andreaspap
Established Member
- 1 May 2007
- 286
Οι υπότιτλοι πάντως δεν πιάνουν το κάτω μαύρο της οθόνης αλλά βρίσκονται στην ωφέλιμη εικόνα. Οπότε μήπως το μεταδίδει έτσι το κανάλι ενώ μπορεί να το στείλει σε 16:9?
Αναφερόμουν στη πλήρη μετάβαση από την αναλογική στη ψηφιακή, πανελλαδικά. Πιστεύεις ότι με αυτούς τους ρυθμούς, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015;Iσχυει αυτο;
:furious3:
Το κανάλι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει την εικόνα που λαμβάνει. Είχαν αναφέρει παλιά στον άλφα την επιλογή που είχαν να δείχνουν την 16:9 εικόνα που λάμβαναν με κομμένα τα άκρα προκειμένου να γεμίζει όλη η 4:3 οθόνη αλλά τελικά επέλεξαν τη λύση του letterbox.Άλλο να δέχεσαι ένα σήμα σε 16:9 και εσύ να βάζεις μπάρες πάνω-κάτω για να φαίνεται καλά σε τηλεοράσεις 4:3 και άλλο το να παίρνεις μία ταινία με ενσωματωμένες μπάρες πάνω-κάτω.
υποθέτω πως έχει αγοράσει τις εκπομπές έτσι, δηλ 4:3 λετερμποξ και όχι 16:9. Οπότε οι μπάρες είναι στο βίντεο.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=78939Αναφερόμουν στη πλήρη μετάβαση από την αναλογική στη ψηφιακή, πανελλαδικά. Πιστεύεις ότι με αυτούς τους ρυθμούς, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015;
άμα το βίντεο που έχει αγοράσει είναι 4:3 δεν νομίζω να κάτσουν να κάνουν την μετατροπή (δεν ξέρω αν τους επιτρέπεται κιόλας). Η φόρμουλα δεν είναι βίντεο απ' όσο κατάλαβα οπότε είναι άλλο θέμα.
Το θέμα είναι πως οι υπότιτλοι βρίσκονται στην ωφέλιμη εικόνα, όπως λέει ο thymos. Βέβαια το έχω δει ενιότε αυτο το πράγμα σε κινηματογραφικές ταινίες σε 4:3 λέτερμποξ, οπότε έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ζουμ και να μη χάσεις τους υπότιτλους!
Ξέρεις πολλούς να πουλάνε πλέον video 4:3;
Εδώ το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ φτιάχνει τα ρεπορτάζ των ειδήσεών του σε 16:9 και τα δείχνει σε 4:3! Το έχει παρατηρήσει κανείς;
Οπότε, δε προλαβαίνουμε το αναλογικό switch offhttp://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=78939
Πήγαινε στο post νούμερο 8, στο έγγραφο pdf που υπάρχει στο link μέσα στο post. Είναι του κ. Γεώργιου Μαθιού, Διευθύνοντα Συμβούλου της Digea. Εκεί φαίνεται οτι χρειάζονται περισσότερα από 160 κέντρα εκπομπής. Το 80% μάλιστα από αυτά χρειάζεται για να καλυφθεί το τελευταίο 15% του πληθυσμού. Τότε είχαν ενεργοποιηθεί τα 8 από τα 160. Δεν ξέρω αν έχει ενεργοποιηθεί άλλο από τότε (3/6/2011). Με τον ρυθμό που πάνε μάλλον για το 3015 βλέπω να τελειώνουνε.
Δεν το ξέρεις. Η επιστήμη κάνει θαύματα. Τί έιναι χίλια χρονάκια; Μόνο που θα είμαστε κάπως έτσι:grandpa:Οπότε, δε προλαβαίνουμε το αναλογικό switch off![]()
το αμέρικαν άιντολ στο οποίο αναφερόμαστε είναι, νομίζω, του 2006.
Δεν το ζήτησε σε 4:3, ο ίδιος ο άλφα το έκανε letterbox όπως έκανε μέχρι πέρυσι και με την F1.άσχετο βρε vang. Tο ίδιο το αμέρικαν άιντολ του 2006 που δείχνει το Άλφα είναι γυρισμένο σε 16:9. Απλά αναφέρω ότι αφού αγοράστηκε πριν χρόνια ήταν πολύ λογικό να το ζητήσει ο Άλφα σε 4:3 (έστω λέτερμποξ)
Δεν το ζήτησε σε 4:3, ο ίδιος ο άλφα το έκανε letterbox όπως έκανε μέχρι πέρυσι και με την F1.
Mε βάση του τι έκανε ο άλφα με την F1 ή το μέγκα με το τσαμπιονς λιγκ που πέρυσι στην αρχή το έδειχνε με κομμένα τα άκρα το γνωρίζω πως το κανάλι μπορεί από μόνο του να επιλέξει τον τρόπο μετάδοσης.το γνωρίζεις ή υποθέτεις;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.