Επιχείρηση last object-Subwoofer..

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Γεια σας και παλι.Μετα τις δυο τελευταιες προσθηκες μου(A/V sc-lx 75 και κεντρικο elac cc241),μου απομενει να προσγεσω στον χωρο μου ενα subwoofer.
Ο χωρος μου εχει απιστευτες ιδιαιτεροτητες.Ειναι 4,5x5,ειναι ο πανω οροφος και προεκτεινεται σε αλλα 3x4 μετρα προς τα πισω που ειναι πηγαδι αφου εκει βλεπεις τον κατω οροφο.
Ειχε κανει ενα εξαισιο σχεδιο ο Νικος o Dalanik αλλα δεν μπορω να το βρω το αρχειο στον υπολογιστη μου.
Θα ηθελα τη βοηθεια σας αφου σκεφτομαι τα κατωθι subs:
1.B&W PV 1
2.Elac 2040 ESP (αφου ολα τα ηχεια μου ειναι Elac)
3.Monitor Audio AW12
4.Yamaha YST-SW 1500 (Το οποιο εχει πολυ δελεαστικη τιμη και φαινεται γαιδουρι)
5.Velodyne CHT-12Q (Απο μελετη στις αναφορες σας στο forum)
6.Sunfire,Earthquake και οτι αλλο μου προτεινετε.
Ευχαριστω προκαταβολικα για τη βοηθεια σας ,αφου δεν ειναι η πρωτη φορα που τη ζηταω και ανεκαθεν μου τη δινετε απλοχερα!

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Εφόσον η δοκιμή είναι αδύνατη Αγη, πάρε το Velo που έχει και ισοστάθμιση και γενικότερα είναι αναγνωρισμένης αξίας.

:ernaehrung004:

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Νικο απλως το Γιαμι το βρηκα σε πολυ καλη τιμη γι'αυτο αναρωτιεμαι.(εβλεπα το ματς γι'αυτο αργησα και τωρα παω αγγαρεια σε μια Κατερινα,φιλη γυναικας)
Τσεκαρε λιγο το γιαμι,την παλευει Νικο,τι λες??

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Αναλόγως τιμής/κατάστασης θα την παλέψει....

Γενικά τα yamaha είναι τίμια, αλλά πάντα υπάρχει και κάτι καλύτερο στα λεφτά τους.

ps. Εννοείται αυτό θα πατήσει έδαφος, έτσι?

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Χαχα Νικο,μετα τις παρεναισεις σας και αφου ηρθε και ο Γιαννης (JL_?) σπιτι μου,ηδη και αυτο που εχω,παταει στο πατωμα.Για το γιαμι μιλαω για καινουριο παντα Νικο.Οσο για τα elac εχεις γνωμη που θα ειναι και setακι με τα προυπαρχοντα?

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Όχι δεν έχει Αγη.
Αυτό που έχει σημασία (μιας και δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα παίξει σπίτι σου) είναι να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες ρυθμίσεις για να το φέρεις εκεί που πρέπει.
Και αυτό που πρέπει είναι να μην ακούγεται! Όχι βέβαια γιατί θα είναι ασθενικό, αλλά επειδή θα υπάρχει μια σωστή συνέχεια των χαμηλών συχνοτήτων κάτω από το σημείο αποκοπής.

Τα "πηγάδια" και οι "κορυφές" ή σε λάθος χρόνο χαμηλές συχνότητες είναι σύνηθες φαινόμενο.

Αν πετύχεις να μη καταλαβαίνεις απο που σου έρχεται το χτύπημα στο στήθος, είσαι έτοιμος με ή χωρίς ομόσταυλο.

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Νικο ευχαριστω για ολα,αλλα ενα θα παρω,δεν εχω και πολλες επιλογες εδω πανω,οποτε τωρα ουσιαστικα ειμαι αναμεσα σε velo,yamaha και elac...
Αραγε υπαρχει καποιος στο forum που εχει το συγκεκριμενο Yamaha??

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Είχα δύο απο τα μικρότερα (10άρια) 515. Ίδια σειρά και τεχνολογία (downfiring, servo κτλ)

Γέμιζαν 24+10τμ πολύ καλά - γενικά ευχαριστημένος. Δεν θα τα άλλαζα αλλά υπήρξε θέμα χώρου με το νέο και μεγαλύτερο ρακ.

Τα αρνητικά τους: ήταν λίγο πλαδαρά, η οπή εκτόνωσης είναι στο πλάι (θέμα με την τοποθέτηση αυτό) και είχαν ρυθμίσεις φάσης normal και reverse μόνον.

Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις και το Yamaha αλλά όχι στη τιμή που βλέπω στο skroutz.

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Τελικα ειναι Νικο εκθεσιακο του Νακα με ελαχιστο χρονο χρησης,οπως ειπε παντα,με κανονικη εγγυηση στα 499 και το velo στα 680,με το χερι στην καρδια πιιο θα προτιμουσες??
Επισης οσων αφορα την ισχυ τω δυο,φαινεται ο Yami κατα πολυ πιο ισχυρος,να μη δωσω σε αυτο το χαρακτηριστικο και τοση σημασια(απο οτι διαβαζω στο forum παντως δεν ειναι και τοσο σημαντικοτερο)
Οσο για τις ρυθμισεις που εχει το velo,την ισοσταθμιση,απο οτι διαβαζω ειναι προτιμοτερο να αφησω του ενισχυτη μου,οποτε...(γνωμη ασχετου οπως παντα....

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Στο 500άρικο με 2χρονη εγγύηση, όντως είναι δίλημμα.

Δεν μπορώ πάντως να διαλέξω για σένα γιατί ακόμα και αν είχα ακούσει όλα αυτά τα sub, θα έπρεπε να γνωρίζω πως θα παίξουν στο χώρο σου.

Γνώμη μου πάντως να μην πολυσκάς. άκρη δεν πρόκειται να βγει. Όποιο και να πάρεις πάντα θα αναρωτιέσαι πως θα έπαιζε κάποιο άλλο.

Πάρε όποιο 12άρι σου κάνει κλικ...

-bye-

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Τα ξερω ;-)
Θαρρω πως χρειαζεσαι ποιοτικο και βαρβατο σαμπ.

Εγω τα ειχα με sunfire HRS-10 σε χωρο 30 τετραγωνικων
Το 12αρι θα τα συμπληρωνε καλυτερα ακομη νομιζω

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Ντινο σε ευχαριστω για τη βοηθεια ειλικρινα οπως φυσικα και του Νικου.Μαλλον με βλεπω για το Velodyne CHT-12Q,εχεις και εσυ καποια αποξη για δαυτο σε σχεση με το Yamaha που προανεφερα?

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Δεν εχω αποψη για το velo...

Οταν εψαχνα να βρω, προτιμησα το sunfire εναντι του velo (δεν ακουσα/δοκιμασα κανενα απο τα δυο πριν την αγορα).

Τουλαχιστον στα "χαρτια" το 10αρι το sunfire κατεβαινει στους 20κυκλους εναντι τους 25 του 12αριου velo (τα elac σου κατεβαινουν στους 30...), 600βατ το πρωτο, 225 το αλλο. Δεν ξερω επισης αν ενα σαμπ κλειστου τυπου (sunfire), ελεγχεται στο χωρο καλυτερα απο ενα ανοιχτοι (velo).

ok, κανει και 2-3 κατοσταρικα παραπανω....

Ειναι και μαυρη λακα το φινιρισμα του ...:creep:

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Παιδια ευχαριστω για ολα.Μολις παραγγειλα το Yamaha YST-SW 1500 στα 499,με 10 ατοκες δοσεις με τα μεταφορικα μεσα(Νακας γαρ) και 2 χρονια εγγυηση.Νομιζω ηταν καλο το deal..
Καλοακουστο μου!!!!!