Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

O πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής της περασμένη Τρίτη και στην οποία συζητήθηκε το νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται από το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ειδικότερα την ψηφιακή τηλεόραση. Σύμφωνα με τον κ. Λασκαρίδη, στόχος είναι ο νέος νόμος να απαλλαγεί από αντιφάσεις και άχρηστες διατάξεις. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει "τη ρύθμιση της ψηφιακής τηλεόρασης, εντός των ορίων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση". Κατά τη γνώμη του, εξάλλου, το σημαντικότερο θέμα είναι η έκδοση του χάρτη συχνοτήτων.
Πηγή: satleo.gr

Ο προβλεπόμενος μεταβατικός χάρτης συχνοτήτων για την Αττική:
greekdigitaltv.blogspot.com/2010/06/blog-post.html#more

Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Το επίγειο ψηφιακό σήμα μπορείς να το λαμβάνεις και χωρίς να έχεις γυρισμένη την κεραία σου σε σημείο εκπομπής ή απλά την γυρνάς προς την αίγινα.

ναι κι εγω ετσι νομιζα αλλα δεν ισχυει.. στο ξυλοκαστρο την ειχα γυρισμενη στο λουτρακι.αλλα δεν επιανε τα ψηφιακα.. αυτο προφανως ισχυει για τις εσωτερικες κεραιες..η αν ειναι πχ δυτικα και βορειοδυτικα. δυτικα με αναλοτικα δεν πιανει!

To ερτ HD θέλω αν δώ πότε θα μπεί...που το έχει και στα σχέδια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

ναι κι εγω ετσι νομιζα αλλα δεν ισχυει.. στο ξυλοκαστρο την ειχα γυρισμενη στο λουτρακι.αλλα δεν επιανε τα ψηφιακα.. αυτο προφανως ισχυει για τις εσωτερικες κεραιες..η αν ειναι πχ δυτικα και βορειοδυτικα. δυτικα με αναλοτικα δεν πιανει!

Ενοείται πως πρέπει το ανάγλυφο της περιοχής να το επιτρέπει,και να μπορεί να περάσει σήμα από το σημείο εκπομπής στην κεραία σου.

Από τώρα έχουμε τον νου μας,θα κάνουν σίγουρα δοκιμή σήμερα,μια μέρα πρίν ξεκινήσει...και θα είναι και η τελευταία.Δηλαδή ότι δούμε σήμερα,αυτό θα λαμβάνουν και οι δέκτες μας τις πρώτες πρωινές ώρες της παρασκευής.

Συνήθως μετά τις 1 τη νύχτα ξεκινάνε.

01:05 είναι αυτή την στιγμή,εγώ θα κάνω συχνά πάντως scan.

Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Οεο! Επιασα Αντ-1, Αλτερ, Αλφα, Μακεδονια... Πολυ καλο σημα, καλυτερο κατα πολυ απο οτι πιαναμε Παιανια, και ο ηχος, απο Home Cinema, ειναι φοβερος!
Οντως, ο Αντ-1 ο χειροτερος...(μετα το Μακεδονια, βεβαια...)

Ότι παίρνει η DIGEA μεταδίδει παιδιά. Αν η πρωτογενής παραγωγή είναι χάλια, τι να σου κάνει το ψηφιακό σήμα; Το μόνο καλό ότι δεν θα έχει είδωλα και χιονάκι.

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Ότι παίρνει η DIGEA μεταδίδει παιδιά. Αν η πρωτογενής παραγωγή είναι χάλια, τι να σου κάνει το ψηφιακό σήμα; Το μόνο καλό ότι δεν θα έχει είδωλα και χιονάκι.

+1
Το μονο θεμα μου ειναι οτι στα χαρακτηρηστικα -αυτα που μου δινει ο δεκτης- το σημα ειναι στο 100% αλλα το βιτρατε ειναι χαμηλοτερο των ψηφιακων ΕΡΤ ,δλδ τα ΕΡΤ δινουν ενα νουμερο 6-7 ενω τα Digea 1-2 αντε τρια ,σε μια δοκιμη τους μονο ηταν ιδιο με τα ΕΡΤ ,πραγμα που σημαινει οτι το πιθανοτερο ειναι αυριο που θα ανοιξουν να ειναι ετσι

Συμφωνώ. Από τα ίδια τα κανάλια εξαρτάται να βελτιώσουν την ποιότητα του σήματός τους, παράτο ότι η ισχύς μπορεί να φτάνει στο δέκτη μας με ισχύ 100%.

Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Και εγω συμφωνω. Απλα μην ξεχναμε οτι υπαρχουν περιοχες, και μια απο αυτες ειναι και η δικη μου, η Παιανια, στις οποιες βλεπαμε σε εναν ικανοποιητικο βαθμο, μονο τα μισα καναλια. Οποτε... Απο το τιποτα...
Μπορουμε μονο να ελπιζουμε, στο μελλον, μακαρι το κοντινο, σε HD προβολες...

+1
Το μονο θεμα μου ειναι οτι στα χαρακτηρηστικα -αυτα που μου δινει ο δεκτης- το σημα ειναι στο 100% αλλα το βιτρατε ειναι χαμηλοτερο των ψηφιακων ΕΡΤ ,δλδ τα ΕΡΤ δινουν ενα νουμερο 6-7 ενω τα Digea 1-2 αντε τρια ,σε μια δοκιμη τους μονο ηταν ιδιο με τα ΕΡΤ ,πραγμα που σημαινει οτι το πιθανοτερο ειναι αυριο που θα ανοιξουν να ειναι ετσι

Μην ξεχναμε ότι η DIGEA χρησιμοποιεί το H264 το οποίο συμπιέζει περισσότερο την εικόνα αλλά δίνει αποτέλεσμα που το MPEG2 δίνει με μεγαλύτερα bitrates...

Το ιδανικό είναι DVB-T2 MPEG4,τότε μόνο μπορούμε ότι υπάρχει πήρης εκμετάλευση του bitrate.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Ενοείται πως πρέπει το ανάγλυφο της περιοχής να το επιτρέπει,και να μπορεί να περάσει σήμα από το σημείο εκπομπής στην κεραία σου.

επιβεβαιωνω το φιλο ανδρεα, με κεραια γυρισμενη στην παρνηθα κ χωρισ να βλεπω καλα υμηττο λογω λυκαβηττου, στα νυχτερινεσ δοκιμες επιασα κ τα 2 καναλια αριστα!!!για να πω την αληθεια δεν το περιμενα κ θα ταν καλο να ειχαμε μια κουβεντα τεχνικου (εστω "light") επιπεδου σε αυτο το σημειο.

- καναλια εννοω συχνοτητες 46 κ 47

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
Επί του παρόντος, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν αφήνει περιθώριο για άμεση ταχεία επέκταση των ψηφιακών εκπομπών και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ενώ πριν από λίγους μήνες το σχέδιο των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας προέβλεπε την εξάπλωση το φθινόπωρο στις περιοχές της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, στην Πάτρα και αλλού, υπήρξε αναθεώρηση λόγω της σημαντικής επένδυσης που απαιτείται από την πλευρά των καναλιών σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική στιγμή.

Σε ό,τι αφορά τα αναλογικά κανάλια του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, τα οποία δεν συμμετέχουν στη μετάβαση σήμερα (ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3), αναμένεται να περάσουν στην ψηφιακή εποχή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε θα υπάρξει και αναδιάταξη των υφιστάμενων ψηφιακών καναλιών (Σινέ+, Σπορ+ και Πρίσμα+).

Διευκρινίζεται ότι από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού σε αντίθεση με το κέντρο της Αίγινας συνεχίζονται παράλληλα και οι αναλογικές εκπομπές, πράγμα που σημαίνει ότι το 98% των κατοίκων του Λεκανοπεδίου μπορεί να συνεχίσει να βλέπει τηλεόραση λαμβάνοντας το σήμα με αναλογικό τρόπο.
Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, satleo.gr

Το ιδανικό είναι DVB-T2 MPEG4,τότε μόνο μπορούμε ότι υπάρχει πήρης εκμετάλευση του bitrate.

Το DVB-T2 είναι όντως καλύτερο αλλά είναι και πιο δύσκολο να περάσει απο κακές εγκαταστάσεις. Και επειδή στην ελλάδα δεν έχουνμε και πολλές μονοκατοικίες, οι περισσότερες κεραίες περνάνε απο 123 διακλαδώσεις και ενισχυτές οπότε ένα μεγάλο (πιθανώς) ποσοστό να ήθελε και νέα κεραία ή καινούργια καλωδίωση για να τα καταφέρει να δεί σωστά Τ2...

Για αυτό τον λόγο άλλωστε δεν διάλεξαν και το 64QAM.

Δεν νομίζω να έχει να κάνει με την εγκατάσταση,όπως το DVB-S2 περνάει από την ίδια δορυφορική εγατάσταση χωρίς πολλά πολλά,έτσι και το Dvb-t2 δεν χρειάζεται κάτι το ιδιέταιρο.Με dvb-t2 mpeg4 θα είχαμε πολύ καλύτερη εικόνα στο ίδιο bitrate.

Είχα κάνει κάποιες ερωτήσεις (μαζί και για ποιο λόγο δεν πήγαν σε DVB-T2) με email σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ που είχαν καλεσμένο τον κ. Μαθιό υπεύθυνο της DIGEA, αλλά δεν ανέφεραν τίποτα. Το ίδιο πράγμα έγινε δύο φορές... τι να πω... :BXVZCBXZ6: