Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στο θεσσαλικό κάμπο

Re: Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

.... Δεν ξέρω αν αυτές είναι προσωπικές απόψεις του φίλου, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν όμως είναι επίσημες απόψεις της Digital Union σαφώς υπάρχει πρόβλημα.
Και εγώ προσωπικά έχω διαπιστώσει τα ίδια με αυτά που γράφεις. Οι απόψεις είναι του καταστήματος που πουλάει αποκωδικοποιητές στην Λάρισα. Ειλικρινά, δεν γνωρίζω τι σόϊ αποκωδικοποιητές είναι αυτοί.

Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

καλημερα εχω ενα προβλημα,διαθετω δυο αποκωδικοποιητες turbox ο ενας sd κ ο αλλος hd.Στον απλο βλεπω ολα τα καναλια κανονικα ενω στον hd καποια καναλια τα δειχνει με μαυρη εικονα,μηπως μπορειτε να με βοηθησετε?

Re: Η Ψηφιακή TV στον Θεσσαλικό Κάμπο

καλημερα εχω ενα προβλημα,διαθετω δυο αποκωδικοποιητες turbox ο ενας sd κ ο αλλος hd.Στον απλο βλεπω ολα τα καναλια κανονικα ενω στον hd καποια καναλια τα δειχνει με μαυρη εικονα,μηπως μπορειτε να με βοηθησετε?
Ποια κανάλια φίλε μου βλέπεις σωστά και ποια με μαύρη εικόνα?

Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Πηρα ενα δεκτη NECO hd. Βρηκε ολα τα καναλια (και 3 τοπικα) και ραδιοφωνα,με φοβερη ποιοτητα παρ´ολο που η κεραια θελει αλλαγη καλωδιου γιατι κρεμεται καμια 15αρια χρονια στον αερα. Αντιθετα το στικ DUNE δεν πιανει σχεδον τιποτα!

Κι εγώ με το Dune δεν πιάνω τα δημόσια.

απο οτι εχω καταλαβει παιδες βρισκομαστε σε φαση προσαρμογης(οπως στο στρατο βδομαδα προσαρμογης),γινεται ενας ψιλοχαμος με τα καναλια αλλα δειχνουν αλλα οχι ελπιζω να τελειωσει γρηγορα αυτη η ιστορια γτ περιμεναμε πως κ πως το ψηφιακο αλλα ως τωρα μουφα.......για να δουμε παρακατω τι μελει γενεσθαι.

Απάντηση: Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

απο οτι εχω καταλαβει παιδες βρισκομαστε σε φαση προσαρμογης(οπως στο στρατο βδομαδα προσαρμογης),γινεται ενας ψιλοχαμος με τα καναλια αλλα δειχνουν αλλα οχι ελπιζω να τελειωσει γρηγορα αυτη η ιστορια γτ περιμεναμε πως κ πως το ψηφιακο αλλα ως τωρα μουφα.......για να δουμε παρακατω τι μελει γενεσθαι.

Οχι δεν ειναι μουφα! Απο τη στιγμη που στο ιδιο περιπου περιβαλλον, αλλοι πιανουν καμπανα και αλλοι με πρβληματα, μαλλον σημαινει οτι κατι αλλο φταιει και οχι το "σημα"

(Δυνατότητα) ρύθμιση(ς) έντασης ισχύος σήματος ... δεν μπορεί η du πχ ή η ερτ να δωσει το ίδιο σήμασε ένταση με τη digea?που και πάλι η 22 με την 29 έχουν και μεταξύ τους διαφορά...

(Δυνατότητα) ρύθμιση(ς) έντασης ισχύος σήματος ... δεν μπορεί η du πχ ή η ερτ να δωσει το ίδιο σήμασε ένταση με τη digea?που και πάλι η 22 με την 29 έχουν και μεταξύ τους διαφορά...
Αυτο λογικα οφειλεται στον εξοπλισμο εκπομπης και την κεραια που υποθετω δεν ειναι τα ιδια.

H Digital Union δεν στέλνει κανένα σήμα στο Δοβρούτσι. Εκπέμπει μόνο από το Δοβρούτσι ψηφιακά. Την μεταφορά του σήματος στο Δοβρούτσι την πραγματοποιεί το κάθε κανάλι με δικά του μέσα.
Συγνωμη να το διορθωσω. Η DU δεχεται το σημα αναλογικα και το στελνει ψηφιακα.

Καρδίτσα περιοχή καμινάδες με τρεις διαφορετικούς αποκωδικοποιητές crystal aydio CDVB-HD, CRYPTO 220 MP, και AMTC, όλοι με σπασίματα και κολλήματα στην εικόνα.Να σημειώσω πως ο crystal audio μου δείχνει σήμα 74 και ο crypto 97. Παίρνουν σήμα από την ίδια κεραία.Τι να φταίει; Η κεραία μου είναι 15ετίας τουλάχιστον, αυτή που είναι τριγωνική σαν ψαροκόκαλο και το αναλογικό μου σήμα δεν ήταν πολύ καλό.Έστριψα και την κεραία βορειοανατολικά αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν.

Καρδίτσα περιοχή καμινάδες με τρεις διαφορετικούς αποκωδικοποιητές crystal aydio CDVB-HD, CRYPTO 220 MP, και AMTC, όλοι με σπασίματα και κολλήματα στην εικόνα.Να σημειώσω πως ο crystal audio μου δείχνει σήμα 74 και ο crypto 97. Παίρνουν σήμα από την ίδια κεραία.Τι να φταίει; Η κεραία μου είναι 15ετίας τουλάχιστον, αυτή που είναι τριγωνική σαν ψαροκόκαλο και το αναλογικό μου σήμα δεν ήταν πολύ καλό.Έστριψα και την κεραία βορειοανατολικά αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν.
Ταπεινη μου αποψη οτι χρειαζεσαι εναν ενισχυτη γραμμης.

Αφού και το αναλογικό σήμα δεν ήταν καλό σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα λήψης σου. Έλεγξε τις συνδέσεις του καλωδίου με τη κεραία και το φις πίσω στη τηλεόραση, μπορεί να μην κάνει κάπου καλή επαφή ή να υπάρχει βραχυκύκλωμα. Προς θεού μη πάρεις ενισχυτή γραμμής. Το μόνο που θα σου ενισχύσει είναι τα προβλήματά σου! Αν δεν βγάλεις άκρη, άλλαξε καλώδιο. Πιο φθηνά θα σου βγει.

Συγνωμη να το διορθωσω. Η DU δεχεται το σημα αναλογικα και το στελνει ψηφιακα.

Η Digital Union δέχεται το σήμα στο εκάστοτε κέντρο εκπομπής όπως το στέλνει ο κάθε σταθμός. Είτε ψηφιακά είτε αναλογικά. Είναι στην ευκαίρια του κάθε σταθμού αν θα το στείλει αναλογικά ή ψηφιακά. Η Digital Union ότι ποιότητα λαμβάνει, αντίστοιχη εκπέμπει.

Καλημέρα,
Απλά αναφέρω ότι στην Πορταριά Πηλίου πιάνω κανονικά όλα τα κανάλια της Digea και φυσικά το πολυπόθητο EPT HD, αν και πολλές φορές παρατηρώ σπασίματα στην εικόνα κυρίως σε κανάλια της Digea. Επίπεδο λήψης γύρω στο 90% και ποιότητα στο 50% με τον funai 2205.

Άντε να ρθει το ΠΣΚ να δούμε και το Roland Garros σε HD!

Καλημέρα.Μένω Λάρισα , περιοχή ηπειρώτικα και θα ήθελα λίγο τη βοηθειά σας :frown:!Μένω σε μια πολυκατοικία με τέσσερα διαμερίσματα και έχουμε μια κεντρική κεραία , ένας άξονας με 2 κεραίες πάνω του.Πριν η μία κοιτούσε περίπου προς το Βόλο και η άλλη περίπου προς το Δοβρούτσι, τώρα ποια είναι για τα κρατικά και ποια για τα ιδιωτικά δε ξέρω.Όταν ξεκίνησαν τα ψηφιακά έπιανα καλά τα κανάλια της συχνότητας 29 και τα 4 προηγούμενα (βουλή, prisma κτλπ), με σπασίματα της συχνότητας 22 και καθόλου τα υπόλοιπα ετ1, νετ ,ερτ HD κτλπ.Έτσι ο ένας ιδιοκτήτης γύρισε τη κεραία που κοιτούσε στο Βόλο και τώρα κοιτάει περίπου στο Δοβρούτσι (λέω περίπου διότι θέλει λίγο ακόμη πιο λοξά, τώρα κοιτάει προς Καρδίτσα μεριά θα έλεγα) μαζί με την άλλη.Τώρα πιάνω όλα τα ψηφιακά με σήμα 72% , crystal audio HD και δε πιάνω καθόλου τα 4 βουλή , prisma κτλπ.Πιάνω συνολικά 16 ψηφιακά και 5 ραδιοφώνου.Γιατί δε πιάνω τώρα τα υπόλοιπα 4?Τι πρέπει να κάνω για αυτό?Εαν στρέψω πιο καλά προς το Δοβρούτσι μήπως τα πιάσω?Επίσης αναλογικά δε πιάνω καθόλου, μήπως πρέπει να στρέψω κάποια κεραία προς τα κάπου?

Ενισχυτής υπάρχει, να σημειώσω πως η εγκατάσταση έγινε από ειδικό, τον έβγαλα και δεν είχα καθόλου σήμα.Η εικόνα που παίρνω είναι καλή απλά δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχονται τα σπασίματα και παγώματα της εικόνας που διαρκούν 1,2 δευτερόλεπτα κάθε πέντε λεπτά.Το περίεργο είναι πως το ίδιο παρουσιάζουν και οι τρεις αποκωδικοποιητές.Σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό που ρώτησα μου είπαν πως και σ αυτούς παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα και καλύτερα να περιμένω για να σταθεροποιηθεί το σήμα.Η ποιότητα 74% που μου δείχνει ο δέκτης θεωρείται καλή; μήπως πρέπει να αλλάξω κεραία και να βάλω ειδική για ψηφιακό σήμα;

Καλημέρα.Μένω Λάρισα , περιοχή ηπειρώτικα και θα ήθελα λίγο τη βοηθειά σας :frown:!

Δεν μπορείς να τα πιάσεις γιατί αυτά εκπέμπουν απο το πήλιο, πρέπει να έχεις και μια κεραία προς πήλιο!

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Δεν μπορείς να τα πιάσεις γιατί αυτά εκπέμπουν απο το πήλιο, πρέπει να έχεις και μια κεραία προς πήλιο!

Ξέχασα να πω πως ο ιδιοκτήτης στο τελευταίο τρίτο όροφο απο ότι μου είπε τα πιάνει όλα καμπάνα, οι υπόλοιποι δε ξέρω.Απο ότι έχω καταλάβει όμως δεν έχει γίνει και καλή εγκατάσταση με αποτέλεσμα εγώ που μένω στο πρώτο όροφο να υστερούσα πάντα σε σήμα.Επίσης δε ξέρω αν έχει κάν ενισχυτή η κεραία.Τώρα για να πιάσω και τα υπόλοιπα να στρέψω τη κεραία που κοιτούσε απο πρίν προς Δοβρούτσι να τη στρέψω προς Βόλο?Αφού η δεύτερη με το που την έστρεψα προς Δροβούτσι μεριά έπιασε όλα της Digea.