Επιλογή 46-47αρας LG47LM670S vs Samsung UE46S6710 k UE46S680 vs Panasonic TX-L47ET50

morpheous

New member
28 January 2013
18
Επιλογή 46-47αρας LG47LM670S vs Samsung UE46S6710 ή UE46S6800 vs Panasonic TX-L47ET50

Καλησπέρα παιδιά,
είναι το πρώτο μου ποστ στο φόρουμ, για αρχή να πω ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες που έχω μέχρι τώρα μαζέψει.
Ενδιαφέρομαι για αγορά 46-47αρας LCD και έχω καταλήξει στα παρακάτω μοντέλα με σειρά προτιμησης:

LG 47LM670S
SAMSUNG UE46S6800
Panasonic TX-L47ET50
Sony KDL-46HX750
SAMSUNG UE46S6710

Να πω εδώ πως η χρήση της θα είναι 90% ταινίες HD .mkv ή ότι άλλο βρεθεί (αντε και κανα 3D για την φάση), μέσω usb stick. Στο μέλλον έχω σκοπό να πάρω εναν ethernet σκληρό και να τον βάλω στο modem που θα βλέπει κ η tv με τελικό σκοπό να πάιζω τις ταινίες απο την tv μέσω αυτού του σκληρού. φαντάζομαι γίνεται.


Πιστεύω πως value for money είναι η LG που απο ότι διαβάζω είναι κ 100hz. στα μείων της η χαμιλή αντίθεση. η 6710 δεν βγαίνει σε μαύρη οπότε μάλλον την αποκλείω. Θα ήθελα κυρίως να μάθω αν αξίζει την διαφορά τιμής η LG σε σχέση με την SAMSUNG 6800. Επίσης, κάτι τελευταίο. Αξίζει η SAMSUNG 7000 την οποία σκόπιμα δεν αναφέρω, τα χρήματα της ή πιστεύεται οτι είναι υπερτιμημένη; Δεν μπορώ να πω οτι κοιτάω την συγκεκριμένη αλλά αν δω οτι είναι τοοοσο καλύτερη μπορεί να κάνω λίγο υπομονή και να μαζέψω λίγα χρήματα ακόμα.


ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Last edited:
Καλωσόρισες. Η LM670S είναι στα 50 Hz. Μεταξύ των υπολοίπων, η HX750 είναι η καλύτερη σαν ποιότητα εικόνας. Απόσταση θέασης και budget ?
 
Καλημέρα, διαβάζω ότι η 670 είναι 100hz σε αντίθεση με την 620 που είναι όντως 50!

Η απόσταση θα είναι 2,8-3,1 μέτρα. Νομίζω οτι η 47άρα είναι το max που θέλω να πάρω.

το budget ήταν αρχικά στα 800-900 τώρα ανέβηκε στο χιλιάρικο πάνω κάτω.

Αυτό που μου άρεσε επίσης στην LG ήταν το "έξυπνο" τηλεκοντρόλ που είχε για πλοήγηση στο smart tv content που ήταν σαν mouse με υπέρυθρες! πολυ βολικό φαινόταν!
 
Ουσιαστικά με το budget σου πας σε 46,47 led τηλεόραση (ή 50,51 plasma)... Βάση απόστασης θα μπορούσες να πας σε 55''.
Η καλύτερη τηλεόραση σε αυτές που γράφεις είναι η sony ΗΧ750. Η panasonic ET50 είναι πολύ ακριβή για αυτά που προσφέρει, προτιμότερη η panasonic ET5e που είναι φθηνότερη (και έχει Passive 3d όπως οι LG, απο την LG άλλωστε δανείζεται και το panel).
Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα δορυφορικά κλπ απο την τηλεόραση μπορείς να δεις και την samsung es6100, παρόμοια εικόνα με τις 2 samsung που έχεις βάλει σε χαμηλότερη όμως τιμή.


Τώρα για την LG LM670s:
είναι 50hz πραγματικά δυστυχώς! Εδώ (τέλος κάτω κάτω στη σελίδα) η δοκιμή της.
Το magic remote είναι στα συν της (όπως και η σχεδίαση) αλλά με λιγότερα λεφτά παίρνεις τηλεόραση με καλύτερη εικόνα και βάζεις πάνω ενα ασύρματο "ποντίκι" (mouse) και το καλύπτεις το κενό!
 
Με τη χρήση που αναφέρεις και την απόσταση θέασής σου κοιτάζεις για τουλάχιστον 50". Αν δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο πάρε την Samsung E550 μαζί με ένα εξωτερικό media player και είσαι κομπλέ. ;)
 
ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
απο ότι βλέπω η sony που λες έχει ένα θέμα διαθεσιμότητας.

Σκεφτόμουν μήπως πρέπει να κοιτάξω και φθηνότερες, απο την στιγμή που δεν με ενδιαφέρουν δορυφορικά και τέτοια. Αλλά προβληματίστηκα με τα 50 Ηz που πρακτικά έχουν όλες αυτές.
 
το μέγεθος έχει κλείσει. Δλδ ξερω ότι σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες περί απόστασης κτλ κτλ πρέπει να πάρω μεγαλύτερη απο 46-47αρα αλλά δεν πρόκειται :) οπότε κοιτάω πάνω κάτω αυτές που σας ανέφερα.
 
ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
απο ότι βλέπω η sony που λες έχει ένα θέμα διαθεσιμότητας.

Σκεφτόμουν μήπως πρέπει να κοιτάξω και φθηνότερες, απο την στιγμή που δεν με ενδιαφέρουν δορυφορικά και τέτοια. Αλλά προβληματίστηκα με τα 50 Ηz που πρακτικά έχουν όλες αυτές.

Η SONY όντως έχει πρόβλημα διαθεσιμότητας (το έχω ψάξει και εγώ). Αλλά πολύ καλή επιλογή για τα λεφτά της εφόσον την βρεις!

50hz έχουν οι LG LM6xx και οι κατώτερες σειρές καθώς και τα φθηνότερα μοντέλα των άλλων εταιριών ΧΩΡΙΣ 3D. Όλα τα μοντέλα με active 3d έχουν 100hz+ (αναγκαστικά), πχ όλες οι samsung ES6xxx, samsung eh6030, panasonic ET5, panasonic WT50 είναι 100hz, οι sony ΗΧ750 & 850 είναι στα 200hz.
Πρακτικά η φθηνότερη λύση (σε led tv) είναι η samsung 46eh6030. 46'', 3D αλλά όχι smart tv. Όλες οι TV της σειράς ES6xxx της samsung έχουν παρόμοια εικόνα με διαφορές σε σχεδιασμό & παρελκόμενα (όπως δορυφορικό δέκτη). Απο εκεί και πέρα οι panasonic ET5 και οι LG έχουν παθητικό 3D (passive) και μεγαλύτερες γωνίες θέασης αλλά μικρότερη αντίθεση (contrast) απο τις υπόλοιπες.
 
Απάντηση: Re: Επιλογή 46-47αρας LG47LM670S vs Samsung UE46S6710 k UE46S680 vs Panason

το μέγεθος έχει κλείσει. Δλδ ξερω ότι σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες περί απόστασης κτλ κτλ πρέπει να πάρω μεγαλύτερη απο 46-47αρα αλλά δεν πρόκειται :) οπότε κοιτάω πάνω κάτω αυτές που σας ανέφερα.

Μη μετανοιώσεις στην πορεία φοβάμαι... :cool:
 
αυτή τι λέει; Sony-KDL-46HX850, είναι καλύτερη απο την sony ΗΧ750 που προτείνεις φιλε coolgreek?
 
αυτή τι λέει; Sony-KDL-46HX850, είναι καλύτερη απο την sony ΗΧ750 που προτείνεις φιλε coolgreek?

Είναι πολύ καλύτερη! Ανώτερο μοντέλο της 750 με καλύτερη επεξεργασία εικόνας (x reality pro αντί x reality), gorilla glass (πιο ανθεκτική οθόνη) και το κυριότερο local dimming (ζώνες ελέγχου φωτεινότητας) που της επιτρέπουν καλύτερο μαύρο και μεγαλύτερη αντίθεση. Αλλά ξεφεύγει και σε χρήματα!
 
ευχαριστώ παιδιά,
η αλήθεια είναι οτι έχω μπερδευτεί αρκετά. Θεωρώ ότι και τα 1100 είναι υπερβολικά για μια τι-βι όποτε δεν νομίζω να τα υπερβώ κατα πολύ. Θα πάω αύριο να τις ξανα δώ. Η samsung 6800 στα 1100 απο τον κοτσόβολο μου αρέσει αρκετά, αλλα το μαύρο της είναι λίγο χάλια. Έχω τους ενδοιασμούς μου για την panasonic, η sony είναι στήθος με στήθος με την samsung, τέλος, η lg μου άρεσε ρε γμτ, είναι κ καλή τιμή αλλά στα 50hz;
 
καλησπέρα και πάλι...
ως συνήθως όσο το ψάχνω τόσο περισσότερο θολώνει το τοπίο. Καταρχάς να πω πως υπάρχει μια (μικρή) πιθανότητα να βρω την 47αρα LG 760 στα 1150 απο έναν γνωστό, αν προκύψει αυτό, νομίζω θα σταματήσω το ψάξιμο.

Κατα τα αλλά παντού διαβάζω οτι η samsung 6800 σε χαμηλό φωτισμό έχει θέμα. Ξενερώνω, διότι το 80% της χρήσης της TV είναι ταινίες με κλειστά φώτα συν του οτι το σαλόνι δεν είναι κ ιδιαίτερα φωτεινό. Στο μέλλον ίσως έχει και λίγο μπάλα με παρέα δλδ ανοιχτά φώτα. (Συμβατικά κανάλια και τηλεόραση δεν βλέπω καθόλου) Και λέω, ρε μήπως να κοιτάξω για Plasma; Πόσο καίνε βασικά; Είναι τόσο χάλια με φως (δλδ αν βλέπω μπάλα με φίλους θα ξενερώνω όσο και αν βλέπω σε μια LED ταινία σε θεοσκότεινο δωμάτιο;).

Μπλέξαμε :)
ευχαριστώ και πάλι!
 
Αν το 80% της χρήσης είναι με σβηστά φώτα τότε είσαι ακριβώς στο target group των πλάσμα. Μπορείς να δεις είτε Panasonic (το πιο καλό μαύρο αλλά και μεγάλη πιθανότητα για banding/DSE) είτε Samsung (πολύ ικανοποιητικό μαύρο και άψογη ομοιομορφία χωρίς γραμμές).

Ότι βρεις διαθέσιμο βέβαια γιατί υπάρχει έλλειψη λόγω αλλαγής μοντέλων (θα έρθουν σύντομα του 2013).

Σε τηλεόραση με πάνελ IPS όπως η 760 δεν σε συμβουλεύω να πας θα έχεις σοβαρό θέμα.
 
ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση! Με προβληματίζει αρκετά αυτό που παθαίνουν η Plasma που μένει η εικόνα στα pixels. Δλδ εμείς που βλέπουμε συνέχεια ταινίες και έχει πάνω κάτω μαύρο προβλέπω μετά απο κάποιο καιρό να μένει ίχνος απο αυτό στην τηλεόραση!

Πάντως αν πάω σε πλάσμα σκέφτομαι αυτή που είναι κ οικονομική: http://www.skroutz.gr/s/1563767/Samsung-PS51E550D1.html
τι λές;
 
...πάρε την Samsung E550 μαζί με ένα εξωτερικό media player και είσαι κομπλέ. ;)

Μεταστροφή τελικά... ? :smile: Για τις πολλές ταινίες με μπάρες μην αγχώνεσαι, εκτός άμα τις πας σερί. Βάζε κάτι να παίζει σε πλήρη οθόνη για λίγη ώρα και είσαι κομπλέ. Εγώ συνηθίζω να αφήνω για κανά δεκάλεπτο τουλάχιστον ένα κανάλι με χιόνι ή τηλεοπτικό.
 
κολοτούμπα τρελή ε;!; χεχε, ναι ρε γμτ, τι να πω. ασε που 51' μου φαίνεται τεράστια. θα πιάσει τον μισό και βάλε τοίχο του σαλονιού!! Αλλά και το γεγονός οτι είναι 400 ευρώ κάτω είναι σημαντικό. Γιατί λες για media player; δεν παίζει τα πάντα απο usb; το 3D της πώς είναι; Πάντως παντού διαβάζω οτι σε 2D οι πλάσμα είναι σαφώς καλύτερες...
 
Παίζει μεν πάρα πολλά αρχεία ο ενσωματωμένος player, αλλά δεν υποστηρίζει σωστή αναπαραγωγή στα 24p. Για περισσότερα μπορείς να δεις και εδώ.