drbox
New member
Re: Η Digea στον Θεσσαλικό Κάμπο
Πόσοι δεκτες μοιραζονται την ιδια κεραια; Προσωπικη μου εμπειρια: Δυο κεραιες Πηλιο-Δοβρουτσι με ενισχυτη δυο εξοδων δινει σημα σε 5 πριζες. Οι 3 πριζες πολυ καλο σημα και οι αλλες 2 χαλια στα αναλογικα. Ειχα παρει ενισχυτη γραμμης και διορθωθηκε το προβλημα. Τωρα με τα ψηφιακα επιχειρω να αφαιρεσω τον ενισχυτη γραμμης. Αποτελεσματα;Με ενισχυτη γραμμης/χωρις ενισχυτη γραμμης :καναλι 22 ισχυς 98% 93% ποιοτητα 100% 100% ,καναλι 29 ισχυς 93% 82% ποιοτητα 100% 100%,καναλι 42 ισχυς 93% 54% ποιοτητα 100% 80-100% ,καναλι 43 ισχυς 90% 14% ποιοτητα 60% 26% ,καναλι 47 ισχυς 70% 9% ποιοτητα 100% 60% ,καναλι 53 ισχυς 94% 58% ποιοτητα 100% 100%. Ολες οι μετρησεις εγιναν με μια LG LH3000 οσο αξιοπιστο μπορει να ειναι αυτο.Ενισχυτής υπάρχει, να σημειώσω πως η εγκατάσταση έγινε από ειδικό, τον έβγαλα και δεν είχα καθόλου σήμα.Η εικόνα που παίρνω είναι καλή απλά δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχονται τα σπασίματα και παγώματα της εικόνας που διαρκούν 1,2 δευτερόλεπτα κάθε πέντε λεπτά.Το περίεργο είναι πως το ίδιο παρουσιάζουν και οι τρεις αποκωδικοποιητές.Σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό που ρώτησα μου είπαν πως και σ αυτούς παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα και καλύτερα να περιμένω για να σταθεροποιηθεί το σήμα.Η ποιότητα 74% που μου δείχνει ο δέκτης θεωρείται καλή; μήπως πρέπει να αλλάξω κεραία και να βάλω ειδική για ψηφιακό σήμα;