nicolaos
Established Member
Ολοι οσοι είναι κατω από το αυλάκι στις 30 μαη να πάμε στα χωρια μας να ρυθμίσουμε τους ψηφιακούς για να μπορούν οι γέροντες και οι γερόντισσές να βλέπουν tv είναι η μονή τους παρέα,
Οι ψηφιακοί δέκτες όμως όχι. Έχω μία ηλικιωμένη γειτόνισσα που για κάθε πρόβλημα με τον ψηφιακό δέκτη της με φωνάζει να το ρυθμίζω. Όπως είναι φυσικό σε κάθε μεταβολή υπάρχει ένα προσωρινό πρόβλημα με την αγορά των δεκτών που συνήθως βρίσκει τον πολύ κόσμο απροετοίμαστο, με τον συντονισμό των δεκτών κτλ. Θα υπάρξει σίγουρα και γκρίνια, αλλά τελικά η ψηφιακή μετάβαση πάντα κρίνεται θετικά. Αρκεί να υπάρχει και ένας σχετικός προγραμματισμός γιατί σε αυτή την φάση γίνονται όλα μαζί και πλακωμένα. Σίγουρα θα υπάρχουν και αστοχίες και αρκετά αρχικά προβλήματα.
Αναλυτικά θα βλέπουν Digea και ΝΕΡΙΤ ψηφιακά από τα επιτρεπτά Κ.Ε. της περιοχής τους:
Στις 30/5/14 allotments 18-19-22-23-24-25-26 όλης δηλαδή της Πελοποννήσου (το 24 είναι η περιοχή της Αργολίδας)
Στις 4/7 Αττική, Χαλκίδα και Νοτ. Ευβοια allotments 20-21
Στις 1/8 η Θράκη -Καβάλα- Δράμα Σέρρες και Β. Αιγαίο.
Στις 12/9 Θεσσαλονίκη -Χαλκιδική-Κεντρική Μακεδονία-Λάρισα-Βόλος-Βορ. Εύβοια.
Στις 26/9 ο Αίνος της Κεφαλλονιάς μόνος του (allotment 17)
Στις 17/10 Φλώρινα-Κοζάνη-Δυτ. Μακεδονία-Γιάννενα-Θεσπρωτία-Κέρκυρα
Στις 21/11 Ακαρνανικά-Λαμία-Καρπενήσι-Βοιωτία
Στις 19/12 Κυκλάδες-Κρήτη-Σάμος-Δωδεκάνησα-Καστελόριζο
Τις ίδιες μέρες έχει ορισθεί να γίνει switch off των αναλογικών εκπομπών.
Kαι τα γύρω χωριά θα δουν ψηφιακά και όλο το νησί, είναι περιοχικό πλέον το switch off και όχι μεμονωμένο για ένα Κ.Ε., επίσης μαζί είναι και η Λήμνος και η Χίος. Στη Λέσβο στο νησί το ίδιο θα εκπέμψει ψηφιακο σήμα από τα Κ.Ε. Όλυμπος, Μυτιλήνη, Μόλυβος. Υπάρχει περίπτωση σε δευτερο χρόνο να τοποθετηθούν και μικροί ψηφιακοί αναμεταδότες σε δύσκολα σημεία τα λεγόμενα Gap Fillers ανάλογα με τις ανάγκες, με πρωτοβουλία των Δήμων.
Κανάλια που θα βλέπετε θα είναι τα πανελλαδικά της Digea κάπου 7-8 είναι για την ώρα, όχι όμως τα μικρά τοπικά της Αθήνας (Κόντρα, Έξτρα κλπ), θα είναι και τα περιφερειακά του Βορ. Αιγαίου όσα από αυτά έρθουν σε συμφωνία με την Digea αλλά και τα κρατικά της ΝΕΡΙΤ μαζί με μερικά ξένα που έχει η ΝΕΡΙΤ στο μπουκέτο της.
Συνολικά όλη η περιφέρεια του Βορ. Αιγαίου ανήκει σε μια περιοχή-allotment την 33 (το κελί 33 σα να λέμε :a0210: ) που ονομάζεται Lesvos και θα εκπέμψουν στις 1/8 ψηφιακά τα κανάλια που είπαμε από τα Κ.Ε.:
ΟΛΥΜΠΟΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΧΙΟΣ ΘΥΜΙΑΝΑ
ΘΟΛΟ ΠΟΤΑΜΙ
ΛΗΜΝΟΣ
ΜΕΣΤΑ
ΜΟΛΥΒΟΣ
ΜΥΡΙΝΑ
Εγω που μένω στην πετρα τι γίνεται ;
Σωστό.δεν πειράζει...ας πούμε και ένα γεια στην τρίτη ηλικία να μην νοιώθουν ξεχασμένοι...
Οπότε όλες οι συχνότητες θα αλλάξουν. Ακόμα και στις περιοχές που καλύπτονται ήδη. Δεν το είχα καταλάβει ότι θα γίνει έτσι.Φυσικά satdown όλα θα επανασυντονιστούν!, εχουν βγει από πολύ καιρό οι τελικές συχνότητες σε επίσημες αποφάσεις και όλη η Αττική- Χαλκίδα-Νοτ.Ευβοια θα έχει νέες συχνότητες. Στην Αττική και Αθηνα το πιθανότερο είναι να πιάνεις από διπλές συχνότητες αν μένεις στο κέντρο γιατί η Πάρνηθα πχ θα εκπέμπει όπως θα δεις στον πίνακα σε άλλες συχνότητες από Υμηττό & Αίγινα. Φυσικά είναι όλα μελετημένα και δεν συγκρούονται οι συχνότητες. Ειδικά την Αθήνα και όλη την Αττική την έχουν περιποιηθεί και σε Κ.Ε. και σε δυνατότητα διπλής κάλυψης.
SWITCH OFF 4/7/14
ATTIKI (SFN-1) DIGEA 22-27-30-40, PERIF 45-52-54, ΝΕΡΙΤ 21-28
Αφορά τα Κ.Ε.:
ΥΜΗΤΤΟΣ
ΑΙΓΙΝΑ
ΟΧΘΩΝΙΑ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΧΑΛΚΙΔΑ
ΑΥΛΩΝΑΣ
ΒΑΡΗ
ATHINA (SFN-2) DIGEA 24-31-34-36, PERIF 38-49-50 ΝΕΡΙΤ 23-32
Αφορά τα Κ.Ε.:
ΠΑΡΝΗΘΑ
ΣΤΥΡΑ
ΛΑΥΡΙΟ
ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ
ΣΟΥΝΙΟ
Ν.ΜΑΚΡΗ
Ωραία. Σε δύο μήνες περίπου λοιπόν. Λογικά σε ένα-ενάμιση μήνα θα πρέπει να αρχίσουν και τα ενημερωτικά σποτάκια.Όποτε δεις ότι έχασες τα κανάλια, ξανακάνεις σάρωση, δεν αποκλείεται να πιάνεις διπλά και από Πάρνηθα. Για τον χρόνο που θα εκπέμψουν δεν έχουν πει κάτι, λογικά θα είναι κοντά στο switch off αν οχι την ίδια μέρα 4/7 τις πρωινές ώρες. Θα φανεί από την τακτική τους στην πρώτη μετάβαση της 30/5. Πιστεύω όμως ότι ειδικά στην Αθήνα και μάλιστα στον Υμηττό επειδή είναι ένας δεικτης και έχει πολλά κανάλια θα είναι πιο τυπικοί με την προκήρυξη του διαγωνισμού της ψηφιακής τηλεόρασης που προβλέπει ψηφιακή εκπομπή -τοποθέτηση τελικών συχνοτήτων 2 ώρες πριν τη διακοπή της αναλογικής στην περιοχή.
ΥΓ, Είχαν προσωρινές-μεταβατικές συχνότητες και όχι τις τελικές στον Υμηττό κλπ γιατί αν έπαιρναν τις τελικές από τότε θα έπεφταν πάνω στα αναλογικά κανάλια της Πάρνηθας και αλλού και θα γινόταν μύλος.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.