Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Είχα κάνει δοκιμή πριν έναν χρόνο όταν εβαλα την δεύτερη μου κεραία προς Αίγινα, την έριξα δοκιμαστικά προς Πάρνηθα και το είχα πιάσει. Περιοχή Mοσχάτo.
Και ήθελα να ρωτήσω αν τελικά εκπέμπει ακόμα ή όχι.

Να ρωτήσω και κάτι... με 1 κεραία προς Αίγινα και 1 προς Υμηττό (ταυτόχρονα), πιάνω στην 41 που είναι το CNN και τον ΑΝΤ1.
Επίσης στην 31 πίσω από την ΕΤ3 πιάνω το MEGA.
Και τον ΣΚΑΙ στο 30 κάτι τον ξύνει.

Από που εκπέμπουν αυτά?

Από Δαρδίτσα πάνω από τον Πόρο!

Μια ερώτηση προς τον φίλο arva ή όποιον άλλο γνωρίζει:
Σε λίγες μέρες θα βρίσκομαι Εδώ. Υπάρχει περίπτωση να δω Ολυμπιακούς αγώνες σε ERT HD; και αν ναι προς τα πού πρέπει να στρέψω την κεραία μου;

Ευχαριστώ.

Last edited:
Από δύσκολη έως απίθανη. Αν έχεις πολύ καλό κεραιοσύστημα, αν ήσουν πιο ψηλά αν... αν... τότε ίσως μπορούσες να λάβεις τη 43 από Δοβρούτσι!

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Παιδια καλημερα και απο εμενα...Μενω στα Μεγαρα και δεν μου πιανει καθολου τις συχνότητες 63 και 65 (mad , mtv ,κλπ).Το θεμα ειναι πως σε φιλικό σπιτι το οπιο ειναι 1 τετράγωνο πιο κατω , πιάνουν ολα κανονικα!!!Καμμια ιδεα?

Μια ερώτηση προς τον φίλο arva ή όποιον άλλο γνωρίζει:
Σε λίγες μέρες θα βρίσκομαι Εδώ. Υπάρχει περίπτωση να δω Ολυμπιακούς αγώνες σε ERT HD; και αν ναι προς τα πού πρέπει να στρέψω την κεραία μου;

Ευχαριστώ.

Το μόνο κέντρο εκπομπής που μπορεί να περνάει εκεί είναι ο Χορτιάτης και αυτό μόνο με δοκιμή....

Παιδια καλημερα και απο εμενα...Μενω στα Μεγαρα και δεν μου πιανει καθολου τις συχνότητες 63 και 65 (mad , mtv ,κλπ).Το θεμα ειναι πως σε φιλικό σπιτι το οπιο ειναι 1 τετράγωνο πιο κατω , πιάνουν ολα κανονικα!!!Καμμια ιδεα?

Το έχω ξαναγράψει και παραπάνω. Είναι σε πολύ ψηλά κανάλια στη μπάντα των UHF και επιπρόσθετα, ακόμα παίζουν με σχετικά χαμηλή ισχύ (περί του 1kW).
Δες αν έχεις παλιό/φθαρμένο καλώδιο στη κεραία σου, και αν αυτή είναι σε καλή κατάσταση.
Η ισχύ δεν είναι και πολύ χαμηλή, αλλά σε συνδυασμό με την υψηλή συχνότητα (αυξημένες απώλειες στα καλώδια σε αυτές τις συχνότητες...) μπορεί να υπάρξουν θέματα.

Παρεμπιπτόντως, η ΕΡΤ έπαιζε μέχρι τις 19/7/2012 με 1.2kW στο κανάλι 52 του Υμηττού.
Από 20/7/2012 έχει αυξήσει την ισχύ στα 2.4kW στα κανάλια 52 και 48 του Υμηττού.

Οταν λέμε Switch-off πρέπει να το εννοούμε.

Ακόμη δουλεύουν οι αναλογικές συχνότητες με ενημερωτική κάρτα.

Σίγουρα σε τόσες μέρες όλοι κατάλαβαν πως ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΛΗΨΗ και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ!

Το έχω ξαναγράψει και παραπάνω. Είναι σε πολύ ψηλά κανάλια στη μπάντα των UHF και επιπρόσθετα, ακόμα παίζουν με σχετικά χαμηλή ισχύ (περί του 1kW).
Δες αν έχεις παλιό/φθαρμένο καλώδιο στη κεραία σου, και αν αυτή είναι σε καλή κατάσταση.
Η ισχύ δεν είναι και πολύ χαμηλή, αλλά σε συνδυασμό με την υψηλή συχνότητα (αυξημένες απώλειες στα καλώδια σε αυτές τις συχνότητες...) μπορεί να υπάρξουν θέματα.[/QUΣε ευχαριστω κατ`αρχας για την απάντηση σου...Το θεμα ειναι πως η οικοδομή ειναι καινούρια , ενω στο σπίτι που αναφερομαι πως πιανει τα καναλια αυτα , ειναι τουλαχιστον 40 ετων(συμπεριλαμβανομένων και των καλωδίων)!!!!!!!!!Και βρίσκεται 50 μετρα μακρια....

Το epg του MTV σας εμφανίζεται κανονικά;
Σε δύο Crystal Audio (έναν micro και έναν cdhdr) υπάρχει κανονικά το πρόγραμμα όταν πατάς το epg αλλά όταν αλλάζεις κανάλι στην καρτέλα που σου εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα και έχει τι παίζει τώρα και την επόμενη εκπομπή γράφει αναζήτηση. Επίσης όταν πατάς το info δεν εμφανίζει τι παίζει τώρα.
Στον υπολογιστή στον Media center των win 7 δεν υπαρχεί πουθένα το πρόγραμμα τους (no data available).

Σε άλλους δέκτες παίζει κανονικά;
Είναι κακή υλοποίηση της ca ή δεν το στέλνουν σωστά (αφού σε μερικά μενού το βγάζει);
(όλα αυτά σε λήψη από υμηττό)

Το έχετε πει και ξαναπεί...
Πειράζει να ξαναρωτήσω κι εγώ;
Μην βαρέσετε... άλλωστε υπάρχουν μέλη εδώ μέσα που ή παρακολουθούν από στενά τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις ή έχουν πληροφόρηση εκ των έσω!
Πράγμα που δεν δύναμαι να κάνω ή να έχω κι εγώ...
Οπότε...
Με την Κρήτη και συγκεκριμένα με τη Μαλάξα, τι γίνεται ρε παιδιά;
Εκτός από τα 4 ψηφιακά, ή Digea και τα κρατικά πότε (αν) θα μας έρθουν;

Σε τρία τέρμινα, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες... :Banane0:

...σοβαρά τώρα, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το θέμα. Παίζει η έγκριση του νέου χάρτη συχνοτήτων από την κυβέρνηση, και μέχρι τότε υπομονή.

Ναι, ειναι γεγονος! Μετα την Ιαπωνια, τωρα και στην Ελλαδα αναλογικο high definition!

2061ljq.jpg
Εκτός από τα ψηφιακά από Υμηττό πιάνω και σχεδόν όλα τα αναλογικά από Πάρνηθα. Αυτό και ο ANT1 έχουν την χειρότερη ποιότητα από όλα. Τουλάχιστον ο ΑΝΤ1 μάλλον μπερδεύεται με κάποια συχνότητα της ΝΕΤ που βλέπω είδωλο της μέσα στην εικόνα. Αλλά εικόνα υψηλής ευκρίνειας από το KONTRA δεν μπορώ να το πω. Μάλλον εικόνα υψηλής χιονόπτωσης.

Σε ευχαριστω κατ`αρχας για την απάντηση σου...Το θεμα ειναι πως η οικοδομή ειναι καινούρια , ενω στο σπίτι που αναφερομαι πως πιανει τα καναλια αυτα , ειναι τουλαχιστον 40 ετων(συμπεριλαμβανομένων και των καλωδίων)!!!!!!!!!Και βρίσκεται 50 μετρα μακρια....

Αν η οικοδομή που παρουσιάζεται το πρόβλημα είναι καινούργια, κάτι έχει γίνει λάθος στη σχεδίαση/υλοποίηση της καλωδίωσης TV.

Με δεδομένο πως και να θες πλέον, δεν βρίσκεις να αγοράσεις καλώδιο χωρίς Αλουμινόφιλο, ότι καλώδιο και να έχει περάσει στους τοίχους είναι από ικανοποιητικό ως άριστο.
Το πιο εύκολα αναστρέψιμο είναι λάθος ή κακορυθμισμένος ενισχυτής ή λάθος πρίζες.
Από μακρυά είναι δύσκολο να γίνει διάγνωση, η μόνη και μόνιμη λύση είναι τεχνικός με πεδιόμετρο.
Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό και αν δεν έχει κάνει καμμία χοντράδα ο ηλεκτρολόγος να λυθεί σε χρόνο μηδέν και πολύ μικρή οικ. επιβάρυνση.

Σε ευχαριστω κατ`αρχας για την απάντηση σου...Το θεμα ειναι πως η οικοδομή ειναι καινούρια , ενω στο σπίτι που αναφερομαι πως πιανει τα καναλια αυτα , ειναι τουλαχιστον 40 ετων(συμπεριλαμβανομένων και των καλωδίων)!!!!!!!!!Και βρίσκεται 50 μετρα μακρια....
Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το πρόβλημα σου αλλά σε εμένα μια πρίζα έπεζε ΟΚ και μια άλλη ήταν χάλια. Το πρόβλημα ήταν η πρίζα, με την αλλαγή της (για την ακρίβεια κατάργηση, μπήκε κατευθείαν βυσματάκι) όλα έφτιαξαν. Πολυκατοικία 2 ετών και πριζάκι και καλά επώνυμο Legrand

Οι πρίζες οι Legrand είναι προβληματικές για 2 λόγους. ο ένας είναι ότι ο κεντρικός αγωγός του καλωδίου δεν "πιάνει" καλά πάνω στη πρίζα και ο δεύτερος είναι ότι ως επί τω πλείστον χρησιμοποιούνται από αμάθεια των ηλεκτρολόγων που κάνουν εγκαταστάσεις στις πολυκατοικίες, το μοντέλο πρίζας διελεύσεως με τα πολλά db εξασθένησης!