Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στην Πάτρα

Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση στην Πάτρα.

επιβεβαιωνω, τιποτα

πολυ καλη δουλεια για το επερχομενο ψηφιακο και αναλογικο τοπιο στην Πατρα μετα τις 03/2/12
http://greekdigitaltv.blogspot.com/2011/12/digea-3-2012.html

greekdigital.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση στην Πάτρα.

Σημασια εχει οτι κανει αυτο που θελω ο Edission mini triton SD ειναι ο μοναδικος δεκτης που στην εξοδο rf out σου δινει τα ψηφιακα καναλια αν η τηλεοραση ειναι πολυ παλια και δεν διαθετει scart. Ετσι στην συχνοτητα 25 (προσυντονισμενη αλλα μπορει να αλλαξει απο το μενου) εχεις τα ψηφιακα καναλια.

Επισης εγκατεστησα αλλους 2 Edission mini triton SD και 1 Edission mιni triton HD σε συγγενεις χωρις προβλημα ως τωρα
Η δυνατότητα του Edission mini triton SD να δίνει τα ψηφιακά στην RF θα χρειαστεί για μια παλιά CRT που υπάρχει στο σπίτι.
Υπάρχει κάποιος δέκτης HD που να το κάνει αυτό; Να πιάνει το ΕΡΤ HD και τα όποια μελοντικά HD κανάλια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση στην Πάτρα.

Η δυνατότητα του Edission mini triton SD να δίνει τα ψηφιακά στην RF θα χρειαστεί για μια παλιά CRT που υπάρχει στο σπίτι.
Υπάρχει κάποιος δέκτης HD που να το κάνει αυτό; Να πιάνει το ΕΡΤ HD και τα όποια μελοντικά HD κανάλια.

οχι, δεν υπαρχει αλλος δεκτης εκτος απο τοn EDission mini triton SD

Re: Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση στην Πάτρα.

Βοηθήστε γιατί κάτι δεν πάει καλά. Η εκπομπή των 4 καναλιών στο κανάλι 53 είναι σε mpeg2 ¨η σε mpeg4? γιατί η τηλεόραση μου (LG 32lc56) που έχει ΜΟΝΟ Mpeg2 αποκωδικοποιητή ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει τι εκπομπή γίνεται στο κανάλι 53?

Αν αναφερεσαι στα Lepanto, Ionian, ORT και Best, ναι ειναι MPEG 2.

mpeg-2 αλλα απο οτι λενε σε μερικους μηνες θα γυρισουν σε mpeg-4. Μιλησα με digea και μου ειπαν οτι μαλλον η αλλαγη θα γινει 4 τα ξημερωματα της Παρασκευης. Βεβαια μου ειπαν να ξαναπαρω την Πεμπτη για να μου πουν σιγουρα.

οι δοκιμες να δω ποτε θα ξεκινησουν....να δουμε λιγο ποιοτητας εικονας και ηχου....

Το θεμα της ποιοτητας ειναι ενα μυστηριο απο μονο του,παντως επειδη ετυχε χθες να συγκρινω καπου που βρεθηκα τα ιδια καναλια απο Nova(13e) και Digea(33e) ταυτοχρονα αυτο που ειδα ειναι και στα δυο πολυ συμπιεση.Ελπιζω να ειμαστε πιο τυχεροι μονο εαν γινει η μεταφορα σε εμας μεσω οπτικης και εκει ειναι καλυτερα τα πραγματα.Παντως αποψη μου ειναι πως αυτοι που εχουν ληψη απο δορυφορο θα ειναι μια απο τα ιδια, η διαφορα θα ειναι για αυτους που επιαναν κλασικα το σημα με αναλογικη ληψη.

Α και καπου ακουσα οτι σημερα θα ξεκινησουν δοκιμες.

Περιμενουμε.

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση στην Πάτρα.

Το θεμα της ποιοτητας ειναι ενα μυστηριο απο μονο του,παντως επειδη ετυχε χθες να συγκρινω καπου που βρεθηκα τα ιδια καναλια απο Nova(13e) και Digea(33e) ταυτοχρονα αυτο που ειδα ειναι και στα δυο πολυ συμπιεση.Ελπιζω να ειμαστε πιο τυχεροι μονο εαν γινει η μεταφορα σε εμας μεσω οπτικης και εκει ειναι καλυτερα τα πραγματα.Παντως αποψη μου ειναι πως αυτοι που εχουν ληψη απο δορυφορο θα ειναι μια απο τα ιδια, η διαφορα θα ειναι για αυτους που επιαναν κλασικα το σημα με αναλογικη ληψη.

πιστευω οτι επειδη τα ψηφιακα θα εκπεμπουν απο τον πυργο του ΟΤΕ στην Αροη, σιγουρα θα εχει οπτικη ειναι μεχρι εκει, ετσι αποκλειω την τροφοδοσια απο δορυφορο.

Πιστευω οτι η τροφοδοσια απο τον δοτυφορο ετοιμαστηκε για το επομενο σημειο που θα γινει ψηφιακη μεταβαση και αυτο οπως λεγετε ειναι η Κρητη. Για να προλαβουν και τα 23 σημεια μεχρι τελος του 2012 δεν μπορει η digea να περιμενει ποτε θα φτασει η οπτικη ινα στα κεντρα αυτα και επιπλεον εχει μεγαλο κοστος να τροφοδοτηθουν με οπτικη ινα νησιωτικες και απομακρυσμενες περιοχες. Μην ξεχναμε οτι στην Ροδο (Μοντε Σμιθ) η ΕΡΤ δεν εκπεμπει
ψηφιακα και η Digea που το επραξε μετα το μετανοιωσε λογο του υψηλου κοστους μεταφορας του σηματος με οπτικη ινα.

Οσων αφορα την δορυφορικη μεταδοση αναφερεται σε γνωστα sites οτι τα mux της DIGEA ειναι data relay δηλαδη με απλα λογια η εικονα στον δορυφορο εχει τα ιδια στοιχεια με την εικονα που βγαινει απο τα κεντρικα της DIGEA. Eτσι ερμεινευετε απο καποιους ο ορος data relay

Α και καπου ακουσα οτι σημερα θα ξεκινησουν δοκιμες.

Περιμενουμε.

το θεμα ειναι οτι γινονται συνηθως σε περιεργες ωρες και διαρκουν λιγο. Πρεπει να πετυχεις καποια, το πιο πιθανο ειναι να γινουν στους διαυλους 42 (κενος) και 44 (αναφερθηκε οτι εγινε δοκιμαστικη το Σαββατο το απογευμα), στους αλλους διαυλους αν γινει δοκιμαστικη εκπομπη θα το καταλαβουμε γιατι θα επηρεασει το καναλι που εκπεμπει στον ιδιο διαυλο αναλογικα

Αν αναφερεσαι στα Lepanto, Ionian, ORT και Best, ναι ειναι MPEG 2.

ναι σε αυτά αναφέρομαι. Κρίμα και έκανα χαρά ότι δεν χρειάζεται να πάρω αποκωδικοποιητή. Δυστυχώς η τηλεόραση δεν έχει ούτε υποδοχή CI άρα δεν γλιτώνω άλλο ένα τηλεκοντρόλ.

Πάντως στο http://greekdigitaltv.blogspot.com/2011/12/digea-3-2012.html λέει πως η συχνότητα 53 με τα 4 κανάλια είναι ενεργή και εκπέμπει σε mpeg4.

οι δοκιμες να δω ποτε θα ξεκινησουν....να δουμε λιγο ποιοτητας εικονας και ηχου....

Καλυτερη ποιοτητα δεν θα δεις,εκτος αν δεν βλεπεις καλα τα αναλογικα τοτε μονον.

Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση στην Πάτρα.

Καλυτερη ποιοτητα δεν θα δεις,εκτος αν δεν βλεπεις καλα τα αναλογικα τοτε μονον.

μερικα αναλογικα....ειναι αληθεια οτι δεν φαινονται καλα....λογω παρεμβολων αλλων καναλιων....οποτε περιμενω τουλαχιστον καλυτερη εικονα...η εικονα αυτη θα πλησιαζει την εικονα την αντιστοιχη της nova????/

Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση στην Πάτρα.

μερικα αναλογικα....ειναι αληθεια οτι δεν φαινονται καλα....λογω παρεμβολων αλλων καναλιων....οποτε περιμενω τουλαχιστον καλυτερη εικονα...η εικονα αυτη θα πλησιαζει την εικονα την αντιστοιχη της nova????/
λογικα θα εχει εικονα αντιστοιχη της νοβα

ναι σε αυτά αναφέρομαι. Κρίμα και έκανα χαρά ότι δεν χρειάζεται να πάρω αποκωδικοποιητή. Δυστυχώς η τηλεόραση δεν έχει ούτε υποδοχή CI άρα δεν γλιτώνω άλλο ένα τηλεκοντρόλ.

Πάντως στο http://greekdigitaltv.blogspot.com/2011/12/digea-3-2012.html λέει πως η συχνότητα 53 με τα 4 κανάλια είναι ενεργή και εκπέμπει σε mpeg4.
Ο φιλος στην προηγουμενη σελιδα αναφερει οτι σε λιγους μηνες θα εκπεμπουν MPEG-4. Αλλα απο τη στιγμη που η TV μου ειναι MPEG-2 και παιζουν και σε εμενα, ειναι MPEG-2. Οσο για την CI Module, δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα λογια και δεν αξιζει εφοσον μετατρεπει το MPEG-4 σε MPEG-2.

...Σύμφωνα με "έγκυρες" πληροφορίες που έχω οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν λίγο πριν τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού.... σίγουρα, γιατί έχει κρύο τώρα... Χαχα, ...και στο Χάρτη που ανέρτησε καποιος φίλος προηγούμενα λέει ότι το ΣΚΑΙ στο κανάλι 32 θα παραμείνει αναλογικά..... αλλά περνάει κρόουλ ότι θα διακοπεί!!! Α θα διακοπεί αναλογικά και το ΑΛΤΕΡ αυτό το αγαπημένο μας κανάλι που έχει ήδη κλείσει ->περνάει κρόουλ πάνω στη μαυρίλα!!! ΧΑ,χα Διαπιστώστε το κι εσείς.... Μόνο για βόμβες στους συνδέσμους των καφροομάδων μας είμαστε μάγκες... Γυρίστε κεραίες Αίνο και ακαρνανικά όσοι μπορείτε ή κλείστε τελειώς τις τηλεοράσεις να γλυτώσουμε...

...φυσικά πλάκα κάνω... Σήμερα έχω όρεξη, έτσι!!! Όσο για την ποιότητα ψηφιακού σήματος του LEPANTO,ORT κτλ αφήστε το καλύτερα... Εικόνα με συνεχείς παρεμβολές και διακοπές, ήχος -digital- ξερός που μπουκώνει τα ηχεία των τηλεοράσεων... Και για τους φίλους μας τους Κυπρίους οι οποίοι απολάμβαναν έστω και με χιόνια το αγαπημένο τους ΡΙΚ στο κανάλι 62, βλέποντας για 5-10 μέρες παγωμένη μια εικόνα συνεχώς!!! (πείτε μου αν κάνω λάθος), μην ξεχασουν να συντονιστούν στο κανάλι 25! Χα,χα... Φιλιά στην Κύπρο! Ρεσιτάλ σήμερα...