Επιλογή 40-42 '' μεσαίου budget

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Καλησπέρα

Θέλω να πάρω δώρο για του γονείς μου μια νέα τηλεόραση 40-42 ιντσες . Δεν καίγομαι να πάρω την πιο φτηνή noname (πχ F&U) αλλά και επειδή οι άνθρωποι ειδήσεις και τηλεόραση βλέπουν μόνο , δεν υπάρχει απαίτηση ιδιαίτερη ούτε για ποιότητα εικόνας , ούτε για ποιότητα ήχου , ούτε για 3D , ούτε smart , ούτε media player . Να είναι μόνο HD μια και ο πατέρας μου έχει βάλει το OTE TV και πιθανόνόλο και κάτι να παίζει σε υψηλή ανάλυση . Μοναδικός περιορισμός η βάση να είναι η κλασσική κολονάτη με πεδίλο κάτω απο το κέντρο της τηλεόρασης καθώς θα μπει σε επιπλο που πιθανόν να είναι πιο κοντό σε μήκος απο την τηλεόραση . Ετσι καποιες βασεις που βλέπω σαν ποδαρικά δεξιά και αριστερά ενδεχομένως να πέσουν στο κένο . Επίσης , θα προτιμούσα χωρις να είναι απαραίτητο να γίνει αγορά απο το ehsop καθώς με βολεύει να παω να πληρώσω εδώ (Αθήνα) και να παραλάβει ο πατέρας μου στην Κέρκυρα απο το κατάστημα . ΑΠο χρήματα 300 - 450 το πάρα πολύ .

Ενδεικτικά είδα μία που ξεφεύγει από τις κλασσικές μαύρες πλαστικές : http://www.e-shop.gr/tv-samsung-ue40j5100awxxh-40-led-full-hd-p-PER.157618 αν και κομματάκι τσιμπημένη . Επίσης δεν έχω πολυκαταλάβει τι παίζει με τα Hz και αν αυτό είναι αναλογικό της τιμής , βλέπω πχ 100 , 200 και κάποιες 400 Hz π.χ αυτή : http://www.e-shop.gr/tv-finlux-42flyr274s-w-42-led-full-hd-white-p-PER.169281 .Χωρίς να είμαι fanboy θα προτιμούσα κάτι μεταξύ samsung lg και panasonic χωρίς πάλι να αποκλείω κάποια άλλη "τίμια πρόταση"

Περιμένω τις πολύτιμες προτάσεις σας .

Ευχαριστώ

Το e-shop δεν εχει καθολου καλες επιλογες σε αυτο το ευρος τιμων...Αν ημουν στην θεση σου θα επαιρνα ειτε την Sony 40w605b η την Samsung 40h6200. Αν δεν σε βολευει η βαση τους, κοιτα την Samsung 40h5500. Ολες στα 400 παιζουν.

Οι καλύτερες επιλογές εντός του budget, είναι μάλλον οι LG PB5600 και Samsung H5000, αν η απόσταση θέασης είναι άνω των δύο μέτρων.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις

Στο eshop βρίσκω αυτήν http://www.e-shop.gr/tv-sony-kdl-40r455b-40-full-hd-p-PER.157699 στα 339 οσο παίζει πάνω κάτω και στα υπόλοιπα σκρουτζομάγαζα . Η βασική διαφορά με την 40W605B είναι ότι η δευτερη είναι στα 200 Hz . Αξίζει τον κόπο αυτή η διαφορά των 60-70 ?

Από τις προαναφερθείσες, οι AS640, H6200 και PB5600 είναι στα 100 Hz. Οι υπόλοιπες είναι στα 50 Hz.

Πιστευω πως οχι, δεν αξιζει. Αλλα αν σε περιοριζει οπωσδηποτε η αγορα απο e-shop, δεν χρειαζεται να ρωτας...ειτε την παιρνεις, η σκεφτεσαι μια πιο ακριβη οπως η 42LB650V.

Μια χαρα θα ειναι......οι ανθρωποι δεν εχουν απαιτησεις και οι εποχες δυσκολες....!!!!

Αν κάποιος έχει sony αυτης της κατηγορίας KDL-40R455B με παρόμοιο μενού μπορεί να ρίξει μια ματιά στις ρυθμίσεις ήχου ? Παραπονιέται ο πατέρας μου ότι έχει πολύ χαμηλή ένταση ήχου , και πρέπει να την ανεβάσει στο 70/100 για να ακούσει όταν στην παλιά LG άκουγε πολύ χαμηλότερα . Ή κάποια ρύθμιση προστασίας στην ένταση είναι ενεργοποιημένη ή κάποιο χαστούκι έφαγε η τιβι στην μεταφορά .

Ευχαριστώ

Αν κάποιος έχει sony αυτης της κατηγορίας KDL-40R455B με παρόμοιο μενού μπορεί να ρίξει μια ματιά στις ρυθμίσεις ήχου ? Παραπονιέται ο πατέρας μου ότι έχει πολύ χαμηλή ένταση ήχου , και πρέπει να την ανεβάσει στο 70/100 για να ακούσει όταν στην παλιά LG άκουγε πολύ χαμηλότερα . Ή κάποια ρύθμιση προστασίας στην ένταση είναι ενεργοποιημένη ή κάποιο χαστούκι έφαγε η τιβι στην μεταφορά .

Ευχαριστώ

Ας την ανεβάσει και πιο πάνω από το 70/100 δε θα πάθει τίποτα.