Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στην Κρήτη

Έχει ήδη αρχίσει η εκπομπή της Digea στο Ηράκλειο. Πρώτες εντυπώσεις από τη ποιότητα σήματος πολύ καλές.

δεν παίζουν όλα, νομίζω μόνο mega και 1-2 τοπικά,
τα υπόλοιπα έχουν βγάλει μαύρη ενημερωτική κάρτα.

Επίσης σοβαρό πρόβλημα! Στο χωριό δεν παίζει από σήμερα τα αναλογικά καθόλου αν και στο χάρτη λέει ότι δεν υπάρχει κάλυψη εκεί (βασικά είναι στα όρια ακριβώς) βγάζει μήνυμα μόνο σε ένα κανάλι (mega) το σήμα της digea και λέει αγοράστε αποκωδικοποιητή άλλα με χιόνια (τα υπόλοιπα κανάλια δεν παίζουν καθόλου). Αν πάρω δέκτη θα πιάνω σήμα από την Μαλάξα? Βασικά μέχρι τώρα τα έπιανα μισά-μισά δηλαδή έπιανα κάποια από Μαλάξα που έγινε σήμερα ψηφιακό και τα υπόλοιπα από έναν κοντινό αναμεταδότη που είχαν βάλει σε ένα κοντινό χωριό. Αλλα σήμερα το κόψανε και αυτό (τον αναμεταδότη)!! Πως είναι δυνατών? Αν δηλαδή δεν έχεις κάλυψη ψηφιακού δεν βλέπεις καθόλου τηλεόραση? Και γιατί κόψανε τον αναμεταδότη αναλογικού σήματος από την στιγμή που το ψηφιακό δεν έχει πλήρη κάλυψη?? Παρακαλώ βοήθεια! Επειδή το γράφω σε λάθος post αν γίνεται να μεταφερθεί η έστω άμα απαντηθεί να διαγραφεί ευχαριστώ.

Last edited by a moderator:
αν επιανες αναλογικο οριακα τωρα ψηφιακο θα πιανεις πολυ καλα.ασε τους χαρτες.και εγω στην πατρα εκει που ειμαι θεωρητικα ειμαι στο οριο αλλα στην πραξη πιανω τελεια

περιοχη με περιοχη εχει διαφορα φιλε μου!μην συγκρινεις ανομοια πραγματα!συνηθως περιοχες που πιανανε οριακα τα αναλογικα ακομα και μερικα καναλια με χιονια τωρα θελουνε ωποσδηποτε ενισχυτη μιας και το ψηφιακο η πιανει η δεν πιανει οπως το δορυφορικο...

Επίσης σοβαρό πρόβλημα! Στο χωριό δεν παίζει από σήμερα τα αναλογικά καθόλου αν και στο χάρτη λέει ότι δεν υπάρχει κάλυψη εκεί (βασικά είναι στα όρια ακριβώς) βγάζει μήνυμα μόνο σε ένα κανάλι (mega) το σήμα της digea και λέει αγοράστε αποκωδικοποιητή άλλα με χιόνια (τα υπόλοιπα κανάλια δεν παίζουν καθόλου). Αν πάρω δέκτη θα πιάνω σήμα από την Μαλάξα? Βασικά μέχρι τώρα τα έπιανα μισά-μισά δηλαδή έπιανα κάποια από Μαλάξα που έγινε σήμερα ψηφιακό και τα υπόλοιπα από έναν κοντινό αναμεταδότη που είχαν βάλει σε ένα κοντινό χωριό. Αλλα σήμερα το κόψανε και αυτό (τον αναμεταδότη)!! Πως είναι δυνατών? Αν δηλαδή δεν έχεις κάλυψη ψηφιακού δεν βλέπεις καθόλου τηλεόραση? Και γιατί κόψανε τον αναμεταδότη αναλογικού σήματος από την στιγμή που το ψηφιακό δεν έχει πλήρη κάλυψη?? Παρακαλώ βοήθεια! Επειδή το γράφω σε λάθος post αν γίνεται να μεταφερθεί η έστω άμα απαντηθεί να διαγραφεί ευχαριστώ.

Για να καλυφθούν οι περιοχές που οι αναμεταδότες τους έπαιρναν σήμα από Μαλάξα (ή Ρογδιά στο Ηράκλειο) πρέπει να μπουν προσωρινά - μέχρι να γίνει η πλήρης ψηφιακή μετάβαση όλων των κέντρων εκπομπής - ψηφιακοί δέκτες (οικιακοί ή επαγγελματικοί, ανάλογα πόσο μπορεί να ξοδέψει όποιος έχει βάλει τους αναμεταδότες αυτούς) στη θέση των αναλογικών, ώστε να λαμβάνουν κανονικά το ψηφιακό σήμα και να το δίνουν αναλογικά στην είσοδο του αναμεταδότη. Δεν κόψανε τον αναμεταδότη επίτηδες δηλαδή, απλά τώρα λαμβάνει ψηφιακό σήμα ή "χιονάκι" (αν έχει κλείσει τελείως ο αναλογικός πομπός στη Μαλάξα / Ρογδιά), που δεν μπορεί να αναμεταδόσει...

Εφόσον πάντως είχες λήψη από Μαλάξα κάποια κανάλια, λογικά θα πρέπει να σε καλύπτει και τώρα (και καλύτερα μάλλον) η ψηφιακή εκπομπή από εκεί.

Ο Δραπανιάς καλύπτεται από την Μαλάξα ή από αναμεταδότη κάπου στο Καστέλι (δεν ξέρω αν υπάρχει εκεί)?

Ίσως σε κάποια λίγα σημεία να υπάρχει λήψη από Μαλάξα, αλλά κανονικά καλύπτεται από το κέντρο εκπομπής "Πλακάλωνα" (που δεν έχει ενεργοποιηθεί ψηφιακά ακόμα) και λιγότερο και από τα Κοτσυφιανά σύμφωνα με τους χάρτες στο site της Digea.

plakalona.jpg

Ευχαριστώ, γιατί θα κατέβω για 20 μέρες και πρέπει να πιάνει nickelodeon....... Αλλά μάλλον θα πάρω το media player μαζί μου :ADFADF1:

Nickelodeon δεν θα έπιανες έτσι κι αλλιώς, δεν εκπέμπει πουθενά ψηφιακά (ή και αναλογικά) στη Κρήτη. Θεωρείται περιφερειακό της Αττικής, όπως και αρκετά άλλα...

Σωστό, μπερδεύτηκα μιας και βλέπαμε στο πατρικό στο Ηράκλειο, αλλά ήταν μέσω Νόβα..