Επιχείρηση "Ψήσιμο για πλάσμα"!

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Λοιπόν. Ο κουμπάρος μου μου ζήτησε τη γνώμη του για να πάρει LCD/Plasma στις 42' μέχρι 1500 ευρώ (ταβάνι)

Επειδή είμαι πλασματάκιας του πρότεινα την καινούρια Panasonic ή την pioneer στα ίδια λεφτά! Αυτός όμως είναι λίγο επιφυλακτικός για πλάσμα για τα γνωστά μειονεκτήματα των Plasma. Έλα όμως που την τηλεόραση την θέλει για τα κανάλια κυρίως και για dvd που και που. Για HD δεν το συζητάει προς το παρόν. Τον αφήνει αδιάφορο.

Για πείτε ρε παίδες και συ τη γνώμη σας! Ας είναι και LCD μήπως και του κάνουμε την ζωή πιο εύκολη να αποφασίσει καθώς είναι και υπέρ της τεχνολογίας αυτής! Μοντέλα και τιμή παρακαλώ! :grandpa:

Δεν πιστεύω οι οπαδοί της Plasma να με πουλήσουν!

Οι οπαδοί των plasma όπως εγώ θα σου προτείνουν Panasonic και Pioneer!

Οι υπόλοιποι άπιστοι θωμάδες(βλέπε Rivers) θα σου προτείνουν Lcd και τα κατάλληλα μοντέλα...

Υ.γ Γιάννη που είσαι?-bye-

Τι να πρωτοπροτείνει κανείς.Σε πλάσμα εσύ ο ίδιος ανέφερες αυτές που αξίζουν.Τώρα από lcd υπάρχει πληθώρα επιλογών.Από οικονομικά μοντέλα(1000-1200) έως πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα.Εγώ ξεχωρίζω την Samsung 40R86 στα 1400E,την Sony 40S2530(1400E) καθώς επίσης την Sony KDL-40V2500(1470E).Επίσης ένα μοντέλο που αν και δεν πολυδιαφιμίζεται αλλά νομίζω πως είναι πολύ τίμιο για τα λεφτά του είναι η Sharp 42SD1(1350E).

Λοιπόν. Ο κουμπάρος μου μου ζήτησε τη γνώμη του για να πάρει LCD/Plasma στις 42' μέχρι 1500 ευρώ (ταβάνι)

Επειδή είμαι πλασματάκιας του πρότεινα την καινούρια Panasonic ή την pioneer στα ίδια λεφτά! Αυτός όμως είναι λίγο επιφυλακτικός για πλάσμα για τα γνωστά μειονεκτήματα των Plasma. Έλα όμως που την τηλεόραση την θέλει για τα κανάλια κυρίως και για dvd που και που. Για HD δεν το συζητάει προς το παρόν. Τον αφήνει αδιάφορο.

Για πείτε ρε παίδες και συ τη γνώμη σας! Ας είναι και LCD μήπως και του κάνουμε την ζωή πιο εύκολη να αποφασίσει καθώς είναι και υπέρ της τεχνολογίας αυτής! Μοντέλα και τιμή παρακαλώ! :grandpa:

Δεν πιστεύω οι οπαδοί της Plasma να με πουλήσουν!

Πούλα του τη δικιά σου κι εσύ πάρε την καινούργια!

Re: Απάντηση: Επιχείρηση "Ψήσιμο για πλάσμα"!

Σε πλασμα δυο επιλογες υπαρχουν στην τιμη αυτη:

Panasonic 42PX70E

Samsung PS-42C96H

Μεταξυ των δυο δεν ξερω ποια θα επαιρνα. Και οι δυο φαινονται πολυ καλες.

Δινω ενα μικρο προβαδισμα στην Samsung γιατι μου αρεσει πιο πολυ το design.

Tο hdtvorg που εχει δοκιμασει και τις δυο παντως τους βαζει ακριβως την ιδια βαθμολογια:

http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/plasma/panasonic_th50px70.htm
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/plasma/samsung_ps50c96hdx.htm

Σε LCD του προτεινω την νεα Samsung LE-40R86BD αν και κορυφαια επιλογη θα ειναι η Sony 40D3000 που ερχεται συντομα αλλα θα εχει και 200-300 ευρω παραπανω.

Να περιμένει τις καινούργιες Pioneer τον άλλο μήνα ή να πάει στην Panasonic 42" PX70Ε που φαίνεται αστέρι.. Αφού δεν τον ενδιαφέρει το HD θα είναι κατά τη γνώμη μου καλύτερα να δεί πλάσμα. Τα μειονεκτήματά τους είναι πλέον ελάχιστα και με λιγη προσοχή αντιμετωπίζονται, ομως την εικονα που θα πάρει απο τις συγκεκριμένες τηλεοράσεις σε SD & 720p δεν θα την βρεί σε καμμια LCD , ούτε θα δεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΥΡΟ χρώμα σε καμμία LCD (μέχρι στιγμής)

Last edited:
Να περιμένει τις καινούργιες Pioneer τον άλλο μήνα ή να πάει στην Panasonic 42" PX70Ε που φαίνεται αστέρι.. Αφού δεν τον ενδιαφέρει το HD θα είναι κατά τη γνώμη μου καλύτερα να δεί πλάσμα. Τα μειονεκτήματά τους είναι πλέον ελάχιστα και με λιγη προσοχή αντιμετωπίζονται, ομως την εικονα που θα πάρει απο τις συγκεκριμένες τηλεοράσεις σε SD & 720p δεν θα την βρεί σε καμμια LCD , ούτε θα δεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΥΡΟ χρώμα σε καμμία LCD (μέχρι στιγμής)

και ομως Γιωργο οι τελευταιες lcd πλησιασαν "επικινδυνα" τις πλασμα.στον τελευταιο ηχο σε συγκριση 42` η sony v2500 ξεπερνα -εστω και ελαχιστα- στο μαυρο ποια λες........?????

την "μανα καημενη" και απαιχτη σε αυτον τον τομεα panasonic pv70..!!!!!!
το διαβαζα-το ξαναδιαβαζα....κι ομως-μια πολυ καλη ομολογουμενως τηλεοραση και με "ιστορια" στο μαυρο(απο trinitron και μετα ειδικα..)
καταφερε να φερει το μαυρο(μεσα απο τις lcd) εκει που πρεπει αλλα και να ξεπερασει μια εταιρια που σε αυτον το τομεα ειναι-για εμενα τουλαχιστον-αχτυπητη...
κι ομως....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιχείρηση "Ψήσιμο για πλάσμα"!

Ρε συ Στέργιο. Αυτά τα λένε με πριβέ! Είναι ματάκιας ο κουμπάρος :flipout:

Ναι, αλλά η δικιά σου είναι με το καλό ντιμπόρντ ναούμε.

Και παίζει λίγο καλύτερα απ'τις καινούργιες, έτσι δεν είναι?

Το'σωσα???

:flipout:

Το θέμα μας είναι υπενθυμίζω το τηλεοπτικό σήμα! Εκεί τι παίζει με τις LCD που αναφέρετε? Ο κομπάρος μέχρι τώρα είχε sony 32' CRT. Μην πάθει κανένα έμφραγμα από την εικόνα. Θέλω αντικειμενικές απόψεις για τα λεφτά πάντα που μιλάμε!

Μερσί -bye-

πολυ καλη περιπτωση μετα την πτωση τιμων ειναι και η Pioneer PDP-4270XA
η οποια βγαινει λιγο πιο κατω απο 1400(με λιγο ψαξιμο ισως και λιγοτερο) και ειναι πολυ καλη σε τηλεοπτικο-και οχι μονο-σημα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιχείρηση "Ψήσιμο για πλάσμα"!

Το'σωσα???

Έτσι και χειρότερα!!!! :flipout::flipout::flipout:

Αφού απήυδησα (πώς γράφεται αυτό ρε παιδιά?) να δω μια LCD με σωστή κίνηση και σωστά χρώματα, αποφάσισα κι εγώ για Plasma. Σημειώστε λοιπόν άλλον έναν κάτοχο Panasonic 42PX70E. Όσον αφορά το τηλεοπτικό σήμα, με λίγη ενασχόληση στις ρυθμίσεις για φίλτρα θορύβου κλπ, η εικόνα είναι πολύ καλή, καλύτερη από τις 32" και 40" Sony LCD των γειτόνων (περσινά και προπέρσινα μοντέλα όμως). Μόνη απορία, γιατί το Star -και μόνο το Star- επιμένει να το δείχνει σε 14:9 κι όχι full screen όπως θέλω και αναγκάζομαι να το γυρνάω με το χέρι;

και ομως Γιωργο οι τελευταιες lcd πλησιασαν "επικινδυνα" τις πλασμα.στον τελευταιο ηχο σε συγκριση 42` η sony v2500 ξεπερνα -εστω και ελαχιστα- στο μαυρο ποια λες........?????

την "μανα καημενη" και απαιχτη σε αυτον τον τομεα panasonic pv70..!!!!!!
το διαβαζα-το ξαναδιαβαζα....κι ομως-μια πολυ καλη ομολογουμενως τηλεοραση και με "ιστορια" στο μαυρο(απο trinitron και μετα ειδικα..)
καταφερε να φερει το μαυρο(μεσα απο τις lcd) εκει που πρεπει αλλα και να ξεπερασει μια εταιρια που σε αυτον το τομεα ειναι-για εμενα τουλαχιστον-αχτυπητη...
κι ομως....

Ι am sorry αλλά δεν θα συμφωνήσω... και ομολογώ οτι δεν εμπιστεύομαι τα reviews ειδικά των ελληνικών περιοδικών (Ξαφνικά η sony έχει γίνει το αγαπημένο θεμα των απανταχού την Ελλάδα reviewers.. αραγε η Ρόδος έχει κάποια σχέση :flipout: :flipout: )

Στα δικά μου μάτια η τηλεοπτική εικόνα των καλών Plasma (ας μην βάζουμε ταμπέλες και εταιρείες) είναι καλύτερη από τις LCD σήμερα.. Τι θα γίνει αύριο δεν ξέρω.

Δεν ειναι τυχαίο οτι στην Ευρώπη κονταροχτυπιούνται ακόμα με τις LCD για το μερίδιο αγοράς... Αλλα εκεί οι καταναλωτές το ψαχνουν και δεν βασίζονται στην γνώμη του Α πωλητή που πριν μεταπηδήσει στην μεγαλοαλυσίδα ηλεκτρονικών πουλούσε ζάντες & ελαστικά..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιχείρηση "Ψήσιμο για πλάσμα"!

Το'σωσα???

εδώ κουμπάρος: κουμπάρε θα την αγοράσω γιατί μου την ζητάει ένας φακίρης από Αφρική :flipout:

Ι am sorry αλλά δεν θα συμφωνήσω... και ομολογώ οτι δεν εμπιστεύομαι τα reviews ειδικά των ελληνικών περιοδικών (Ξαφνικά η sony έχει γίνει το αγαπημένο θεμα των απανταχού την Ελλάδα reviewers.. αραγε η Ρόδος έχει κάποια σχέση :flipout: :flipout: )

Στα δικά μου μάτια η τηλεοπτική εικόνα των καλών Plasma (ας μην βάζουμε ταμπέλες και εταιρείες) είναι καλύτερη από τις LCD σήμερα.. Τι θα γίνει αύριο δεν ξέρω.

Δεν ειναι τυχαίο οτι στην Ευρώπη κονταροχτυπιούνται ακόμα με τις LCD για το μερίδιο αγοράς... Αλλα εκεί οι καταναλωτές το ψαχνουν και δεν βασίζονται στην γνώμη του Α πωλητή που πριν μεταπηδήσει στην μεγαλοαλυσίδα ηλεκτρονικών πουλούσε ζάντες & ελαστικά..

και εγω απο οσες εχω δει -εως σημερα τουλαχιστον -καμια δεν μου εχει γεμισει το ματι στο θεμα μαυρου-εκτος απο την χ2000 που μου αρεσε μπορω να πω-αλλα απλα μετεφερα τι διαβασα χωρις να εχω δει.τωρα το κατα ποσο ισχυει οντως θα πρεπει να δουμε απο κοντα τι εννοει καλυτερο μαυρο ,γιατι και στην δικια μου(pioneer 42xd)το hitech ελεγε οτι ειναι "πολυ κοντα στην αλλα κορυφαια panasonic pv600" αλλα εμενα στο ματι μου κανει "αρκετα μακρια το μαυρο της αλλης κορυφαιας..."με μια ταση πεπλου στα πολυ σκοτεινα πλανα δειχνοντας σαφως αδυναμια σε αυτο το κομματι,χωρις ομως να χανει σε ευκρινεια και λεπτομερεια.για καποιους αλλους ισως να ισχυει το αντιθετο...ματια ειναι αυτα....:speechless-smiley-0 :speechless-smiley-0

Last edited:
Επειδη εγω δεν προτεινω ποτε στην τυχη διαβαστε εδω:

Conclusion

... You'll want to consider this model seriously if you're in the market for a budget HDTV that won't compromise on your SD experience. With some calibration, it will perform nicely until you move on to bigger and better things.

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE32R87BDX/Conclusion.php

Και να φανταστειτε οτι το review ειναι για την 32R87BD που εχει Panel CMO το οποιο ειναι κατω απο τον μεσο ορο σε γωνια θεασης και χρωματικη αποδοση. Η 40αρα που εχει και τα "καλα" panel S-PVA θα ειναι ακομη καλυτερη.

Επειδη γινεται πολυς λογος για την αποδοση των LCD σε τηλεοπτικο σημα αποψη μου ειναι οτι πλεον η ψαλιδα πλασμα-LCD εχει κλεισει και υπαρχουν LCD (ΗD Ready , οχι Full HD) που εχουν το ιδιο καλη αποδοση οταν μιλαμε βεβαια για την ιδια κατηγορια τιμης.
Βεβαια αν παμε σε καμια Pioneer των 2,000+ ευρω λογικο ειναι οτι θα δειχνει καλυτερα καθως η διαφορα στην τιμη αντικατοπτριζεται και στην επεξεργασια εικονας που ειναι κορυφαια (και πολυ καλυτερη απο της Panasonic).

Kαι τωρα που ειπα την αποψη μου να εχετε υποψην σας οτι σκεφτομαι για επομενη τηλεοραση μου να αγορασω πλασμα.-bye-

ΥΓ. Οχι δεν κανω πλακα.

Επειδη εγω δεν προτεινω ποτε στην τυχη διαβαστε εδω:

Conclusion

... You'll want to consider this model seriously if you're in the market for a budget HDTV that won't compromise on your SD experience. With some calibration, it will perform nicely until you move on to bigger and better things.

http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE32R87BDX/Conclusion.php

Και να φανταστειτε οτι το review ειναι για την 32R87BD που εχει Panel CMO το οποιο ειναι κατω απο τον μεσο ορο σε γωνια θεασης και χρωματικη αποδοση. Η 40αρα που εχει και τα "καλα" panel S-PVA θα ειναι ακομη καλυτερη.

Επειδη γινεται πολυς λογος για την αποδοση των LCD σε τηλεοπτικο σημα αποψη μου ειναι οτι πλεον η ψαλιδα πλασμα-LCD εχει κλεισει και υπαρχουν LCD (ΗD Ready , οχι Full HD) που εχουν το ιδιο καλη αποδοση οταν μιλαμε βεβαια για την ιδια κατηγορια τιμης.
Βεβαια αν παμε σε καμια Pioneer των 2,000+ ευρω λογικο ειναι οτι θα δειχνει καλυτερα καθως η διαφορα στην τιμη αντικατοπτριζεται και στην επεξεργασια εικονας που ειναι κορυφαια (και πολυ καλυτερη απο της Panasonic).

Kαι τωρα που ειπα την αποψη μου να εχετε υποψην σας οτι σκεφτομαι για επομενη τηλεοραση μου να αγορασω πλασμα.-bye-

ΥΓ. Οχι δεν κανω πλακα.

δεν μπορει...κατι θα διαβασες και μας το γυρνας στους φωσφορους τωρα...!!

δεν μπορει...κατι θα διαβασες και μας το γυρνας στους φωσφορους τωρα...!!

Θα ειναι το νεο μου χομπι. Θα αλλαζω συνεχεια το aspect ratio για να μην μεινει image retention , θα βαζω ασπρες οθονες για να μην παθω burn in κτλ.:BDGBGDB55:

Χωρις πλακα τωρα οι νεες Samsung εχουν ενα νεο αντιανακλαστικο καλυμα (Filterbright). Εφοσον δω οτι δεν υπαρχουν πλεον οι ανακλασεις που με ενοχλουσαν παλιοτερα θα το σκεφτω σοβαρα. -bye-

Ξεχασα να αναφερω τους ενοχλητικους ανεμιστηρες που πλεον στην νεα γενια πλασμα δεν χρειαζονται. Για παραδειγμα η PX60 ειχε τρεις ενω η PX70 κανενα.