Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Μόλις έπαιξε διαφήμιση η Digea στον ΣΚΑΙ και αναφέρει ότι το Switch Off θα γίνει από την 1η Αυγούστου στην Πάρνηθα

Τι σημαινει;;;
Εμεις οι Δυτικομακεδονες και οι Ηπειρωτες θα παμε πισω 3 εβδομαδες;;;
Η 17 Οκτωβριου ισχυει ή παμε για μεσα Νοεμβριου;;

Το πιο πιθανό είναι να μετακομίσετε οι Δυτικομακεδόνες-Ηπειρώτες κανένα μήνα πιο πίσω όπως θα γίνει με όλους.

Πάλι μας τα κάνουν μπάχαλο - κλασσικά πράγματα: αλλάζουν ξανά τις ημερομηνίες και τις ομαδοποιήσεις, χωρίς καν να βγάζουν όλο το πλάνο πλέον ...

Ξεκινώντας από τον περασμένο Αύγουστο, η τρέχουσα ΚΥΑ είναι η 6η που διορθώνει ημερομηνίες,

Το ίδιο και η 46 στη Θεσσαλονίκη. Παίζει όμως κανονικά στις 3.1°.
Επίσης δεν ξέρω πότε έγινε αλλά το Deutsch Welle έχει αλλάξει σε N Sports.

Η αλλαγή του DW σε Nsports εγινε λίγο μετά την αρχή του μουντιάλ. Μάλλον θα ξαναγίνει DW από βδομάδα. Η Νοva στις 3 μοίρες σήμερα- αύριο θα κλείσει. Γενικά τέλος εποχής, έκλεισαν όλοι οι πομποί της επίγειας Νova.

Γιάννενα

jbHkEB6.png

http://greekdigitaltv.blogspot.gr/2014/06/nova.html

10/7/14
"Τέλος Εποχής για τις επίγειες συνδρομητικές υπηρεσίες τηλεόρασης Nova Επίγεια"…

Διακόπηκε στις 11/07/2014, όπως αναμενόταν οριστικά η επίγεια τροφοδοσία του μεταβατικού MUX της Nova Επίγεια μέσω του δικτύου ευρυεκπομπής της χώρας...
Δυο χρόνια μετά το επίσημο λανσάρισμα της "Nova Επίγεια", ως πάροχο περιεχομένου στις συνδρομητικές υπηρεσίες τηλεόρασης (μέσω του μεταβατικού δικτύου ευρυεκπομπής της χώρας), το project αυτό εγκαταλείπεται από τη Forthnet. Ενώ εξ ημισείας έχει άμεση σχέση με το τρίτο πολυπλέκτη του επίγειου ψηφιακού μπουκέτου, μέσω του οποίου η ΝΕΡΙΤ προσφέρει τις έξτρα δορυφορικές υπηρεσίες της…

[...]

Γι αυτό προκύπτει και το ερώτημα: Τι θα γίνει με τη δορυφορική τροφοδοσία μέσω του δορυφόρου "Eutelsat 3D - 3.1Ε" (που διαθέτει η "Nova Επίγεια", εξ ημισείας με τη ΝΕΡΙΤ), θα παραμείνει ενεργή μέχρι και την περιοχική ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης και των αναλογικών Switch OFF (ASO) της χώρας, `η θα περάσει πρότερα στην αποκλειστική διάθεση για τις υπηρεσίες της ΝΕΡΙΤ, σε συνδυασμό με την Καλοκαιρινή αντικατάσταση του δορυφόρου "Eutelsat 3D", από το νέο δορυφόρο "Eutelsat 3Β (στη τροχιακή θέση 3.1Ε)";
Ειδομεν.

Καλά την είχαμε βολέψει με ψηφιακό σήμα 1 χρόνο τώρα, άντε περίμενε τώρα πότε θα μας θυμηθούν στη Digea...

Καλημέρα από Σέρρες.
Και εμείς εδώ την είχαμε βολέψει με το ψηφιακό αλλά τώρα περιμένουμε να μας θυμηυούν και εμάς από την Digea.
Το περίεργο είναι ότι χθες την ώρα του μικρού τελικού χανόταν και το σήμα και από τις αναλογικές συχνότητες της ΝΕΡΙΤ με αποτέλεσμα να έχουμε μικροδιακοπές στην αναμετάδοση.
Ας ελπίσουμε να μη γίνει το ίδιο και σήμερα την ώρα του τελικού.

Κάπου μέσα στο Νοέμβριο να υπολογίζεις τα Γιάννενα.
Η επίσημη ημερομηνία είναι Νοέμβριο; Για να ξέρω να υπολογίζω αρχές 2015 :fahne90:

H επίσημη είναι 17 Οκτωβρίου, αφού δεν υπάρχει άλλαγή γι αυτήν στην τελευταία ΚΥΑ, αλλά όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, είναι αδύνατο να κάνουν τρία switch off σε τρεις εβδομάδες. Οπότε αναμένεται και νέα ΚΥΑ που θα αλλάζει τις αλλαγμένες ημερομηνίες, κοκ... :Banane0:

Ακριβώς έτσι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημέρα από Σέρρες.
Και εμείς εδώ την είχαμε βολέψει με το ψηφιακό αλλά τώρα περιμένουμε να μας θυμηυούν και εμάς από την Digea.
Σε σας είναι πιο σίγουρη η ημερομηνία αφού είναι και σχετικά κοντινή (5/9) αλλά και γιατί υπάρχει έτοιμος ο εξοπλισμός των ψηφιακών μηχανημάτων από όλους. Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο η Digea πάροχος αλλά και η ΝΕΡΙΤ και πρέπει να συγχρονιστούν.

Καλά τα υπόλοιπα κανάλια εκτός από Νέριτ δεν με πολυενδιαφέρουν, δεν έχουν τίποτα σημαντικό να δεις εκτός από επαναλήψεις και κάτι σκουπιδοεκπομπές, η Νέριτ έχει όλα τα αθλητικά (εκτός από Europa αλλά καλύτερα από stream παρά στον Αντ1) και 1-2 αξιόλογες εκπομπές.

Βεβαίως, γιατί να μην πιάνουν. Η αποκωδικοποίηση του βίντεο γίνεται από τον υπολογιστή (ή κάποιον δέκτη linux, αν το στικάκι υποστηρίζεται με driver), κι όχι από το ίδιο το στικάκι. Κάτι παρόμοιο έχω κι εγώ εδώ, ένα στικάκι USB σε δέκτη VU+ Uno...

Ευχαριστώ πολύ.
Φαντάζομαι το Windows Media Center των win8 υποστηρίζει HD mpeg4/h264

Πιθανό, αλλά δεν είμαι σίγουρος, στα δικά μου 8άρια δεν έχω το MC. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν κι άλλα προγράμματα (ξεκινώντας από αυτό που συνοδεύει το στικάκι, που είναι μία έκδοση του dvbviewer αν δεν κάνω λάθος).

Γνωριζουμε τι αλλαγες θα εχουμε στις συχνοτητες απο Υμηττο την 1/8 μετα το οριστικο switch off ατην Αττικη ....?