Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Μα αυτό λέω και γω. Πως θα είναι κωδικοποιημένα; Με τι μηχανήματα θα τα βλέπουν οι πελάτες;

Με μηχανήματα σαν αυτό για εξωτερικούς δέκτες
MED.jpg


ή τηλεοράσεις με εσωτερικό ψηφιακό δέκτη με ci θύρα και κάρτα

cam_intv.jpg
 
Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Γνωρίζει κανεις πότε θα ξεκινήσουν ψηφιακά ΕΡΤ & DIGEA από Δοβρούτσι; 27 Μαΐου είναι το switch off στην αναλογική εκπομπή;
27 Μαΐου ξεκινούν και οι δύο. Αναλογικό switch off για DIGEA. Δεν ξέρω για ΕΡΤ.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Με μηχανήματα σαν αυτό για εξωτερικούς δέκτες
MED.jpg


ή τηλεοράσεις με εσωτερικό ψηφιακό δέκτη με ci θύρα και κάρτα

cam_intv.jpg
Τι μου 'ρθε τώρα... λέτε να κάνουν κανένα πάντρεμα και να χρειάζεται δικός τους δέκτης?!!! :BDBDG54:
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Τι μου 'ρθε τώρα... λέτε να κάνουν κανένα πάντρεμα και να χρειάζεται δικός τους δέκτης?!!! :BDBDG54:
Μάγος είσαι;:violent-smiley-030:
 
Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Το Malawi (Μαλάουι) επιλέγει DVB-T2

Το Υπουργείο Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Κράτους Malawi (Μαλάουι) αναζήτησε από την 11η Απριλίου 2011 (με σχετικό διαγωνισμό) συμβούλους για την ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης και τον σχεδιασμό δικτύου DVB-T2

Το project αυτό καλύπτει τον σχεδιασμό δικτύου ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης (DTT), την διαδικασία ψηφιακής μετάβασης, τις απαιτήσεις ως προς τον εξοπλισμό του τελικού χρήστη, την ζεύξη με το υφιστάμενο σύστημα contribution και άλλα.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε την 25η Απριλίου και περιμένουμε τα αποτελέσματα του.

Δείτε το κείμενο της διαγωνιστικής διαδικασίας ακολούθως

http://www.odpp.gov.mw/Documents/ADVERT%20FOR%20DTT_Min%20of%20Information.pdf

Πηγή: http://www.radio-link.gr
 
Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Και ενώ στην Ελλάδα τώρα μαθαίνουμε το MPEG-4 και το HD διαβάστε τις εξελίξεις που τρέχουν στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην Ευρώπη:


Ορίστηκε το 3D πρότυπο για την ψηφιακή TV της Ευρώπης

Η επιβλέπουσα αρχή του DVB προτύπου ψηφιακής TV έχει εγκρίνει το προτεινόμενο στάνταρ για την μετάδοση 3D εικόνας....

Η DVB-3DTV σχεδιάστηκε ως πρότυπο πέρυσι αλλά ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα. Τώρα η πρόταση έχει την υποστήριξη της οργάνωσης DVB και πλέον μπορεί επισήμως να προστεθεί στο στάνταρ μετάδοσης ψηφιακού σήματος DVB (Digital Video Broadcasting) όπως υπάρχει ήδη το στάνταρ DVB-S για δορυφορική μετάδοση, DVB-T2 για επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και DVB-H, για πρόγραμμα σε φορητές συσκευές.

Ο Οργανισμός DVB organisation όπως ειπώθηκε θα υποβάλει το DVB-3DTV στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών (European Telecommunications Standards Institute (ETSI), για επίσημο ορισμό του στάνταρ.

Πως θα λειτουργεί;

Το νέο στάνταρ είναι “frame compatible”: οι εικόνες για το αριστερό και το δεξί μάτι μπορούν να συμπεριλαμβάνονται σε ένα κανονικό καρέ Υψηλής Ευκρίνειας δύο διαστάσεων (2D HD frame) και να επιτρέπουν σε κανάλια να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό που ήδη έχουν. ‛Κρυμμένα δεδομένα’ (metadata) περιλαμβάνονται στη μετάδοση για να βοηθήσουν τον δέκτη να αναγνωρίσει πως η εκπομπή είναι 3D και να ‛εξάγονται’ δύο εικόνες από τη ροή των δεδομένων. Αυτό καθιστά εύκολη την αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού σε 3D μια αναβάθμιση software.

Το DVB-3DTV όχι μόνο περιλαμβάνει 720p και 1080i συμβατά σε επίπεδο καρέ φορμα σε 50Hz και 70Hz, αλλά και τεχνολογία top-and-bottom και side-by-side 3D φορμά. Ταυτόχρονα υποστηρίζει και 24Hz 1080p δίπλα-δίπλα (side-by-side) καρέ.

Οι προδιαγραφές επιβάλουν την δυνατότητα να βελτιωθεί το πρότυπο DVD-3DTV στο μέλλον χωρίς να σταματήσει να υπάρχει και η υπάρχουσα έκδοση – ΕΥΤΥΧΩΣ, δεν θα αλλάζουμε tv…

Εξετάζεται και η δυνατότητα να χρησιμοποιείται μια από τις δύο 3D εικόνες στα 2D εικόνα, ώστε με ΜΙΑ εκπομπή να μας έρχεται και 3D και 2D σήμα και να μην έχει πρόβλημα η τηλεόραση να το χειριστεί


Κανόνες για την «Υβριδική Τηλεόραση»

Για την ελληνική τηλεοπτική αγορά η είδηση ότι η EBU Ένωση δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών Ευρώπης) ενέκρινε νέες αρχές και κανόνες για την «Internet-Connected» και την «Hybrid Television» ακούγεται ως ψιλά γράμματα. Πρόκειται όμως για σημαντικές εξελίξεις που καθορίζουν το άμεσο μέλλον της τηλεθέασης υιοθέτηση και η εφαρμογή των κανόνων αυτών μπορεί να προσδώσει χαμηλότερα κόστη, περισσότερες επιλογές και καλύτερη εμπειρία θέασης στους καταναλωτές. Καλεί δε όλους τους τηλεοπτικούς παραγωγούς και σταθμούς να σεβαστούν τις αρχές αυτές.

Όπως σημειώνει είναι σημαντικό για τα νέα υβριδικά συστήματα να χρησιμοποιούν κοινά τυποποιημένα τεχνικές λύσεις όπως για παράδειγμα HbbTV, MHEG-5, YouView, κ.λπ., για να επιτραπεί στους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς να συνδέσουν τις παραδοσιακές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές σε ευρυζωνικές προσφορές. Η χρήση διαφορετικών συστημάτων στην ίδια αγορά μπορεί να είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για την επιτυχία αυτής της νέας τεχνολογίας. Το περιεχόμενο των ραδιοτηλεοπτικών φορέων πρέπει να εμφανίζεται χωρίς προβλήματα και να είναι εύκολα προσβάσιμο από όλους τους θεατές. Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς κάνουν σημαντικές επενδύσεις σε προγράμματα και υπηρεσίες και θέλουν να διασφαλίσουν ότι το περιεχόμενο που παρέχουν μπορεί εύκολα να το παρακολουθήσουν οι θεατές.

Αν και υβριδικά συστήματα προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες, μπορούν επίσης να παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε περιεχόμενο που είναι ακατάλληλο για τα παιδιά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να καλέσει τους παρόχους των υβριδικών υπηρεσιών για την προστασία της ποιότητας και της ασφάλειας του τηλεοπτικού περιβάλλοντος για τα υβριδικά συστήματα. Απαιτείται ο εκσυγχρονισμός πνευματικής ιδιοκτησίας και όσον αφορά την προστασία των δεδομένων

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies

http://newsvolos.blogspot.com/2011/03/3d-tv.html
 
Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Επίτηδες μένουμε πίσω από τους άλλους στις εξελίξεις. Τους αφήνουμε να τα δικιμάσουν πρώτα αυτοί, για πολλαααααά χρόνια, και αφού δούμε ότι όλα πάνε καλά, μετά τα υιοθετούμε κι εμείς. Σωστοί;
 
Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Επίτηδες μένουμε πίσω από τους άλλους στις εξελίξεις. Τους αφήνουμε να τα δικιμάσουν πρώτα αυτοί, για πολλαααααά χρόνια, και αφού δούμε ότι όλα πάνε καλά, μετά τα υιοθετούμε κι εμείς. Σωστοί;

Ναι. Έτσι αποφεύγουμε το κόστος του Research & Development ;)
 
Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Τηλεόραση: «Παγώνει» η διαδικασία για την ψηφιακή μετάβαση

«Παγωμένο» θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, για τους επόμενους 5 μήνες, το θέμα της ψηφιακής μετάβασης της τηλεόρασης στη χώρα μας, με σημαντικές επιπτώσεις στην καταληκτική ημερομηνία, κατά την οποία θα περάσουμε τελικά πλήρως στο νέο μοντέλο εκπομπών.

Η ΕΡΤ δεν κάνει πίσω, ούτε στο θέμα της διακοπής των αναλογικών εκπομπών ούτε στο θέμα των μεταδόσεων υψηλής ευκρίνειας, ενώ, από την πλευρά τους, οι ιδιώτες αναμένουν κινήσεις καλής θέλησης από την κυβέρνηση.

Το κλίμα που υπήρξε στις ανεπίσημες διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των δύο πλευρών, κάθε άλλο παρά ήρεμο μπορεί να χαρακτηριστεί, ωστόσο, τη Δευτέρα το πρωί, στην Ειδική Επιτροπή για την ψηφιακή μετάβαση, το θέμα δεν ετέθη μετά από «συμφωνία κυρίων».

Στις διαβουλεύσεις αυτές, η πλευρά της κρατικής τηλεόρασης διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για μη μόνιμη εκπομπή, ενώ και ο αρμόδιος για το θέμα αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, φρόντισε να διευκρινίσει, μέσα από πολλαπλές παρουσίες σε ηλεκτρονικά μέσα, ότι η εκπομπή υψηλής ευκρίνειας αφορά συγκεκριμένα και μόνο τηλεοπτικά γεγονότα και δεν πρόκειται για μεταδόσεις καναλιού με συνεχές πρόγραμμα.

Βάσει αυτών και δεδομένης της συντηρητικής στρατηγικής που φαίνεται να ακολουθείται, μετά την Παρασκευή το βράδυ, από την πλευρά των ιδιωτικών σταθμών, γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει μια σειρά άτυπων δεσμεύσεων από την πλευρά της πολιτείας, σε πολλαπλά ζητήματα, που σχετίζονται με τη λειτουργία της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς (θεσμικά και άλλα).

Νέο σημείο μετάβασης από Σεπτέμβριο

Μέχρι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις αυτές, το θέμα της μετάβασης μένει «παγωμένο». Στη επίσημη συνάντηση, της Επιτροπής για την ψηφιακή μετάβαση, δεν ετέθη θέμα από καμία πλευρά για μη τήρηση των δεσμεύσεών του σε ό,τι αφορά το θέμα των ψηφιακών εκπομπών στη Θεσσαλία -άρα η μετάβαση θα γίνει στις 27 Μαΐου- δεν ορίστηκε ωστόσο το επόμενο γεωγραφικό σημείο που θα εκπέμψει η ψηφιακή τηλεόραση.

Η επόμενη συνάντηση

Ειδικότερα, βάσει αυτού και δεδομένου ότι η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής έχει οριστεί για μετά το άνοιγμα του Δοβρουτσίου, μέσα στο καλοκαίρι δεν θα υπάρξει έναρξη ψηφιακών εκπομπών σε άλλο σημείο της χώρας. Επιφυλάξεις εκφράζονται και για το δεύτερο εξάμηνο του 2011, ωστόσο το πιθανότερο είναι να επιλεγεί κάποιο σημείο μεταξύ των τριών επικρατέστερων (Αρόη, Κρήτη, Ακαρνανικά).

Οπως και αν έχει, η εξέλιξη αυτή μεταθέτει την καταληκτική ημερομηνία πλήρους μετάβασης της χώρας στις ψηφιακές εκπομπές τουλάχιστον κατά ένα 6μηνο και αυτό, βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει άλλη διαφωνία στο επόμενο διάστημα. Μετέωρο, εξάλλου, έμεινε και το θέμα της επικοινωνίας του εγχειρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία που έχει θέσει η Ε.Ε. για τις χώρες - μέλη είναι το 2012, σε λιγότερο από 8 μήνες. Βάσει των εξελίξεων, ενδέχεται η μετάβαση στη χώρα μας να τοποθετηθεί περί το 2014.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ - [email protected]

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1964872
 
Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Με τους ρυθμούς αυτούς, ούτε το 2014...
 
Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Νέο σημείο μετάβασης από Σεπτέμβριο

Μέχρι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις αυτές, το θέμα της μετάβασης μένει «παγωμένο». Στη επίσημη συνάντηση, της Επιτροπής για την ψηφιακή μετάβαση, δεν ετέθη θέμα από καμία πλευρά για μη τήρηση των δεσμεύσεών του σε ό,τι αφορά το θέμα των ψηφιακών εκπομπών στη Θεσσαλία -άρα η μετάβαση θα γίνει στις 27 Μαΐου- δεν ορίστηκε ωστόσο το επόμενο γεωγραφικό σημείο που θα εκπέμψει η ψηφιακή τηλεόραση.

Η επόμενη συνάντηση

Ειδικότερα, βάσει αυτού και δεδομένου ότι η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής έχει οριστεί για μετά το άνοιγμα του Δοβρουτσίου, μέσα στο καλοκαίρι δεν θα υπάρξει έναρξη ψηφιακών εκπομπών σε άλλο σημείο της χώρας.
Άρα να μην περιμένω οτι πρόκειται σύντομα να πιάσω τα τρία μπουκέτα καναλιών που εκπέμπονται μόνο από Αίγινα. Περιμέναμε να βγουν και από Υμμητό, αλλά φαίνεται οτι αναβάλλεται για αρκετό καιρό.
 
Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Εχουμε τα χαλια μας μια ζωη τα ιδια και τα ιδια.
 
Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Ευτυχως δεν μας πηρε η μπορα κ εμας,παλι καλα!!!!!Αντε λιγες μερες εμειναν να δουμε επιτελους εικονα κ ηχο της προκοπης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Ποιοι και πώς μπορούν να εκπέμψουν άμεσα σε HD; Η ΕΡΤ στο σχεδιασμό της θα βάλει τη μετάδοση σε Υψηλή Ευκρίνεια των καναλιών ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3, ενώ από την άλλη πλευρά έτοιμοι είναι ο ΣΚΑΪ, ο Alpha και το Star, αρκεί να βρεθεί διαθέσιμο φάσμα και να υπάρξει συνεννόηση.

Πηγές: Παρόν, satleo
 
Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Μα το MPEG4 το πρωώθησαν οι ιδιώτες ακριβώς για να υπάρχει διαθέσιμο φάσμα!
 
Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Το φάσμα μάλλον δεν είναι το πρόβλημα ,εκτός αν έχουν τα χειρότερα μηχανήματα.
Μήπως oι καναλάρχες είχαν στο μυαλό τους κάτι άλλο εξαρχής ,τώρα δεν τους βγήκε με την ΕΡΤ και την οικονομική κρίση ,και ελίσονται σχετικά για να πουλήσουν κάποτε ξανά δέκτες κάποια στιγμή ή συνδρομές ; :twoguns:

Μην ξεχνάμε ότι η Ευρώπη πλέον πάει Τ2 για ΗD εκπομπές. (και η ΕΡΤ είχε πεί κάποτε ότι θέλει να κάνει και εκεί δοκιμές...) και υπάρχουν και οι εταιρίες κινητης που ζητάνε να μπούν στον χώρο των ψηφιακών τηλεοπτικών μεταδόσεων.
 
Last edited:
Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

όποιος μπορεί ας εκπέμψει HD.Όποιος δεν μπορεί να αφήσει την κλάψα και τις δικαιολογίες και ο κόσμος θα κρήνει