Επιλογή 40-42 '' μεσαίου budget

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Καλησπέρα

Θέλω να πάρω δώρο για του γονείς μου μια νέα τηλεόραση 40-42 ιντσες . Δεν καίγομαι να πάρω την πιο φτηνή noname (πχ F&U) αλλά και επειδή οι άνθρωποι ειδήσεις και τηλεόραση βλέπουν μόνο , δεν υπάρχει απαίτηση ιδιαίτερη ούτε για ποιότητα εικόνας , ούτε για ποιότητα ήχου , ούτε για 3D , ούτε smart , ούτε media player . Να είναι μόνο HD μια και ο πατέρας μου έχει βάλει το OTE TV και πιθανόνόλο και κάτι να παίζει σε υψηλή ανάλυση . Μοναδικός περιορισμός η βάση να είναι η κλασσική κολονάτη με πεδίλο κάτω απο το κέντρο της τηλεόρασης καθώς θα μπει σε επιπλο που πιθανόν να είναι πιο κοντό σε μήκος απο την τηλεόραση . Ετσι καποιες βασεις που βλέπω σαν ποδαρικά δεξιά και αριστερά ενδεχομένως να πέσουν στο κένο . Επίσης , θα προτιμούσα χωρις να είναι απαραίτητο να γίνει αγορά απο το ehsop καθώς με βολεύει να παω να πληρώσω εδώ (Αθήνα) και να παραλάβει ο πατέρας μου στην Κέρκυρα απο το κατάστημα . ΑΠο χρήματα 300 - 450 το πάρα πολύ .

Ενδεικτικά είδα μία που ξεφεύγει από τις κλασσικές μαύρες πλαστικές : http://www.e-shop.gr/tv-samsung-ue40j5100awxxh-40-led-full-hd-p-PER.157618 αν και κομματάκι τσιμπημένη . Επίσης δεν έχω πολυκαταλάβει τι παίζει με τα Hz και αν αυτό είναι αναλογικό της τιμής , βλέπω πχ 100 , 200 και κάποιες 400 Hz π.χ αυτή : http://www.e-shop.gr/tv-finlux-42flyr274s-w-42-led-full-hd-white-p-PER.169281 .Χωρίς να είμαι fanboy θα προτιμούσα κάτι μεταξύ samsung lg και panasonic χωρίς πάλι να αποκλείω κάποια άλλη "τίμια πρόταση"

Περιμένω τις πολύτιμες προτάσεις σας .

Ευχαριστώ

Το e-shop δεν εχει καθολου καλες επιλογες σε αυτο το ευρος τιμων...Αν ημουν στην θεση σου θα επαιρνα ειτε την Sony 40w605b η την Samsung 40h6200. Αν δεν σε βολευει η βαση τους, κοιτα την Samsung 40h5500. Ολες στα 400 παιζουν.

Οι καλύτερες επιλογές εντός του budget, είναι μάλλον οι LG PB5600 και Samsung H5000, αν η απόσταση θέασης είναι άνω των δύο μέτρων.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις

Στο eshop βρίσκω αυτήν http://www.e-shop.gr/tv-sony-kdl-40r455b-40-full-hd-p-PER.157699 στα 339 οσο παίζει πάνω κάτω και στα υπόλοιπα σκρουτζομάγαζα . Η βασική διαφορά με την 40W605B είναι ότι η δευτερη είναι στα 200 Hz . Αξίζει τον κόπο αυτή η διαφορά των 60-70 ?

Από τις προαναφερθείσες, οι AS640, H6200 και PB5600 είναι στα 100 Hz. Οι υπόλοιπες είναι στα 50 Hz.

Πιστευω πως οχι, δεν αξιζει. Αλλα αν σε περιοριζει οπωσδηποτε η αγορα απο e-shop, δεν χρειαζεται να ρωτας...ειτε την παιρνεις, η σκεφτεσαι μια πιο ακριβη οπως η 42LB650V.

Μια χαρα θα ειναι......οι ανθρωποι δεν εχουν απαιτησεις και οι εποχες δυσκολες....!!!!

Αν κάποιος έχει sony αυτης της κατηγορίας KDL-40R455B με παρόμοιο μενού μπορεί να ρίξει μια ματιά στις ρυθμίσεις ήχου ? Παραπονιέται ο πατέρας μου ότι έχει πολύ χαμηλή ένταση ήχου , και πρέπει να την ανεβάσει στο 70/100 για να ακούσει όταν στην παλιά LG άκουγε πολύ χαμηλότερα . Ή κάποια ρύθμιση προστασίας στην ένταση είναι ενεργοποιημένη ή κάποιο χαστούκι έφαγε η τιβι στην μεταφορά .

Ευχαριστώ

Αν κάποιος έχει sony αυτης της κατηγορίας KDL-40R455B με παρόμοιο μενού μπορεί να ρίξει μια ματιά στις ρυθμίσεις ήχου ? Παραπονιέται ο πατέρας μου ότι έχει πολύ χαμηλή ένταση ήχου , και πρέπει να την ανεβάσει στο 70/100 για να ακούσει όταν στην παλιά LG άκουγε πολύ χαμηλότερα . Ή κάποια ρύθμιση προστασίας στην ένταση είναι ενεργοποιημένη ή κάποιο χαστούκι έφαγε η τιβι στην μεταφορά .

Ευχαριστώ

Ας την ανεβάσει και πιο πάνω από το 70/100 δε θα πάθει τίποτα.