέβαια μιλάμε για νομοθέτημα του 1950 το οποίο αποτελεί ουσιαστικά παιδί του Μεσοπολέμου.

Μάλλον έχεις την μύγα....

Απέσπασα απο το κείμενο μου το σημείο που απαντά στο post σου.....

Τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι για τον συντάκτη του άρθρου του ΦΕΚ.... το οποίο θεωρώ γελοίο και αποπροσανατολιστικό...αν μου επιτρέπεται να έχω άποψη.....

Aρχικά αυτήν την εντύπωση είχα σχηματίσει... μεχρις ότου με αιφνιδίασες στην απάντησή σου στον Γιάννη Χατζηγεωργίου
Καμια σχεση με το παρον thread Γιαννη.....Ηταν καθαρη απαντηση στο ποστ που προηγηθηκε του δικου μου....

Αυτο με έκανε και ρώτησα για διευκρινίσεις. Αφού δεν έχει καμμιά σχέση με το παρον thread και είναι απάντηση σε μένα, τότε γιατι μου απαντας εκ των υστέρων
Emilot;1056328061... [B said:
Τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι για τον συντάκτη του άρθρου του ΦΕΚ.... το οποίο θεωρώ γελοίο και αποπροσανατολιστικό...αν μου επιτρέπεται να έχω άποψη.....[/B]
Αν δεν θες να μυγιάζεται ο συνομιλητής σου , να είσαι προσεκτικότερος στις διατυπώσεις σου για να μη μένουν σκιές και να τα ξαναδιαβάζεις πριν τα ποστάρεις. Δεν θα κάτσω να σου κάνω μάθημα ευπρέπειας τώρα...Τα ποστς είναι παραπάνω και μπορούν να τα δουν όλοι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιβραβευση Παιδοφιλων,τζογαδορων,πυρομανων κ.λ.π

απάντησε ρε !!! γρήγορα και με σειρά ,, δεν παίζουμε εδω μέσα ,,, ΑΝΑΚΡΙΝΟΥΜΕ

ρε συ bios ... έχεις κανει κανα φεγγάρι ανακριτής ???

συγνώμη δλδ ... πολυ ευαισθησία ρε αδερφέ ....

Αργεις να μπεις στο πνεύμα μιας συζήτησης και είναι ανησυχητικό...

Re: Απάντηση: Re: Επιβραβευση Παιδοφιλων,τζογαδορων,πυρομανων κ.λ.π

...
Επίσης αποσα ειναι γνωστά εως σήμερα δυσκολα μια διαταραχή τής παρόρμησης συνυπάρχει με μιάν άλλη ,αλλά ακομα και αν συνέβαινε κατι τετοιο δεν αθροίζονται τα ποσοστά τους για να φτασουν στο 67%..

Αν όμως έχει μια πραγματική και διαπιστωμένη αναπηρία πχ. 50%, αθροιστικά με το 20% της διαταραχής της παρόρμησης, δεν συμπληρώνει το απαιτούμενο 67% ? Δεν χρειάζεται και το 67% να είναι ομοειδές...
(τα νούμερα τυχαία)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιβραβευση Παιδοφιλων,τζογαδορων,πυρομανων κ.λ.π

Μονο εγω εδω μεσα ανατριχιασα και οργιστηκα με την εξομολογηση του κυριου πριν τρεις σελιδες οτι ενω ειναι καρκινοπαθης,θα θεωρηθει αναπηρος 20%;Ξερετε κυριοι ειναι πολυ θεμιτο και ζωτικο να υπερασπιζομαστε τις θεσεις μας και να μη σηκωνουμε μυγα στο σπαθι μας,αλλα ο υπερβαλλων ζηλος μας στερει πολλες φορες κατι ακομα πιο ζωτικο:την ευαισθησια και την αλληλεγγυη.το Να διυλιζουμε τον κωνωπα ειναι πολυ ευχαριστο και ψυχαγωγικο,αλλα σε περιοδο ειρηνης.Να με συγχωρειτε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιβραβευση Παιδοφιλων,τζογαδορων,πυρομανων

Μονο εγω εδω μεσα ανατριχιασα και οργιστηκα με την εξομολογηση του κυριου πριν τρεις σελιδες οτι ενω ειναι καρκινοπαθης,θα θεωρηθει αναπηρος 20%;Ξερετε κυριοι ειναι πολυ θεμιτο και ζωτικο να υπερασπιζομαστε τις θεσεις μας και να μη σηκωνουμε μυγα στο σπαθι μας,αλλα ο υπερβαλλων ζηλος μας στερει πολλες φορες κατι ακομα πιο ζωτικο:την ευαισθησια και την αλληλεγγυη.το Να διυλιζουμε τον κωνωπα ειναι πολυ ευχαριστο και ψυχαγωγικο,αλλα σε περιοδο ειρηνης.Να με συγχωρειτε.

Την καλημέρα μου, κάποιος έπρεπε να τα πει!