Επιλέγοντας από short list of DACs - Help!

για να επεξηγήσω περισσότερο.
υποθετικό σενάριο.
παίρνεις ένα προσεγμένο προχωρημένο diy dac τύπου βουβαλιού πχ....
Κόστος γύρω στα 500-600 ευρώ.
Θα σου πουν αμέσως "χαζομάρα πάρε το χ που κοστίζει 1100 και έχει κριτικές στο 7moons και δε συμμαζεύεται και αν το πουλήσεις θα πιάσεις σίγουρα 700"
Το αποτέλεσμα είναι ότι αντί να έχεις ένα diy που θα αποδίδει όπως ένα των 2000-2500 ενδεχομένως και παραπάνω, παίρνεις ένα προιόν γραμμής παραγωγής, που για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα σου αφήσει με ξυνή στιφή γεύση και αν το κρατήσεις και λίγο παραπάνω μετα βίας θα πιάσει 500 (μην ξεχνάς τα νέα περι ψηφιακών τρέχουν πιό γρήγορα από τα ίδια τα ψηφιακά) ενώ με το άλλο θα έχεις 2-3 χρόνια μουσικής απόλαυσης, το αρχικό πλεονέκτημα ότι επένδυσες λιγότερα χρήματα, συνεπώς το όφελος της μεταπώλησης το κέρδισες εξ αρχής.

Supersonic, σωστό το βρίσκω το σκεπτικό αρκεί να πειστεί ο υποψήφιος αγοραστής ότι το diy προϊόν προσφέρει πράγματι το ανώτερο ηχητικό επίπεδο. Ο καλύτερος τρόπος γι αυτό είναι η προσωπική ακρόαση. Κι εδώ είναι το πρόβλημα ότι δηλ. οι δυνατότητες ακρόασης και μάλιστα συγκριτικά είναι περιορισμένες.

Θα ήθελα λοιπόν κι εγώ όπως φαντάζομαι και ο tio4711 να είχα μπροστά μου το M2tech Young, το W4S dac2, to calyx, to buffalo, την αντιλόπη κλπ , να τα ακούσω προσεκτικά και να αποφασίσω.

Αυτό στην Ελλάδα είναι αδύνατο. Το ΑV club θα μπορούσε καλύψει τέτοιες ανάγκες ακροάσεων μέσω της ενεργοποίησης και της αλληλεγγύης των μελών του.

Εναλλακτική λύση θα ήταν να εμπιστευτείς τη γνώμη κάποιου που του έχεις εμπιστοσύνη και να αγοράσεις γουρούνι στο σακί. Αλλά αυτό έχει πολύ ρίσκο γιατί τα γούστα διαφέρουν, διότι ο ήχος δεν περιγράφεται εύκολα, διότι ακούμε διαφορετικά κλπ κλπ κλπ

Re: Απάντηση: Επιλέγοντας από short list of DACs - Help!

Αυτό στην Ελλάδα είναι αδύνατο. Το ΑV club θα μπορούσε καλύψει τέτοιες ανάγκες ακροάσεων μέσω της ενεργοποίησης και της αλληλεγγύης των μελών του.

...συγκριτικό....ας πούμε...έγινε στο avclub.
Ας το πούμε ακρόαση και καταγραφή εντυπώσεων.
Μπορείς ίσως από εκεί να βγάλεις κάποια συμπεράσματα.

Αυτό που λές έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν και θα επαναλήφθεί στο μέλον αλλά όχι επίσημα σαν AVClub αλλά μέσω της αυτοοργάνωσης των μελών. Υπάρχουν νήματα που αναφέρονται και αποτελέσματα και γνώμες/απόψεις/συμπεράσματα.

Βέβαια τα συγκριτικά δεν είναι μπούσουλας αγοράς αλλά μια ιδέα μπορεί να πάρει κανείς για το τί γίνεται. Επίσης δεν μπορεί να είναι πολύς κόσμος παρών διότι και αυτός που φιλοξενεί το γεγονός...........δεν είναι μόνος του!

Ετσι όπως το θέτεις μόνο μέσω ακροάσεων με προσκλησεις μεταξύ των μελών μπορεί να γίνει αυτό

Αγαπητέ Magelan,
δεν σε γνωρίζω και δεν ξέρω ποια συμφέροντα εκπροσωπείς ή υπερασπίζεσαι. Πάντως δεν αισθάνομαι ότι υποστηρίζεις το απλό μέλος του ΑV club που προσπαθεί να βρεί έναν αξιοπρεπή τρόπο να ακούει μουσική χωρίς να ξοδέψει μια περιουσία. Κρίμα γιατί βλέπω ότι είσαι και σουπερ συντονιστής και έπρεπε να κρατάς καλύτερα τις ισορροπίες.

Πολλά εύκολα συμπεράσματα έβγαλες αγαπητέ elits!!

Μιας και δεν γνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός
στις κρίσεις σου στο μέλλον...
Δεν υποστηρίζω το απλό μέλος που προσπαθεί να "σώσει" τις τσέπες των υπόλοιπων απλών μελών
παρουσιάζοντας κατασκευές και reviews ενός παγκοσμίως άγνωστου..
Προστατεύω έτσι αν θες τα υπόλοιπα μέλη..

Αν μπείς στην DIY κατηγορία θα δείς τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα
των δικών μας μελών σε κατασκευές dac και οχι μόνον..

Οσον αφορά το σχόλιο μου στην αναφορά σου στα μηνύματα των δύο Νικολήδων, έχω να σου πω πως επρόκειτο για χιούμορ καθώς και τα δύο μέλη,
Ν.Μπουλαμάτσης και Ν.Πετραλιάς είναι εκτός από γνώστες, και πολύ καλοί μου φίλοι...Αυτά και να μην βιάζεσαι..

Last edited:

Το ΑV club θα μπορούσε καλύψει τέτοιες ανάγκες ακροάσεων μέσω της ενεργοποίησης και της αλληλεγγύης των μελών του.

Εχεις πολύ διάβασμα!..Εδώ και εδώ

FraggoulisNaval, Maggellan, supersonic. Έχω διαβάσει, έστω και διαγώνια αυτές τις προσπάθειες και οφείλω να συγχαρώ τα μέλη του ΑV club. Αρχικά τέτοιες προσπάθειες είχα στο μυαλό μου κι εγώ αλλά τώρα μου ήρθε η εξής ιδέα η οποία μπορεί να είναι και ανεφάρμοστη :

Το ΑV club θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τους αντιπροσώπους για να φέρουν πχ τους dac τους προς ακρόαση από τα μέλη του ΑV club σε μια εκδήλωση που θα γίνει για ένα ή δύο απογεύματα σε μια μεγάλη σχετικά αίθουσα που θα χωράει 20 – 30 άτομα. Η εκδήλωση θα έχει σκοπό την παρουσίαση / ακρόαση και μόνο και όχι τη συγκριτική αξιολόγηση.

Τι μεγαλύτερη δυσκολία σε μια τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν η δυσκολία επικοινωνίας με τους αντιπροσώπους που ο καθένας έχει το μαγαζί του και θεωρεί ότι έχει το καλύτερο προϊόν και δεν θέλει να συνεργαστεί με κανέναν άλλο. Όμως η κρίση ίσως τους αναγκάσει να αλλάξουν νοοτροπία και να βρούν πιο συλλογικούς τρόπους προβολής και προώθησης των μηχανημάτων τους.

Το ΑV club θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τους αντιπροσώπους για να φέρουν πχ τους dac τους προς ακρόαση από τα μέλη του ΑV club σε μια εκδήλωση που θα γίνει για ένα ή δύο απογεύματα σε μια μεγάλη σχετικά αίθουσα που θα χωράει 20 – 30 άτομα. Η εκδήλωση θα έχει σκοπό την παρουσίαση / ακρόαση και μόνο και όχι τη συγκριτική αξιολόγηση.

Για πολλούς και διάφορους λόγους τέτοιου είδους εγχειρήματα δεν επέδωσαν καρπούς κατά το παρελθόν...Οτι και να φανταστείς μέσα θα είσαι!

δεν ειμαι πολυ καιρο εδω, οποτε θα πω την αποψη μου η οποια μπορει να ακουστει ως βιαστικη, μη ειδικη, κλπ

Πολλοι εδω, εμου συμπεριλαμβανομενου, μεσω της συνεχους ροης πληροφοριων (βλεπε συμφορουμιτες, διαδικτυο, κλπ) καταλήγουμε σε overflow, κι έτσι αντί να λέμε "τι ωραίο ήχο ακούμε" και να απολαμβάνουμε την μουσική εν τέλει, να τρωγόμαστε μήπως κάτι στο όλο στήσιμο δεν είναι καλό-καλύτερο-άριστο, που ποτέ τελικά δεν θα είναι και έτσι πουλάμε-αγοράζουμε.. τυραννιόμαστε και μουσική δεν ακούμε

Αν λοιπόν ξεχάσουμε τις πόσες εναλλακτικές έχουμε και θέσουμε το budget μας με σωστά κριτήρια, πχ

Στα 1500 Ε και αγοράσουμε ένα Antilope
Στα 1000 Ε και αγοράσουμε ένα Young
Στα 500 Ε και αγοράσουμε την ΤC

και μετα κλείσουμε το pc, ξεχάσουμε το διαδικτυο και τα συγκριτικά, δεν θα απολαύσουμε το αποτέλεσμα της αγοράς μας? εγω νομίζω απόλυτα!

Ειχα αγοράσει το πρώτο μου στερεοφωνικό το 1990 και μέχρι φέτος άκουγα μουσική και χαιρόμουν τη στιγμή. Φέτος αγόρασα μετά από διαδικασία προτροπών, δοκιμών, διαβάσματος και, θεωρητικά, αναβαθμίστηκα! Ομως, τείνω να χάσω το στόχο που δεν είναι άλλος από το να απολαμβάνω την μουσική και να ξεχνάω τι παίζει και τι άλλο θα μπορούσε να ήταν στη θέση του...

Λεω λοιπον να αφήσω την τεχνολογία να προοδεύει και να μείνω για κάποιο διάστημα μακριά από τις εξελίξεις, κάτι που είχα κάνει για 20 χρόνια χωρίς να έχω χάσει τίποτα, θεωρω, στην ουσία του εγχειρήματος. Αγόρασα λοιπόν ένα μεταχειρισμένο DAC 10τιας (Creek) το σύνδεσα στις πηγές μου και..μουσική! Επρεπε να πάρω καινούργιο Κινέζικο, να δώσω λίγα παραπάνω και να φτιάξω ένα DIY, να δώσω παραπάνω για ένα επώνυμο..who cares! Λέτε ο Χατζιδάκις όταν ηχογραφούσε πριν 50 χρόνια να είχε στο μυαλό του τα σημερινά επιτεύγματα ως αξιους αναπαραγωγείς? Μπα,..

Ο Χατζιδάκης πάντοτε είχε πολύ καλά ηχητικά συστήματα και ήταν λάτρης του καλού ήχου.

Σαφως! Αλλά μήπως και όσα αναφέρουμε εδώ δεν είναι καλά ηχητικά συστήματα? Το θέμα είναι αν τα χαιρόμαστε ή αν μονίμως τα συγκρίνουμε..