καλημερα. Καταρχας να πω οτι η εμπειρια μου σε θεματα ηχητικης απόδοσης είναι περιορισμένη αφού ναι μεν λατρης της μουσικης αλλα προσφατα εισχώρησα στο HiFi.
Ο λογος που δεν εχω αποφασισει ακομα σε αγορα DAC, αν και εχω κανει καποιες ακροασεις, ειναι οτι περιμενω να βγουν στην αγορα τα DACs της Audiolab για να μπορεσω να εχω μια σφαιρικοτερη ιδεα ως προς τις εναλλακτικες - εν γενει εχοντας ακουσει τοσα πολλα για τα ESS Sabre θα ηθελα να ακουσω ενα DAC με αυτο το chip
Από όσα έχω ακούσει ως τώρα, δηλ: Antilope, Young, NorthStar, TC Impact Twin δεν εχω αγορασει καποιο οχι γιατι δεν μου αρεσαν αλλα γιατι οπως ειπα θελω να ακουσω και την προταση της Audiolab.
Οι εντυπωσεις μου ως τωρα ειναι με την σειρα που τα παρεθεσα. Καλυτερο ολων το Antilope με το Young να ακολουθει και να εχει ελαφρο προβαδισμα στην προοπτικη αγορας εξαιτιας της οικονομικοτερης λυσης.
Η TC ειναι μια ειδικη κατηγορια. Οταν την πρωτοακουσα εντυπωσιαστικα! Με την παροδο του χρονου ομως θεωρησα οτι ο ηχος της, οντας πολυ αναλυτικός (στουντιακος σχεδον), ισως να με κουραζε. Αν ειχα να δωσω μεχρι 500Ε δεν θα το σκεφτομουνα δεδομενου οτι δεν υπαρχει πιστευω καλυτερη λυση στα λεφτα αυτα - ευελπιστω οτι το DAC της Audiolab θα ειναι αρκετα κατω απο το χιλιαρικο..
Ανακεφαλαιώνοντας, αν δεν μου αρεσει τελικα το DAC της Audiolab, θα παρω ενα από τα Antilope, Young. Αυτο που με προβληματιζει με την Anilope είναι το στρώσιμο της (διαβασα οτι μετα τις 500 ωρες θα πρεπει να ακουστει) ενω με το Young το οτι δεν εχει ενισχυτη ακουστικων. Παντως, αν αποφάσιζα παρορμητικά θα έπαιρνα την Antilope. Στα συν της λυσης και οι μελοντικες αναβαθμίσεις μέσω λογισμικου.
Μια λυση που δεν εχω ακουσει και θα ηθελα ειναι το Grace 903. αν το ακουσω θα μεταφερω την αποψη μου
Το Primare μου ειχα την τυχη να το ακουσω στο συστημα μου. Μου αρεσε πολυ, το πηρα! Αν ειχα ακουσει και καποιο DAC με αυτο τον τροπο ισως και να το ειχα παρει. Η λυση του να τα ακους σε set-ups ξενα με το συστημα σου ανεβαζει τον βαθμο αναποφασιστικότητας. Θα προτεινα στους αντιπροσώπους να προτείνουν πάντα τη λύση της κατ' οικον ακρόασης η οποία εν τελει πιο οικονομική θα τους ήταν.