επιλέγοντας την σωστή τηλεόραση (χιλιογραμμένο subject)

mutron

New member
12 October 2007
50
Γεια χαρά παιδιά,

Εδώ και κανα μήνα ψάχνω για μία τηλεόραση και διαβάζω το forum και έχω ανακαλύψει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που δεν είχα ούτε φανταστεί.

Θέλω να πάρω κάποια τηλεόραση εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Χρειάζομαι όμως τα φώτα σας. Τα viewing habbits μου είναι με σειρά προτεραιότητας:
- PS3, Wii gaming
- ταινίες και σειρές που κατεβάζω από torrent. Τα περισσότερα είναι DivX και τα περισσότερα δεν είναι HD αλλά οι κλασικές 700MB ταινίες και 384ΜΒ σειρές. Βέβαια σιγά σιγά αρχίζω να κατεβάζω πιο HD content. Αυτά τα αρχεία τα παίζω είτε μέσω του PS3 (HDMI) ή μέσω PC (DVI2HDMI).
- native HD content (BD) και DVD content.
- SD κανάλια

Μάλλον πάω για μια 40''. Έως τώρα έχω αποκλείσει τις plasma λόγω burnt-in effects και κατανάλωσης και κοιτώ προς τις LCD. Κλείνω προς 1920χ1080 panel περισσότερο για το PS3 και να είμαι ψιλο-future-proof.

Ψάχνοντας λοιπόν μοντέλα με αυτά τα contraints είμαι προς την
40W3000 και 40F86. Οικονομικά αυτό είναι το άνω όριο μου.
Κοιτάζοντας τα review δεν μπορώ να αποφασίσω αν θα με ενδιέφερε
τα 100Mhz ή όχι της Samsung. Βλέποντας τες από κοντά με εντυπωσίασαν
τα μαύρα της Samsung αλλά τα review μιλάνε για απίστευτα χρώματα στην
sony (τις είδα για 5 λεπτά με άγνωστα settings µε το ίδιο BD 1080p input).

Τι λέτε?
Αρχικά για τις Plasma. Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτώ? Κάποιο άλλο
modelo? Ή μήπως να πάω να πάρω κάτι πιο φθηνό να τελειώνουμε?

Επίσης ποια online μαγαζιά πρέπει να αποφήγω? Έχει κάποιος κάποια
άσχημη εμπειρία με κάποιο?

Όποιος διάβασε το post μέχρι εδώ τον ευχαριστώ πολύ που αφιέρωσε τον
χρόνο του :)

Ξέχασα να αναφέρω ότι τα PS3 και Wii είναι NTSC και θα ήθελα να μπορώ να τα χρησιμοποιώ (σε SD).

Ευχαριστώ και πάλι!

Χρειάζομαι όμως τα φώτα σας. Τα viewing habbits μου είναι με σειρά προτεραιότητας:
- PS3, Wii gaming
- ταινίες και σειρές που κατεβάζω από torrent. Τα περισσότερα είναι DivX και τα περισσότερα δεν είναι HD αλλά οι κλασικές 700MB ταινίες και 384ΜΒ σειρές. Βέβαια σιγά σιγά αρχίζω να κατεβάζω πιο HD content. Αυτά τα αρχεία τα παίζω είτε μέσω του PS3 (HDMI) ή μέσω PC (DVI2HDMI).
- native HD content (BD) και DVD content.
- SD κανάλια

Ψάχνοντας λοιπόν μοντέλα με αυτά τα contraints είμαι προς την
40W3000 και 40F86. Οικονομικά αυτό είναι το άνω όριο μου.
Κοιτάζοντας τα review δεν μπορώ να αποφασίσω αν θα με ενδιέφερε
τα 100Mhz ή όχι της Samsung. Βλέποντας τες από κοντά με εντυπωσίασαν
τα μαύρα της Samsung αλλά τα review μιλάνε για απίστευτα χρώματα στην
sony (τις είδα για 5 λεπτά με άγνωστα settings µε το ίδιο BD 1080p input).

Τι λέτε?
Αρχικά για τις Plasma. Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτώ? Κάποιο άλλο
modelo? Ή μήπως να πάω να πάρω κάτι πιο φθηνό να τελειώνουμε?

Επίσης ποια online μαγαζιά πρέπει να αποφήγω? Έχει κάποιος κάποια
άσχημη εμπειρία με κάποιο?

Όποιος διάβασε το post μέχρι εδώ τον ευχαριστώ πολύ που αφιέρωσε τον
χρόνο του :)

Εφόσον σε ενδιαφέρει το gaming μάλλον είσαι για LCD. Νομίζω ότι οι κάτοχοι Plasma είναι λίγο φειδωλοί όταν ασχολούνται με gaming. Οι δύο που έχεις επειλέξει είναι αξιολογότατες και από τις καλύτερες στην κατηγορία τους. Την δε W την βρίσκεις τώρα κοντά στα 1600 που είναι δελεαστικότατη τιμή.

Όσο για τις On-line αγορές, να έχεις προτίμηση στα μαγαζιά που έχουν Ελληνική εγγύηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα δεν είναι αξιόλογα, αλλά αν κακιά ώρα γίνει η στραβή, η TV θα κάνει τον γύρο της Ευρώπης και εσύ θα βλέπεις ταινίες στο PC μέχρι να έρθει. Αν διαβάσεις παλιά threads θα βρεις αρκετά σχόλια για τα on-line μαγαζιά.

Συμφωνω οτι για gaming καλυτερα LCD.

H F86 εχει καλυτερη κινηση λογω 100 Hz αλλα η W3000 πιο φυσικα χρωματα και καλυτερη ποιοτητα κατασκευης (οπως ολες οι Sony σε σχεση με τις αντιστοιχες Samsung).

Οποια και αν διαλεξεις παντως νομιζω οτι θα μεινεις ικανοποιημενος.

Thanks!!!,

Με τα Divx τι γίνεται? Πρέπει να προσέξω τίποτα?
Επίσης όταν λένε ότι είναι NTSC compatible σημαίνει
ότι μπορώ να συνδέσω Wii και PS3 για SD?

Και γω αν διαλεγα τωρα αναμεσα σε αυτες τις 2 θα κοιταγα και στο τελος θα επαιρνα την W ειδικα τωρα που κανει φθηνοτερα .
Ενω εξω εχουν την ιδια τιμη εδω η F κανει κοντα στο 2χιλιαρο και δεν λεει οταν με λιγα παραπανω παιρνεις το μασινι που λεγετε Χ 3500 .

Σήμερα έφαγα ένα 40λεπτο πάνω από x3500, f86, w3000 και xl2

Η x3500 έχει εύκολα το καλύτερο scaler για τα sd από αυτές τις τιβι.

Η w3000 που ψηλάφισα δεν με εντυπωσίασε σε ποιότητα κατασκευής, η f86 ήταν πιο ποιοτική

Τα χρώματα της f86 μου άρεσαν καλύτερα από της w3000 στις 40ιντσες αλλά η sony έχει πάλι καλύτερη απεικόνιση σε sd

εν ολίγοις πείστηκα ότι θα προχωρήσω σε αγορά 46' samsung f86 σύντομα :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: επιλέγοντας την σωστή τηλεόραση (χιλιογραμμένο subject)

exo tin entiposi oti tha pao se kana magazi me laptop kai ps3 paramasxala kai na dokimaso oti vro brosta mou.

Εϊναι το καλύτερο που μπορεί να κάνεις. :music-smiley-005: Το θέμα είναι πόσοι από εμάς έχουν το χρόνο για κάτι τέτοιο και την όρεξη φυσικά, αλλά κι από την άλλη πόση ανταπόκριση βρίσκουμε από τα καταστήματα...

τουλάχιτον θα δοκιμάσω με το laptop σε κανά kotsovolo.
Το έχει δοκιμάσει κάποιος άλλος από τα forums?