Επίδειξη της Εκπαίδευσης με το iPad από ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίδειξη της Εκπαίδευσης με το iPad από ιδιωτικά σχολεία στην

ότι νάναι Πόντιε....

φαντασιώσεις...φαντασιώσεις....

κανένας υπουργός παιδείας δεν πρόκειται να βρεθεί...ούτε πρόκειται να υπάρξουν όλα αυτά....ούτε πρόκειται να υποχρεώσει κανένας κανέναν να αγοράσει το iPad...

μια μαρκετίστικη κίνηση της Apple στην πτωχευμένη Ελλάδα...μιας εταιρίας δηλαδή και το κάνουμε θέμα...

Κ η πλάκα είναι ότι δεν είναι καν της apple, αλλά μια ελληνικής εταιρείας που προσπαθεί να πουλήσει κ εμείς απλα την θάβουμε, γιατι θεωρούμε τα προϊόντα που εμπορεύεται ακριβά.

Όταν βέβαια αγοράζουμε πολλών χιλιάδων πχ προβολέα, ενω μπορω κ με τον φθηνότερο ή κ χωρίς καθόλου, αυτο δεν μας πειράζει κ το συζητάμε άνετα στο φόρουμ...τα παραδείγματα άπειρα...για να μην μιλήσω για τα νεα κινητά πχ της Samsung που κάνουν σχεδόν πάντα το ίδιο με έναν apple iPhone, αλλα σε 2-3 μήνες έχουν αξία το 1/3 απο την αρχική, ενω τα αλλα που λέμε τωρα έχουν μετα απο 1-2 χρόνια, αρκετά μεγάλη μεταπωλητική αξία...αλλα είπαμε...είμαστε εμείς οι κολλημένοι, όχι οι άλλοι...ναι οκ... :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίδειξη της Εκπαίδευσης με το iPad από ιδιωτικά σχολεία στην

Εκει ειναι το λαθος σου: Μπλέκεις το κόστος με την ποιοτητα του προιοντος.
Εσύ, εχεις υποψην σου καλυτερη εκπαιδευτικη πλατφόρμα σε touch screen απο οτι της apple? Αν ναι, θα χαρω να ακουσω γι'αυτην..

Αλλα και ακομα σε θεματα κόστους, στην Αμερικη τουλάχιστον, η apple κανει ειδικες τιμες σε σχολεια & μαθητές.

Προσωπικά, Δε με ενδιαφέρει εάν είναι εντυπωσιακή η ‛πλατφόρμα’. Τι να την κάνω την ‛πλατφόρμα’ για εκπαίδευση ? Δεν είναι στην πλατφόρμα η αξία της εκπαίδευσης.
Άντε να πω ότι επηρεάζει η πλατφόρμα κατά ένα μικρό ποσοστό.
Εκπαιδευόμασταν και πριν τις ταμπλέτες δηλαδή. Και θα εκπαιδευόμαστε και χωρίς.

HTML5 και Internet θα έπρεπε να είναι αρκετά για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Δε θα έπρεπε να χρειάζεται ούτε το MS PowerPoint (που το χρησιμοποιούν εκατομμύρια εκπαιδευτικών) ούτε ταμπλέτα συγκεκριμένης εταιρίας.

θέμα προτεραιοτήτων δηλαδή κατά την άποψή μου.
Σου παρουσιάζει κάτι ο δάσκαλος? Να μπορείς χωρίς να πληρώνεις ‛συγκεκριμένες εταιρίες’ να έχεις το ‛εκπαιδευτικό υλικό’ μαζί σου είναι το πρώτο που θα έβαζα.

Δε ξέρω δηλαδή τι θα βάζατε ως προτεραιότητα εσείς…

Προσωπικά, Δε με ενδιαφέρει εάν είναι εντυπωσιακή η ‛πλατφόρμα’. Τι να την κάνω την ‛πλατφόρμα’ για εκπαίδευση ? Δεν είναι στην πλατφόρμα η αξία της εκπαίδευσης.
Άντε να πω ότι επηρεάζει η πλατφόρμα κατά ένα μικρό ποσοστό.
Εκπαιδευόμασταν και πριν τις ταμπλέτες δηλαδή. Και θα εκπαιδευόμαστε και χωρίς.

HTML5 και Internet θα έπρεπε να είναι αρκετά για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Δε θα έπρεπε να χρειάζεται ούτε το MS PowerPoint (που το χρησιμοποιούν εκατομμύρια εκπαιδευτικών) ούτε ταμπλέτα συγκεκριμένης εταιρίας.

θέμα προτεραιοτήτων δηλαδή κατά την άποψή μου.
Σου παρουσιάζει κάτι ο δάσκαλος? Να μπορείς χωρίς να πληρώνεις ‛συγκεκριμένες εταιρίες’ να έχεις το ‛εκπαιδευτικό υλικό’ μαζί σου είναι το πρώτο που θα έβαζα.

Δε ξέρω δηλαδή τι θα βάζατε ως προτεραιότητα εσείς…
IMO, you are missing the point..
Η πλατφορμα του ipad, σε συνδιασμο με δωρεάν εργαλεια οπως το ibooks author (http://www.apple.com/ibooks-author/) δινει την δυνατοτητα δημιουργίας απιθανων διαδραστικων εργαλείων, που μονο με touch interface μπορουν να εχουν τοσο μεγαλη αποτελεσματικοτητα, ειδικα σε μικρα παιδια.
Εκπαιδευομασταν οντως παλια, αλλα ΧΑΛΙΑ, τουλαχιστον εγώ αυτο θυμαμαι απο τα παιδικα μου χρονια.
Ισως σημερα να εβλεπα με αλλο ματι πχ την χημεια εαν είχα κατι τέτοιο ως εκπαιδευτικο εργαλείο:

textbooks_interactive_3d.jpg