Επικίνδυνες Υποσχέσεις

ψηφιστε την ταινια

• Total voters
    0
Πολύ καλή..
icon14.gif

πριτι γκουντ
ο αντρας της μονικα ολα τα λεφτα στον ρολο του χαζου
ο βιγκο ηταν ο αρχοντας της ηρεμης δυναμης

Πολύ καλή ταινία για εμένα. Μπορεί να μην είχε γρήγορους ρυθμούς, αλλά σε κρατούσε η υπόθεση σε εγρήγορση μπορώ να πω.

παρα πολυ καλη
σεναριο,σκηνοθεσια,ηθοποιοι(ειδικα ο Mortensen)
απο τις καλυτερες που εχω δει τον τελ.καιρο

Παντα μου αρεσε ο Croneberg τον παρακολουθω απο την αρχη της καριερας του.Οσο μεγαλωνω τον εκτιμω ως σκηνοθετη και τα τελευταια χρονια εχω δει απο πολυ καλες μεχρι σπουδαιες ταινιες του. Ο Croneberg κανει ταινιες (πολλες τουλαχιστον) που "καρφωνονται" στο πισω μερος του κεφαλιου σου και μεγαλωνουν μαζι σου. Μου αρεσει η πολυπλοκοτητα των ταινιων του, και ο τροπος που διαχειριζεται την διαφορετικοτητα η την φιλοσοφια των μειονοτητων η των ανθρωπων του "περιθωριου" γενικοτερα και το κανει χωρις φανφαρες και υπερβολες αλλα με μια αριστοτεχνικα δομημημενη σκηνοθεσια που δεν σου αφηνει περιθωρια για αμφισβητηση. Για να μην φανω γραφικος θα πω οτι το EASTERN PROMISES μαζι με το DEAD RINGERS ειναι απο τις καλυτερες ταινιες του που εχω δει μεχρι σημερα. Οσο για τον VIGO kαι την NAOMI τι να πω οι λεξεις θα ειναι λιγες......RESPECT.
Aν υπηρχε στην ψηφοφορια εξαιρετικη αυτο θα ψηφιζα.

Απο τα καλυτερα που ειδα τον τελευταιο καιρο.
Κορυφαια ταινια σε ολα τα επιπεδα!!

Καλη και συμφωνω με τα περισσοτερα θετικα που γραφτηκαν παραπανω.

Το μονο που δεν μου αρεσε , ειναι η "ρεαλιστικοτητα" στα "κοψιματα" που καλυτερα να ελλειπαν.
Παλαιοτερα αφηναν και τη φαντασια μας να δουλεψει σε κατι τετοια, τωρα δεν ξερω γιατι θεωρουν οτι το "ρεαλιστικο" σε καποιες τετοιες σκηνες προσφερει κατι.....σε μενα παντως οχι !

επειδη ο κοσμος συμπεριφερεται σαν τους ναρκωμανεις οι εταιριες το εχουν καταλαβει αυτο
και δινουν στον κοσμο αυτο που θελουν
οπως οι ναρκωμανεις θελουν ολο και πιο σκληρα ναρκωτικα
ετσι και στον κοσμο που συνηθισε την βια προσφερουν ολο και πιο σκληρες σκηνες
σκεψου ποσο καλα πανε τα θριλερ τα 3-4 λαστ χρονια
ε καπως ετσι κανουν και οι ταινιοφτιαχτες

Re: Απάντηση: Επικίνδυνες Υποσχέσεις

Καλη και συμφωνω με τα περισσοτερα θετικα που γραφτηκαν παραπανω.

Το μονο που δεν μου αρεσε , ειναι η "ρεαλιστικοτητα" στα "κοψιματα" που καλυτερα να ελλειπαν.
Παλαιοτερα αφηναν και τη φαντασια μας να δουλεψει σε κατι τετοια, τωρα δεν ξερω γιατι θεωρουν οτι το "ρεαλιστικο" σε καποιες τετοιες σκηνες προσφερει κατι.....σε μενα παντως οχι !

Kαι που να δείτε το A L' Interieur , εγώ το άφησα στη μέση..

καλη ταινια αν και δε μου αρεσε που δεν ηταν καν 2.35/1
αλλα 1.85/1
το hddvd ειδα η εικανα απο αποψη ποιοτητας μετρια

Επιτελους μια ταινια με focus στους χαρακτηρες! Εντυπωση μου εκανε η "καθαροτητα" της εικονας (dvd) ,πολυ ξεκουραστη χωρις κοκκο και ολοζωντανα χρωματα.

Την είδα εχθές. Η λέξη "αποδραματοποίηση" που χρησιμοποίησε ο Σπύρος νομίζω ότι περιγράφει τέλεια την σκηνοθετική άποψη του Cronenberg. Σκηνές εξαιρετικά σκληρές, που όμως παρουσιάζονται χωρίς το συναιασθηματικό κρεσέντο της μουσικής. Χαρακτήρες χωρίς έντονα ξεσπάσματα αλλά με φοβερή εσωτερική δύναμη, υποστηριζόμενη από τις εξαιρετικές ερμηνείες.

Ειδικά βλέποντας τον Mortensen μου έρχονταν στο μυαλό ταινίες ανατολικοευρωπαϊκής παραγωγής και θεατρικές παραστάσεις. Καθόλου τυχαία, αφού ταξίδεψε αρκετά μέσα στη Ρωσία ώστε να κάνει κτήμα του τη ρώσικη ψυχοσύνθεση.

Αντίστοιχα και ο Mueller Stahl μας ξαναθύμισε ότι οι αρχηγοί της (κάθε) μαφίας αντλούν δύναμη και από την επιρροή τους στις τοπικές κοινωνίες. Αδίστακτος μεν, χαρισματικός δε.

Πιο τραγική φιγούρα, για μένα, ο "φασαριόζος" Κirill. Σαν τη μύγα μες στο γάλα σε οποιοδήποτε περιβάλλον, με μεγάλο "όνομα" αλλά χωρίς εκτίμηση από κανέναν και με την αυτοπεποίθησή του να κρεμιέται σε απέλπιδες ανοησίες. Μπροστά σε αυτή την καταδικασμένη ύπαρξη, ακόμα και η Τατιάνα μπορεί να θεωρηθεί τυχερή που "δραπέτευσε".