Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Από τις 3 Φεβρουαρίου το ψηφιακό σήμα στην Πάτρα
Ανακοινώθηκε επίσημα από το Υπουργείο Μεταφορών

Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

«Ψηφιακή» βόμβα Digea

Το ολοκληρωτικό κλείσιμο της αναλογικής τηλεόρασης στην Αττική, σχεδιάζουν οι μέτοχοι, τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας της Digea. Άσχετα με τους λόγους που οδηγούν σε μια τέτοια επιλογή, η πλήρης ψηφιοποίηση του τηλεοπτικού σήματος στην Αττική θα επικυρώσει τη συνέχιση του τηλεοπτικού χάους, υπό ψηφιακή μορφή. Άδειες λειτουργίας δεν υπάρχουν, ο χάρτης τηλεοπτικών ψηφιακών συχνοτήτων δεν έχει εκδοθεί, δεν προβλέπεται αντίτιμο για τη χρήση του ψηφιακού φάσματος. Από την άλλη, υπάρχει η σαφής προειδοποίηση της Κομισιόν ότι η καθυστέρηση μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση σημαίνει πρόστιμα για την Ελλάδα.

(Ισοτιμία)

Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

«Λουκέτο» στο αναλογικό σήμα της Αττικής

Μόνο ψηφιακά θα κληθούν να εκπέμπουν άμεσα οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Αττική. Η ΕΡΤ και η Digea καλούνται από κοινού σε συνεννόηση με την κυβέρνηση να προχωρήσουν στο λεγόμενο switch off στην Αττική, σε μια νέα προσπάθεια να πιάσουν τον εθνικό στόχο της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Μετά την Αττική το δεύτερο μεγάλο βήμα κλεισίματος της αναλογικής μετάδοσης και μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση θα γίνει στην Κρήτη, καθώς η Ελλάδα ως το τέλος του 2012 θα πρέπει να έχει καλύψει το εθνικό της δίκτυο. Αν το πετύχει θα μπορέσει να διεκδικήσει μια μικρή παράταση 6 μηνών και να καλύψει επί μέρους περιοχές.

(Παρόν)

Ναι, αλλα να ξεκινησει αμεσα και η παρνηθα, αιντε με τις παπαριτσες του καθενα καρεκλοκενταυρου..

Για να δούμε... Πολυ μ'αρεσει η ειδηση αυτη. Η συνέχιση της πειρατείας των συχνοτήτων, φυσικά καθόλου!

Αν κόψουν την αναλογική μετάδοση έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εισπράξουν αμέτρητα μπινελίκια. Ο πατέρας μου χρειάζεται το Contra και το EXTRA3. Όμως δεν το πιάνει ψηφιακά όπως και κανένα κανάλι από Αίγινα. Αν κόψουν και την αναλογική μετάδοση τέλος αυτά τα κανάλια. Και δεν θα μπορούμε ούτε να πάρουμε την DIGEA τηλέφωνο να τους βρίσουμε, αφού και το τηλέφωνο τους με πληρωμή είναι. Να κόψουν την αναλογική μετάδοση, μόνο όμως αφού ανοίξουν Υμηττό και Πάρνηθα για όλα τα κανάλια. Έτσι και αλλιώς και αυτό που λένε να κάνουν παράνομο είναι αφού δεν έχει βγει ακόμα ο νόμος που θα ορίζει το επόμενο βήμα της ψηφιακής μετάβασης. Ας κάνουν μία ολοκληρωμένη παρανομία που θα έχει τουλάχιστον και θετικό αποτέλεσμα.

Η αναλογικη μεταδοση ΘΑ σταματησει με τον ενα η τον αλλο τροπο.
Τωρα αν θα επιβιωσουν τα trash tv καναλια, δεν ειναι τεχνικο θεμα. Γνωριζουν πολυ καλα τι θα γινει και τι πρεπει να κανουν.
Αν δεν, δεν πειραζει, ετσι κιαλλιως δεν θα λειψουν και σε πολλους.
Το να επικαλουμαστε λογους παρανομιας στο θεμα της μεταβασης ειναι τουλαχιστον αστειο, οταν τα περισσοτερα καναλια ειτε δημιουργηθηκαν παρανομα, ειτε λειτουργουσαν (και λειτουργουν) με προσωρινες αδειες, σε συνθηκες ανομιας και με την ανοχη αρμοδιων και αναρμοδιων, χωρις δικαιωματα και υποχρεωσεις.
Οταν εχουμε φτασει μεχρι εδω ΧΩΡΙΣ να υπαρχουν ουσιαστικα αδειες καναλιων, ειναι λογικο να δημιουργει χοντρά θεματα, οταν επιχειρηθει η αποκατασταση της νομιμοτητας.
Τι θελουμε ομως?
Χρησικτησια συχνοτητων? Δλδ οποιος ηταν μαγκας/διαπλεκομενος/λαμογιο/μαφιοζος/κλπ επιανε μια συχνοτητα, μετα ανοιγε ενα καναλι οπως οπως, και μετα γινοταν "καναλι" απο το παραθυρο, τι το νομιμο εκανε ακριβως? Οποτε μετα απο 20-30 χρονια, δικια του η συχνοτητα και τιν κανει οτι θελει? Και για να τη δωσει πισω ωστε να τρεξει η μεταβαση ΠΡΕΠΕΙ να παρει ανταλλαγματα? Η μηπως το εκανε επειδη το εκαναν καποιοι αλλοι πριν απο αυτον, οποτε ολα ειναι ζαχαρη?
Το ολο θεμα ειναι ακρως βρωμικο και χαρακτηριστικο της διαπλοκης που φταιει σε πολλα πραγματα για την καταντια μας γενικοτερα.
Απο μια αποψη, η κριση θα επιβαλλει το ξεκαθαρισμα που δεν καταφερε να επιβαλλει κανεις αλλος.
Τωρα, καλυτερα, χειροτερα, θα δειξει.
Παντως ετσι οπως ειναι, η ασκηση δεν βγαινει με τιποτε. Δωρεαν καναλια που να ζουν απο τη διαφημιση δεν γινεται να ειναι τοσα πολλα.
Το περιεχομενο που εχει καποια αξια, γινεται επι πληρωμη, συμπαρασυρωντας προς τα εκει και τη διαφημιστικη δαπανη.
Ποσα καναλια telemarketing και προβολης ταινιων 20+ ετων χωρις δικαιωματα χρειαζομαστε?

Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση αυτή και μάλλον λίγα λες.
Ας θυμηθούμε πόσα "χέρια" άλλαξαν κάποια κανάλια μέχρι να φτάσουν στη σημερινή κατάσταση.
Ας σκεφτούμε τι γίνεται στο ALTER και πρόκειται να γίνει σύντομα και σε άλλα κανάλια.
Πρέπει να μπει ένα τέλος σ' αυτή την κοροϊδία.

Αν κόψουν την αναλογική μετάδοση έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εισπράξουν αμέτρητα μπινελίκια. Ο πατέρας μου χρειάζεται το Contra και το EXTRA3. Όμως δεν το πιάνει ψηφιακά όπως και κανένα κανάλι από Αίγινα. Αν κόψουν και την αναλογική μετάδοση τέλος αυτά τα κανάλια. Και δεν θα μπορούμε ούτε να πάρουμε την DIGEA τηλέφωνο να τους βρίσουμε, αφού και το τηλέφωνο τους με πληρωμή είναι. Να κόψουν την αναλογική μετάδοση, μόνο όμως αφού ανοίξουν Υμηττό και Πάρνηθα για όλα τα κανάλια. Έτσι και αλλιώς και αυτό που λένε να κάνουν παράνομο είναι αφού δεν έχει βγει ακόμα ο νόμος που θα ορίζει το επόμενο βήμα της ψηφιακής μετάβασης. Ας κάνουν μία ολοκληρωμένη παρανομία που θα έχει τουλάχιστον και θετικό αποτέλεσμα.
Γενικά η εκπομπή από Αίγινα είναι μια κοροιδία, όσον αφορά τη λήψη της από Αττική!
Αναρωτιέμαι όλες αυτές οι άδειες συχνότητες από Υμηττό τι θα γίνουν...
Γιατί το κοντρα και τα άλλα μικρά κανάλια να μην εκπέμψουν από εκεί?
Με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και στην οικονομία γενικότερα, ΔΕΝ υπάρχει χώρος για "μεγάλα" κανάλια, είναι απλο, δεν θα επιβιώσουν,εκτός αν είναι συνδρομητικά!
Θα πρότεινα οι ελεύθερες συχνότητες που θα προκύψουν να καλυφθούν από δορυφορικά κανάλια, τύπου eurosport, espn, extreme sports, μουσικά (εκδόσεις MTV) κπλ. ή από τοπικά από άλλες ελληνικές πόλεις...Είμαι υπέρ του πλουραλισμού:FSGSFGS4:

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Θα πρότεινα οι ελεύθερες συχνότητες που θα προκύψουν να καλυφθούν από δορυφορικά κανάλια, τύπου eurosport, espn, extreme sports, μουσικά (εκδόσεις MTV) κπλ. ή από τοπικά από άλλες ελληνικές πόλεις...Είμαι υπέρ του πλουραλισμού:FSGSFGS4:
Ωραία τα λες, αλλά στη σημερινή ελλάδα του μνημονίου είναι μάλλον...ονειρώξεις. Αυτά θα μπορούσαν να γίνουν μόνο στην περίπτωση που εγκρινόταν κάποια επιχορήγηση, ώστε να κερδίσουν και κάτι τα κακόμοιρα τα τοπικά κανάλια (όπως γίνεται πχ στη γείτονα)..

Συμφωνώ απόλυτα. Τα thrash κανάλια πρέπει να κλείσουν. Δηλαδή τα MEGA, ANT1 και ειδικά ο ΣΚΑΙ με την άθλια προπαγάνδα που κάνει για να προασπίσει κάθε φορά το κάθε συμφέρον του. Δηλαδή εννοώ ότι ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για το ποιό είναι thrash κανάλι. Για την νομιμότητα δεν τίθεται θέμα αφού όλα παράνομα είναι και εκτός της ΕΡΤ δεν θα έπρεπε να υπάρχει άλλο κανάλι. To θέμα είναι ότι πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια και ο πλουραρισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν εκτός από την εκάστοτε εξουσία. Συγνώμη αν το ύφος μου είναι λίγο επιθετικό, αλλά επιθετική είναι και η άποψη ότι τα κανάλια που παρακολουθεί ο πατέρας μου είναι thrash και πρέπει να κλείσουν, άρα και ο πατέρας μου είναι χαμηλού επιπέδου. Νούμερο ένα thrash εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση θεωρώ τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ και νούμερο δύο τις ειδήσεις του MEGA. Αν και προσωπικά δεν βλέπω Contra και EXTRA3 γιατί κάνω zapping συνήθως στα ψηφιακά κανάλια και σπάνια μπαίνω στα αναλογικά. Και όπως είπα αυτά τα δύο δεν τα πιάνω ψηφιακά. Αλλά όπως είπα προτιμώ τον πλουραλισμό από την πλύση εγκεφάλου της κάθε κλίκας συμφερόντων.

Συμφωνώ απόλυτα. Τα thrash κανάλια πρέπει να κλείσουν. Δηλαδή τα MEGA, ANT1 και ειδικά ο ΣΚΑΙ με την άθλια προπαγάνδα που κάνει για να προασπίσει κάθε φορά το κάθε συμφέρον του. Δηλαδή εννοώ ότι ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για το ποιό είναι thrash κανάλι...

Trash είναι βρε tolia, όχι thrash! Μην ακούσουν οι Slayer & co. οτι αποκαλείς thrash τα ελληνικά κανάλια και έχεις μπερδέματα, μέρες που είναι. :4603:

Trash είναι βρε tolia, όχι thrash! Μην ακούσουν οι Slayer & co. οτι αποκαλείς thrash τα ελληνικά κανάλια και έχεις μπερδέματα, μέρες που είναι. :4603:

Ζούμε που ζούμε Seasons in the abyss...

Μπράβο, τόση ώρα προσπαθούσα να θυμηθώ ποιο album ακολούθησε το South of Heaven :4624:

Βγήκαμε :offtopic: και θα μας κράξουν αλλά την αμαρτία μου θα την πω. Αν και δεν ασχολούμαι πλέον λόγω καταστάσεων το άλμπουμ που ανέφερα ήταν απ τα λίγα που το έβαζες να παίξει χωρίς επιλογές κομματιών, μακράν 10 με τόνο!!!!

Συμφωνώ απόλυτα. Τα thrash κανάλια πρέπει να κλείσουν. Δηλαδή τα MEGA, ANT1 και ειδικά ο ΣΚΑΙ με την άθλια προπαγάνδα που κάνει για να προασπίσει κάθε φορά το κάθε συμφέρον του. Δηλαδή εννοώ ότι ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για το ποιό είναι thrash κανάλι. Για την νομιμότητα δεν τίθεται θέμα αφού όλα παράνομα είναι και εκτός της ΕΡΤ δεν θα έπρεπε να υπάρχει άλλο κανάλι. To θέμα είναι ότι πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια και ο πλουραρισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν εκτός από την εκάστοτε εξουσία. Συγνώμη αν το ύφος μου είναι λίγο επιθετικό, αλλά επιθετική είναι και η άποψη ότι τα κανάλια που παρακολουθεί ο πατέρας μου είναι thrash και πρέπει να κλείσουν, άρα και ο πατέρας μου είναι χαμηλού επιπέδου. Νούμερο ένα thrash εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση θεωρώ τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ και νούμερο δύο τις ειδήσεις του MEGA. Αν και προσωπικά δεν βλέπω Contra και EXTRA3 γιατί κάνω zapping συνήθως στα ψηφιακά κανάλια και σπάνια μπαίνω στα αναλογικά. Και όπως είπα αυτά τα δύο δεν τα πιάνω ψηφιακά. Αλλά όπως είπα προτιμώ τον πλουραλισμό από την πλύση εγκεφάλου της κάθε κλίκας συμφερόντων.

+100

Παιδιά με συγχωρείτε αλλά εγώ διαφωνώ. Πιστεύω κι εγώ ότι τα κανάλια όλα είναι trash αλλά μόνο ως προς το ενημερωτικό περιεχόμενο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κλείσουμε εντελώς, μη ξεχνάτε υπάρχουν άνθρωποι με ιατρικά προβλήματα που τουλάχιστον θέλουν να βλέπουν το υπόλοιπο πρόγραμμα, άνθρωποι καταδικασμένοι να κάθονται μέχρι το τέλος της ζωής τους σε μια καρέκλα, εγώ για παράδειγμα δεν βλέπω πλέον ειδήσεις, είναι κατευθυνόμενες το ξέρουμε όλοι, δηλ. όταν δεν έχω να κάνω τίποτα και θα θελα να χαζέψω στην τηλεόραση θα πρέπει να χω μόνο μία ή δύο επιλογές; Να γυρίσουμε δηλ. σε εποχές χούντας; Σόρυ παίδες αλλά σας σφυρίζω φάουλ, κι αφού λέτε ότι όλα είναι παράνομα εκτός της ΕΡΤ, μήπως ξεχάσατε την εκπομπή του "κύριου" ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, που σε εποχές μιζέριας, φτώχιας, κρίσης, συνεχίζει να κατασπαταλάει το δημόσιο χρήμα στο οποίο συνεισφέρουμε εμείς οι ίδιοι; Συνέλθετε παιδιά και μην είστε ισοπεδωτικοί, δεν σας αρέσει κάτι κλείστε το, σβήστε το απ τη μνήμη του δέκτη σας, ζούμε σε μια χώρα που πιστεύω έχουμε δημοκρατία συμπεριλαμβανομένης και της πολυκάναλης τηλεόρασης σας αρέσει δεν σας αρέσει.