Επίγεια - δορυφορική εγκατάσταση

woodpecker

Senior Member
20 September 2007
318
Καλησπέρα,

Στο διαμέρισμα που επισκευάζω θα κατασκευάσω μια καινούργια εγκατάσταση παροχής τηλεοπτικού σήματος (Δορυφορικού και επίγειου).

Το διαμέρισμα δεν έχει αυτή τη στιγμή εγκατάσταση παρά μόνο στο σαλόνι. Οπότε θα δημιουργηθούν καινούργιες διαδρομές.

Πρόθεση μου είναι να καλύψω κάθε πιθανή εκδοχή για το μέλλον.

Έχω καταλήξει ότι το καλύτερο θα ήταν να δημιουργήσω μια τοπολογία Αστέρα σαν την επισυναπτόμενη φωτογραφία.
Star topology.PNG

Τα καλώδια από το φωταγωγό θα καταλήξουν στο Rack που θα υπάρχει το Patch Panel του Ethernet και τα καλώδια του τηλεφώνου.

Ο Ηλεκτρολόγος μου προτείνει να κατεβάσω 1 καλώδια Επίγεια και 2 Δορυφορικά, καθότι μου λέει έτσι απαιτεί πλέον η Nova.

Ακούω προτάσεις, τι ξεχνάω, τι κάνω λάθος, τι πρέπει να προσθέσω.

Σας ευχαριστώ πολύ,

καλησπερα και σε σενα φιλε συνμφορουμιτη,σε φιλικο παντα επιπεδο εχω να πω οτι
οι ηλεκτρολογοι ειναι για τα καλωδια και οι ηλεκτρονικοι για τα συστηματα....αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα που καθε τοσο μαλωνω γιατι οπως δεν μπλεκομαι εγω στα καλωδια τους ετσι δεν θελω και εγω να μπλεκονται στα δικα μου συστηματα...στις πιο πολλες εγκαταστασεις παντως του βριζω γιατι μεσα απο ενα καλωδιο πρεπει να περασω ολα τα σηματα γιατι πολυ απλα βαριουντε να περασουνε επιπλεον καλωδια.βεβαια υπαρχουνε και οι εξαιρεσεις...
στο θεμα μας τωρα,
η νοβα δεν απαιτει δυο καλωδια παρα μονο αν εχεις δεκτη pvr οπου θελει 3 καλωδια και για το multiview(παλιος δεκτης)
ωραιο το σχεδιαγραμμα που εκανες αλλα αν χρειαστει να βαλεις και οτε τοτε τι θα κανεις?
πρεπει δηλαδη να κοιταξεις και λιγο το μελοντικο κοματι της εγκαταστασης

Last edited:
Εννοείται ότι δεν εμπιστεύομαι κανέναν ηλεκτρολόγο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έχει άδικο.

Αλλά ! Αν θέλω να βάλω Multiview καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να έχω στη διάθεση μου 3 καλώδια σε κάθε μπρίζα.

2 για να τροφοδοτούν τους αποκωδικοποιητές Master και Slave (865pvr), στις υποδοχές Sattelite 1 + 2 και ένα τρίτο που θα τους ενώνει απευθείας από την υποδοχή RF OUT του MASTER, στην υποδοχή RF IN του SLAVE

Νομίζω ότι μια τέτοια συνδεσμολογία σαν και αυτή που επισυνάπτω θα με καλύψει rack4.jpg.

Γιατί θα έχω 2 καλώδια σε κάθε μπρίζα Sat για να τροφοδοτώ τον Master αποκωδικοποιητή και το 3ο καλώδιο που θα μένει θα Patchaρατε Αναλόγως στο κέντρο.

Αλλά ειλικρινά, δεν είναι λίγο υπερβολικά όλα αυτά ? Τα έχω αντιληφθεί ορθά ?

Επίσης αν θέλω να βάλω OTE το μόνο που έχω να κάνω είναι πάρω μεγαλύτερο Switch Capture.PNG δεν χρειάζεται να αλλάξω κάτι δομικά

Σε κάθε περίπτωση δεν θέλω να βρεθώ να κάνω όλη αυτή τη φασαρία και να έρθει η όποια Nova ή ΟΤε και να μου πει αααα φίλε σου λείπει ένα καλώδιο ....Τράβα το εξωτερικά ...

Ευχαριστώ