Επίδραση χώρου

Re: Απάντηση: Επίδραση χώρου

σορυ για την παρεμβαση,Νικο μπορεις ν'ανεβασεις μια φωτο του χωρου σου κι οχι σχεδιαγραμματα;

μια ιδεα οριστε...ειναι λιγο παλιες αλλα κανουν νομιζω. η τελευταια ηταν οπως τα χα παλια στον αλλο τοιχο αλλα ειχα πολλες ακυρωσεις στα χαμηλα...αντιχησεις πολυ λιγοτερες (δεν ηταν ετσι η τελικη του μορφη)

Attachments

• ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.jpg
    ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.jpg
    98 KB · Views: 157
  • ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ1.jpg
    ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ1.jpg
    68.4 KB · Views: 156
  • ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ3.jpg
    ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ3.jpg
    81.4 KB · Views: 156
  • DSC01343.jpg
    DSC01343.jpg
    142.4 KB · Views: 156
Λοιπον θα βάλεις ενα ωραίο προβολέα...

Οντως φωνάζει ο χώρος συμφωνώ κι επαυξάνω. Εν τω μεταξύ παρόμοιο δωμάτιο είχα δει στη γειτονιά μου στο Περιστέρι, ίδια κουζίνα μ αυτό το πάσο και το πατάρι πάνω δεξιά, έχει γούστο... Τα 685 είναι φοβερά, έχω το προηγούμενο μοντέλο, στον χώρο μου με τον Denon κυριολεκτικά ζωγράφιζαν όσο τα είχα ως κυρίως μέχρι να βρω τα δαπέδου, δε μου κανε καρδιά να τα βάλω για surround, θα τα καταευχαριστηθείς να είσαι σίγουρος.

Panoramix...το καλυτερο δεν μπορω να στο πω σαν αποτελεσμα. Σιγουρα εχει πολυ λιγοτερα προβλημα απο ανακλασεις αλλα υπηρχαν πολλες ακυρωσεις.
τωρα οσο αφορα τον προβολεα...την τηλεοαραση την σκεπασα δοκιμαστικα...δεν μ αρεσει πλεον εαν ειναι σκεπασμενη δεν ξερω γτ.

Ρομποτη φιλε μου και εμενα οντως μ αρεσει το b&w και ας κατηγορειται συχνα πυκνα. Ενταξει ειναι και θεμα γουστο... αλλα θελει προσοχη στα ενισχυτολα γι αυτο το ρολ οφ που κανει...και πλεον(εδω και καποιες μερες) το βρηκα στο μεγιστο βαθμο με την βοηθεια καποιων εδω μεσα και τους ευχαριστω.βεβαια απο οτι καταλαβαινω και ο χωρος αλλα πιστευω κατι θα γινει.

Οπως όλα τα ηχεία έτσι κι αυτά απογειώνονται όταν τα οδηγεί ένας σοβαρός τελικός, στο μέλλον να το βάλεις στο πρόγραμμα ο ενισχυτής σου να έχει εξόδους pre-out και να βρεις σε αγγελίες εναν 5κάναλο τελικό, θα ακούσεις κυριολεκτικά άλλο ήχο, μου το λεγαν και δεν το πίστευα ότι θα άκουγα διαφορά και το κυριότερο, οι τελικοί μένουν για πάντα, μία αλλαγή πυκνωτών κάθε 10ετία θέλουν και τίποτα άλλο.

χωρις να θελω να σε αποκαρδιωσω,καλυτερα να μη δωσεις ουτε ευρω παραπανω,αν ειναι να συνεχισεις στον ιδιο χωρο.
Κατσε στο συστημα που εχεις,μη πειραξεις ουτε τα ρευματα,ουτε τα ηχεια σου.
Οταν με το καλο μετακομισεις σε αλλο χωρο,εδω ειμαστε.

δεν με αποκαρδιωνεις ισα ισα με προστατευεις !

θα κανω μια μετρηση ομως απο περιεργεια και γτ ο ανθρωπος που μιλησα μου ειπε θα μας παρει κανενα 6ωρο το λιγοτερο να βρουμε την θεση στα ηχεια μου...οποτε πιστευω θα αξιζει.και θα το αφησω οπως μου το βαλει. Οτι μου πει απο κει και περα αυτος σε συνδιασμο με τις αποψεις στο φορουμ θα πραξω.

Παντως του εστειλα μαιλ και μου ειπε οτι δεν ειναι και τοσο κακος ο χωρος μου με μικρες επεμβασεις και οτι θα μου δωσει λυσεις με μικρο κοστος μεσαιο και μεγαλο αναλογα το ποσο θελω να επενδυσω κτλ.

αν είχες βάλει τις φωτό θα είχαμε γλυτώσει πολλές συζητήσεις.

ξέχνα το.

Ειλικρινά και πολύ φιλικά: πάρε ακουστικά.
Αστο όπως είναι να ακούς με τους φίλους σου όπως είναι και μπορεί να σου λενε και μπράβο.
Δεν υπάρχει σωτηρία.

Θα μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι έχουμε ανάξει την αγορά hifi σε επιστήμη.

Ο Νίκος ξεκίνησε να ψάχνει ηχεία με έναν δεδομένο χώρο που συναντούμε πολύ συχνά σε Ελληνικά σπίτια. Κατά τη γνώμη μου, θα αρκούσε μια γενική οδηγία του τύπου "μην πάρεις τα τάδε ηχεία γιατί θα πνιγούν στο μικρό σου χώρο και πρόσεξε τις αποστάσεις από τους τοίχους" κλπ.

Από τη στιγμή που μπαίνει ο παράγοντας μέτρηση, το σκηνικό αλλάζει ολοκληρωτικά. Αρκεί κάποιος να κάνει μια έρευνα του πόσο ψείρισμα πχ. απαιτεί η by the book σωστή τοποθέτηση ενός συστήματος σε φροντισμένο χώρο. Ακόμη και κει, εκατοστά διαφορετικής τοποθέτησης ενός ηχείου θα δώσουν άλλη μέτρηση.

Επειδή λοιπόν ούτε ο Νίκος, αλλά ούτε και ο περισσότερος κόσμος έχει τη δυνατότητα dedicated χώρου, το να μπει σε μια διαδικασία "φροντίδας" είναι από τα πιο μάταια πράγματα που μπορεί να κάνει. Το hifi θα πρέπει να μας υπηρετεί και όχι να το υπηρετούμε.

Να το δούμε και αλλιώς. Έστω ότι κάποιος πετυχαίνει τα απόλυτα χαμηλά σε έναν τέτοιο χώρο με τα υπέροχα ηχεία του. Θα μπορέσει να ακούει στα απαιτούμενα dB που χρειάζεται το σύστημα για να αναδειχθεί χωρίς να σπάει τ' @@ των γειτόνων; Aν φέρει τον καλύτερο ειδικό για μέτρηση χώρου και διορθώσει την απόκρισή του ώστε να είναι όσο πιο φλατ γίνεται, θα μπορεί να ακούει το μέσο όρο των (κακών) ηχογραφήσεων χωρίς να του ξυρίζει ο ήχος τις τρίχες από όλο του το σώμα, ή θα βάζει στο repeat μόνο το brothers in arms και το X compilation CD της Chesky records που χρησιμοποιούν οι αντιπροσωπείες στις hifi εκθέσεις;

ΟΚ, είναι πασιφανές ότι μάλλον γράφω σε λάθος νήμα, μια που η τοποθέτησή μου ακυρώνει το hifi και ιδιαιτέρως το hi-end, αλλά εξεγείρομαι όταν όλα αυτά τα μαραφέτια γίνονται αυτοσκοπός. Είναι δεκτό ότι για κάποιους όλο αυτό είναι χόμπι, αλλά αδυνατώ να πεισθώ ότι γίνεται για να ακούμε καλύτερα τη μουσική που αγαπάμε.

Ένας ψυχαναγκασμός από την αρχή ως το τέλος είναι που οδηγεί σε ατέρμονο ξόδεμα χρημάτων και στον ακροατή να κάνει μονίμως δοκιμές με Compilation CDs αντί να βάλει ένα ουίσκυ και να ακούσει την αγαπημένη του μουσική μόνος του ή με τους φίλους του, προφανώς ΜΗ καθίμενος συνήθως στη βέλτιστη θέση ακρόασης (που είναι ακόμα ένα υπερτιμημένο στοιχείο αυτής της αναζήτησης).

Για να κλείσω και γω τη συμμετοχή μου στο παρον νήμα καθώς δεν έχω κάτι να συνεισφέρω εκτός από την επιμονή μου να προτείνω room correction και όχι room treatment (ή τουλάχιστον όσο το δυνατόν πιο συντηρητικό) σε αληθινά σπίτια:

Έχω ένα ταπεινό έως ταπεινότατο σύστημα αξίας μετά βίας 2000 ευρώ στο σύνολο και ακούω σε ένα χώρο 13-14 τ.μ. Η ακρόασή μου (όποτε δεηθώ να κάτσω με αυτό τον τρόπο) είναι αναγκαστικά near field (σε ένα ισόπλευρο τρίγωνο 1.7μ περίπου). Στο δωμάτιο γίνεται χαμός από πράγματα που δεν μπορούν να μπουν σε κανέναν άλλον χώρο (και δεν υπάρχει συμμετρία στο τι υπάρχει δεξιά και αριστερά) και αυτό που ακούω (έχοντας πολλες αναφορές για το πως παίζει ένα καλό και σωστό σύστημα) με ικανοποιεί απόλυτα. Αν ξεθάψω το μικρόφωνο και πάρω μια μέτρηση με το REW και σας τη δείξω, θα μου πείτε να πετάξω το hifi και να αλλάξω σπίτι (το ίδιο θα κάνετε και σεις κατά πλειοψηφία αν μετρήσετε τους χώρους σας).

Τελικά τι πρέπει να υπερισχύσει; Το γεγονός ότι απολαμβάνω πραγματικά πάνω από 5 ώρες ακρόασης την ημέρα με το εργαλείο που έχω για να ακούω μουσική ή το γεγονός ότι αυτό το εργαλείο δε μετράει καλά λόγω των συνθηκών;

Μιχάλη (αν δεν κάνω λάθος!) - Συμφωνώ 100% με τα λεγόμενα σου , δεν έχω να προσθέσω τίποτα και αν έχεις διαβάσει θα πρόσεξες ότι όλες οι ''συμβουλές'' μου
στον Νίκο έχουν κινηθεί πάνω σε αυτούς τους άξονες.
Το σύστημα μου είναι στημένο με αυτή την φιλοσοφία , σε πιο μικρό χώρο και πιο near field και απολαμβάνω ατελείωτες ώρες μουσικής
τα δε ελάχιστα χρήματα που περισσεύουν τα ξοδεύω σε CD.
Αυτή την άποψη προσπαθώ να περάσω και στον Νίκο.

Μιχαλη (αν εισαι Μιχαλης) εχω μονο δυο μικρες ενστασεις. Πρωτη ενσταση εναι οτι δεν καταλαβαινω αυτο με τον αποκλειστικο χωρο ακροασης.Δεν θελω ρε φιλε αποκλειστικο χωρο, τι θα μπαινω τιμωρια?Οχι θελω εκει που ζω να ακουω και τη μουσικη μου.Πολλοι θελουν τον χωρο γιατι δεν τους αφηνει η γυναικα τους να καπνιζουν στο σαλονι πχ. Η δευτερη ενσταση εχει να κανει οτι δεν φτανει ενα ουισκι..........

Ειχα δοκιμασει παλιοτερα να βαλω γυρω γυρω σεντόνια εκτός απο μπροστα με καλα αποτελεσμα... Η μαλλον καλυτερα αποτέλεσματα στσ αυτιά μου. Καθαροτερη μουσικη αλλα λιγο έφυγαν οι ψιλές.

Στην δικη μου δυσκολη περίπτωση κατι τετοιο εστω και εαν δεν ειναι σωστο... Δεν είναι όμως μια λυση; δλδ δεξια και αριστερά να βαλω τυπου σφουγγαρια να γλυτωσω οτι μπορω ακομα και στο ανοιγμα όταν θελω να το κλεισω και αυτο με πανελ σφουγγαρια. Εχω δει τετοια παρόμοια περιπτωση συστημα αρκετα καλο σε γωνια καιστο υψος του αυτιου κατα μηκος ολης της γωνιας απο την θεση ακροασης εως τον απέναντι τοιχο τέτοιο σφουγγαρι. Αυτος που ειπε οτι σε τετοιου δυσκολους χωρους τετοια φροντιδα ειναι αναγκαστικη. Εγω δεν γνωριζω να πω αποψη. Καποιος αλλος ομως; παραλληλα είναι και σχετικα φθηνη λυση.. Εαν παω σε κατι τετοιο

Καταρχήν Νίκο καλημέρα.

Χωρίς ΚΑΜΙΑ διάθεση ειρωνείας, αλλά αληθινό ενδιαφέρον, μιας και βλέπω οτι το ψειρίζεις αδιανόητα πολύ.

Είναι δυνατόν ρε συ να έβαλες σεντόνια, σεντόνια ξαναλέω και να είδες κάποιο αποτέλεσμα, καλύτερο είτε χειρότερο είναι άνευ σημασίας, ΑΛΛΑ είδες ή πιο σωστά άκουσες διαφορές; Μου φαίνεται αδιανόητο...

Μήπως αυθυποβάλλεσαι; Στο λέω παντελώς φιλικά και δε θέλω να δυναμιτίσω την κουβέντα, αλλά όταν το διάβασα δαγκώθηκα λίγο.

Εγώ προσωπικά μάλλον είμαι κουφός ή απλά δεν έχω καθόλου κριτικό αυτί για τέτοιες διαφορές, καθότι ουδέποτε άκουσα διαφορά με καλώδια στο σύστημα μου ή και αλλού και μόνον στο άκουσμα διαφορετικών πηγών (cd player) καταλαβαίνω διαφορές. Επίσης με mp3 και cd ή flac ή βινύλιο ακούω διαφορές.

Με καλώδια θα σου πω οτι άκουσα διαφορά στην χαλιναγώγηση του μπάσου όταν έκανα διπλοκαλωδίωση, αλλά ακόμα και σήμερα νομίζω οτι έχω αυθυποβληθεί να το πιστέψω και οτι δεν έχει διαφορά.

Ειλικρινά πάντως καλή δύναμη και καλό κουράγιο στο ψάξιμο και τις δοκιμές αλλά γνώμη μου είναι να χαλαρώσεις και να κάτσεις να ακούσεις μουσική, αλλιώς χάνεις όχι μόνο όλο το δάσος, αλλά όλο τον κόσμο.

Φιλικά πάντα.

Ο Νίκος προφανώς εννοώ ότι κρέμασε σεντόνια (όχι έστρωσε..) οπότε είναι απόλυτα λογικό να άκουσε διαφορά και μάλιστα μεγάλη. Απλά τα σεντόνια έκαναν απορρόφηση σε ένα συγκεκριμένο και μάλιστα σχετικά στενό φάσμα, οπότε δεν είναι η καλύτερη λύση.

Ο Νίκος προφανώς εννοώ ότι κρέμασε σεντόνια (όχι έστρωσε..) οπότε είναι απόλυτα λογικό να άκουσε διαφορά και μάλιστα μεγάλη. Απλά τα σεντόνια έκαναν απορρόφηση σε ένα συγκεκριμένο και μάλιστα σχετικά στενό φάσμα, οπότε δεν είναι η καλύτερη λύση.

Το κατάλαβα οτι κάπου τα κρέμασε, αλλά αν δε τα κρέμασε ας πούμε ακριβώς μπροστά από τα ηχεία, ξέρω γω στα 2 εκατοστά, δε θεωρώ οτι υπάρχει ακουστική διαφορά, μου φαίνεται τρελό.

Δεν επιμένω, μπορεί να μαι λάθος.

Επιμένω όμως στην αυθυποβολή που έχει υποστεί ο Νίκος.

μα εννοειται οτι υπαρχει απορροφηση απ'τα σεντονια.
Οπως ειπε κι ο Δημητρης,σε πολυ μικρο φασμα συχνοτητων.
Ο,τι υπαρχει στο χωρο,''επεμβαινει'' στο ηχητικο αποτελεσμα.
Αλλα αντικειμενα κανουν διαχυση,αλλα απορροφηση.
Αλλιως θα ειχαμε ενα αδειο δωματιο και θα ειμασταν ευτυχισμενοι.

Καταλαβαινω πως το λες αλλα οντως εχει διαφορα.

Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο.... Αναφερθηκα και σε ενα αλλο συστημα που εβαλε σφουγγαρι πανελ αυτα τα μαυρα... Δεν ξερω πως λεγονται και αναρωτιομουν Μηπως θα ταν καλυτερη λυση για μενα.

Η μόνη σωστή λύση για σένα (ή για οποιονδήποτε) είναι να μπουν στο χώρο τα υλικά που θα σου πει αυτός που θα κάνει την σχετική μελέτη.

Διαφορετικά απλά δοκιμάζεις πράγματα στην τύχη και πηγαίνεις με το αυτί (το οποίο σε τέτοια θέματα είναι κακός σύμβουλος).