Επιλογή 40-43", 4K, IPS, Smart TV

konc

New member
4 July 2012
19
Γειά σας παιδιά,

Μετά από καμιά 10αριά χρόνια με μια απαρχαιωμένη πια LCD ήρθε η ώρα της αλλαγής. Όπως μάλλον καταλάβατε για να έχω μείνει τόσα χρόνια με αυτή δεν είμαι και ιδιαίτερα ενεργός στο χώρο ή γνώστης. Έκανα το διάβασμά μου, έθεσα συγκεκριμένες απαιτήσεις αλλά πραγματικά δεν ξέρω ποια από τις διαθέσιμες επιλογές να προτιμήσω/να αποφύγω και γιατί, αν κάποιο μοντέλο είναι ήδη παλιό κλπ., οπότε θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Οι απαιτήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες: αυστηρά 40-43", όχι 3D, IPS panel κατά προτίμηση αλλά όχι απαραίτητα (από προσωπικό γούστο το προτιμώ και θα υπάρχει και θέαση υπό μικρή γωνία), Smart δυνατότητες και 4Κ. Γνωρίζω πως τα οφέλη του 4Κ θα είναι οριακά ορατά στην απόσταση που θα βρίσκομαι (~2m) αλλά μιας και θα μείνει και αυτή μπόλικα χρόνια θα το ήθελα. Επίσης θα μου άρεσε να υπήρχε η δυνατότητα ασύρματου streaming από συσκευή με wifi, αν και δεν ξέρω καν αν υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες standard. Είπαμε, έχω να αγοράσω TV 10+ χρόνια :)

Το θέμα είναι πως στο εύρος τιμής που κοιτάω (όχι κάτι εξεζητημένο, στη φθηνή κατηγορία, υπολόγιζα περίπου 600-700 ευρώ αλλά δεν θα πω όχι σε μικρές αλλαγές αν κάνουν τη διαφορά) βρίσκω 5-6 LG με IPS panel και κάποιες Samsung χωρίς που προσωπικά μου φαίνονται ίδιες. Δεν έχω καμία εμπειρία από σύγχρονες TV, λειτουργικά, πόσο σημαντικά ή όχι είναι κάποια χαρακτηριστικά κλπ. πχ http://www.skroutz.gr/c/12/televisi...43-4K-Ultra-HD-IPS-Panel.html?keyphrase=tv+4k

Ποια/ποιες θα προτιμούσατε στη θέση μου και μιας και οι απαιτήσεις είναι τόσο καθορισμένες, με ποια κριτήρια να κάνω την επιλογή?

Ευχαριστώ!

Αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός περιορισμός, για την τοποθέτηση της τηλεόρασης, θα πρότεινα να δεις επιλογές στις 46"-48". Με IPS panel, ουσιαστικά κοιτάζεις κυρίως για LG τηλεόραση. Αν βλέπεις αθλητικά, στις 48" και με 100 Hz panel, βρίσκεις την Samsung H6200.

Re: Απάντηση: Επιλογή 40-43", 4K, IPS, Smart TV

Είναι πολύ μεγάλη για τον χώρο/απόσταση, ιδανικά θα ταίριαζε μια 37-40" αλλά για λόγους διεύρυνσης επιλογών βλέπω μέχρι και 43" μιας και τα πλαίσια έχουν γίνει ιδιαίτερα λεπτά. Αλλά η συγκεκριμένη εκτός από το μέγεθος δεν είναι και 4Κ. Από τις LG που απ' ότι φαίνεται υπάρχουν οι περισσότερες επιλογές γι´αυτα που ζητάω, ποιά θα ήταν η καλύτερη αγορά?

Δες την Panasonic 40CX700. VA Panel μεν αλλά με τις καλύτερες γωνίες θέασης σύμφωνα με τα reviews. 100Hz, πολύ καλή κίνηση, αξιοπρεπής media player αν δεν έχεις εξωτερικό και με Firefox OS στο smart κομμάτι.

Έχω την 55άρα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος

Για δύο μέτρα απόσταση μόνο μεγάλη δεν είναι μια τηλεόραση 48". Επίσης, δεν πρόκειται να διακρίνεις διαφορά στην ανάλυση, σε σύγκριση με κάποια full HD τηλεόραση, με μια 4Κ στις 40", στην απόσταση θέασης σου. Κοινώς, "πεταμένα" λεφτά...

Re: Απάντηση: Επιλογή 40-43", 4K, IPS, Smart TV

Δες την Panasonic 40CX700. VA Panel μεν αλλά με τις καλύτερες γωνίες θέασης σύμφωνα με τα reviews. 100Hz, πολύ καλή κίνηση, αξιοπρεπής media player αν δεν έχεις εξωτερικό και με Firefox OS στο smart κομμάτι.

Έχω την 55άρα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος

Αυτή μου είχε ξεφύγει, δε γνώριζα καν την ύπαρξη της. Για καλή μου τύχη υπάρχει σε λειτουργία κοντά μου και θα τη δω σίγουρα πριν αγοράσω και ας ξεφεύγει λίγο σε τιμή, ευχαριστώ.

Για δύο μέτρα απόσταση μόνο μεγάλη δεν είναι μια τηλεόραση 48". Επίσης, δεν πρόκειται να διακρίνεις διαφορά στην ανάλυση, σε σύγκριση με κάποια full HD τηλεόραση, με μια 4Κ στις 40", στην απόσταση θέασης σου. Κοινώς, "πεταμένα" λεφτά...

Βασικά η απόφαση για 40-43" έχει παρθεί, δεν θα ήθελα μεγαλύτερη και για λόγους χώρου αλλά και γιατί προσωπικά πιο πολύ με κουράζει παρά με ευχαριστεί κάτι μεγαλύτερο σε αυτήν την απόσταση. Επίσης ακόμα και αν η απόσταση είναι τώρα 2m (πιθανά και κάτι λιγότερο), ε μια 43" πχ δεν είναι και πεταμένα λεφτά ακριβώς, οριακά έχει αντιληπτή διαφορά. Άσε που δεν ξέρω που θα βρίσκομαι αργότερα :)

Ασχολήθηκα αρκετά για να θέσω πολύ συγκεκριμένα κριτήρια πριν ζητήσω τις απόψεις σας ώστε να διευκολύνω τη συζήτηση περιορίζοντας τις επιλογές. Όπως έγραψα και παραπάνω δεν θα την αλλάξω σύντομα και είμαι αρκετά σίγουρος για τα "θέλω" μου, οπότε το thread έχει περισσότερο το νόημα επιλογής συγκεκριμένου μοντέλου μεταξύ υποψηφίων (πχ το link από το skroutz σε προηγούμενό μου post) παρά γενικότερης αναζήτησης. Μην παρεξηγηθώ, εκτιμώ τη θέληση να μοιραστείτε με καλό σκοπό γνώσεις και εμπειρίες ώστε να με αποτρέψετε από πιθανά λανθασμένη/άχρηστη αγορά, αλλά αυτό το στάδιο το έχω ήδη περάσει και πλέον αναζητώ απλά τα κριτήρια για να επιλέξω μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών.

Γνώμη για Samsung JU6500? Καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χαρακτηριστικά?

Καλησπέρα παιδιά,

Σιγά-σιγά κατασταλλάζω και εγώ και επικεντρώνομαι σε όλο και λιγότερα πιθανά μοντέλα για αγορά.

Ας υποθέσουμε ότι η απόφαση για για 40-43", (μη βαράτε παρακαλώ :) ), Smart για youtube και 3ψήφια τιμή είναι ειλημμένη και δεν αλλάζει.

Με αυτές τις απαιτήσεις, πως σας φαίνεται η Samsung JU6500 για αγορά? Αν τελικά δεν πάω σε curved (θέλω να δω από κοντά αν δεν κάθεσαι στο κέντρο πως βλέπεις στην "κλειστή" γωνία για τις ώρες που θα παίζει στο background), αληθεύει ότι είναι ίδια με την 6400 κατά τα άλλα?

Τέλος και σημεντικότερο, προτείνετε κάτι άλλο/καλύτερο με αυτά τα χαρακτηριστικά? Για τη διευκόλυνση της συζήτησης θα ήθελα να αποφύγουμε τα "πάρε κάτι μεγαλύτερο", "μην πάρεις 4Κ" κλπ. Ας θεωρήσουμε πως, σωστά ή λάθος, τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι κλειδωμένα και πλέον ζητάω τη γνώμη σας για την καλύτερη αγορά από τα διαθέσιμα μοντέλα.

Ευχαριστώ!