Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στο θεσσαλικό κάμπο

Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Ενισχυτής υπάρχει, να σημειώσω πως η εγκατάσταση έγινε από ειδικό, τον έβγαλα και δεν είχα καθόλου σήμα.Η εικόνα που παίρνω είναι καλή απλά δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχονται τα σπασίματα και παγώματα της εικόνας που διαρκούν 1,2 δευτερόλεπτα κάθε πέντε λεπτά.Το περίεργο είναι πως το ίδιο παρουσιάζουν και οι τρεις αποκωδικοποιητές.Σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό που ρώτησα μου είπαν πως και σ αυτούς παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα και καλύτερα να περιμένω για να σταθεροποιηθεί το σήμα.Η ποιότητα 74% που μου δείχνει ο δέκτης θεωρείται καλή; μήπως πρέπει να αλλάξω κεραία και να βάλω ειδική για ψηφιακό σήμα;
Πόσοι δεκτες μοιραζονται την ιδια κεραια; Προσωπικη μου εμπειρια: Δυο κεραιες Πηλιο-Δοβρουτσι με ενισχυτη δυο εξοδων δινει σημα σε 5 πριζες. Οι 3 πριζες πολυ καλο σημα και οι αλλες 2 χαλια στα αναλογικα. Ειχα παρει ενισχυτη γραμμης και διορθωθηκε το προβλημα. Τωρα με τα ψηφιακα επιχειρω να αφαιρεσω τον ενισχυτη γραμμης. Αποτελεσματα;Με ενισχυτη γραμμης/χωρις ενισχυτη γραμμης :καναλι 22 ισχυς 98% 93% ποιοτητα 100% 100% ,καναλι 29 ισχυς 93% 82% ποιοτητα 100% 100%,καναλι 42 ισχυς 93% 54% ποιοτητα 100% 80-100% ,καναλι 43 ισχυς 90% 14% ποιοτητα 60% 26% ,καναλι 47 ισχυς 70% 9% ποιοτητα 100% 60% ,καναλι 53 ισχυς 94% 58% ποιοτητα 100% 100%. Ολες οι μετρησεις εγιναν με μια LG LH3000 οσο αξιοπιστο μπορει να ειναι αυτο.

Τα κανάλια της digea, ερτ hd, ετ1, νετ.. και du εκπέμπουν απο δοβρούτσι, τα prisma, βουλη ,,,εκπέμπουν απο το πήλιο και απο τον σωρό!

Απάντηση: Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Τα κανάλια της digea, ερτ hd, ετ1, νετ.. και du εκπέμπουν απο δοβρούτσι, τα prisma, βουλη ,,,εκπέμπουν απο το πήλιο και απο τον σωρό!

Εχω την υποψια οτι τα ψηφιακα της ΕΡΤ (τα πρωτα) εκπεμπουν ΚΑΙ απο το Δοβρουτσι! Γιατι; Γιατι τα πιανω δυο (2) φορες τωρα ενω πριν μερες μονο ΜΙΑ!

Παιδια μενω ΛΑΡΙΣΑ ΑΤΑ στα ανατολικα δηλαδη και με τον Crystal hd πιανω ολα τα καναλια με 74% σημα και τα πρισμα-σινε-νετ-βουλη-ετ1 με 40-52% και εκει κανει συνεχεια σπασιματα...
Με τον F&U sd στην αλλη τηλεοραση πιανω ολα τα καναλια εκτος ερτ hd βεβαια με 97%....
Ειναι γεγονος οτι κατι τρεχει με τον crystal και βλεπω οτι και αλλα παιδια εχουν παρομοιο προβλημα...Μια απαντηση θα υπαρχει δεν μπορει ωστε να τον γυρισουμε πισω αν χρειαστει να παρουμε κατι αλλο που να μας δουλεψει καλα...
Η κεραια ειναι μια και ερχεται ενα καλωδιο σε ενισχυτη και απο εκει σε 2 τηλεορασεις...
Αν κλεισω τον ενισχυτη της τηλεορασης και δουλεψω τους ενισχυτες που εχουν οι αποκωδικοποιητες δενε χω καθολου καλο σημα...ολο σπασιματα...Οποτε εχω ΜΟΝΟ τον κεντρικο ενισχυτη ανοιχτο και ετσι βλεπω καμπανα 97% στην crt απλη τηλεοραση με τον απλο f&u αποκωδικ....και καλα 74% με τον crystal εκτος απο τα παραπανω καναλια που ειναι στο 50% και σπαζουν-χαλια τελιως συνεχεια...
Αυτο το σταθερο 74% κατι δεν παει καλα...!!!!! καθως και το στανταρ σπασιμο στα κρατικα με 50% το πολυ, ποιοτητα σηματος...

Last edited:

γεια σε ολουσ..εχω ενα προβλημα με την τηλεοραση μου..στο ιδιο σπιτι εχω τρεισ τηλεορασεισ.2 samsung 23 kai μια sony bravia kdl-40l4000..στισ 2 samsung πιανω κανονικα ολα ταψηφιακα χωρισ κανενα προβλημα[ και οι 2 ειναι με ενσοματομενο δεκτη]..στην σονυ ομωσ οταν εβαλα μια καρτα neotion κανει στα καναλια τισ ερτ πολλεσ διακοπεσ στον ηχο σε σημειο να μην μπορεισ να παρακολουθησεισ ανετα..την εχο δοκιμασει και με ενισχυτη και χωρισ με διαφορετικη κεραια και κανει το ιδιο..και αλλη καρτα εχω βαλει και παλι τα ιδια κανει..υπαρχει καπια λυση σε αυτο το προβλημα..λογικα φταιει η καρτα αλλα δεν θελω να βαλω εξωτερικο δεκτη..

Παιδια μενω ΛΑΡΙΣΑ ΑΤΑ στα ανατολικα δηλαδη και με τον Crystal hd πιανω ολα τα καναλια με 74% σημα και τα πρισμα-σινε-νετ-βουλη-ετ1 με 40-52% και εκει κανει συνεχεια σπασιματα...
Με τον F&U sd στην αλλη τηλεοραση πιανω ολα τα καναλια εκτος ερτ hd βεβαια με 97%....
Ειναι γεγονος οτι κατι τρεχει με τον crystal και βλεπω οτι και αλλα παιδια εχουν παρομοιο προβλημα...Μια απαντηση θα υπαρχει δεν μπορει ωστε να τον γυρισουμε πισω αν χρειαστει να παρουμε κατι αλλο που να μας δουλεψει καλα...
Η κεραια ειναι μια και ερχεται ενα καλωδιο σε ενισχυτη και απο εκει σε 2 τηλεορασεις...
Αν κλεισω τον ενισχυτη της τηλεορασης και δουλεψω τους ενισχυτες που εχουν οι αποκωδικοποιητες δενε χω καθολου καλο σημα...ολο σπασιματα...Οποτε εχω ΜΟΝΟ τον κεντρικο ενισχυτη ανοιχτο και ετσι βλεπω καμπανα 97% στην crt απλη τηλεοραση με τον απλο f&u αποκωδικ....και καλα 74% με τον crystal εκτος απο τα παραπανω καναλια που ειναι στο 50% και σπαζουν-χαλια τελιως συνεχεια...
Αυτο το σταθερο 74% κατι δεν παει καλα...!!!!! καθως και το στανταρ σπασιμο στα κρατικα με 50% το πολυ, ποιοτητα σηματος...

Φίλε μου δεν νομίζω να είναι πρόβλημα του αποκωδικοποιητή γιατί το πρόβλημα παρουσιάζεται σε τρεις διαφορετικούς(CDVB-HB,CRYPTO 220 MP, AMTC).

Πόσοι δεκτες μοιραζονται την ιδια κεραια; Προσωπικη μου εμπειρια: Δυο κεραιες Πηλιο-Δοβρουτσι με ενισχυτη δυο εξοδων δινει σημα σε 5 πριζες. Οι 3 πριζες πολυ καλο σημα και οι αλλες 2 χαλια στα αναλογικα. Ειχα παρει ενισχυτη γραμμης και διορθωθηκε το προβλημα. Τωρα με τα ψηφιακα επιχειρω να αφαιρεσω τον ενισχυτη γραμμης. Αποτελεσματα;Με ενισχυτη γραμμης/χωρις ενισχυτη γραμμης :καναλι 22 ισχυς 98% 93% ποιοτητα 100% 100% ,καναλι 29 ισχυς 93% 82% ποιοτητα 100% 100%,καναλι 42 ισχυς 93% 54% ποιοτητα 100% 80-100% ,καναλι 43 ισχυς 90% 14% ποιοτητα 60% 26% ,καναλι 47 ισχυς 70% 9% ποιοτητα 100% 60% ,καναλι 53 ισχυς 94% 58% ποιοτητα 100% 100%. Ολες οι μετρησεις εγιναν με μια LG LH3000 οσο αξιοπιστο μπορει να ειναι αυτο.

Τρεις δέκτες μοιράζονται την ίδια κεραία.

Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Καλημέρα,
Απλά αναφέρω ότι στην Πορταριά Πηλίου πιάνω κανονικά όλα τα κανάλια της Digea και φυσικά το πολυπόθητο EPT HD, αν και πολλές φορές παρατηρώ σπασίματα στην εικόνα κυρίως σε κανάλια της Digea. Επίπεδο λήψης γύρω στο 90% και ποιότητα στο 50% με τον funai 2205.

Άντε να ρθει το ΠΣΚ να δούμε και το Roland Garros σε HD!

Σε πιστεύω φίλε μου, μη με παρεξηγήσεις, αλλά νόμιζα ότι κοντά στο Βόλο δεν τα πιάνουμε (το ert hd). Δηλαδή περιοχές όπως Λεχώνια, Αϊ Γιάννης κλπ πιάνουν το μπουκέτο με το ert hd;; Ευχαριστώ

Επίσης με το πρόβλημα που ανέφερα πριν λίγα ποστ, όταν δεν είχαμε πειράξει τη μια κεραία πριν που κοιτούσε προς Πήλιο ,έπιανε τα ψηφιακά της ερτ απο δύο φορές ενώ τώρα που κοιτάνε και οι δύο κεραίες προς Δοβρούτσι δε πιάνω κανένα απο τα 4 αυτά.Θα το κοιτάξω αύριο για να δω τι γίνεται.

Εχω την υποψια οτι τα ψηφιακα της ΕΡΤ (τα πρωτα) εκπεμπουν ΚΑΙ απο το Δοβρουτσι! Γιατι; Γιατι τα πιανω δυο (2) φορες τωρα ενω πριν μερες μονο ΜΙΑ!
Και οι 2 συχνότητες που τα πιάνεις είναι από Πήλιο.

Ενισχυτής υπάρχει, να σημειώσω πως η εγκατάσταση έγινε από ειδικό, τον έβγαλα και δεν είχα καθόλου σήμα.Η εικόνα που παίρνω είναι καλή απλά δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχονται τα σπασίματα και παγώματα της εικόνας που διαρκούν 1,2 δευτερόλεπτα κάθε πέντε λεπτά.Το περίεργο είναι πως το ίδιο παρουσιάζουν και οι τρεις αποκωδικοποιητές.Σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό που ρώτησα μου είπαν πως και σ αυτούς παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα και καλύτερα να περιμένω για να σταθεροποιηθεί το σήμα.Η ποιότητα 74% που μου δείχνει ο δέκτης θεωρείται καλή; μήπως πρέπει να αλλάξω κεραία και να βάλω ειδική για ψηφιακό σήμα;

Δεν υπάρχουν κεραίες ειδικές για ψηφιακό σήμα!
Αν τον ενισχυτή τον έβγαλες απλά από την πρίζα ρεύματος λογικό είναι να μην έχεις καθόλου σήμα. Αν τον έβγαλες εντελώς και ένωσες το καλώδιο με μούφα F και δεν έχεις καθόλου σήμα, τότε είναι χάλια η εγκατάστασή σου.
Εν πάση περιπτώση ο ενισχυτής είναι ειδικός για ψηφιακή λήψη; είναι δηλαδή χαμηλού θορύβου;
Μία άλλη λύση είναι να δοκιμάσεις να χαμηλώσεις την ενίσχυση γιατί ο ενισχυτής μπορεί να μην είναι χαμηλού θορύβου και να μπουκώνει τα ψηφιακά!

Re: Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Σε πιστεύω φίλε μου, μη με παρεξηγήσεις, αλλά νόμιζα ότι κοντά στο Βόλο δεν τα πιάνουμε (το ert hd). Δηλαδή περιοχές όπως Λεχώνια, Αϊ Γιάννης κλπ πιάνουν το μπουκέτο με το ert hd;; Ευχαριστώ

Αϊ Γιαννης αποκλειεται γιατι παρεμβαλεται το βουνο και για Λεχώνια χλωμο το κόβω γιατι κι αυτά δεν έχουν καθαρή οπτική επαφή...Λογικά μόνο τα χωριά που είναι στο δυτικό πήλιο έχουν σημα κι αυτά αναλόγα με το υψόμετρο. Εγώ είμαι στα 600+ μέτρα και 64χλμ μακριά! Αν κάποιος πάντως πιάνει digea μέσω Δοβρούτσι, πιάνει και το ert HD.

Κάνε ενα search στο google για χάρτη κάλυψης της Digea από Δοβρούτσι για να καταλάβεις καλύτερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο

Αν κάποιος πάντως πιάνει digea μέσω Δοβρούτσι, πιάνει και το ert HD.
όχι κατ' ανάγκη...έχουν διαφορά στο σήμα (ένταση)

Re: Η Ψηφιακή TV στον Θεσσαλικό Κάμπο

σταρ μεγκα τρτ σκαι τβ10 μονο ηχο εικονα μαυρη
Δυστυχώς φίλε μου, έχω την εντύπωση πως όσα STBs περίσσευαν, για να μην το γράψω αλλιώς, οι εισαγωγείς τα αμόλησαν στον κάμπο και μάλιστα πωλούνται βαπορίσια, σαν πρώτης ποιότητος.

Πάντως ένας αξιόπιστος αποκωδικοποιητής που δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα είναι ο Crypto ReDi 200. Με αυτόν όλα τα κανάλια που ανέφερες έχουν εικόνα.

Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι για κάθε επί πλέον παροχή που δίνει το κάθε STB, ο εισαγωγέας πρέπει να πληρώσει δικαιώματα στον Κινέζο. Αν δεν πληρωθούν αυτά που ζητάει ο Κινέζος, στέλνει μόνο τις βασικές λειτουργίες.

Στην Θεσσαλονίκη είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με τον ήχο. Ορισμένα STBs, διαφορετικής μάρκας και 2 διαφορετικών εισαγωγέων, αλλά με το ίδιο ακριβώς firmware, παρ' ότι έγραφαν στα specifications ότι πιάνουν τους 44,1 KHz, στην πραγματικότητα δεν τους έπιαναν και τελικά εμείς αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε στους 48 KHz. Κανονικά έπρεπε να τους καταγγείλουμε στο Υπουργείο Eμπορίου, αλλά τι να ψάχνεις τώρα...

Last edited:

Εδώ τρίκαλα υπάρχει μια περιοχή που έχει ένα λόφο μπροστά και δεν πιάνει καλά.Και ένας φίλος πιάνει μόνο μερικά κανάλια και όχι όλα.Λέει ότι έχει 20% σήμα.Το πρόβλημα δεν το έχει μόνο αυτός αλλά ολόκληρη περιοχή.Του είπε κάποιος να βάλει ψηφιακό ενισχυτή.Ισχύει κάτι τέτοιο?Αν ναι που μπορώ να βρω?

Δεν νομίζω οτι οι αντιπρόσωποι καταφέρνουν να κοιτάξουν μέσα από τα κλειστά κουτιά, να μαντέψουν αν ο δέκτης είναι προβληματικός, και να μαζεύουν τους προβληματικούς για την Θεσσαλία. To ψηφιακό σήμα έχει δύο σκαλοπάτια, ανάλογα με την ένταση του σήματος. Κάτω από το πρώτο σκαλοπάτι ο δέκτης δεν λαμβάνει το σήμα και δεν αποθηκεύει το κανάλι. Σε αντίθεση με τα αναλογικά κανάλια που δείχνουν εικόνα, που απλώς δεν είναι καλή. Τα ψηφιακά δεν δείχνουν καθόλου εικόνα. Ανάμεσα στα δύο σκαλοπάτια υπάρχει ένα μικρό φάσμα όπου λαμβάνεται εικόνα και αποθηκεύεται το κανάλι, αλλά η εικόνα έχει πολλά σπασίματα και κολλήματα. Πάνω από το δεύτερο σκαλοπάτι είναι το ωφέλιμο μέρος που η εικόνα είναι καλή και η αύξηση της έντασης του σήματος δεν αυξάνει ανάλογα και την ποιότητα της εικόνας. Σε αντίθεση με τα αναλογικά κανάλια που για καλή εικόνα χρειάζεται πολύ καλό σήμα. Άρα τα προβλήματα που εμφανίζονται οφείλονται στο κακό σήμα και όχι στους δέκτες ή σε λάθος χρήση από τον ιδιοκτήτη του δέκτη, όπως βλέπω οτι επιχειρείται να πέσει το φταίξιμο. To μόνο που αφορά τους δέκτες είναι οτι έχουν διαφορετικό επίπεδο ευαισθησίας του tuner και σκαλοπάτια είναι σε διαφορετικό επίπεδο στον καθένα. Αυτό όμως δεν σημαίνει βλάβη.

τωρα βλεπω τον τελικο γυναικών του Ρολαν Γκαρός στην ΕΡΤ HD.
ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ!

Η εικόνα στο Θεσσαλία TV κόβει τα καρέ ! Τραγική ποιότητα...

Κάποιες φορές παρατηρώ λίγα κολλήματα σε κανάλια της digea, όχι όμως της ΕΡΤ. Το έχει παρατηρήσει άλλος ή να ελέγξω την εγκατάστασή μου;

Η εικόνα στο Θεσσαλία TV κόβει τα καρέ ! Τραγική ποιότητα...
Πιο τραγική δε γίνεται. Χθες το βράδι που το κοίταξα, είχε εικόνα με είδωλα, πολύ χειρότερο από το αναλογικό. Τα άλλα 2 τοπικά ήταν κάπως καλύτερα.