Επίδειξη της Εκπαίδευσης με το iPad από ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα.

Και η MS τα ίδια κάνει … word – office κ.ο.κ.

Δε συζητώ για το jailbreak

Συζητώ για ‛εργαλεία’ και ‛αρχεία’ που παίζουν μόνο σε εξοπλισμό μαμάς apple μαμάς MS κ.ο.κ.
Δεν υπάρχουν αρχεία που παίζουν μόνο σε ένα σύστημα. Όλα παίζουν παντού, είτε με μαμά λογισμικό, είτε με λογισμικού τρίτου.
Προγράμματα σαφώς κ υπάρχουν εξειδικευμένα για την κάθε πλατφόρμα κ αυτό δεν το βρίσκω αρνητικό, αλλά το αντίθετο. Κάτι που είναι γραμμένο μόνο για μία πλατφόρμα, την αξιοποιεί συνήθως εξ ολοκλήρου.

Απάντηση: Re: Επίδειξη της Εκπαίδευσης με το iPad από ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα.

Τι κακό έχουν τα βιβλία; Μυρίζουν και ωραία...

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Μιχάλη. Δεν είναι καλό να γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονική η εκπαίδευση απο το δημοτικό. Δε λέω να αποκλειστούν οι υπολογιστές παντός είδους αλλά χρειάζεται μέτρο. Σε λίγο θα πάμε σε εκπαίδευση απο απόσταση και τα παιδιά δεν θα βγαίνουν καθόλου απο το σπίτι...

Συμφωνούμε !!
Παρόλο που ξέρω ότι είναι πρακτικά ανέφικτο πια τα παιδιά να μην ασχολούνται με την τεχνολογία από πολύ μικρή ηλικία, προτιμώ το βιβλίο.

Και θέλετε να μου πείτε ότι και για αυτό είναι υποχρεωτική η χρήση του Ipad? Πόσο δύσκολο θα ήταν η χρήση ενός πάμφθηνου android tablet και το περιοδικό Ram επιτέλους να κάνει κάτι σωστό και να δώσει το kidepedia σε android version? Ή δεν έχουμε ανθρώπους να φτιάξουν εφαρμογές εκπαιδευτικές σε Android?
Τα προγράμματα της Apple είναι στα Ελληνικά ή φτιαγμένα για τα Ελληνικά δεδομένα?
Δεν θα με ένοιαζε το ότι είναι Apple, αλλά μην μου λέτε ότι το κάνει για την ψυχή της μάνας της, με το τεράστιο κόστος που συνεπάγεται. Απλά όλοι καλομάθανε και τα θέλουν στο πιάτο και ας μην είναι για Έλληνες μαθητές.

....βρε συ Πόντιε...είπε κανένας ότι το κάνει για τη ψυχή της μάνας της???

...RAM μας τελείωσε....πλάκα κάνεις???

Last edited:
...και ξαναρωτώ που είναι τα "ανδροειδή"???...που είναι οι εφαρμογές από έλληνες για ανδροειδή???

...και ναι υπάρχουν εκπαιδευτικές εφαρμογές στα ελληνικά για iPad....τα βλέπω από τον ανηψιό μου...

Εγώ δεν είμαι υπέρ ούτε του ipad ούτε του ανδροειδή. Διότι και τα δύο είναι παιχνίδια. ΔΕΝ είναι υπολογιστές. Το θεωρώ προσωπική αποτυχία να λέει το παιδί μου ότι ξέρει κομπιούτερ με χρήση ipad.

Προτιμώ να μάθει πρώτα υπολογιστή και μάλιστα windows που θα του χρησιμεύσει στο 90% (και λίγο λέω) των επαγγελμάτων που θα κάνει στο μέλλον και αν θέλει ας πάρει μετά ένα gadget να παίζει. Κρατάω το 10% στην περίπτωση που γίνει βιντεάς/γραφίστας να πάρει mac.

σε λιγο, δε θα υπαρχουν πια desktop υπολογιστές Τασο ... ακομη δε το πηρες χαμπάρι !
Εδω ολοκληρη Microsoft και εβγαλε στην ουσια touch λειτουργικο και tabletυπολογιστες.
Το μελλον βρισκεται εκεί.... οι υπολογιστες (με τη κλασσικη εννοια ) θα ειναι για λιγους και εξιδεικευμενους , με ειδικες αναγκες .

Και θέλετε να μου πείτε ότι και για αυτό είναι υποχρεωτική η χρήση του Ipad? Πόσο δύσκολο θα ήταν η χρήση ενός πάμφθηνου android tablet και το περιοδικό Ram επιτέλους να κάνει κάτι σωστό και να δώσει το kidepedia σε android version? Ή δεν έχουμε ανθρώπους να φτιάξουν εφαρμογές εκπαιδευτικές σε Android?
Τα προγράμματα της Apple είναι στα Ελληνικά ή φτιαγμένα για τα Ελληνικά δεδομένα?
Δεν θα με ένοιαζε το ότι είναι Apple, αλλά μην μου λέτε ότι το κάνει για την ψυχή της μάνας της, με το τεράστιο κόστος που συνεπάγεται. Απλά όλοι καλομάθανε και τα θέλουν στο πιάτο και ας μην είναι για Έλληνες μαθητές.

Παπαλα το RAM οπως και το PC MAGAZINE .......
Α τεμετερον εξερτς ότι ....ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΕΓΕΝΕΘΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ;);)
http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=GR

Last edited:
σε λιγο, δε θα υπαρχουν πια desktop υπολογιστές Τασο ... ακομη δε το πηρες χαμπάρι !
Εδω ολοκληρη Microsoft και εβγαλε στην ουσια touch λειτουργικο και tabletυπολογιστες.
Το μελλον βρισκεται εκεί.... οι υπολογιστες (με τη κλασσικη εννοια ) θα ειναι για λιγους και εξιδεικευμενους , με ειδικες αναγκες .

Δεν ισχύει αυτό. Οι ταμπλέτες ηρθαν για να μείνουν και η microsoft κανει την "μίξη ", φουλ σπεκς σε ταμπλετα. Όμως ο επιτραπέζιος υπολογιστής έχει πολλά χρονιά Ζωής ακόμη. Εχω δοκιμασει πολλα φορητα και ταμπλετοειδη (ειχα και τον προγονο των φουλ ταμπλετων asus r2h). Την δουλεια αλλα και την διασκεδαση την εκανα και θα την κανω στον σταθερο. Ταμπλετοειδη για καναπε και on the go. Το στριμωγμένο πληκτρολόγιό, οι 10-11 ίντσες και η περιορισμένη διασύνδεσή περιφερειακών θα κάνουν τις νέες ταμπλέτες απλα να αντικαταστήσουν τους ... φορητούς, όχι τους επιτραπέζιους. Η σύνταξή ακόμη και ενός απλού κείμενου (να μη μιλήσουμε για σερφαρισμα η άλλες σοβαρές εργασίες) γίνεται σαφώς καλύτερα σε μια 22αρα με πλήρες πληκτρολόγιό και ποντίκι και όχι σε μια ταμπλετα. Αλλωστε και η απλ που είναι πολλά χρονιά μπροστά έκοψε το 17αρι ΜΒΡ. Αν είχαν πεθάνει οι επιτραπέζιοι θα έκοβε τα imac.

δεν είπα αμμεσα.... θελει δουλεια ακόμη.
Αλλα το μελλον ειναι σιγουρα εκεί....

Οι επιτραπεζιοι θα υπαρχουν για βαριές δουλειες , servers, κλπ

Το 80% των καθημερινων εργασιων (θα) γινεται σε tablet-οειδη.

υγ: διόρθωση ορθογραφικό.

Last edited by a moderator:
Σιγα που περιμέναμε την apple..

απο περυσι τουλάχιστον απο οτι ξέρω σε φροντιστήρια λυκείου εδιναν ΔΩΡΕΑΝ decent κινέζικα android tablet με εκπαιδευτικό υλικό έτοιμα για χρήση....

απο περυσι τουλάχιστον απο οτι ξέρω σε φροντιστήρια λυκείου εδιναν ΔΩΡΕΑΝ decent κινέζικα android tablet με εκπαιδευτικό υλικό έτοιμα για χρήση....

Ναι φιλέ, αλλα δεν το έκαναν ιδιωτικά σχολειά και δεν το έγραψε το (ξεπλ)in.gr οπότε δεν μετράει. Ασε που δεν είναι και απλ και επομένως αποκλείεται εκ φύσεως να έχουν εκπαιδευτικό ρόλο.

Ναι φιλέ, αλλα δεν το έκαναν ιδιωτικά σχολειά και δεν το έγραψε το (ξεπλ)in.gr οπότε δεν μετράει. Ασε που δεν είναι και απλ και επομένως αποκλείεται εκ φύσεως να έχουν εκπαιδευτικό ρόλο.

Ακριβώς κάπως έτσι....

Τώρα σοβαρά συγκρινεις την ποιοτητα της πλατφορμας, των εργαλειων και του hardware του ipad με τις κινεζιες ή απλα γραφεις ετσι απο αντίδραση;

Δες ξανα το link που εβαλα παραπανω και αν βρεις κατι που να το πλησιάζει, γράψε το μας..

ΥΓ. Και η ferrari και ο σκαραβαίος, αυτοκινητα είναι.. :p

Δε χρειάζεται να ψάξω και να κοιτάξω τιποτα.

Μιλάω για την εισαγωγη ταμπλετων στην εκπαίδευση που υπάρχει ΗΔΗ....

Αν δεν χρειάζεται να ψαξεις τιποτα, δεν εχει νοημα να συζηταμε..
Το οτι υπαρχουν και αλλες λύσεις, σαφως και υπάρχουν.. Το θεμα ειναι ποια ειναι η καλύτερη, εξού και η προταση της apple.
Οποιος κανει τον κοπο να συγκρίνει, καταλαβαίνει..

Re: Απάντηση: Επίδειξη της Εκπαίδευσης με το iPad από ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα.

Δε χρειάζεται να ψάξω και να κοιτάξω τιποτα.

Μιλάω για την εισαγωγη ταμπλετων στην εκπαίδευση που υπάρχει ΗΔΗ....

!!!!!!

Τα links του Τακη να τα σεβεσαι, ειναι ιερα!

Μη βλεπεις που τα αραδιαζει με το κιλο σε δευτερολεπτα, ειναι αποτελεσμα μεγαλης ερευνας και εσωτερικης ψυχολογικης αναζητησης.

:p :p :p

Μα δε συγκρίνειςκανεις τίποτα. απλα μη το σερβιρουμε και σαν το συνταρακτικο νέο.... υπαρχει ηδη λέμε... cool!

Απλα οπως ειπε και ο φίλος ποιο πανω. δεν εινα in, δεν ειναι για college boyz αρα δεν κανει και σωστη δουλεια...

Τέλος τωρα το ποσο ευχρηστο ειναι το Ipad και οι εφαρμογές του απέναντι στην κινεζιά e-book (φαντάζομαι) ας μας πουν ΟΣΟΙ τα χρησιμοποιησαν και ΠΩΣ τα χρησιμοποίησαν, οχι οι κατασκευαστες και οσοι τα λανσάρουν...

και μην αρπάζεσαι πάλι, δεν αμφιβάλλω για την γνωστη ποιότητα κλπ κλπ των εφαρμογών του Ipad.... απλα ηρθαν 2εροι. (τουλάχιστον στα μέρη μας!) και το μοστράρουμε σαν την αποκάλυψη λες και ειναι τοσο δυσκολο να κυκλοφορησουν οι ΙΔΙΕΣ και απαραλλακτες εφαρμογες σε τιμή συσκευής σε 1/3, 1/5 κόστους του ipad...