Επιλογη 55αρας.

crazycamber

Senior Member
19 August 2007
494
Αθηνα
Καλησπερα, τα δεδομενα ειναι:
Aποσταση θεασης απο 1,80 εως 2,70 μετρα. (γωνιακος καναπες)
Συνηθως σε πολυ χαμηλο φωτισμο, αλλα και την ημερα σπανιοτερα.
Για παρακολουθηση digea, youtube, αρχεια video (συνηθως) εως 1080p. αλλα και μεγαλυτερης αναλυσης, netflix.
Λογω της γωνιας θεασης προσανατολιζομαι μαλλον σε ips panel.
Προς το παρον ειδα απο κοντα τις: Samsung QE55Q60T
Sony KD-55XF9005
Sony KD-55XG8196 (αυτη ειναι μοντελο 2017 αλλα ειχε ωραια εικονα).
Αυτες με εντυπωσιασαν περισσοτερο, ειχαν πιο ζωντανη εικονα απο καποιες LG και φθηνοτερες Samsung που ειδα, π.χ αυτη: LG 55UN74006
Bαζω την LG στην εξισωση γιατι σκεφτομουν το budget να ειναι γυρω στα 500-550 ευρω, αλλα αν η διαφορα στην εικονα ειναι τοσο μεγαλη με την Q60T ας πουμε, να ανεβω και να διαθεσω το ποσο.
Το μονο που με χαλαει στην SAMSUNG ειναι οτι δεν αναπαραγει ολους τους τυπους αρχειων video π.χ avi.
Eπισης στις SONY με φοβιζουν αυτα που ακουω για κολληματα στο android και αναγκη για διακοπη της τροφοδοσιας για να επανελθει, και οτι καποιες δεν διαθετουν media player.
Συγχωρηστε μου την αγνοια, αλλα σε αυτην την περιπτωση πως αναπαραγεις αρχεια; Να υποθεσω με εξωτερικη μοναδα;
Οντως οι SONY εχουν την καλυτερη εικονα; ρωταω μηπως και ηταν θεμα ρυθμισεων στο καταστημα, παντως ηταν εντυπωσιακες!
Το κοκκινο των LG ειναι τοσο χαλια σαν ξεβαμενο; η ειναι θεμα ρυθμισεων;
Ποια ειναι η γνωμη σας;

Φυσικά και στα καταστήματα είναι λάθος ρυθμισμένες οι τηλεοράσεις αφού παίζουν σε λειτουργία demo καταστήματος, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που σαμποτάρονται και τηλεοράσεις ενεργοποιώντας κάποιο eco mode ώστε να φαίνονται λιγότερο φωτεινές σε σχέση με διπλανές τους.

Απάντηση: Re: Επιλογη 55αρας.

Φυσικά και στα καταστήματα είναι λάθος ρυθμισμένες οι τηλεοράσεις αφού παίζουν σε λειτουργία demo καταστήματος, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που σαμποτάρονται και τηλεοράσεις ενεργοποιώντας κάποιο eco mode ώστε να φαίνονται λιγότερο φωτεινές σε σχέση με διπλανές τους.

Σε αυτην την περιπτωση πως επιλεγει κανεις; Ακουγεται σαν αγορα στην τυχη!:chinscratch:

Προσωπικές απόψεις γιατί εμένα με ενδιαφέρει πρωταρχικά η εικόνα. Χώρια που στο τέλος πήρα sony ενώ είχα ορκιστεί ότι δε θα ξαναπάρω γιατί έχει το απολύτως χειρότερο σέρβις που έχω συναντήσει στη ζωή μου.

Η Q60 για μένα είναι σκουπίδι. Την αγόρασα και την επόμενη μέρα την επέστρεψα. Σε 4Κ είναι μια χαρά σε οτιδήποτε άλλο δε βλέπεται. Για να μη μιλήσω για μενού και τηλεκοντρόλ που είναι απαράδεκτα, όπως και για το ότι αν δεν συνδεθείς σε λογαριασμό samsung με ότι αυτό συνεπάγεται δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ξέρω πολούς όμως που ορκίζονται στο όνομα της samsung οπότε...

Η XF9 έχει την απολύτως καλύτερη εικόνα για τα λεφτά της. Είναι android που είναι και καλό και κακό. Ειδικά για sony που ήταν πάντα πολύ πίσω σε λειτουργίες μαλλον είναι καλό. Μπορείς να εγκαταστήσεις ότι θες αλλά αν το παρακάνεις θα τρώει κολήματα. Αν είχε κι ένα πιό σοβαρό επεξεργαστή θα ήταν καλύτερη αλλά γι αυτό παίρνεις το επόμενο μοντέλο ΧG ή XH και όχι αυτή που είναι του '18. Εγώ πάντως που έχω βάλει kodi παίζει μιά χαρά.

Τέλος το πάνελ της sony σειράς 9 είναι πολύ καλύτερο από της σειράς 8 αλλά αυτό θα το καταλάβεις αν τις δεις να παίζουν δίπλα δίπλα.

Χμ, βοήθησα; μάλλον όχι

Σαφως και βοηθησες γιατι ενισχυσες την προτιμηση που ειχα σε SONY.
Την Q60T την ειδα σε demo video που εδειχναν βεβαια ολες το ιδιο, αλλα δεν ηταν διπλα διπλα, ηταν πισω μου οποτε δεν μπορουσα να συγκρινω αμεσα και σχετικα, αλλα εδειχνε καλα. Ομως εμενα με ενδιαφερει να εχει καλη εικονα (οσο γινεται) και σε τηλεοπτικο. Παλια που ψαχνομουν για 40ρα, η SONY ειχε καλη αποδοση σε τηλεοπτικο, δεν ξερω αν ισχυει και σε πανελ 55'', γιατι αυτο σε καταστημα δεν μπορεις να το δεις, για αυτο ζηταω γνωμες κατοχων.

Αν σε ενδιαφέρει το τηλεοπτικό νομίζω ότι η sony είναι μονόδρομος. Φαντάσου ότι παίζει καλύτερα από την προηγούμενη sony δεκαετίας που είχα (σειράς 8) που ήταν full HD και έπαιζε εξαιρετικά (το τηλεοπτικό)

Αν σε ενδιαφέρει το τηλεοπτικό νομίζω ότι η sony είναι μονόδρομος. Φαντάσου ότι παίζει καλύτερα από την προηγούμενη sony δεκαετίας που είχα (σειράς 8) που ήταν full HD και έπαιζε εξαιρετικά (το τηλεοπτικό)

Με οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα, μοιαζει οντως να ειναι ετσι, ισχυει και σημερα για τις SONY.
Οι (LED) LG μετριες σε ολα πλην του λειτουργικου τους που ειναι γρηγορο και σταθερο, και οι SAMSUNG καπως αφυσικα χρωματα.
Ενταση ναι, λαμπροτητα ναι, αλλα τα χρωματα και την ζωντανια των SONY οχι.
Στην κατηγορια τιμης που κινουμαι (πλεον ~750) καποιες SONY που με ενδιαφερουν δεν εχουν media player.
Αυτο σημαινει οτι δεν μπορουν να αναπαραγουν αρχεια απο USB?