Επιχείρηση Βαλκυρία — Valkyrie

Βαθμολογήστε την Ταινία:


  • Total voters
    78
Re: Απάντηση: Re: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ - Valkyrie

για να ειμαι απολυτα ειλικρινης μου αφησε την αισθηση λιγο του βιαστικου με την εννοια οτι ηθελα περιισσοτερη κλιμακωση,να το τραβηξει λιγο παραπανω.Και εδω μου φαινεται οτι δεν ειναι ευθυνη του σκηνοθετη αλλα των σεναριογραφων.Θα ηθελα να δωσουν κι αλλο χρονο στο στησιμο της συνομωσιας και στην εξελιξη της.Και λιγο περισσοτερο μπακγκρουντ στους συνομωτες ωστε να τους γνωρισουμε καλυτερα.

Μεγαλης διαρκειας ταινια θα κουραζε.

Ισως αν γινοταν στα προτυπα του das boot.Mινι σειρα.
 
Απάντηση: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ - Valkyrie

μπορει και να εχεις δικιο.απο την αλλη δεν σημαινει οτι κατι τετοιο ειναι απαραιτητα κουραστικο.Το insider ειχε μεγαλυτερη διαρκεια και ομως δεν σε κουραζε.
αν το σεναριο και η σκηνοθεσια ειναι καλο δεν νομιζω οτι μια ταινια κουραζει αν εχει διαρκεια.
 
Re: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ - Valkyrie

Το είδα χθές τελικά.
Ηχος αναφοράς και ωραία ταινία. Απο τις καλύτερες προβολές της σεζόν.
 
Re: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ - Valkyrie

Εγώ -επαναλαμβάνοντας αυτά που έγραψα σε γειτονικό νήμα- θα μείνω στη σκηνοθεσία. Εξαιρετικά καλό στήσιμο στα τράβελινγκ και τα γενικά πλάνα. Η κάμερα έκανε πολύ σωστές κινήσεις δίνοντας ένα επιβλητικό ύφος στην ταινία. Ειδικά οι σκηνές στα αεροδρόμια αλλά και στο στρατόπεδο της φρουράς του Βερολίνου πολύ καλές.

Ερμηνευτικά, ο Κρουζ ήταν υποφερτός, ο Γουίλκινσον έχει παίξει και καλύτερα αλλά ο ρόλος του ήταν περιορισμένος, ενώ η πιο επιβλητική φιγούρα -μακράν της δεύτερης- ήταν ο Σταμπ.

Σε γενικές γραμμές, βλέπεται ευχάριστα, ενώ καταφέρνει να σε κρατήσει και σε αγωνία μέχρι το τέλος. Έχω δε την εντύπωση ότι ο Σίνγκερ (που πρέπει να είναι και γερμανικής -μακρυνής- καταγωγής) είδε αυτή την ταινία και ως χρέος του. Κάτι σαν την λίστα του Σίντλερ για τον Σπίλμπεργκ.
 
Re: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ - Valkyrie

Την είδα και εγώ σε ΒR χθές βράδυ, πολύ καλή ταινία... τι κρίμα που ήξερα το τέλος. Σε κάνει να θέλεις τόσο πολύ να πετύχει ο Stauffenberg το σχέδιο του.

Κακο σκυλί που λένε.. 15 απόπειρες!
 
Απάντηση: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ - Valkyrie

Πολυ καλη ταινια!
Φοβερα εφφε και ωραια γυρισμενη ταινια γενικα!
Το Blue Ray αξιζει σαν αρχειο να το εχει καποιος!
Πολυ καλη η προσθηκη στα προσθετα το ντοκυμαντερ για την Original αποπειρα δολοφονιας!
 
Απάντηση: Re: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ - Valkyrie

Την είδα και εγώ σε ΒR χθές βράδυ, πολύ καλή ταινία... τι κρίμα που ήξερα το τέλος. Σε κάνει να θέλεις τόσο πολύ να πετύχει ο Stauffenberg το σχέδιο του.

Κακο σκυλί που λένε.. 15 απόπειρες!

Συμφωνώ απόλυτα, ιδίως όταν αρχίζουν να φτάνουν τα νέα από το «στόμα του λύκου», ότι δηλ. την γλίτωσε το «κακό σκυλί», ε τότε κορυφώνεται η απελπισία και εύχεσαι να υπήρχε και εναλλακτικό τέλος…(υπάρχουν και χειρότερα βέβαια: για φαντάσου να τα κατάφερνε ο σκύλος για τα καλά…:speechless-smiley-0)

Αρκετά καλή ταινία.
 
Re: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ - Valkyrie

Δομή, πλοκή και ερμηνείες εξαιρετικές σε ένα πολύ ωραίο περιτύλιγμα.
Μοναδική παραφωνία, η μεγάλη διάρκεια, η οποία σε ορισμένα σημεία είχε κουράσει.
 
Re: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ - Valkyrie

Σε γενικές γραμμές καλή ταινία. Καλός και ο Κρουζ πράγμα που δεν με εκπλήσει.Όπως πάντα σαν μεγάλος επαγγελματίας που είναι, έχει δουλέψει σκληρά τον ρόλο του και αυτό φαίνεται αμέσως. Ο Τερενς Σταμπ όμως πραγματικά μου άρεσε πίο πόλυ παρά το γεγονός ότι ό ρόλος του ήταν μικρότερος. Στα ελλατώματα της ταίνιας συγκαταλέγεται το γεγονός ότι δημιουργεί ένα πορτέτο του Σταουφενεμπεργκ που ίσως (σύμφωνα με όσα διάβασα σχετικά πρόσφατα) δεν είναι σύμφωνο με την πραγματικότητα. Αγιοποιεί έντονα την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του και στο τέλος καλλιεργεί εντυπώσεις μακριά από την πραγματικότητα. Ο ρόλος του και τα κίνητρα του αμφισβητούνται σε μεγάλο βαθμό. Στην ταινία όμως ξεκάθαρα το σενάριο τον ηρωποιεί πλάθοντας έναν ήρωα με αγαθές προθέσεις και κίνητρα.
Φιλικά !
 
Re: Απάντηση: Re: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΑΛΚΥΡΙΑ - Valkyrie

Καλογυρισμενη ταινια που παροτι γνωριζεις απο την αρχη την καταληξη, σε κρατα σε ενδιαφερον.
Ο ηχος του BR ειναι απλα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ! Οντως πρεπει να Προσεξετε την εισαγωγικη σκηνη στην ερημο (καλα, προφανες θα μου πειτε..) και την αμεσως επομενη οπου προσγειωνονται τα ναζιστικα αεροπλανα.. Τρελος διαχωρισμος και απιστευτο μπασο!
Και η εικονα επισης αριστη..
+1