Επιβράδυνση εικόνας σε ακρόαση BR ταινίας...

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Τα μηχανήματα που έχω είναι:

Samsung UE40C6510
Denon AVR 4311
Denon BDP 2012

Οταν βλέπω BR σε κάποια σημεία η εικόνα επιβραδύνει ελάχιστα και για 1-2 δευτερόλεπτα.Ισα που το αντιλαμβάνεσαι (ο φίλος μου δεν το πρόσεξε για παράδειγμα)
Μου συμβαίνει σε όλα τα BR και όλα είναι αυθεντικά και πεντακάθαρα.
Σε μία ταινία μπορεί να το κάνει 10-20 φορές και το προσέχει κανείς πιο έντονα οταν δείχνει κάποιον να περπατάει πχ και βλέπεις οτι η εικόνα σαν να αργεί να κυλίσει.
Σε τηλεοπτικό πρόγραμμα δεν το παρατήρησα.

Κάποια ρύθμιση δεν έχω κάνει σωστά φαίνεται...

Το HDMI δεν φταίει,δοκίμασα με 3 διαφορετικά και πάλι τα ίδια...

Ξέρει κανείς τι ρυθμίσεις να τσεκάρω και που;

Έχω σκάσει,κάθε φορά που βλέπω ταινία μου το κάνει!

Last edited:
απο περιεργεια , εχεις δοκιμασει απευθειας στην tv απο το blu ray ?
το κανει και εκει ?

Κάνε μια δοκιμή με το 1080p24 ενεργό στο BluRay-player και το MotionPlus απενεργοποιημένο στην τηλεόραση...

Εδώ και πολύ καιρό το 24p (του player) ήταν στο OFF και της τηλεόρασης το Motion plus στο "τυπικό".

JL,έκανα τη δοκιμή που πρότεινες και δεν έκανε εκείνο το πρόβλημα που έκανε μέχρι τότε αλλά νέο,διαφορετικό...Κάτι στην κίνηση χαλάει πάλι.
Εκανα και πολλούς συνδοιασμούς με τις επιλογές Motion plus & 24p και πάντα κάτι συμβαίνει.Κυρίως αν τα έχω όλα off η κίνηση επιβραδύνει πιο αισθητά.

Κάπου είδα στον ενισχυτή HDMI control,άσχετο είναι αυτό;
Επίσης στο motion plus,επεξηγεί η τηλεόραση και λέει..."Βελτιώνει την εικόνα σε γρήγορες σκηνές".Γιατί τότε ο κατασκευαστής της Samsung δεν στο άφηνε μόνιμα ενεργοποιημένο,τι λόγο θα είχα να το επιλέγω-αφαιρώ;
To motion plus καθαρή εικόνα & τυπικό τι διαφέρουν;

Έχω αγανακτήσει με τις ρυθμίσεις,για να δεις μία ταινία με πλήρη απόδοση πρέπει να μάθεις να στήνεις home cinema...

Τα καλώδια που έχω τώρα είναι αυτά:

http://www.plaisio.gr/ypologistes-a...kalodia/Turbo-X-Cable-HDMI-14-18M-HC28AWG.htm

Εχθές δοκίμασα με φτηνό HDMI (3 /τεμ) και το πρόβλημα πάλι το ίδιο.

Θα αρχίσω πειράματα...

Θα δοκιμάσω μόνο τηλεόραση με BR player (μήπως φταίει ο ενισχυτής)
Θα δοκιμάσω με original ταινίες (γιατί τώρα παίζω τις copy) αν και στις original νομίζω μου το ξαναέκανε.
Θα δοκιμάσω να συνδέσω BR player με την TV του πατέρα μου (μήπως φταίει η TV) κτλ κτλ

Λοιπόν βρήκα τι φταίει...

Σε ένα copy δισκάκι αν πάω να θέσω Ελληνικούς υπότιτλους τότε η εικόνα αρχίζει να κινήται κάπως περίεργα,σαν να σπάει...
Επίσης στα original δεν σπάει η κίνηση όπως παλιότερα ανέφερα.

Τι μπορώ να κάνω λοιπόν;

Τελικά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα,έβαλα το ολοκαίνουριο (original) Band of Brothers και ξεσκίστηκε να το κάνει...

*Πάντως και αυτό με τους υπότιτλους συμβαίνει,όταν ενεργοποιώ τους Ελληνικούς το πρόβλημα εμφανίζεται...

Τελικά το πρόβλημα υφίσταται μόνο στα copy ...
Το band of brothers είναι περίεργα γυρισμένο και νόμιζα οτι έχει θέμα η εικόνα αλλά είναι ο τρόπος που το κατέγραψε η κάμερα φαίνεται...Κουνιέται πολύ η εικόνα...

Υπάρχει περίπτωση στα copy που έβαζα υπότιτλους με ανάλυση 720p να οφείλεται εκεί το πρόβλημα;