Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Ναι, πραγματι. Ενω η εικονα απο το στουντιο των ειδησεων ηταν καλη, σε μια ταινια με εναν οδοντογιατρο που ειχε νωριτερα το απογευμα, ηταν σαν απο βιντεοκασετα που εχει παιξει 800 φορες!
Αληθεια, τα μεγαλα καναλια τι υλικο χρησιμοποιουν για τις ταινιες που προβαλουν?

Αυτό το τεράστιο λογότυπο που έβαλε το καινούργιο κανάλι "Ε" και μάλιστα κόκκινο υπάρχει περίπτωση να κάψει τα πίξελ της οθόνης πάνω αριστερα; Είχα διαβάσει στο φόρουμ ότι τα κανάλια προτιμούν να βάζουν ως λογότυπα άσπρα διαφανή σήματα για να μην υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι ράδιο αρβύλα;

Αυτό είχε ακουστεί το 2007 για το παλιό χρυσοκίτρινο λογότυπο του ANT1 που το άλλαξε τότε με το άσπρο σήμα στο το κουτάκι, στην οθόνη εμφανιζόνταν άσπρο και διαφανές.

Μπες μία εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/ANT1 και πήγαινε κάτω-κάτω που γράφει για τα Logos του ANT1. Συγκεκριμένα για το χρυσό γράφει προς το τέλος: "The logo appeared at the top-left on the screen. Due to its brightness, the logo could cause burn-in on rear projection and plasma TVs. A defined image of the logo will appear permanently on the TV screen."

Ίσως και να μην είναι ράδιο αρβύλα, αλλά και πάλι 18 χρόνια (1989-2007) που το χρησιμοποιούσε είναι πολλά.

Last edited by a moderator:
Από Πήλιο δύσκολα να πάρει το Ανατολικό, τώρα δεν παίρνει από Χορτιάτη? ο Πολύγυρος πρέπει να έχει δυνατό πομπό για να φτάσει.

Από Χορτιάτη βλέπει. Μιλάμε για Αγ. Ιωάννη κλπ, έτσι? Ο Πολύγυρος θα εξυπηρετεί τοπικά.
Απλά τώρα υπάρχει παρεμβολή από Σκοπιανά κανάλια και δεν βλέπουν το πρώτο MUX της Digea.
Κάτι ανάλογο δηλαδή με τη Βέροια, αλλά εκεί έχει μπει αναμεταδότης.
Υπομονή δηλαδή μέχρι να μπουν τα τελικά κανάλια.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Μιλάω για Τσαγκαράδα, Μούρεσι κτλ. Ρωτάω επειδή μου είπαν ότι δεν πιάνουν τα ψηφιακά εκεί (δεν έχω διαπιστώσει την κατάσταση από πρώτο χέρι ακόμα)...

Αυτό το τεράστιο λογότυπο που έβαλε το καινούργιο κανάλι "Ε" και μάλιστα κόκκινο υπάρχει περίπτωση να κάψει τα πίξελ της οθόνης πάνω αριστερα; Είχα διαβάσει στο φόρουμ ότι τα κανάλια προτιμούν να βάζουν ως λογότυπα άσπρα διαφανή σήματα για να μην υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι ράδιο αρβύλα;
Φυσικά και δεν ισχύει.
Υπάρχει πρόβλημα μόνο με τις CRT, αλλά μόνο αν έχουμε μόνιμα το ίδιο κανάλι για χρόνια.

Ισχύει και για τις plasma και όχι για χρόνια στο ίδιο κανάλι. Κάνε αναζήτηση για plasma burn in αν θες να το ψάξεις άλλο. Για τις lcd δεν υπάρχει θέμα.

Last edited by a moderator:
Σωστά, ισχύει και στις πλάσμα, αλλά δεν το έχω δει με τα μάτια μου και δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να το παρουσιάσει, αν δηλαδή αρκεί ένα λογότυπο για 2-3 ώρες συνεχούς θέασης.
Σε CRT που το είχα δει δούλευαν κάπου στις 18 ώρες τη μέρα για χρόνια στο ίδιο κανάλι, που μάλιστα κάποια στιγμή άλλαξε λογότυπο και είχαν αποτυπωθεί και τα δύο!

Δεκτή η αίτηση πτώχευσης για το Alter

Εάν η υπόθεση τελεσιδικήσει, η εταιρεία θα πρέπει να επιστρέψει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) την άδεια λειτουργίας και εκπομπής της συχνότητας του καναλιού ώστε να διατεθεί με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/697987

Το είχα βρει και εγώ αυτό με το Alter, αλλά το πόσταρες πρώτος. Μου αρέσει που πριν μερικές μέρες είχε βγει και κάρτα ότι το Alter θα είναι σύντομα πάλι κοντά μας.

Πάντως το Ε έχει κιόλας EPG. Δείχνει σοβαρότητα. Στην ΔΤ ακόμα να βάλουν.

Για το σήμα που συζητάτε παραπάνω, στην παλιά μου crt έβλεπα το σήμα του MEGA, του ΑΝΤ1, και του STAR ταυτόχρονα, το ένα πάνω στο άλλο. Έβλεπα DVD και νόμιζα ότι έβλεπα και τα 3 κανάλια ταυτόχρονα. Σε κανάλι το σήμα του καναλιού έβγαινε πιο έντονο, αλλά στις άκρες του διέκρινα και τα άλλα σήματα.
Δεν έχω plasma αλλά το έχω διαβάσει και εγώ ότι και σε αυτές μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Αλλά με ανησυχεί ότι στο manual της lcd μου γράφεται ότι δεν πρέπει να μένει μόνιμα κάποιο σήμα (όπως η πλαινές μπάρες σε 4:9 εικόνα, και δεν κάνω πλάκα, αυτό το πράγμα αναφέρει) γιατί μπορεί να μείνει μόνιμο σημάδι. Με πιο επίσημα λόγια βέβαια, που δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά αυτό το πράγμα αναφέρει.

ολα αυτά δεν τα ξερουν οι φωστήρες του καναλιου; Αυτοί δεν εχουν τηλεοράσεις σπίτια τους;

Μάλλον έχουν LED που είναι "νέα τεχνολογία" και της μόδας :p

Έχει μερικές καλές ταινίες τις επόμενες μέρες. Για να δούμε πως θα πάει.

Μου αρέσει που πριν μερικές μέρες είχε βγει και κάρτα ότι το Alter θα είναι σύντομα πάλι κοντά μας.
Η κάρτα εμφανίστηκε πάλι στο αναλογικό ALTER. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Δεν ξέρω πια τι γίνεται σε αυτό το κανάλι.

Η κάρτα "σύντομα πάλι κοντά σας" επανεμφανίστηκε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης. Πριν μερικές μέρες τυχαία την είδα. Αυτό σημαίνει ότι:
α) Η άδεια δεν επιστρέφεται τώρα και ο Κουρής θα το παλέψει μέχρι το Εφετείο
β) Επειδή είναι εφέσιμη η ποινή και όχι άμεσα εκτελεστέα δεν αποκλείεται ως τότε είτε να εκπέμψει πρόγραμμα προσοδοφόρο είτε να αλλάξουν γνώμη οι αντίδικοι εργαζόμενοι.
γ) Μπορεί να ψάξει για αγοραστή πιο αξιόπιστο στους εργαζόμενους, αλλιώς τα χάνει όλα.

Η κάρτα "σύντομα πάλι κοντά σας" επανεμφανίστηκε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης. Πριν μερικές μέρες τυχαία την είδα. Αυτό σημαίνει ότι:
α) Η άδεια δεν επιστρέφεται τώρα και ο Κουρής θα το παλέψει μέχρι το Εφετείο
β) Επειδή είναι εφέσιμη η ποινή και όχι άμεσα εκτελεστέα δεν αποκλείεται ως τότε είτε να εκπέμψει πρόγραμμα προσοδοφόρο είτε να αλλάξουν γνώμη οι αντίδικοι εργαζόμενοι.
γ) Μπορεί να ψάξει για αγοραστή πιο αξιόπιστο στους εργαζόμενους, αλλιώς τα χάνει όλα.

δε ξερω απο νομικα αλλα οταν λες να αλλαξουν γνωμη οι εργαζομενοι τι σημενει? οταν εχει εκδικαστει μια υποθεση εχουν δυνατοτητα στην εφεση να ζητησουν οι εργαζομενοι να γινει δεκτο το αιτημα του ιδιοκτητη ? δηλαδη με απλα ελληνικα αυτοι που προσεφυγαν να ζητησουν να αλλαξει η αποφαση εις βαρος τους? αν διαβαζει καποιος νομικος ας απαντησει

Aν κρίνουν οι εργαζόμενοι ότι στη χρονική στιγμή του Εφετείου τους συμφέρει να μην κλείσει το Αλτερ, τότε δεν θα υποστηρίξουν με θέρμη την παλιά θέση τους. Θα είναι πιο χαλαροί ας πούμε. Γιατί να γίνει αυτό; Αν αλλάξει η ιδιοκτησία πχ ή αν εκπέμψει το κανάλι και πειστούν ότι θα πάρουν τα λεφτά τους, αν αλλάξει η πρόταση του Κουρή προς αυτούς. Τώρα είναι με την πλάτη στον τοίχο ο ιδιοκτήτης, στο παρά 5 και πρέπει να είναι πιο δοτικός. Από την άλλη και οι εργαζόμενοι δεν θα κερδίσουν και τίποτα σημαντικό αν πτωχεύσει το κανάλι. Γνώμη μου είναι χωρίς να είμαι νομικός.