Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Το ΕΡΤ HD δεν εχει παντα προγραμμα (προς το παρον) και απλα διχνει το σημα του.

Αγόρασα τον Edision 2 in 1 Combo αλλά δεν πιάνει κανένα επίγειο!!! :violent-smiley-030:
Δορυφορικά πιάνει.

Πρέπει να κοιτάξω καμία ρύθμιση;;; 'Η μήπως είναι χαλασμένος το δέκτης των επίγειων;;
Η κεραία κοιτάει στον Υμηττό και πριν 3 ημέρες έβλεπα όλα τα ψηφικά με έναν άλλο αποκωδιοποιητή (της μητέρας μου).

μηπως ξεχασες να βαλεις την επιγεια στο antenna in του δεκτη?

Καλησπέρα και από μένα !
Επειδή είμαι συνδρομητής Forthnet και θα με ενδιέφερε αυτή η προσφορά, http://www.forthnetgroup.gr/ServicesDefault.aspx?a_id=4148
μήπως ξέρει κανείς αν ο Nova Box HD 831 μπορεί να πιάσει όλα τα ελευθέρα ψηφιακά κανάλια συμπεριλαμβανόμενου και του ERT HD;
Κάτι άκυρο, στην ψηφιακή συχνότητα του Attica tv γιατί δεν ακούγετε ο φυσικός ήχος του καναλιού και ακούγετε σαν ένα βουητό αέρα όλη την ώρα;
Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

μήπως ξέρει κανείς αν ο Nova Box HD 831 μπορεί να πιάσει όλα τα ελευθέρα ψηφιακά κανάλια συμπεριλαμβανόμενου και του ERT HD;
Μπορεί.

Παιδιά μια ερώτηση.Πήρα έναν αποκωδικοποιητή της F&U τον ΤΤ2239 και τον σύνδεσα σε crt τηλεόραση.Το θέμα είναι οτι απλά έχω συνδέσει το scart και το καλώδιο της κεραίας στην είσοδο του αποκωδικοποιητή. Η άλλη είσοδος βρόχου την έχω αφήσει κενή,χρειάζεται να την συνδέσω με την αντίστοιχη της TV; Η εικόνα μια χαρά είναι!

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Εμένα το ert hd δεν μου δείχνει κάτι απλα έχει το σήμα στο μέση! Δν θα πιάσει;

Το ΕΡΤ HD δεν εχει παντα προγραμμα (προς το παρον) και απλα διχνει το σημα του.

Στις 9 το βράδυ έχει στίβο. Συντονιστείτε :smile:

Πάντως να δώσω συγχαρητήρια στο Nickelodeon για την εξαιρετική ψηφιακή εικόνα του. Είναι κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη η καλύτερη SD εικόνα μακράν από τον δεύτερο ΣΚΑΪ. Είναι νωρίς βέβαια να προβούμε σε αξιολόγηση αλλά τα καλά να λέγονται. Εφάμιλλη η εικόνα με DW ή τα άλλα ξένα SD κανάλια. Ίσως θεωρηθώ υπερβολικός αλλά δεν απέχει πολύ από HD upscaled εικόνα!

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

που φιλε μου?
στο cosmo.gr?
ακουσες καμια ανακοινωση στην τηλεοραση ή σε κανα φυλλαδιο?
ξερεις ποσοι ειναι αυτοι που πιανουν ή μπορουν με ενα απλο γυρισμα της κεραιας τους να βγαλουν Παρνηθα?
εμενα με βολευει και πολυ μαλιστα η ψηφιακη και δεν με εβαλε και σε εξοδα γιατι ειμαι ετοιμος εδω και πολυ καιρο.
καποιος ομως που εχει να αναγκη το 30-40αρι(στην καλυτερη που εχει μια "παλια" τιβι το σπιτι)και μπορει να το απoφυγει,γιατι να μην εχει ενημερωθει για την Παρνηθα οσο ενημερωθηκε και για το switchoff?
τεσπα..
Δεν έχει πει ΚΑΝΕΝΑΣ οτι θα διακοπει το αναλογικο Κ.Ε. Πάρνηθας, οποιος ήθελε, μπορούσε να γυρισει εκει.
όλοι λεγανε για διακοπη στον ΥΜΗΤΤΟ

Δεν ειναι μυστικο ότι εκπεμπει κανονικα η Πάρνηθα

Απο τα 34, τα 15 και αν, αξιζουν

Πάντως να δώσω συγχαρητήρια στο Nickelodeon για την εξαιρετική ψηφιακή εικόνα του. Είναι κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη η καλύτερη SD εικόνα μακράν από τον δεύτερο ΣΚΑΪ. Είναι νωρίς βέβαια να προβούμε σε αξιολόγηση αλλά τα καλά να λέγονται. Εφάμιλλη η εικόνα με DW ή τα άλλα ξένα SD κανάλια. Ίσως θεωρηθώ υπερβολικός αλλά δεν απέχει πολύ από HD upscaled εικόνα!
Το Nickelodeon έχει την καλύτερη ποιότητα γιατί είναι ξένο. Άμα περιμένεις από τους έλληνες καναλάρχες να επενδύσουν σε τεχνολογία, σώθηκες....
Αντί να επενδύουν σε τεχνολογία τα έδιναν με τη σέσουλα σε παρουσιαστές.
ΑΝΤ1 και ALPHA εκπέμπουν ακόμα σε 4:3. Τι να λέμε τώρα.

Last edited:
Βέβαια ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Και σωστές εγκαταστάσεις είναι αυτές που έχουν γίνει από επαγγελματίες με πεδιόμετρο και σωστά υλικά χωρίς chipιές....

Δεν ειναι παντα ετσι οπως τα λες, πολλοι δεν εχουν οπτικη επαφη και ειχαν συμβιβαστει σε εικονα με χιονι η ειδωλο. Τωρα ομως αυτα δεν κλειδωνουν στο ψηφιακο και δεν βλεπουν τιποτα.
Επισης πολλοι δεν θελουμε μεγαλες κεραιες και ενισχυτες, επιτελους να φυγουν οι γκουμουτσες απο τις στεγες!!

Ο σκαι πραγματικά έχει τέλεια εικόνα
Να ρωτήσω κάτι;; Εμείς πήραμε τον edision αποκωδικοποιητή κα έχει hd
Μας έδωσαν ένα καλώδιο που το ένα παει πίσω απο την tv και το άλλο στο δέκτη, αυτο ειναι το hd?

Το πρώτο ειναι άρα έχω!
Στις άλλες δν είχε υποδοχή και πήραμε skart άρα οι άλλες δν έχουν

Δεν το ήξερα enaton. Σε ευχαριστώ! Αν και κάπου είχα διαβάσει ότι το κανάλι ήταν συμφερόντων Βίκτωρος Ρέστη. Πάντως μού κάνει εντύπωση ότι είναι το μοναδικό περιφερειακό ψηφιακό κανάλι που έχει ενημερωμένο EPG. Μπορεί να μας πει κάποιος που λαμβάνει τα μικρότερα κανάλια από Αίγινα εδώ και πολλούς μήνες αν έχουν ενημερωμένο EPG; Ευχαριστώ!

Μερικά συμπεράσματα:
Switch off σημαίνει κλείσιμο και απελευθέρωση συχνότητας. Όταν τα αναλογικά κανάλια έχουν ακόμα κάρτες, δεν είναι απελευθέρωση συχνότητας. Για πρώτη μέρα είναι βέβαια λογικό, αλλά ελπίζω σε λίγο καιρό να σταματήσει τελείως η εκπομπή από αυτά τα κανάλια.
Σε μερικά κανάλια που έφυγαν κατάλαβα γιατί είχα χάλια εικόνα στα κανάλια που ήταν εκεί. Γιατί σε δύο πχ αναλογικές συχνότητες είδα να εμφανίζεται τώρα το CNN που πριν δεν έπιανα. Ποιος είχε βάλει ας πούμε το Sport TV και το CNN στην ίδια συχνότητα; Το απόλυτο μπάχαλο γινόταν με τα αναλογικά κανάλια. Ευκαιρία να τακτοποιηθούν λίγο τα πράγματα.
Μερικά κανάλια είδα ότι συνέχιζαν να έχουν εικόνα. Και εννοώ από αυτά που συμμετέχουν στο switch off. Για παράδειγμα το MEGA. Κοιτώντας τις συχνότητες είδα ότι το MEGA που παρακολουθούσα αναλογικά εδώ και πολλά χρόνια ήταν από Πάρνηθα! Είχε πολύ καλύτερη εικόνα από το αναλογικό MEGA του Υμηττού που στην περιοχή μου πιάνεται με πολλά είδωλα. Είμαι Κυψέλη, κεραία προς Υμηττό και μάλιστα χαμηλά Υμηττό προς την μεριά της Αίγινας. Αντίθετα δηλαδή από Πάρνηθα. Αλλά έπιανα καλύτερα MEGA όπως και Μακεδονία TV.Από περιέργεια έκανα και ένα αναλογικό ψάξιμο και είδα ότι πιάνω όλα σχεδόν τα κανάλια και από Πάρνηθα. Τα έβαλα στην θέση των αναλογικών που έφυγαν, για καλό και για κακό. Το μπάχαλο με τα αναλογικά κανάλια που έλεγα.
Μπάχαλο γίνεται όπως είναι φυσικό και με αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτά τα πράγματα. Με φώναξε ηλικιωμένη γειτόνισσα να της βρω τα κανάλια στην τηλεόραση της. Για να δω τελικά ότι η τηλεόραση της δεν πιάνει καθόλου ψηφιακά κανάλια. Νόμιζε όμως ότι πιάνει. Δεν αποκλείεται να την ξεγέλασε και ο πωλητής που της πούλησε την τηλεόραση πριν λίγα χρόνια. Τώρα ανέλαβα να της πάρω εγώ δέκτη μιας που ξέρω την αγορά. Και μπήκα στην ψυχολογία του ηλικιωμένου. Να είναι εύκολος ο δέκτης, να μην χάνει την σειρά των καναλιών, πως θα ανοίγει και τις δύο συσκευές, από που θα αυξομειώνει τον ήχο, να μην κάνει το λάθος και αλλάξει κανάλι από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης γιατί στην ουσία θα αλλάξει πηγή σήματος και θα χάσει από την οθόνη τα ψηφιακά κανάλια και πιθανότατα δεν θα καταλάβει τι έγινε... Πολλά πράγματα που πρέπει να της εξηγήσω αύριο όταν βάλω τον δέκτη. Σίγουρα είναι πρόοδος το switch off, αλλά τουλάχιστον στην αρχή θα παιδέψει αρκετό κόσμο. Πάντως για σήμερα της έβαλα τα αναλογικά από Πάρνηθα. Έχουν χειρότερη εικόνα από τα προηγούμενα, αλλά για σήμερα την δουλειά την κάνουν. Και χωρίς να χρειαστεί καν στρίψιμο κεραίας.

το cnn μετακόμισε στη συχνότητα του καναλιού της Βουλής και πιάνει καλύτερα απο πρίν..

Εμένα πιάνει αναλογικά σε δύο συχνότητες. Η μία είναι αυτή που ήταν το Sport TV. Αλήθεια αυτό γιατί δεν έγινε ψηφιακό μαζί με τα άλλα; Το προτιμώ ας πούμε από το TV5 που μιλάει μόνο γαλλικά. To CNN τουλάχιστον είναι αγγλικό.

Το CNN από ενημέρωση που είχα πριν δυο μέρες, ήταν...
1) Με το κλείσιμο των αναλογικών από Υμηττό, θα κλείσει η ΒΟΥΛΗ από την 50 UHF και θα μεταφερθεί εκεί, το οποίο και έγινε.
2) Με το κλείσιμο των αναλογικών της ΕΡΤ στις 17/08/2012 το CNN θα μεταφερθεί στην 21 UHF που είναι τώρα η ΕΤ1 !

Τώρα που έφυγε και το SPORT από τον Υμηττό από την 41 UHF, το CNN πλέον από Πάρνηθα λαμβάνεται χωρίς καμία παρεμβολή.
Αναμένω επίσης ενημέρωση για το τι θα γίνει με το κανάλι, όταν κλείσουν τελείως όλα τα αναλογικά... και θα σας πω.

...Έκλεισε και το TV5 από Υμηττό από την 43, καθώς ήδη εκπέμπει εδώ και καιρό ψηφιακά από την 22 UHF.

...Το CHANNEL 9 στην 23 UHF, πλέον από Πάρνηθα!

...Εγώ έχω άριστη λήψη και σήμα σε όλα τα ψηφιακά κανάλια. Για την ποιότητα εικόνας των καναλιών τα έχω πει και πιο πίσω.

...Φίλε μου με το πρόβλημα στον Edision, σου απάντησα στο άλλο θέμα.

...Οι δέκτες SD δεν μπορούν να δείξουν την ΕΡΤ HD.

...Το NICKELODEON και το MTV έχουν εξοπλισμό ο οποίος είναι στα HD πρότυπα από την πρώτη στιγμή. Γι αυτό και αυτή η εικόνα.
Αν και όταν δοθούν άδειες για HD και ο Β.Ρέστης θέλει να εκπέμψει σε HD, είναι ήδη έτοιμος.

...Το MAD είχε ένα θέμα με την κίνηση που ήταν σαν μετατροπή από 30fps σε 25fps. Πλέον το έφτιαξαν.
Η εικόνα του (πλέον) καλύτερη από την αναλογική, καλύτερη από NOVA, πολύ καλύτερη από την ψηφιακή εκπομπή που έκανε από Αίγινα.
Μόνο να αλλάξουν τρόπο σύνδεσης του εξοπλισμού τους πριν την μετάδοση(?), γιατί αυτό το Composite (ειδικά στο κόκκινο) ενοχλεί πάρα πολύ!

Φιλικά... Σάκης!

Last edited: