Επιλέγοντας από short list of DACs - Help!

tio4711

AVClub Addicted Member
24 October 2007
2,113
μετά κόπων και βασάνων, όσον αφορά το κόστος που θα πρέπει να διατεθεί, έχω καταλήξει, κυρίως διαβάζοντας και όχι ακούγοντας τα (όλα) τα εξής DACs, από τα οποία θα επιλέξω αυτό που θα συμπληρώσει το σύστημά μου (Primare CD31, Plinius 9100, Chario Pegasus):

1. Anilope Zodiac Silver
2. Wyred4Sound Dac 2
3. Grace m903
4. Audiolab 8200DQ
5. Μ2Τech Young

κι αν θα τελικά δεν βρω τα χρήματα και πρέπει να κινηθώ μέχρι 1.000 (καλά θα ήταν) θα πρόσθετα και τα:

Eastern Electric Minimax DAC
TC Impact Twin
Metric Halo ULN (B-Stock)

όπως βλέπετε οι επιλογές ήδη πολλές οπότε κάθε βοήθεια more than welcome!!

Δεν βλέπω να αναφέρεις υπολογιστή στο συστημά σου...
Το young όπως και η Impact Twin είναι κατα την γνώμη μου optimized για computer audio. Για να μην πω και για τα άλλα τα οποία δεν εχω ακουσει στον χωρο μου!!
H I.T. είναι κατα βάσιν firewire καρτα ήχου ... αρα Mac (ή PC με καρτα f/w). Eτσι την εχω ακουσει στο συστημά μου και ομολογω οτι μου αρεσε πάρα πολύ (ειδικά για τα λεφτά της), αλλά με spidf συνδεση δεν την δοκίμασα και δεν ξέρω καν αν θα έχει τιποτα ιδιεταιρότητες όσον αφορά την συνδεση και μέχρι τι ανάλυση παίζει.
Το young που επίσης εχω ακουσει στον χωρο μου το άκουσα στην ουσια μόνο απο το mac, οταν το συνδεσα στο player η διαφορά δεν ήταν και τεράστια (σαφως και υπήρχε αλλά μάλλον οχι για να δωσεις 1000 )... με το mac βεβαια κελαϊδουσε!!!! Εξαιρετικό!

Αntilope και w4s επίσης τα εχω ακουσει σε άλλο συστημα (συστηματάρα για την ακρίβεια) αλλά πάλι μόνο απο υπολογιστή!

παράλληψη μου, θα ακούω μέσω macpro με amarra / pure music και φυσικα μεσω αυτης της συνδεσης με ενδιαφερει να παρω τα μεγιστα δεδομενου οτι απο το cd μου ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και δεν σκεφτομαι να το συνδεσω με το DAC

Κατά την γνώμη μου, εάν δεν σε ενδιαφέρει το computer audio, ουδέν από τα αναφερόμενα δεν θα βελτιώσει τον ήχο του πολύ καλού Primare σου, τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό που να αξίζει να δαπανήσεις χρήματα (πχ. αν πάρεις ένα 3 - 5 % βελτίωση, θεωρείς ότι αξίζει να ''χώσεις'' ένα 1000ρικο ; ) ...

Τώρα για pc audio συμφωνώ για το Mtech ...

Δεν βλέπω να αναφέρεις υπολογιστή στο συστημά σου...
Το young όπως και η Impact Twin είναι κατα την γνώμη μου optimized για computer audio. Για να μην πω και για τα άλλα τα οποία δεν εχω ακουσει στον χωρο μου!!
H I.T. είναι κατα βάσιν firewire καρτα ήχου ... αρα Mac (ή PC με καρτα f/w). Eτσι την εχω ακουσει στο συστημά μου και ομολογω οτι μου αρεσε πάρα πολύ (ειδικά για τα λεφτά της), αλλά με spidf συνδεση δεν την δοκίμασα και δεν ξέρω καν αν θα έχει τιποτα ιδιεταιρότητες όσον αφορά την συνδεση και μέχρι τι ανάλυση παίζει.
Το young που επίσης εχω ακουσει στον χωρο μου το άκουσα στην ουσια μόνο απο το mac, οταν το συνδεσα στο player η διαφορά δεν ήταν και τεράστια (σαφως και υπήρχε αλλά μάλλον οχι για να δωσεις 1000 )... με το mac βεβαια κελαϊδουσε!!!! Εξαιρετικό!

Αntilope και w4s επίσης τα εχω ακουσει σε άλλο συστημα (συστηματάρα για την ακρίβεια) αλλά πάλι μόνο απο υπολογιστή!

δεδομενου οτι την TC καθως και το Young τα εχεις ακουσει στο συστημα σου πως θα τα αξιολογουσες συγκρητικἀ;

χμ ... Δύσκολη ερώτηση μιας και το χρονικό διάστημα μεταξύ των ακροασεων ήταν αρκετά μεγάλο!
Η Ι.Τ. Στα χρήματα που κοστίζει με έβαλε σε μεγάλο πειρασμό ... Από την άλλη βέβαια το 1000ρικο του γιανκ αυτή την στηγμη δεν μπορώ να το δώσω.
Η Ι.Τ είχε ίσως μια μικρή σκληραδα στην μεσουψηλη περιοχή αλλά κ όπως έγραψα και στο αντίστοιχο νήμα εξαιρετικο impact και δυναμισμό. Το γιανγκ το οποίο άκουσα με ένα τροφοδοτικο της πλάκας έπαιζε εξαιρετικά και από όσο θυμάμαι δεν υπήρχε κάτι που να με ενοχλεί στον ηχο του, τουλάχιστον σε σχέση με το δικό μου dac το οποίο και στις δυο περιπτώσεις ακούγεται εντελώς "ψοφιο" (βέβαια κοστίζει 3 φορές πιο κάτω απο το γιανκ αλλα πολυ κοντά στην Ι.Τ μαζί με το hiFace. Με λίγα λόγια αν είχα μακ όταν πήρα το ντακ και αν είχα ακούσει την Ι.Τ. δεν θα το σκεφτόμουν καν για το wolfson... Πολλά αν θα μου πεις)
Ξαναλέω ότι ο χρόνος μεταξύ των ακροασεων ήταν πολύς και για να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονη ακρόαση... οι πιο πάνω εντυπώσεις πολυ σκόρπιες κατα την γνώμη μου αλλα γράφω ότι θυμάμαι!
Ένα άλλο σχόλιο που εχω να κάνω ειναι ότι κ τα δυο μου έδωσαν την εντύπωση ότι φτάνουν το σύστημα μου στα όρια του...

Να υπόθεση ότι αυτό το νήμα το έχεις δει:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=82214
Έχει ρίσκο βέβαια! Προσωπικα μπορεί και να το δοκίμαζα ... Για κάποιο λόγο με πείθει! Αφού βέβαια κυκλοφορήσει για κάποιο καιρό κ δούμε αρχικές εντυπώσεις!!

Last edited:
Να υπόθεση ότι αυτό το νήμα το έχεις δει:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=82214
Έχει ρίσκο βέβαια! Προσωπικα μπορεί και να το δοκίμαζα ... Για κάποιο λόγο με πείθει! Αφού βέβαια κυκλοφορήσει για κάποιο καιρό κ δούμε αρχικές εντυπώσεις!!

χμ...θα πρεπει τουλαχιστον να βγουν μερικα reviews για να το εκτιμησουμε. Απ' την αλλη να αγορασεις περιφερειακο ηχου χωρις ακροαση ειναι σαν να αγοραζεις γαμπριατικο κουστουμι από e-shop!

ιδωμεν

Ναι εννοείται θέλει ψαξιμο... προσωπικά μέχρι τόσα για μια εταιρια που γενικώς εχει ενα καλό ονομα μπορει και να τα εδινα στα τυφλά... πιο πάνω με τιποτα!!
Ελπίζω συντομα να κυκλοφορίσουν κάποιοα reviews..

επειδη και εγω το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω με την επιλογη dac ειναι σαν τημ μεδουσα, επιπλεον αν ειμαι και εγω κατοχος του Primare Cd31 αν θελησω να δω βελτιωση, τι dac θα μπορουσα να αγοτασω και αν φυσικα αξιζει?? Η επιλογη Dac ειναι μια ανηφορα χωρις τελος

επειδη και εγω το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω με την επιλογη dac ειναι σαν τημ μεδουσα, επιπλεον αν ειμαι και εγω κατοχος του Primare Cd31 αν θελησω να δω βελτιωση, τι dac θα μπορουσα να αγοτασω και αν φυσικα αξιζει?? Η επιλογη Dac ειναι μια ανηφορα χωρις τελος

νομιζω δυσκολα θα βρουμε ηχο καλυτερο του Primare σε μκρης τιμης κατηγοριες. Θεωρω ως minimum τα Young, Antilope, NorthStar. Αν δεν ειχα οριο τιμης θα αγοραζα το Naim και θα ξεχνουσα καθε αλλη πηγη..

naim dac συμφωνω και εγω αλλα σε εποχες κρισης ειναι πολλα τα λεφτα 2700 αν δεν κανω λαθος. θα δειξει,ειναι μακρυς ο δρομος............................................

primare+naim δεν ειναι κακο, δεν το εχω ακουσει αλλα εχω διαβασει. εσυ τι εχεις ως transport??

ως transport θα χρησιμοποιήσω το mac pro με s/w amarra ή pure music. Παντως, λεφτα δεν υπαρχουν για το Naim οποτε περι ορεξεως... το πιο ακριβο που θα μπορουσα, υπο προυποθεσεις, να φτασω ειναι το Antilope & Grace 903. Το μεν Antilope το εχω ακουσει και μου αρεσε αρκετα, μενει να ακουσω το Grace και θα εχω αποφασισει.

PS: Εχω ηδη ακουσει και το Young με εξισου θετικες εντυπωσεις

Επειδή βρίσκομαι κι εγώ σε αναζήτηση νέου DAC σκέφτομαι να κινηθώ στην αγορά ενός DAC που θα ικανοποιεί τρία κριτήρια :

1. DAC chip : Sabre ES9018 (επειδή είναι ότι πιο σύγχρονο τεχνολογικά και ότι πιο αναλυτικό ηχητικά)
2. Async USB 24/192 (επειδή θα ακούω από υπολογιστή και για να μην αγοράσω ξεχωριστό usb inerface επιπέδου HifaceEVO)
3. Τιμή γύρω στο 1000 ρικο (επειδή οι τεχνολογίες στα ψηφιακά αλλάζουν γρήγορα και δεν αξίζει να επενδύσει κανείς παραπάνω)

Αν εξαιρέσουμε τα diy dacs τύπου buffallo, τέτοια προϊόντα που βγήκαν πρόσφατα ή θα κυκλοφορήσουν σύντομα είναι :

-Wyred4SoundDac
-Audiolab 8200DQ (Θα κυκλοφορήσει)
-Eastern Electric Minimax DAC (θα κυκλοφορήσει νέα έκδοση με AsyncUSB)
-Anedio dac (θα κυκλοφορήσει νέα έκδοση με AsyncUSB)
-Calyx dac (κάνει 1500 Ε)

Ολα τα προηγούμενα έχουν μαζέψει πολύ καλές κριτικές διεθνώς, αλλα τα περισσότερα δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά.
Νομίζω ότι ο ανταγωνισμός στα dac του 1000κου κάπου εδώ βρίσκεται, αν εξαιρέσουμε τις υλοποιήσεις τύπου NOS οι οποίες όμως υποβαθμίζουν τα αρχεία υψηλής ανάλυσης σε χαμηλότερες αναλύσεις.

για το xindak DAC D/A Converter 20th Anniversary Edition τι γνωμη εχετε??

με βαση τις προδιαγραφές και μόνο φαίνεται ενδιαφέρον :
- το dac τσιπ AK4397 φαίνεται να είναι ανταγωνιστικό του Sabre ES9018
- καλη τροφοδοσία
- ss αλλα και tube αναλογικό σταδιο εξόδου, κατ´επιλογήν
- πολλές είσοδοι και XLR Output

το πιό πιθανό να μην έχει ασύγρονο usb

τι τιμή να έχει, άραγε;;