Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Εμ. τότε τί σημαίνει "ψηφιακή μετάβαση"?

Μα δεν είπαν ολική ψηφιακή μετάβαση!
Είπαν μετάβαση του Υμηττού!

Προσωπικά πιστεύω πως το κλείσιμο των εκατοντάδων kW του Υμηττού μόνο καλό θα κάνει στη τηλεοπτική λήψη του Λεκανοπεδίου.
Και αν η νέα ΚΥΑ βγεί σύντομα (χωρίς αναλογική εκπομπή Υμηττού και Χορτιάτη) μάλλον θα επιταχυνθεί η μετάβαση.

Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Στα πλαίσια της μετάβασης είναι μάλλον και αυτό!

Μάλλον ναι, αφού μέχρι τώρα η αναλογική Βουλή από Πάρνηθα έβγαινε στο CH22 και δημιουργούσε πρόβλημα στη ψηφιακή μετάδοση της Nova που βγαίνει στο CH22 από Υμηττό.

Παιδιά με Κέρκυρα που έχω φιλαράκι εκεί ξέρουμε πότε θα χουμε; Μη μου πείτε για τα Ακαρνανικά γιατί ό,τι κι αν έχει κάνει με την κεραία και τεχνικό που φώναξε δεν έχει ακόμα λήψη. Εχουμε κάποιο νέο για ολοκληρωτική κάλυψη του συγκεκριμένου νησιού;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Μάλλον ναι, αφού μέχρι τώρα η αναλογική Βουλή από Πάρνηθα έβγαινε στο CH22 και δημιουργούσε πρόβλημα στη ψηφιακή μετάδοση της Nova που βγαίνει στο CH22 από Υμηττό.
Άρα στο 58 που εκπέμπει αναλογικά το "06", θα κλείσει λογικά!

Άνετα μπορεί να πεταχτεί 4 συχνότητες πιο πάνω και να πάει στην 62 ή στην 27 ή έστω κάπου αλλού.
Πλέον η Πάρνηθα έχει κέρδος στην αναλογική μετάδοση, καθώς τα κανάλια δεν έχουν ταπώματα από κανάλια του Υμηττού.

Παιδιά με Κέρκυρα που έχω φιλαράκι εκεί ξέρουμε πότε θα χουμε; Μη μου πείτε για τα Ακαρνανικά γιατί ό,τι κι αν έχει κάνει με την κεραία και τεχνικό που φώναξε δεν έχει ακόμα λήψη. Εχουμε κάποιο νέο για ολοκληρωτική κάλυψη του συγκεκριμένου νησιού;

Ξέρει κανείς να μου απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα που πέρασε απαρατήρητο;

Δεν πέρασε απαρατήρητο, απλά δεν υπάρχει απάντηση. Είναι άγνωστα αυτή τη στιγμή τα επόμενα βήματα της μετάβασης, το μόνο που έχει εξαγγελθεί είναι η διακοπή των αναλογικών εκπομπών στον Υμηττό μέσα στο καλοκαίρι.

τα ιδιωτικα για θεσ/νικη ποτε προβλεπεται να διακοψουν ?

Τον Σεπτέμβριο.

Μιλάς για τον Υμηττό; Και γιατί 20/7 τα ιδιωτικά; 6/7 δεν είχαν πει;

Αρχικά ναι ήταν 6/7 και για Digea και για ΕΡΤ αλλά άλλαξε μετά από ένσταση της ΕΡΤ λόγω Ολυμπιακών Αγώνων.

Last edited:
Μιλάς για τον Υμηττό; Και γιατί 20/7 τα ιδιωτικά; 6/7 δεν είχαν πει;

Οι κακές γλώσσες λένε πως δόθηκε παράταση και στην Ιδιωτική TV για να μην παίζει μόνη της σε διπλό ταμπλώ (Analog+digital) η ΕΡΤ τη μετεκλογική περίοδο, και τις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης.

Αλλά τι να πεις... κακές γλώσσες είναι....

Είχα διαβάσει αρχικά ότι το switch off στον Υμηττό για τα ιδιωτικά θα γινόταν στις 6 Ιουνίου, μετά έγινε 6 Ιουλίου, τώρα βλέπω 20 Ιουλίου, διαβάζω και την περίπτωση να γίνει τελικά μαζί με της ΕΡΤ που έχει πάρει έξτρα παράταση λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, βλέπω όταν γίνει τελικά το switch off του Υμηττού να φοράω πουλόβερ.

Μη τα μπερδεύεις! Αρχικά ήταν 6 Ιουλίου (όχι Ιουνίου) αλλά είχε κάνει ένσταση η ΕΡΤ να πάει για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Digea δεν ήθελε να πάει πιο μετά κι επέμενε για 6 Ιουλίου. Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή 20 Ιουλίου για Digea και 13 Αυγούστου για ΕΡΤ.

Ακολουθεί το Σεπτέμβριο switch off στο Χορτιάτη.

Έχεις δίκιο. Ξανακοίταξα τις ημερομηνίες και από την αρχή για Ιούλιο είχαν πει. Δεν είχε αναφερθεί Ιούνιος. Το 20 Ιουλίου δεν το είχα δει καθόλου πότε μπήκε. Πέτυχα ένα στα τρία.

Άνετα μπορεί να πεταχτεί 4 συχνότητες πιο πάνω και να πάει στην 62 ή στην 27 ή έστω κάπου αλλού.
Τελικά το "06" έκλεισε τελείως τη μετάδοση του από Πάρνηθα, δεν μετακινήθηκε κάπου αλλού.
Εδώ εκπέμπει μόνο από Υμηττό πλέον!

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Τελικά το "06" έκλεισε τελείως τη μετάδοση του από Πάρνηθα, δεν μετακινήθηκε κάπου αλλού.
Εδώ εκπέμπει μόνο από Υμηττό πλέον!

Πως μπορούμε να κατεβάσουμε στο PC το πίνακα συχνοτήτων (πχ σε Excel ή PDF)? Με copy/paste δεν βγαίνει κανονικά.